De recuperat: 5% din salarii. Retineri gresite incepand cu ianuarie 2016!
Inca din luna aprilie a acestui an SNLP il interpela pe fostul DG ANP Catalin Bejan cu privire la efectele identificate de noi, in colaborare cu specialisti din sistem, ca urmare a modificarilor suferite de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, efecte care ar fi trebuit materializate intr-o crestere de 5% a venitului net.
Aceste modificari indica in opinia noastra necesitatea operarii incepand cu 01.01.2016 a unor schimbari in calculul contributiei de asigurari sociale suportate de functionarii cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, astfel incat venitul net sa nu mai fie diminuat cu cele 5 procente care se retin in prezent.
La distanta de o luna de la data depunerii petitiei noastre ANP a oferit un raspuns prin care nu ne contrazice prea ferm, insa ne explica faptul ca un alt principiu ne incurca si anume acela conform caruia cuantumul brut al salariului functiei de baza se mentine la valoarea din anul anterior.
Cum ar veni, „intelegem ca ar trebui sa crestem netul cu 5%, insa pentru asta ar trebui sa ridicam brutul si nu ne lasa legea”. Stim ca pentru multi speța suna putin abstract si incercam sa abordam problema cat mai simplist posibil pentru a ne face intelesi.
Numai ca ANP se arunca putin cand afirma ca incepand cu 01.01.2010 sunt valabile prevederile art 177 alin 3 din Legea nr. 263/2010, nu de alta dar legea mentionata a fost publicata abia in data de 20.12.2010. Sa zicem ca au gresit anul si in loc de 2011 au scris 2010. Putem trai cu eroarea asta. Dar nu putem trai cu lipsa totala de empatie cu proprii salariati. Ne-am dori putina proactivitate si nu doar reactii la stimuli sindicali.
Abordarea ANP este interesanta, in esenta, dar totodata selectiva, ca de obicei. Se extrage din context sperietoarea cu imposibilitatea afectarii salariului care trebuie sa fie la acelasi nivel cu cel din luna decembrie 2015. Insa acesta este un principiu general de la care acelasi act normativ care il stabileste pentru anul 2016 (OUG nr 57/2015), deroga in multiple puncte.
Daca focusam exact pe prevederea care ne intereseaza precum si pe modul in care aceasta a fost modificata observam in primul rand ca atat Legea nr 223/2015 cat si OUG nr 57/2015 au produs efecte incepand cu 01.01.2016. Ambele acte normative au fost emise in anul 2015 cu efect pentru anul urmator.
Legea 223 a fost publicata pe 27 iulie iar OUG 57 pe 11 decembrie. Ordonanta modifica articolul care ne intereseaza respectiv art 31 din Legea 223, inainte ca acesta sa intre in vigoare, insa exact paragraful care stabileste ca venitul net nu trebuie sa mai fie diminuat prin contributie, ramane neatins. Avem astfel o lege care intra in vigoare in ianuarie 2016 in paralel cu o ordonanta de urgenta care inca nu a fost aprobata prin lege. Ce primeaza?
ANP spune ca primeaza ordonanta de urgenta care stabileste ca nu putem sa crestem brutul astfel incat sa nu mai suportam nimic din net similar cu ceea ce s-a intamplat in 2011. Noi spunem ca primeaza legea, pentru ca este un act normativ de nivel superior si nu a fost modificat (articolul in discutie) prin respectiva ordonanta. Iar textul este lipsit de orice ambiguitate fiind foarte clar.
Ideea este simpla. Legea pensiilor militare de stat ne exonereaza de obligatia contributivitatii. Indiferent de valoarea contributiei individuale, aceasta se suporta de la bugetul de stat. Stim, suna urat pentru celelalte categorii de salariati dar nu vrem sa intram acum in filozofia argumentelor care sustin acest sistem.
Desi legea stabileste acest principiu, totusi ni se retin 5% din salariile nete, pentru pensie. Vrem inapoi acesti bani, incepand cu 1 ianuarie 2016! Cam acesta este demersul, iar daca ANP nu intelege de vorba buna, ramane sa decida instantele de judecata.
86 COMMENTS
Comments are closed.
atunci asteptam sa vedem ce ne asteapta
nu / se schimba tot sistemul daca legea va fi adoptata / vom explica
inseamna ca salariulde baza cu elementele sale va creste exponential dupa care vor urma sporurile care nu au cum sa dispara dupa care se adauga norma de hrana si poate fi introdusa dar fara afi impozitata norma de echipare care este suma fixa
radical / acum sfb e calculat cu un algoritm prin raportare la anumite elemente / se preconizeaza inclusiv inlocuirea coeficientilor cu valori nominale (cuantumuri, adica sume fixe) de la care incepe constructia salariului
in ce fel d-le teoroc ?
noua lege ar schimba integral sistemul daca s-ar adopta; daca…
Credeti ca noua lege a salarizarii poate avea un impact pozitiv asupra sal.functie baza?
Conform noii legi a salarizari salariul minim pentru bugetari pleaca de la 1665 salariu de baza .Este posibil sa se mareasca salari functie baza?
