www.snlp.ro Web analytics

29 iunie. Mai mult decat explicit!

In goana dupa calcule, scheme si combinatii pentru a scapa de orele suplimentare restante iar unii pentru a scapa inclusiv de orele ce urmeaza a fi platite, se evita sau se omite intentionat ca in lista cu drepturi mai exista o zi. O zi in contul careia orice salariat al sistemului penitenciar beneficiaza de o invoire platita. Si nu incepand cu luna iulie, nu incepand cu ziua precedenta zilei de 29 iunie, nu functie de programul in care se presteaza ci pe tot parcursul anului.

In ideea de a demonstra lipsa de interes pentru aceasta zi, invitam factorii responsabili sa precizeze macar aici cum stau cu aceasta invoire platita in contul zilei de 29 iunie. De cand s-a nascut sarbatorirea zilei de 29 iunie ca zi a lucratorului de penitenciar, a fost schimonosita in fel si chip de interpretari sinistre. Uneori a prins bine in perspectiva faptului ca am realizat cu ce eminente ne confruntam, determinandu-ne la clarificari si impunere de text legislativ clar si predictibil, precum cel din Acord:

Art. 25

(1) Zilele de sărbători legale sunt cele stabilite ca atare prin legislatie si se acorda în mod corespunzător in sistemul penitenciar.

(2) În contul zilei de 29 iunie, personalul va beneficia, la cerere, de o zi liberă plătită.

Alineatul (2) al articolului de mai sus din Acord ar trebui sa lamureasca explicit modalitatea de acordare a acestui drept. In eventualitatea in care inca mai exista suspiciuni sau situatii bizare de interpretare din partea unor manageri ce v-au fost servite ca raspuns, nu ezitati sa ne abordati.

 

2 COMMENTS

  1. Buna ziua.
    La Buzias nu se acorda ziua libera platita (in contul zilei de 29 iunie 2018) pe motiv ca am fost in concediu de odihna in acea data …
    Se pare ca asta e interpretarea juridicului local …

    • este gresit / 29 iunie este un pretext pentru o negociere / drpetul este reglementat prin acord colectiv

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)