www.snlp.ro Web analytics

Transparenta sindicala

Window transparent PNG by AbsurdWordPreferredInformare interna SNLP – 11 feb 2014

 

1. Buget ANP 2014. In anul 2014 bugetul ANP s-a impartit in alt mod decat in anii precedenti. Anumite modificari legislative au obligat ANP si unitatile subordonate sa estimeze de la inceputul anului bugetar, modul de cheltuire a banilor, pe capitole si articole pentru tot anul. Conform estimarilor realizate, bugetul pe 2014 a fost repartizat pe unitati si a fost transmis in teritoriu fara explicatii si instructiuni suficiente, lucru care a starnit bulversare.
 
Din teritoriu, la nivelul BEx SNLP au fost receptionate o serie de sesizari privind riscul de neacordare a unor drepturi de natura salariala, din motive care tin de insuficienta bugetului alocat. Anterior transmiterii bugetului in unitati, directorul general ANP a organizat o sedinta cu prezenta sindicala si s-a realizat o trecere in revista succinta a aspectelor bugetare. SNLP a solicitat atat in cadrul respectivei intalniri cat si ulterior in cursul a cel putin alte trei intalniri mai mult sau mai putin formale, elaborarea unei note explicative de catre DEA ANP prin care sa se aduca clarificari si instructiuni avand in vedere noile reguli. ANP nu a dat curs solicitarii SNLP, multumindu-se cu informatii verbale conform carora bugetul pe 2014 este comparativ cu cel al anului trecut, fiind doar cu putin mai mic daca este sa-l comparam cu executia bugetara pe 2013, executie care a inclus sume consistente primite ca urmare a rectificarilor.
 
In cursul zilei de astazi 11 feb 2014, am discutat cu directorul general ANP si cu dna dir gen adj Pieleanu pe acest subiect si am convenit pe necesitatea organizarii unei intalniri urgente ANP – SNLP pe tema bugetului pe anul 2014. In acest sens, SNLP va primi astazi, cel tarziu maine, un set de documente privind bugetul (comparatii, repartitii, etc) inclusiv o nota de informare privind aspectele importante, respectiv noi reguli in gestionarea bugetelor, urmand ca joi 13 feb 2014 ora 11,00, la sediul ANP sa aiba loc intalnirea ANP – SNLP pe buget. Ulterior acestei intalniri vom transmite o informare completa care speram sa aduca suficiente clarificari in acest domeniu.
 

2. Comisie mixta MJ. Pe data de 5 feb 2014 a avut loc sedinta Comisiei mixte MJ unde s-au dezbatut punctele propuse de SNLP pentru ordinea de zi. Privitor la statutul special si accesul agentior pe functii de conducere, secretarul general MJ a luat act de divergenta dintre sindicate si ANP si a declarat ca problema este rezolvabila recomandand incercarea unui consens sindicate-ANP. Pe acest subiect s-a dezbatut destul de amplu, fiind problema principala a sedintei. Argumentele invocate de SNLP pentru mentinerea accesului agentilor cel putin pe functiile minime de conducere au fost multiple incluzand situatiile numeroase, existente in prezent, in care agentii exercita timp de mai multi ani, prin decizii de zi pe unitate (a caror legalitate este discutabila) functii de conducere (ST, sef birou, etc) fara a fi remunerati (dimpotriva, fiind prejudiciati prin pierderea unor sporuri), insa nu vor putea candida pentru ocuparea acelor functii. 
 
Pe ordinea de zi a Comisie mixte au mai fost si alte puncte cum ar fi aplicarea unitara a OMJ 3544/2012 (spor TBC), urgentarea emiterii OMJ privind popotele si a HG privind asistenta medicala precum si reacordarea majorarii salariale de 50% pentru misiuni speciale. Despre toate subiectele veti putea afla detalii din minuta sedintei, aflata in curs de redactare. Tot in cursul acestei zile voi transmite proiectul minutei, cu observatiile SNLP. Nu garatam ca versiunea finala a minutei va fi cea propusa de SNLP dar veti afla din respectivul proiect informatii despre sedinta, din perspectiva SNLP.
 