Se pare ca problema chiriilor se va rezolva in decurs de 10 ani ,dar startul l-a dat ca de obicei alt minister !Un articol pe”Mediafax” interesant al ministrului Ministrului Apararii legat de rezolvarea echitabila a problemei chiriei!
sporurile se acorda pe locuri de munca si pe misiuni / daca efectuezi o misiune intr un loc de munca pentru care sunt prevazute sporuri, trebuie sa le primesti
D-l presedinte – agentul deputant primeste vreun spor in cazul in care isi desfasoara activitatea pe sectia de detinere sau tura de noapte ?
Multumesc anticipat .ex- spor praf ,supraveghere ,hiv , foisor etc.
Nu prea cred dle CT Angajatul are dreptul si la respectarea timpului de repaus.Pe de alta parte ,spunea cineva,cred ca dl Teoroc, ca scrie in Acord,daca n-o fi dezacord,ca munca suplimentara se presteaza cu acordul scris al salariatului,altfel avem munca fortata.Tot pe de alta parte,drepturile salariatului nu pot face obiectul negocierii intre angajat si angajator(C muncii).Sigur, se pot face plangeri penale ptr abuz in serviciu sau se pot deschide actiuni civile pentru plata orelor suplimentare(desi se primesc sporurile).Si inca una-pune omul cu japca rapoarte de solicitare a compensarii…dar sa aiba si timpul fizic de acordare….Nu mi-ai raspuns la celalalt comentariu-ala cu comisia de disciplina(daca stii,spune-mi,ca eu nu stiu raspunsul tau!)
Până la urmă sint ceva șanse să vedem ce-i 5% restanțier pînă la crăciun.Si încă ceva despre sporul de studii nimic nou sub soare?
[b]#71 DN[/b] – sumele difera functie de brutul fiecaruia;
[b]
#72 LC[/b] – mai bine pune-ke tu japca rapoartele in care soliciti compensare cu timp liber pentru orele suplimentare inca nerecuperate. In felul asta, rezolutiile negative te pot ajuta in instanta ulterior. In caz contrar, nu se mai poate face cam nimic, din pacate. Trebuie sa demonstrezi ca ei nu au dat curs solicitarii tale, altfel ar fi acord tacit.
[quote name=”Pensionar”]Dl.teoroc, cei care au iesit la pensie si au ramas cu ore suplimentare, se pot plati acele ore(230 ore) multumesc,astept raspuns[/quote]
Nu mai ne dau recuperări la final de cariera ,ne forțează sa luam co, tot japca fac pana la sfârșit.
Cat e suma care reprezintă cei 5% la un agent la care face referire prezentul articol?
[b]#68 Pensionar[/b] – orele suplimentare nu se platesc ci se recupereaza doar cu timp liber. Faptul ca ai iesit la pensie cu aceste ore suplimentare nerecuperate in timpul activitatii, ma tem ca nu mai ai nimic de facut decat pe calea instantei.
[b]#69 Liv[/b] – nu cunoastem ce se fabrica in laboratoarele de dupa coilturile puscariilor. Cert e ca, daca se pregateste o schimbare din prisma conditiilor de pensionare, veti afla in mod oficial aici, si nu prin intermediul unui comentariu ci printr-un articol dedicat. In Romania e posibil dealtfel orice…
A mai fost pusa aceasta intrebare, dar nu ati raspuns: e o nebunie totala in unitate(am inteles ca in tot sistemul), cum ca s-ar schimba mai multe criterii prin care ne putem pensiona, iar cea mai vehiculata este modificarea vechimii in sistem, de la 15 la 20 de ani, care se spune ca ar fi fost promulgata… Va rugam confirmati/infirmati si, daca se poate, cand intra in vigoare??? Multumim.
Dl.teoroc, cei care au iesit la pensie si au ramas cu ore suplimentare, se pot plati acele ore(230 ore) multumesc,astept raspuns
Partucipa si anp la defilare in bucuresti,de 1 decembrie?
In legatura cu acordarea sportului de studii supaeriare.Am fost avansat in functie anul acesta si nu mi se acorda acest spor,care e cauza?
https://www.broderie-ro.ro/Broderie_Computerizata_Personalizata/PROIECTE/Pages/GRADE_BRODATE.html Au insemne pentru sepci.
[quote name=”Chiaburu”]Nu ma refer la salariu de merit .Ma refer la majorarea de 10 la suta data de Ponta inainte de a veni tehnocratii.[/quote]
Cea care a fost acordata de la 1 decembrie 2015
Buna seara as dori sa va întreb ce se întâmplă cu calculele pt diferențele dintre SFB si salariul minim pe economie.Va influenta salariul minim pe economie si salariul nostru? Va mulțumesc și apreciem tit ceea ce faceți.oseara buna
Nu ma refer la salariu de merit .Ma refer la majorarea de 10 la suta data de Ponta inainte de a veni tehnocratii.
