www.snlp.ro Web analytics

Consultanta, evaluare, inspectii, formare, conditii de munca

Request More Information.001Corespondente si situatii:
 
1. Solicitare si raspuns privind decontarea consultantei juridice. ANP admite aplicabiliatea prevederilor ordinului ministrului justitiei emis in iunie 2012 insa invoca faptul ca unitatile nu au solicitat fonduri. Recomandam solicitarea scrisa a compensarii costurilor consultantei, in cazul in care exista situatii in care se intrunesc criteriile din OMJ 2302/2012. In buget nu avem articol dedicat acestui drept, dreptul la consultanta acordandu-se de la cheltuieli de personal.
 
2. Solicitare si raspuns privind noul sistem de evaluare a personalului. ANP descrie demersurile facute in vederea implementarii noului sistem.
 
3. Solicitare si raspuns privind desfiintare inspectii generale. ANP ia act de solicitarea SNLP si se angajeaza sa faca o analiza a situatiei.
 
4. Solicitare si raspuns formare profesionala. Aflam de la ANP ca in ultimii 2 ani au fost cursati aproximativ 5800 de angajati si ca 1176 nu au participat niciodata de la angajare la vreo activitate, multi fiind angajati imediat dupa anul 1990.
 
5. Solicitare si raspuns privind practica disciplinara care implica personalul din sistem. ANP ofera o serie de date. Nu suntem de acord cu toate avand in vedere faptul ca se enumera doar sesizarile finalizate la data situatiei. In realitate, in multe unitati, numarul sesizarilor depuse la data efectuarii situatiei este dublu.
 

 

Majoritatea situatiilor susmentionate sunt departe de a se fi rezolvat in urma corespondentei pusa la dispozitia personalului prin intermediul prezentului articol. Demersurile vor continua iar unele dintre problemele de mai sus vor face obiectul unor articole viitoare mult mai complexe.

17 COMMENTS

 1. Pt Gardianul: OMJ 2908/2013

  6. Restanţe, anticipaţii
  ART. 25
  (1) Prin drepturi de echipament restante se înţelege articolele de echipament nedistribuite în anul pentru care au fost solicitate prin cererea de echipament şi a căror valoare a fost reţinută din cota-parte anuală, precum şi sumele de bani neprimite în cadrul drepturilor cuvenite.
  (2) Restanţele în echipament sau bani se asigură, cu prioritate,până la data de 30 iunie a anului următor, dacă nu a fost posibilă acordarea echipamentului la termenul legal.
  (3) Acordarea restanţelor sub formă bănească se face la solicitarea funcţionarilor publici, pe bază de cerere aprobată de directorul unităţii, ca urmare a deciziei directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
  (4) Valoarea restanţelor se calculează în funcţie de preţurile folosite la calculul cotei-părţi anuale a drepturilor de echipament, la data acordării.
  (5) Nu se consideră restanţe şi nu se mai acordă articolele de echipament sau sumele de bani neridicate pe o perioadă de cel puţin 3 ani consecutivi, calculată de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care avea dreptul, dacă nu se poate dovedi că au fost solicitate în scris în acest interval de timp. Initial, am avut aceeasi reactie ca a dvs, dar, m-am documentat. Cu respect!

 2. De ce noua tinuta este alocata pe 2013 ? Daca ea nu a fost distribuita la timp, presupun ca a devenit restanta in bani, nu ? As dori sa ma lamuresc

 3. Ar trebui sa cereti o situatie statistica a sesizarilor catre comisia de disciplina, defalcata pe fiecare sector de activitate in parte. Veti observa ca 99% dintre sesizari le are sectorul operativ. Pentru greselile pe care le fac ( financiar, reintegrare sociala, secretariat, evidenta,etc), respectivii functionari nu raspund disciplinar. Intr-un penitenciar, in afara de sectorul operativ, raspunderea este zero!

 4. [quote name=”Teapa”]Am trei intrebari (editat):
  1- concurenta dvs are sau a avut contul bancar blocat in urma unor datorii sau nereguli contabile?
  2-concurenta BNS a avut si are contul blocat din cauza unor nereguli pe fonduri europene?
  3-Fuziunea BNS-Cartel Alfa a picat si din ce motive?
  Daca doriti sa-mi raspundeti pt ca sunt lucruri in care nu sunteti implicat direct dle Stefan Teoroc,dar pt o informare corecta a lucratorilor sistemului va rog sa publicati aceste intrebari si raspunsurile daca le aveti.Multumesc si sper sa nu aplicati cenzura ca dincolo,nu aveti motive.[/quote]
  Cred ca au deranjat aceste intrebari concurenta dvs de ati editat numele,insa daca au doar asemena reactii inseamna ca este adevarat,pt mine e clar domnii de la federatie au mari probleme dar le tin sub pres,fratilor o sa iese la lumina si este mai grav atunci. 😆 😀 😀

 5. Cine a mintit/dezinformat sa fie tras in teapa !!! vezi raspuns sesizari comisia de disciplina.

 6. faceti o poza la noua tinuta sa vada si provincia cum arata, dar proiectul noului statut nu este gata? va salut

 7. Noile tinute-salopete Made in China?nici nu vreau sa ma gandesc cum vor arata;pai,ce le poarta mai-marii anepeului???

 8. Restanta in bani, pt 2013, se va plati cel tarziu in luna iunie conform noului ordin / vom vedea cat permite bugetul de repede / noi ne dorim mai repede / intre timp s-au achizitionat 3000 de tinute / cei care vor primi noul echipament, vor primi doar diferenta de bani / echiparea cu noua tinuta se va face grupat / probabil garnizoana Bucuresti si mai vedem ce

 9. Dl presedinte stefan restanta de bani echivalenta hainelor se achita pina in luna iulie sau mai repede

 10. Promit ca voi da detalii doar in urma unei solicitari catre director, solicitare la care va trebui sa ne raspunda corect. Si apoi mai promit ca voi exemplifica intentia acestora de a ascunde mizeria sub pres.

 11. D-le Presedinte
  Referitor la imbunatatirea conditiilor de munca,cum se poate cuantifica aceasta cerinta? Statistic vorbind,au scazut/crescut nr de ore suplimentare comparativ cu 2012? A scazut/crescut nr de boli datorate serviciului?A crescut/scazut nr de zile de co medical?A scazut/crescut nr de procese/cercetari/urmariri penale? S-au acordat echipament de serviciu si de protectie,inclusiv normele prevazute de conditii extreme de munca?A crescut/scazut nr de sarcini din fisa postului?
  Voi mai reveni!

 12. Da, am observat si noi diferente mari fata de nr real de sesizari la destul de multe unitati. Chiar te rog sa ne dai detalii.

 13. Domnule Stefan,
  In situatia in care am descoperit ca unele date au fost transmise eronat de catre o unitate referitor la Comisiile de Disciplina, ce se poate face ? S-a mintit intr-un mod ordinar legat de nr. sesizarilor in anul 2013. Probabil ca se doreste o statistica nu prea incarcata a ANP !

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)