3. Bilanturi 2013. Inaintea organizarii bilanturilor pentru anul 2013, am purtat o discutie cu directorul general al ANP privind modul de organizare al acestora, discutie in cadrul careia dl Bejan a explicat ca isi doreste evenimente limitate ca impact public (mediatic) fara exces de invitati, astfel incat sa nu se faciliteze agravarea situatiei in care se afla deja sistemul penitenciar, in plan public (atacuri privind coruptia, conditiile de detentie in care executa pedeapsa detinuti care au detinut anterior functii publice, etc). Intentia directorului general ANP corespunde politicii recomandate de MJ in ceea ce priveste mediatizarea unor actiuni, discretia in spatiul public si in general echilibrul din planul transparentei decizionale.
 
Prin urmare, pentru 2014 s-a optat pentru un mod mai restrans de organizare a bilanturilor, fata de care SNLP nu a avut observatii majore. Practica in domeniu (cu puternice conotatii cazone) indica actiuni locale cu participarea reprezentantilor ANP. Acest tip de bilant presupune costuri ridicate pentru deplasari extinse din aparat central la nivelul intregului sistem, cu o utilitate discutabila, avand in vedere faptul ca participarea unui sef de directie de specialitate din ANP la bilantul unei unitati nu poate fi de natura a genera solutii sau macar raspunsuri competente la problematica vasta cu care se confrunta o unitate. S-a optat pentri regionalizarea bilanturilor, care vor beneficia de o participare de top din partea ANP (pe cat posibil), aspect fata de care SNLP a solicitat imperativ invitarea liderilor sindicali si dezbaterea problemelor reale. 
 
Cu privire la acest subiect, va marturisesc tuturor ca parerea mea personala, care nu reflecta o opinie a BEx SNLP, se orienteaza pe desfiintarea bilanturilor clasice, militare si inlocuirea acestora cu sedinte de dezbatere interactive care sa permita identificarea unor solutii pentru problematica multipla cu care ne confruntam. Mi se pare total inutil sa ascultam cum se citeste un material deja inmanat participantilor pentru ca la final sa ramana prea putin timp pentru a discuta probleme serioase. Spre deosebire de un bilant de unitate, rigid, la care conform tiparului, se citeste un material care contine date si cifre, timp de 2 ore pentru ca la final sa se produca eventual cateva luari de cuvant a caror relevanta este in stransa corelatie cu valoarea reprezentantilor ANP care participa la bilant, un astfel de eveniment organizat pe regiune cu participare de top ANP ofera liderilor sindicali oportunitatea de a dezbate aprofundat anumite probleme importante pentru salariati, chiar daca ne vor lipsi reactiile oamenilor la eventuale tamponari sindicale directionate spre angajatori in sedintele de unitate. Este adevarat ca o informare corecta din partea ANP in sensul motivarii modului de organizare a bilanturilor pentru 2013 ar fi fost utila insa intelegem si restrictiile de exprimare libera ale reprezentantilor administratiei in acest sens, astfel incat preluam noi si acest rol.
 
4. Dialog social. In cursul zilei de astazi 11 feb 2014, am participat la o intalnire cu dl Mircia Giurgiu (fost lider sindical BNS si apoi deputat PDL, eliminat ca urmare a refuzului de a vota legile antisociale asumate de guvernul Boc) in prezent consilier al ministrului delegat pentru dialog social, dna Doina Pana. Dl Giurgiu a organizat o scurta intalnire de contact a subsemnatului cu dna ministru Pana avand perspectiva anuntata a unor intalniri mai ample in viitor, intre dna Pana si reprezentantii federatiilor profesionale pentru preluarea si rezolvarea problemelor cele mai arzatoare. Nu cred ca este un lucru nou faptul ca anul 2014 va fi un an electoral incarcat cu mari surprize si multe miscari in plan politic, primele semne fiind deja vizibile. Conform politicii pe care o aplica de la infiintare, SNLP si PUBLISIND sunt decise sa nu se angajeze politic si sa nu asume niciun acord sau parteneriat in acest plan, insa au anuntat ca vor participa la orice intalnire in cadrul careia se pot exprima si dezbate problemele profesionale din domeniile reprezentate. SNLP va redacta un set scurt de revendicari si va cere solutii urgente, accentul fiind pe finantarea unor posturi vacante si solutionarea urgenta a problemei orelor suplimentare necompensate.
 