[b]#59 Chiaburu[/b] – am verificat (cel putin la Tichilesti) iar majorarea de 75% s-a aplicat la noul salariu afectat de salariul de merit cu 10%. Daca consideri ca ai alte calcule pe fluturas, astept pe e-mail : tudorachecriss@yahoo.com fluturasul scanat.
[b]# Marius[/b] – Stere s-a referit la faptul ca adevaratul curs pentru a te invata cu practica penitenciara s-ar desfasura „la locul de munca”, pe plantatie cum spun unii. E putin suparat si cred ca pe buna dreptate, exceptand micile rautati legate de sorbitul cafelutei.
De aceea s-a si acceptat ca bibliografia pentru examen sa fie din legislatia specifica, pe considerentul ca din prima zi a incadrarii sa intrati in paine. Cel putin asta era opinia la acel moment al unui director adjunct al ANP si aprobat de seful Dmru. Ca acum nu se mai recunosc unele lucruri…in fine. Sa aveti spor in noua cariera.
Nu fi mai (editat) decit poti fi! E normal ca acestia sa urmeze niste cursuri pentru a se pune la punct cu practica penitenciara !In timpul rezervat servitului mesei,poti sa bei si cafea nu numai sa mananci ceva !Acest timp necesar servitului mesei nu ti l-a rapit nici un proaspat angajat,nici un angajat vechi ,hirsit de atata munca! Ai ceva de impartasit noilor angajati din vasta ta experinta,sau poate altcineva cu experieta ! Un sfat ,ceva? Multumim !
A observat cineva ca plata de 75% sarbatori legale sambete duminici se faca raportat la salariul de dinainte de majorarea de 10% iar plata celor 50% lucrari de exceptie se face raportat la salariul deja majorat cu 10%?Ma refer de majorarea de 10% primita de toti bugetarii nu salariul de merit.
Garaim de ore suplimentare si concedii restante si prin curtea puscariilor ne impiedicam de noii angajati din sursa externa care sorb cafelute si pe care nu ii planifica nimeni in servici sa ne dea o mana de ajutor. PENIBIL.
[b]#56 pensionar[/b] – evident ca, daca demersul pe care-l facem pentru recuperarea celor 5% se va solda cu o reusita, toti cei care au fost in activitate de la 1 ian pana la data la care au iesit la pensie, vor beneficia de sumele aferente acelei retineri.
Corect ar fi sa beneficieze de cei 5% si toti cei care s-au pensionat dupa 01 ian 2016 ?Si ei au fost privati de acest drept …
[b]#54 Horatiu [/b]- pana la clarificarea situatiei, cel mai probabil, da.
Dl Prezident ce ne puteți spune despre cei 5%care ni sau tras din salar ,în luna decembrie o sa se mai tragă ?
[b](editat) – am preluat mesajul tau si-l voi redirectiona pentru a lamuri cele afirmate de tine.
Te rog trimite detalii complete pe e-mail: tudorachecriss@yahoo.com[/b]
Pt Lucian,
Cocursul pentru ocuparea functiilor de ofiteri informatii clasificate va incepe din data de 05.12.2016.
Politia locala nemulțumită pentru ca n au fost invitați la defilare, în sistemul nostru nimeni nu pune preț pe acest lucru .s a pus semnul egal intre noi și politia locala
La Severin d-l Mihai i a mai mulțumit încă o dată d lui Ridichie la sfârșit de mandat în timpul controlului de fond .Si tot datorită d lui Mihai pentru unii din colegi a venit moș Nicolae mai devreme,trebuie să dea banii luați pt TBC din 2015.
Despre sporul de studii nici o veste.
După oug 20/2016 ar trebui direct să primești 2.90 pentru că tot se plătește la nivel maxim dacă îți desfășori activitatea în același sector cu cei care au deja 2.90.
[b]#43 membru snlp[/b] – se numeste avansare in cadrul aceleeasi functii si beneficiezi de cresterea coeficientului o data pe an cu 0.5 daca nivelul urmator inseamna o crestere cu 0.5. Daca nu, cresterea va avea loc pana la nivelul urmator intermediar.
Ca sa intelegi mai bine, daca noua functie ocupata de tine prevede un minim de 2.50 si un maxim de 2.90, si intre acesti coeficienti exista si altii prevazuti pentru aceeasi functie (spre exemplu 2.75, 2.80, etc), cresterea va avea loc gradual pana la nivelul urmator 2.75, ulterior 2.80 si apoi 2.90.
Exemplul meu a fost fictiv pentru a-ti da seama de cum vei beneficia de cresterea coeficientului anual.
despre concursul pt ofiteri informatii clasificate, care trebuie sa aiba loc la jilava, nu se mai stie nimic? au trecut aproape 6 luni de la anunt..
Dl teoroc va rog să ne spuneți despre majorarea de echipament ce se aude să semnat mărirea sau nu așteptăm răspuns multumesc
Bună Seara ! Dragi colegi , drag sindicat , se mai aude ceva despre schimbarea denumirii de ” agent penitenciare ” ? A trecut mult timp de când ne luptăm cu acest subiect ..ANP’ul nu poate intelege doleanța noastrà ? MULȚUMIM !