5. Proiecte SNLP. In cadrul proiectului Itinerariul Dialog ID gestionat de SNLP in calitate de aplicant, activitatile se incadreaza in grafic si isi urmeaza cursul prestabilit. In prezent se afla in plina desfasurare cele 8 teme de pregatire la care participa primul dintre cele doua grupuri de cursanti formate mixt din sindicate si administratie. Lectorii sunt subsemnatul si Adrian Neagoe (vicepresedinte), intrucat am preferat sa mentinem activitatea de formare la un nivel practic pentru o eficienta cat mai mare. Luand in considerare faptul ca Norway Grant (NG) a anuntat disponibilizarea unor fonduri suplimentare pe linia actuala, SNLP a solicitat o extensie a bugetului initial si a primit un raspuns pozitiv din partea NG beneficiind in prezent de un supliment de aprox 25 mii euro in plus fata de bugetul aprobat initial in proiect, aspect care reprezinta un indicator bun in analiza modului in care se implementeaza proiectul SNLP. In continuare SNLP activeaza in planul obtinerii altor fonduri nerambursabile si asteptam evaluarea noilor proiecte depuse.
 
 6. Limitare mesaje de informare. Suntem constienti de interesul liderilor sindicali si al membrilor pentru anumite tipuri de informari concrete precum si de tentatia de a se simti sufocati de mesaje apreciate acum ca nerelevante desi daca este sa analizam parcursul luptei sindicale pentru transparenta decizionala din ultimii 8 ani, putem avea alta viziune. Suntem receptivi la orice reactie din teritoriu si prin urmare rugam presedintii de filiale precum si toti ceilalti destinatari ai informarilor trimise zilnic de SNLP sa ne transmita daca doresc sa fie evitati la trimiterea unui anumit tip de mesaje cum ar fi cele din partea BNS sau ANP (evenimente din sistem, revista presei, protocoale incheiate, etc). Desi acest lucru presupune o incarcare a activitatii care si asa a ajuns la un volum greu de controlat, suntem dispusi sa reconfiguram grupurile de contact astfel incat cei care doresc sa primeasca doar informari de tipul celei de fata – sa nu mai fie destinatari ai informatiilor considerate inutile. 
 
Daca privitor la problemele expuse mai sus, in informare, aveti observatii sau opinii, va rog sa le exprimati astfel incat sa putem ajusta strategia si modul de actiune al SNLP in functie de acestea.
 
Presedinte SNLP
 
Document atasat

23 COMMENTS

  1. Pentru NEAMTUL – prietene,in primul rand…ESTE DISCRIMINARE ! Atat timp cat tu(exemplu) primesti bani pentru decontarea chiriei – drept din statut – iar eu(exemplu) angajat care si-a cumparat un amarat de apartament,nu primesc ajutorul financiar Garantat tot de aceasta lege statut este Discriminare!!!!Si…nu m-am intins mai mult decat i-mi este plapuma…poate tu sau cei care stau ca parazitii in chierie o viata intreaga,pe banii statului! Si tot voi,v-ati cumparat masini …ca de,daca nu ai rata la banca pentru apartament,iti permiti!!!Eu despre asta vorbeam dar tu nu prea intelegi aspectele semnalate!Si nu e vorba de invidie,ci de Discriminare!

  2. Pentru Vasilan:
    Prietene, vecinu tau care are 800 ron, chiar si cu studii medii cum inca mai sunt unii dintre agenti, nu vor putea munci niciodata intr-o puscarie.

    Daca esti agent sau ofier de puscarie, inseamna ca habar nu ai cum arata si ce se desfasoara in interiorul unui sector de detinere. Complexitatea muncii si riscurile la care sunt supusi agentii astia pe care-i invoci ca sunt”nesimtiti” cu salariile care le au, sunt lucruri care, se pare ca-ti sunt straine desi s-ar putea sa fii incadrat si tu pe la vreo puscarie. Sa nu mai spun ca vorbesti prostii si compari niste categorii de oameni pe absolut niciun considerent sanatos. Apelezi doar la o eticheta fara valoare si fara nici o explcatie rationala.