Domnu Teoroc am si eu o intrebare care nu are legatura cu subiectul dar mas bucura mult daca as primi un raspuns.Intrebarea este: in cazul in care esti mutat de pe o functie cu un coeficient de 2.50 pe o functie care are coeficient maxim adica 2.90 acesta din urma sa iti creasca cu 0.5 in fiecare an?
[b]#40 Antr[/b] – poti desfasura alte activitati in afara serviciului daca activitatile in cauza nu se identifica cu atributiile fisei postului.
[b]#41 ionut[/b] – OMJ 2398 privind schimbarea din functie nu prevede ca si criteriu de departajare nivelul de acces la informatii clasificate. Desi Ordinul prevede procedura de departajare cand sunt mai multe cereri de schimbare pentru o singura functie, directorul poate judeca prin prisma eficientei in luarea unei decizii inainte de constituirea comisiei, in sensul de a nu mai fi necesar sa deruleze si alte proceduri (de obtinere a nivelului corespunzator).
pentru o functie de sef de schimb se ia in calcul la punctaj daca ai si ornisul luat
Domnule Stefan va rog frumos sa imi raspundeti si mie la o intrebare,daca sunt agent de penitenciar imi pot infiinta o firma de paza?
nu pot garanta asta / este un demers inceput si care poate ajunge la proces / am fi multumiti daca macar pe iitor nu s-ar mai retine si pentru trecut sa decida instanta insa vom vedea reactiile mj/ANP
Dl. Stefan luam si noi de sarbatori cei 5% care au fost opriti abuziv ,
da / si pe noi 🙂
concursul de directori ne intereseaza foarte mult 😉
Saptamana asta – concursuri directori (L-J); doar pt vineri 25 nov am putut seta o intalnire cu ANP pe salarizare
Dle Stefan mai aveti vreo veste despre sporul de studii.
Domnule Stefan s-a marit perioada minima de militar de la 15 la 20 de ani la legea pensiei? Asteptam un raspuns.Multumim anticipat si spor la treaba! Felicitari pentru victoria optinuta cu salariul de merit si va rugam aveti grija si de noi agentii la noua lege a salarizarii ca se aude ca este pe final.
[quote name=”todorel”]O intrebare: debutantii,care au luat examenul dn sursa ext si acum fac cursuri…au dreptul la chirie? Multumesc[/quote]
Da – au dreptul la chirie ,sper ca in urmatorii ani sa avem minim 12 000 de chiriasi in sistem poate atunci se rezolva acordarea ajutorului pentru cumpararea unei locuinte.
O intrebare: debutantii,care au luat examenul dn sursa ext si acum fac cursuri…au dreptul la chirie? Multumesc
[quote name=”Liviu”]Consider ca este o problema foarte importanta, si s-ar putea acorda un ajutor pentru multi colegi care chiar au nevoie de el. Cu banii de chirii stim ca se fac multe nedreptati, multi isi fac contracte pe sume foarte mari si platesc mult mai putin, plus multe alte … pe care cred ca le stim majoritatea, plus banii de transport unde iarasi … Nu spun ca toti cei care beneficiaza de chirii si de transport fac astfel de lucruri, unii sunt corecti si merita tot respectul!
Eu consider ca banii pentru chirie ar trebui sa fie o suma fixa, si nu in functie de salariu, ci in functie de alte criterii, de ex: de cat e pretul mediu la o chirie la un apartament intr-o zona semicentrala a orasului in care locuiesti, (vrei sa stai la casa in centru platesti diferenta de bani), de cati membrii are familia, (daca ai doi, trei copii e foarte greu sa locuesti intr-o camera)Sa se stabileasca exact banii de chirie pe care urmeaza sa-i primim pentru fiecare oras in parte (sunt statistici si analixe dupa care se pot calcula), de ex: Bucuresti apartament 3 camere se acorda 1780Lei(400E)si toti cei care se incadreaza pentru apartament cu 3 camere sa primeasca aceasta suma; Oradea apartament cu 1 camera se acorda 715 lei(160E) la fel toti care se incadreaza pentru apartament cu 1 camera sa primeasca aceasta suma.
Nu este corect daca sunt ofiter si am salarul mai mare sa iau si chirie mai mare ca ma incadrez, sau daca locuiesc in Bucuresti si platesc chirie 1700 de lei pentru un apartament cu 3 camere, aceasi suma sa primeasca si colegul de la Gherla unde chiria nu este nici jumatate din aceasta suma.
Toate datele sa se actualizeze anual in functie de statisticile referitoare la evolutia preturilor chiriilor , si in functie de schimbarile care apar referitor la situatia fiecarui angajat (ex: s-a casatorit, se naste un copiil, se incadreaza la chirie pentru apartament cu 2 sau 3 camere, etc) Si consider ca ar trebui acordati doar pentru o perioada de timp de maxim 15 ani. Nu stiu care ar fi impactul bugetar daca s-ar lua aceste masuri,dar se poate calcula, cine are acces la astfel de date.