    Sistemul penitenciar a devenit atat de complex si de dificil pe fondul muncii la care trebuie sa ne raportam, incat sunt convins ca acei 220 de ron pe care-i amintesti, nu sunt deajuns penru a acoperi riscul, complexitatea, stresul si deterioarea conditiei umane datorita muncii prestate printre criminali, hoti, talhari, etc… Poate din postura ta de „taie frunza la caini” nu realizezi si habar nu ai cum e sa te trezesti ca, din senin, in fata propriei familii scoti din gura un termen de puscarie la care toti membrii familiei tale sa ramana fixati pe tine ca pe un om schimbat, un om macinat de mediul nenorocit in care-si desfasoara activitatea.

    Noapte buna Vasilane ! Si pate apuci si tu, sa dea D-zeu, sa ajungi sa mentii un echilibvru macar intr-o singura zi pe o sectie de detinere.

  3. [quote name=”Andrei”]Ptr Neamtu…….poate tu ai salariu nesimtit….sau cei care au functii de conducere…….
    Noi majoritatea avem salarii normale si daca cerem un drept il cerem la fel cum ne cer si ei obligatiile pe care le avem, muncind cu un deficit foarte mare de personal….[/quote]
    Imi pare rau sa-ti transmit dar cred ca traiesti pe alta lume ,spune-mi inca trei categorii profesionale care la studii medii (agenti) au venituri de 2800 lei,intreaba-ti vecinul care lucreaza la patron pe 800 lei sau vecinul celalat care este profesor etc. si atunci vei afla ce paraere are opinia publica despre salariile agentilor de la 2200 in sus. :-*

  4. Ptr Neamtu…….poate tu ai salariu nesimtit….sau cei care au functii de conducere…….
    Noi majoritatea avem salarii normale si daca cerem un drept il cerem la fel cum ne cer si ei obligatiile pe care le avem, muncind cu un deficit foarte mare de personal….

  5. [quote name=”Ivascu,”]Domnule Teoroc,ce parere aveti vis-a-vis de Articolul 38 din Legea 293/2004?Despre dreptul Nerespectat,al FPSS din ANP,pe motive..fara sustinere legala?De ce in continuare,sunt bani pentru chirii ……………………………………………
    Ca o parere nu esdte nici-o discriminare tu ti-ai cumparat locuinta platesti ratele si o dai urmasilor,ei primesc chiria/compensata dar cand nu vor mai fi chiria/compensata nu o vor da la urmasi,tu ti-ai cumparat un bun de valoare,iar cei care nu reusesc sa-si plateasca ratele este vina lor ca s-au intins prea mult au vrut sa traisca bine dintr-odat ceea ce in Romanica este interzis,si-au mai luat si op masina pe langa casa,un TV un laptop etc,s-au mai imprumutat in CHF si Euro,valuta a crescut,acum sistemul nu trebuie sa stearga si la f..d,esti major si trebuie sa-ti duci crucea,e vina mai mult a lui Boc/Base ca de atunci de cand ne-a barberit cu 40% au intrat mai multi colegi in incapacitate de plata jhustificat,avand in vedere si cresterea valutei.Nu trebuie sa gasim nodul la colegii care beneficiaza de chirii sunt maxim 20% din sistem,nu invidia ne rezolva problemele.Cat despre legea care prevede eu pot sa-ti transmit ca s-a pierdut un proces definitiv si irevocabil de acordare a sporului de confidentialitate care era trecut in lege din 2006 si noi l-am primit cand a aparut normele la mijlocul anului 2008,minstanta a motivat clar ca daca nu sunt norme o lege nu se poate aplica,in conditriile in care in lege era trecut un termen de 6 luni daca nu ma insel pt aparitia normelor.Aceasta prevedere cu sprijinirea la cumpararea unei locuinte este trecuta in multe legi la multe categorii profesionale insa nu se aplica la nimeni,oricand o pot sterge de acolo foarte usor,poti sa iesi in strada cat vrei opinia publica te va huidui nu te va sustine,o sa zica ce vor astia cu salariile nesimtite sa le cumpere statul locuinte 🙂 🙂 .Cu stima