Poate din diferenta rezultata s-ar putea acorda si sprijin pentru achizitionarea de locuinta, de care sa beneficieze si cei care au credite ipotecare, care sa fie in procent de 30%-40% din cuantumul chiriei pentru care s-ar incadra, si pe o perioada de acordare de maxim 20 de ani.Trebuie gasita o modalitate de acordare care sa multumeasca pe cat mai multa lume (pentru ce perioada sa se acorde chirie, si pentru ce perioada sa se acorde sprijin pentru achizitie locuinta, procentul din chirie,etc) fiecare sa poata sa opteze pentru ce vrea: -chirie (calculata corect in functie de anumite criterii, si verificate ) pe o perioada de maxim 15 ani, -transport dar cu verificari serioase, sau -sprijin achizitie locuinta 30%-40% din cuantumul sumei pentru care te incadrezi pentru chirie pe o perioada de maxim 20 de ani pentru cei care doresc sa achizitioneze locuinta, sau au locuinta acizitionata prin credit ipotecar. Si ce-i care sunt in baza de date sau si-au pierdut locuintele sa poata opta pentru otiunea pentru care se poate incadra! Ce parere aveti domnilor colegi?[/quote]
Da’ ce colegule cand cineva termina scoala sau este detasat – asta e mai rar acu e la cerere, nu vorbim de aia care suntrepartizati in alta garnizoana- e obligatoriu sa care toata familia?O chirie decente in Bucuresti in Militari gasesti si la 200E.
Pentru cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi:
– vârsta standard de pensionare este de 60 de ani;
– stagiul minim de cotizare în specialitate este de 20 de ani;
– stagiul complet de cotizare este de 30 de ani; Domnule Stefan,s-a mărit stagiul minim de cotizare in sistem de la 15 ani la 20 de ani si stagiul complet de la 25 de ani la 30 de ani, sau e o intoxicare a presei? Va rugam sa ne lămuriți.
[quote name=”Ovidiu”]Sa nu mai primească nimeni nici un ban de chirie si atunci toată lumea va fi mulțumită.Atitea discuții fără rost.[/quote]
Asa nu va mai veni nimeni in sistem , la inceput pana ne punem pe picioare ,ne este de folos tuturor tinerilor angajati , cei care stau in chirie nu se aleg cu o casa pe cand cei care isi cumpara vor avea una , nu ma intereseaza de cei care isi fac chirie la bunicul / varu nu ne retine sa facem la fel , fiecare cum poate gandi sa ii fie bine , prefer si eu ajutor de achizitionare locuinta daca nu se poate ne multumim cu ce este.
Ce decizie de director,Cristi? Daca pierzi legitimatia de serviciu poti fi „atentionat”.Nu sa fi atentionat ca ai pierdut-o,ci, sa primesti chestia aia care e o gaselnita.Acum intreb si eu ceva-daca este sesizata comisia de disciplina iar functionarea acestei comisii va capata legalitate dupa mai mult de un an,abaterea disciplinara se prescrie sau nu? Sper, draga Cristi T sa ai un raspuns si ptr mine…..la intrebare.
Desfintati DIP si ANP,pt ca ANP nu angajeaza oameni iar DIP gaseste nereguli unde nu este personal suficient si de specialitate…specialisti de controlori trebuie neaparat sa scrie orice numai sa scrie…insa se gasesc doar oamenii vinovati,sistemul nici-odata !!!! Ras de lume cu asa controale,indrumare ioc,sustinere ioc,doar executii,mai sunt si obtuzi si nu inteleg anumite lucruri clare !!!Evidente chiar !!! 😳
[quote name=”AN”]La poliție nu este interviu au reușit sa îl scoată deci se poate domnule Stefan ….calculator nici vorba …examenul tip grila la toate si la agenți Si pentru avansare din sursa interna ….Marea nelămurire la noi dece nu se poate suntem mai catolici mai cu Moț???? Daca tot vrem o schimbare sa facem si astea nu????Consider ca nu sunt singurul care gândește asa sunt multiiiiii[/quote]
Pt ca la noi capetele unor ofiteri de „carierea” din conducere sunt mai luminate decat ale altor ofiteri din alte structuri ..:) sunt agenti care tin functii de conducere cu succes insa capetele luminate de ofiteri vad diferente si nevoi mult mai multe pt a ajunge in sistem sau pt a fi ca ei mare ofiter…e in schimb la altii se poate !!!Inca avem ofiteri cu (editat) in sistem !!!
[b]#20 florin[/b] – se poate printr-o decizie de director si nu se poate invocand omj 2856 din motive constitutionale 😉
Dl Teoroc ce răspuns va dat ANP în legetura cu acei 5%care ni sau tras greșit din salar?
Domnilor nu va mai contrati.
Acesta este sistemul.
Schimbatil.
Eu am incercat, si nu am reusit,i-mi cer scuze.
Asa ca m-am pensionat.(dupa 26 ani de puscarie)
Casa o am prin depunerea unei cereri pe o coala tip A4 . Cererea incepea asa: Tovarase Director
(nu am fost membru P.C.R si nici macar nu am fost, din pacate ofiter).Ce difera fata de atunci?
Va spun eu(poate gresesc), noi eram uniti atunci
nu eram dusmani intre noi , pe cind acum:
1) avem – aveti o ministra care nici macar nu stia
ca suntem subalterni
2)detinutii dormeau 2-3 in pat pe 2-3 rinduri
3)detinutii fac reclamatii la : avocatul poporului ,cedo ,etc, noi unde facem?
4)detinutii primesc raspuns la cerere apoape instantaneu(mai ales V.I.P-urile) ,noi in 30 de zile
ca asa este legal
5) sa va mai spun de asistenta medicala si medicamente?
Retoric: Dv. vreti ajutoare pentru casa?
Fiti seriosi copii!
Daca vreti ceva pentru voi si copii vostri invatati sa spuneti nu! pazitii pe hoti si nu le permiteti mai mult decit permite legea ,si nu faceti abuzuri faceti
totul conform legii ,ea ne apara,doar daca o cunoastem.
Va iubesc
Decat sa platesti 1 000 lei transport la un angajat mai bine oferi o suma compensatorie pentru achizitionare locuinta de 500 ron la 2 angajati si sa isi cumpere si cel care face navata,sau reintroducem regula de acum 20 ani – prima declaratie la angajare era ca nu soliciti locuinta de serviciu : D – Aceeasi socoteala se poate face si la unul care primeste chirie 1000 de ron – cine a luat o casa sunt din vremea care nu se acorda chirie ca acum nu mai este nimeni naiv sa devina proprietar. Vreun coleg care are cunostinte juridice solide daca donezi locuinta poti primi chirie dupa aceea. in ideea ca donatia nu este instrainare, iar legea spune sa nu instrainezi nu spune nimic de donatie.
sa inteleg ca se poate si nu se poate? adica esti la mana conducerii?
🙂 nu e o regula si nici existenta comisiei nu este o regula…
o intrebare care nu are legatura cu subiectul, scuze. Daca pierzi legitimatia de serviciu si anunti, intocmesti nota, mai exista ca te baga in comisia de disciplina, fiindca stiu ca asa era mai demult.
ms
Sa nu mai primească nimeni nici un ban de chirie si atunci toată lumea va fi mulțumită.Atitea discuții fără rost.
Dl. Stefan , cu privire la cle 16 propuneri (revendicari ) , sa dezbatut vrun subiect cu acea comisie , multumesc ? Urmaresc cu interes punctul 2 .
Consider ca este o problema foarte importanta, si s-ar putea acorda un ajutor pentru multi colegi care chiar au nevoie de el. Cu banii de chirii stim ca se fac multe nedreptati, multi isi fac contracte pe sume foarte mari si platesc mult mai putin, plus multe alte … pe care cred ca le stim majoritatea, plus banii de transport unde iarasi … Nu spun ca toti cei care beneficiaza de chirii si de transport fac astfel de lucruri, unii sunt corecti si merita tot respectul!
Eu consider ca banii pentru chirie ar trebui sa fie o suma fixa, si nu in functie de salariu, ci in functie de alte criterii, de ex: de cat e pretul mediu la o chirie la un apartament intr-o zona semicentrala a orasului in care locuiesti, (vrei sa stai la casa in centru platesti diferenta de bani), de cati membrii are familia, (daca ai doi, trei copii e foarte greu sa locuesti intr-o camera)Sa se stabileasca exact banii de chirie pe care urmeaza sa-i primim pentru fiecare oras in parte (sunt statistici si analixe dupa care se pot calcula), de ex: Bucuresti apartament 3 camere se acorda 1780Lei(400E)si toti cei care se incadreaza pentru apartament cu 3 camere sa primeasca aceasta suma; Oradea apartament cu 1 camera se acorda 715 lei(160E) la fel toti care se incadreaza pentru apartament cu 1 camera sa primeasca aceasta suma.
Nu este corect daca sunt ofiter si am salarul mai mare sa iau si chirie mai mare ca ma incadrez, sau daca locuiesc in Bucuresti si platesc chirie 1700 de lei pentru un apartament cu 3 camere, aceasi suma sa primeasca si colegul de la Gherla unde chiria nu este nici jumatate din aceasta suma.
Toate datele sa se actualizeze anual in functie de statisticile referitoare la evolutia preturilor chiriilor , si in functie de schimbarile care apar referitor la situatia fiecarui angajat (ex: s-a casatorit, se naste un copiil, se incadreaza la chirie pentru apartament cu 2 sau 3 camere, etc) Si consider ca ar trebui acordati doar pentru o perioada de timp de maxim 15 ani. Nu stiu care ar fi impactul bugetar daca s-ar lua aceste masuri,dar se poate calcula, cine are acces la astfel de date.