  6. Am mai participat la bilanturi regionale,unde dupa citirea unui material,directorii de unitati stateau cuminti in banci ca la liturgie.
    Au luat cuvintul vreo doi reprezentanti sindicali si cu asta basta.
    Normal ar fi fost ca la bilanturile din unitati sa fi fost si un reprezentant al anp-ului,sa asculte si sa vada realitatile din unitati.
    S- ar parea ca au evitat intentionat acest lucru,sa nu se transforme bilantul intr-un protest.
    Dar se vrea economie pe spatele lucratorilor,pe spatele detinutilor nu-i tine.
    Cine sa mai gestioneze acum o revolta intr-o unitate,doar parchetul-AGENT SLAB PREGATIT.
    A devenit sport national trimisul la parchet,sau mai nou-VIN AUTOBUZELE SI VA RIDICA.
    Lucratorilor le este teama sa vorbeasca,se gasesc ace de cojocul celor care cricnesc
    Democratia este mai periculoasa ca dictatura-te fac rizind.
    Asta nu inseamna ca vrem dictatura,dar nu mai este mult pina acolo.

  7. Ca și deținuții, directorul din Galați speculează lacunele legislative în scop personal, facilitîndu-și în această manieră, regimul exercitării funcției de director ! 🙂

  8. Nu aveti solutii ptr directorul de la galati/si-a permis sa dea reprezentantii anp-ului afara din birou si tot nu s-a intimplat nimic.
    Are cinci sesizari la comisia de disciplina a mj-ului,toate clasate.
    SA FIE CLAR-OMUL ESTE FOARTE BINE ANCORAT POLITIC.
    Nu a mai fost in istoria sistemului o astfel de situatie,deci ce rost mai are sa discutam despre acest personaj.
    Toti ocupantii din MARIA GHICULEASA,nu au solutii ptr acest adept al miscarii (editat).

  9. As vrea sa mai adaug ca drepturile”albe” adica cele lipsite de continut, au ramas asa de 10 ani! nu am auzit sa se fi depus diligente in vederea concretizarii lor,nici in perioada de „bum’ imobiliar,cind economia”duduia’,vorba cuiva, si nici in perioada postduduiala.Concret,ceva actiuni in instanta care sa determine pe cei in drept sa propuna, sa elaboreze si sa emita o HG legata de ajutorul in construirea unei locuinte.Decit sa platesti 300 epuroi ptr chirie,nu mai bine dai acesti bani ca rata la o casa? se stie ca pe timpul raposarului si dupa el se mai dadea o locuinta de serviciu! Acum nici nu mai stiu ce s-a intimplat cu ele.le-or fi luat pensionarii?!
    Voi mai reveni!Nu ma asteptati!

  10. Andrei, ati solicitat prin sindicat acest punct de vedere al ANP ? Ar fi interesant sa-l vedem cu totii si poate intreprindem o actiune la comun pentru eliminarea situatiei asteia sau cel putin pentru descurajarea si altor directori care interpreteaza cum vor ei si nu in termenii legali…
    Tinem minte cat de multa munca a fost cu acel „bon” de carburant. Unora chiar le crapau mintea-n colturi argumentand ca ar fi ilegal sa atasezi doar un bon la ordninul de serviciu.

  11. In primul rand,domnule Teoroc,tin sa va multumesc pentru ca ati incercat sa raspundeti intr-un mod..satisfacator! Dar inteleg in acelasi timp ca problemele pe care le au multi dintre colegii nostri care si-au pierdut sau sunt pe cale sa-si piarda locuintele achizitionate,sunt mai prejos decat infiintarea popotelor,de exemplu.Pentru ca ati prezentat asta ca pe o problema stringenta.Si chiar nu sunt indiferent la ce se intampla in jur!!! Da,inca se deconteaza chirii,inca se deconteaza diverse cheltuieli.Adica,sustin in continuare,se face Discriminare.Si nu aveti nici o scuza domnule Teoroc,pentru ca nu ati facut din 2004 si pana in prezent nimic in acest sens! Sau nu stiti ca 2 colegi de la Galati,au fost …detasati subit,la Gherla,in momentul in care au cerut acest drept in urma cu mai bine de 5 ani? Si atunci,stimate domn,nu era criza in Romania!Asta cum o comentati?Despre ce fel de sistem vorbim?Ramane atunci sa mergem fiecare sa introducem actiune in instanta pentru ca e clar.Si sunt convins ca la CEDO vom obtine ceea ce prevede legea-statut!Va multumesc oricum pentru participare!