Poate din diferenta rezultata s-ar putea acorda si sprijin pentru achizitionarea de locuinta, de care sa beneficieze si cei care au credite ipotecare, care sa fie in procent de 30%-40% din cuantumul chiriei pentru care s-ar incadra, si pe o perioada de acordare de maxim 20 de ani.Trebuie gasita o modalitate de acordare care sa multumeasca pe cat mai multa lume (pentru ce perioada sa se acorde chirie, si pentru ce perioada sa se acorde sprijin pentru achizitie locuinta, procentul din chirie,etc) fiecare sa poata sa opteze pentru ce vrea: -chirie (calculata corect in functie de anumite criterii, si verificate ) pe o perioada de maxim 15 ani, -transport dar cu verificari serioase, sau -sprijin achizitie locuinta 30%-40% din cuantumul sumei pentru care te incadrezi pentru chirie pe o perioada de maxim 20 de ani pentru cei care doresc sa achizitioneze locuinta, sau au locuinta acizitionata prin credit ipotecar. Si ce-i care sunt in baza de date sau si-au pierdut locuintele sa poata opta pentru otiunea pentru care se poate incadra! Ce parere aveti domnilor colegi?
La poliție nu este interviu au reușit sa îl scoată deci se poate domnule Stefan ….calculator nici vorba …examenul tip grila la toate si la agenți Si pentru avansare din sursa interna ….Marea nelămurire la noi dece nu se poate suntem mai catolici mai cu Moț???? Daca tot vrem o schimbare sa facem si astea nu????Consider ca nu sunt singurul care gândește asa sunt multiiiiii
Domnule Stefan au mare dreptate Vasile, Gigi si multi alti colegi care au sesizat acest lucru.Poate ca acesta alocatie ptr. locuinta, ar trebui sa fie in primele 3 prioritati ptr. ca trebuie sa beneficieze tot personalul conform legii si ar fi bine sa fie cel putin 500ron/salariat fpss.Aceasta contravaloare a alocatiei ptr. locuinta sau cum vreti sa o definiti, ar ajuta aproape tot personalul si ar usura mult situatia stramtorata in care se afla colegii care si-au achizitionat o lucuinta si poate s-au imprumutat din alte parti, dacat banci,cei care inca platesc ratele la banci si i-ar determina pe cei care profita de plata chiriei sa isi achizitioneze o locuinta ca la finalul carierei sa stea linistiti.
[quote name=”Gigi Bufon”]Am cumparat locuinta in 2005 si au trecut 10 ani de sperante. Colegul de birou primeste 1000 ron de chirie, iar eundau 800 ron rate. Traind cu sperante inca 10 ani si am terminat de achitat…[/quote]
Numele ti-e predestinat;colegu’ramane fara casa la finalul carierei,tu ramai cu o casoaie!care e problema ta?fa-ti serviciul si nu mai atata spiritele pe aici!te-au pus tenho(editat)zii sa agiti spiritele?
D-nu Stefan va rog sa-mi spuneti care sant conditiile de trecere de pe o functie cu coeficient mai mic pe alta cu coeficient mai mare.Multumesc
[quote name=”vasile”]Reamintesc un comentariu fara raspuns din partea liderilor de sindicat „Domnilor lideri,trebuie luat taurul de coarne si discutata,legif erata alocația pentru locuință care sa fie acordata dintr-un anumit cuantum (de ex.500-800ron)t uturor angajaților pe o perioada de 15 ani).Legea spune ca avem dreptul la o locuinta,pai atunci sa respecte legea sa ne ajute sa ne cumpăram una pe toți, nu numai pe unii .(atât pe cei care vor sa își cumpere,cat si pe cei care și-au cumparat una sau inca plătesc rate sau mai au au de plătit ani de zile).Nu e normal sa primească unii chirii de sute chiar de mii de lei, zeci de ani si sa se lăfăie pe banii statului,alții prin șmecherii le încasează la fel si sunt sume foarte importante iar majoritatea nu primesc nimic.Pai cine e corect si serios? Cel care s-a chinuit sa își cumpere una si trage ca fraierul sau cel care profita de banii statului.Cați dintre aceștia credeți ca stau in chirii pana la finalul carierei si dorm liniștiți iar la pensie se lăsa fara o locuință(stați liniștiți ori e conjunctural ori profita).S-au aprobat transferuri tocmai pentru a nu se mai platii chirii si au rămas multe unități descoperite datorita aprobării transferurilor. S-a făcut o statistica cu cați dintre cei transferați, nu mai solicita bani de chirie sau transport?Ce ne puteți spune?Propuneri le dumneavoastră pe acest aspect tin cont de cele menționate de mine?As fi curios ce părere au colegii despre cele prezentate.Poat e faceți un articol pe aceasta tema si vedeți si propunerile lor.”
Ma intreb daca nu se vor mai plati compensatiile pentru chirii, cata vor fi de acord si vor sustine aceste propuneri?[/quote]
nu este corect ce spui pentru ca te bazezi pe zicala ,,sa moara si capra vecinului,, normal ar fi sa dea la toti din sistem pentru ca eu cand am accesat sistemul nu se dadea asa ceva si mi-am facut casa singur si am tras de ea 20 de ani sa o termin. Asa ca lasa-i pe cei care iau sa ia in continuare pentru ca nu dai nimic de la tine.
Nici un raspuns de la ANP referitor la sporul de studii?