  12. Multumesc domnule Stoica……dar la Galati totul e posibil……..si colac peste pupaza au si un punct de vedere de la ANP unde un „profesionist” interpreteaza legea dupa spiritul lui SERGHEI…..ca el conduce Galatiul……

  13. Pt Andrei,
    Daca legea nu specifica faptul ca doar pentru concediul din anul in curs se acorda decontarea de transport, de ce sa interpretam noi asa?
    Potrivit legii doar o data pe an ai acest drept, asa ca poti solicita oricand in timpul anului fara ca cineva sa se opuna.
    Daca nu-ti deconteaza si esti membru de sindicat adreseza-te liderului tau pentru a rezolva situatia.

  14. Legat de acest 50% chiar trebuiesc impuse conditii speciale de acordare. Dcaa ne vom limita la misiuni speciale sau lucrari de exceptie nu facem altceva decat sa lasam a fi interpretate aceste doua chestuni in sensul ca unii vor interpreta ca lucrari de exceptie chiar si o atributie din afara fisei postului sau chiar prerogative ale functiei pe care o ocupa unul sau altul.
    Sa fiu mai explicit. Daca esti director adjunct economic si ai ca prerogativa sa te ocupi de legalitatea unor acte contabile ce decirg din cadrul unui proiect pe fonduri europene, chiar este o misiune speciala sau o lucrare de exceptie pentru a obtine cei 50% ?

    Pe de alta parte, sunt sectoare de activitate care, cu sau fara voia acestora sunt implicate in tot felul de astfel de proiecte si care, pentru unii, activitatea desfasurata pentru acestea pot fi considerate lucrari de exceptie sau misiuni speciale, in plus fata de prevederile fisei postului.

    In schimb, pentru sectorul operativ spre exemplu…ce poate fi considerat ca find lucrare de exceptie sau misiune speciala ? In ce context favorabil acordarii acestui drept pot fi implicat pentru a obtine acest 50% ? Orice misiune as indeplini de prevenire a unor evenimente negative grave sau pur si simplu misiunea de a mentine un echilibru intre detinuti pentru buna desfasurare a programelor zilnice sau lucrurilor ce tin de o implicare activa in actul de supraveghere spre exemplu (acele actiuni ce nu sunt perevazute de fisa postului – implicare in manipularea detinutilor pentru indepartarea riscurilor de orice natura; manipularea acestora in sensul multumirii fata de unele lipsuri carora sistemul penitenciar nu le poate face fata)….toate acestea vor spune unii ca tin de datoria mea in raport cu ce trebuie sa fac printre detinuti si ca atare..nu m-as incadra pentru acest 50%…

    Tocmai de aceea trebuie largita gama conditiilor de acordare a acestui 50% !

  15. Pt Daria
    Asta nu e un motiv sa renuntam de buna voie la un drept de care poate beneficia lunar 5% din personal! Acordarea se face in consiliu de conducere iar sindicatele pot impune un trend corect. Reaua credinta nu trebuie sa fie o prezumtie.

  16. Pt Ivascu
    Uneori o intrebare simpla face cat 3 carti. Daca raspunsul dezamageste, pot sa inteleg reactiile ulterioare. Dar, ma rog. Inteleg ca te referi la

    [quote] ART. 38
    (1) Funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare vor fi sprijiniţi în construirea sau cumpărarea, o singură dată în timpul carierei profesionale, a unei locuinţe proprietate personală, în localitatea în care îşi are sediul unitatea la care sunt încadraţi, din fondurile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau alte fonduri guvernamentale, în condiţiile legii.
    (3) Criteriile şi condiţiile de sprijin prevăzute la alin. (1) se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.
    [/quote]

    O sa raspund pe scurt. Sigur ca ne intereseaza insa pentru a activa acest drept este nevoie de de emiterea unei HG care presupune impact bugetar.

    Guvernul respinge din start toate proiectele de acte normative care au influenta financiara.

    4 astfel de acte au fost lansate in ultimii 4 ani (de criza):
    – modificare HG transport (s-a aprobat dupa ce a stat la Guvern 1 an jumatate, desi influenta era infima)
    – OMJ privind consultanta juridica (s-a aprobat in iun 2012 / influenta este necuantificabila)
    – OMJ privind despagubirile de risc (MFP a refuzat de 2 ori avizarea avand in vedere impactul)
    – modificare HG asistenta medicala (asteptam in prezent avizul MFP / exista influenta)
    _________________
    In afara de acestea mai avem un OMJ in curs de avizare/aprobare pentru popotele de unitate (pentru reintrarea in functionarea normala) iar lista de acte normative la care lucram sau pe care ni le dorim este lunga insa nu noi aprobam ordonante si hotarari ci Guvernul Romaniei in functie de buget, iar situatia de dupa 2009 o stim cu totii.