[quote name=”vasile”]Reamintesc un comentariu fara raspuns din partea liderilor de sindicat „Domnilor lideri,trebuie luat taurul de coarne si discutata,legif erata alocația pentru locuință care sa fie acordata dintr-un anumit cuantum (de ex.500-800ron)t uturor angajaților pe o perioada de 15 ani).Legea spune ca avem dreptul la o locuinta,pai atunci sa respecte legea sa ne ajute sa ne cumpăram una pe toți, nu numai pe unii .(atât pe cei care vor sa își cumpere,cat si pe cei care și-au cumparat una sau inca plătesc rate sau mai au au de plătit ani de zile).Nu e normal sa primească unii chirii de sute chiar de mii de lei, zeci de ani si sa se lăfăie pe banii statului,alții prin șmecherii le încasează la fel si sunt sume foarte importante iar majoritatea nu primesc nimic.Pai cine e corect si serios? Cel care s-a chinuit sa își cumpere una si trage ca fraierul sau cel care profita de banii statului.Cați dintre aceștia credeți ca stau in chirii pana la finalul carierei si dorm liniștiți iar la pensie se lăsa fara o locuință(stați liniștiți ori e conjunctural ori profita).S-au aprobat transferuri tocmai pentru a nu se mai platii chirii si au rămas multe unități descoperite datorita aprobării transferurilor. S-a făcut o statistica cu cați dintre cei transferați, nu mai solicita bani de chirie sau transport?Ce ne puteți spune?Propuneri le dumneavoastră pe acest aspect tin cont de cele menționate de mine?As fi curios ce părere au colegii despre cele prezentate.Poat e faceți un articol pe aceasta tema si vedeți si propunerile lor.”
Ma intreb daca nu se vor mai plati compensatiile pentru chirii, cata vor fi de acord si vor sustine aceste propuneri?[/quote]
Putinele unitati care detin locuinte daca atunci cand se elibereaza una ar veni cu oferte la cei care stau in chirie sa se mute in locuintele administrate de penitenciar 80 % refuza si se poate rezolva situatia sau inchirierea sa fie facuta prin achizitorii penitenciarului ca si asa se uita in sus multi dintre ei prin unitati – solutii sunt dar nu vrea nimeni sa isi complice viata .sper ca intr-o zi cineva sa plateasca indiferenta afisata fata de nerespectarea legii.
cunosc sentimentul, din pacate / nu ne dorim decat sa putem rezolva asta
Am cumparat locuinta in 2005 si au trecut 10 ani de sperante. Colegul de birou primeste 1000 ron de chirie, iar eundau 800 ron rate. Traind cu sperante inca 10 ani si am terminat de achitat…
ce raspuns poate fi dat vasile / avem pe lista minim 15 probleme grele de rezolvat / incercam sa nu sufocam si sa punctam pe rand / ati vazut cat de greu a fost cu salariul de merit / acum mai apucam din mers cel putin 8 probleme / insa sincer mari iluzii nu ne facem pe acest final de an / incercam sa ne facem treaba cat mai bine dar nu uitam sa fim realisti / macar noi
Reamintesc un comentariu fara raspuns din partea liderilor de sindicat „Domnilor lideri,trebuie luat taurul de coarne si discutata,legif erata alocația pentru locuință care sa fie acordata dintr-un anumit cuantum (de ex.500-800ron)t uturor angajaților pe o perioada de 15 ani).Legea spune ca avem dreptul la o locuinta,pai atunci sa respecte legea sa ne ajute sa ne cumpăram una pe toți, nu numai pe unii .(atât pe cei care vor sa își cumpere,cat si pe cei care și-au cumparat una sau inca plătesc rate sau mai au au de plătit ani de zile).Nu e normal sa primească unii chirii de sute chiar de mii de lei, zeci de ani si sa se lăfăie pe banii statului,alții prin șmecherii le încasează la fel si sunt sume foarte importante iar majoritatea nu primesc nimic.Pai cine e corect si serios? Cel care s-a chinuit sa își cumpere una si trage ca fraierul sau cel care profita de banii statului.Cați dintre aceștia credeți ca stau in chirii pana la finalul carierei si dorm liniștiți iar la pensie se lăsa fara o locuință(stați liniștiți ori e conjunctural ori profita).S-au aprobat transferuri tocmai pentru a nu se mai platii chirii si au rămas multe unități descoperite datorita aprobării transferurilor. S-a făcut o statistica cu cați dintre cei transferați, nu mai solicita bani de chirie sau transport?Ce ne puteți spune?Propuneri le dumneavoastră pe acest aspect tin cont de cele menționate de mine?As fi curios ce părere au colegii despre cele prezentate.Poat e faceți un articol pe aceasta tema si vedeți si propunerile lor.”
Ma intreb daca nu se vor mai plati compensatiile pentru chirii, cata vor fi de acord si vor sustine aceste propuneri?
Pare a fi logică argumentația.
Suntetu un foarte bun si eficace LIDER al SNLP.
Snlp sunteti.foarte pregatiti si neobositi sa ne mai dati niste bani.Feljcitari!!!