    Bineinteles ca ne dorim sa activam toate drepturile din statut desi multe au murit intre timp (pentru toti bugetarii), dar trebuie sa fii cu adevarat indiferent la ce se intampla in jur ca sa nu intelegi fenomenul si perspectivele reale.

  17. Nu cred ca majorarea de 50%, daca se va reacorda, se va acorda corect, ci dupa preferinte si nu dupa misiuni speciale. Daca ar beneficia de ea cei care merita, propunerea este foarte bine venita, dar, dupa cum vad ca merg treburile, sigur vor lua numai cei care fac „misiuni speciale” pt sefi.

  18. Domnule Teoroc,ce parere aveti vis-a-vis de Articolul 38 din Legea 293/2004?Despre dreptul Nerespectat,al FPSS din ANP,pe motive..fara sustinere legala?De ce in continuare,sunt bani pentru chirii si pentru a ajuta FPSS financiar,la achizitia unei locuinte proprietate personala,nu sunt?Stiti ca cei de la MJ au raspuns in scris,ca,acest drept(garantat de Legea 293/2004)este un Drept…VIRTUAL ?Adica,legea care da dreptul FPSS la salariu lunar,la asistenta medicala(care e virtuala si ea),la toate drepturile angajatilor acestui sistem,nu este destul de…LEGE,incat sa se aplice ?Domnule,cum sustine acest sindicat,membrii din sistem?Pentru ca in mod clar,nu va intereseaza ca drepturile FPSS sa fie respectate!La ce bun sa fii membru la acest sindicat,daca nimeni nu te baga in seama si trebuie de fiecare data sa te descurci singur?Vom merge atunci in instanta,singuri,apoi vom merge si la CEDO,pentru ca in mod sigur instantele din tara asta nu vor face nimic pentru a se respecta drepturile FPSS !ANP tine sus si tare ca pentru a se acorda acest ajutor financiar,este nevoie de o Hotarare de Guvern! Domnule,aceasta lege(statutul FPSS!!!) este in vigoare din 2004 si pana acum,nu a interesat pe nimeni sa se respecte acest drept!Cum vine ANP in 2014 si spune ca e nevoie de hotarare de guvern? Si cel mai trist este ca nici nu a facut nimic(ANP),probabil ca angajatii trebuie sa ceara acest drept in strada!Stiti cate cazuri de colegi care si-au pierdut locuintele avem in sistem?Va intereseaza? De altfel,puteam sta si noi,fraierii care am ales sa ne cumparam un amarat de apartament,in chirie,ca pentru chirii ANP gaseste bani!!!Unde e corectitudinea?De ce ANP,MJ…nu s-a gandit sa acorde si celor care si-au cumparat o locuinta,macar 500-600 lei lunar,ajutor financiar pentru rate imobiliare?De discriminare,ati auzit?Pentru ca toti cei care au rate la banci pentru un amarat de apartament sunt discriminati in mod clar si voit!

  19. Domnule Teoroc pentru a beneficia de decontarea transportului cu ocazia plecarii in c.o. sunt conditionat sa-mi iau zile de c.o pe anul in curs sau pot sa iau numai zile de c.o. pe anul 2013????
    Legea spune ca pot beneficia de acest drept odata pe an fara a fi conditionat sa iau zile de c.o. pe anul in curs…..

  20. Lasa-i sa externalizeze serviciile,au mai facut-o cu Blocul Alimentar si a fost destul de scump,vor sa castige clientela politica iar oamenii si sindicatele nu trebuie sa-i lase,sa stea sa le vaneze orice magarie. 😳

  21. 1. Domnule Teoroc, vorbim de statutul special sau de Statutul politistului de penitenciare?
    2. Cand s-a stabilit intalnirea cu ANP in vederea finalizarii proiectului privind Statutul politistului de penitenciare?
    Cu respect

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)