www.snlp.ro Web analytics

Concursuri pe banda. La rand – sefii de sectie si de tura

12978152256351367234ANP a anuntat ca in scurt timp va fi declansata procedura de concurs pentru functiile vacante de sef tura si sef sectie sens in care au fost transmise sindicatelor conditiile, tematica si bibliografia de concurs pentru propuneri si observatii. Termenul initial de consultare a fost de… aproape o zi, insa s-a revenit pentru un termen de 3 zile, pana la sfarsitul saptamanii in curs. Va punem la dispozitie documentele, pentru studiu in vederea formularii de observatii.

Documente atasate:

 

44 COMMENTS

 1. Nu sunt de acord cu tine si hai sa ne uitam la rezultate. Pe varianta ta, ar insemna ca agentii care au candidat nu au fost admisi ceea ce este fals. Apoi, sa stii ca in sistemul asta nu cautam doar teoreticieni, care pot fi foarte buni la reprodus texte insa intr-o situatie de criza se pierd.

 2. Citesc diverse opinii ale colegilor referitoare la neclaritati, omisiuni, greseli….etc dar, nu observ opinii referitoare la cel mai important aspect legat de acest concurs ptr functii de sef tura si sef sectii interioare, Si anume INTERVIUL, care este proba eliminatorie fara drept de contestatie si care-ti „taie craca de sub picioare” inca de la inceputul concursului !
  Este corect si moral ca pe aceste functii sa concureze agenti si ofiteri in acelasi timp?
  Ce sanse poate avea un agent fata de un ofiter la proba interviului avand in vedere ca din Comisia de concurs fac parte in majoritate ofiteri?
  Cat de transparent poate fi acest interviu mai ales ca pe aceste functii pot concura si ofiteri care au lucrat in ANP sediu central si se cunosc in mare parte cu persoanele din Comisia de examinare?
  Ce rol „cheie”are acest interviu vis a vis de un candidat care doreste sa avanseze si el „amaratul” CA POATE E CAPABIL”?
  Nu credeti ca daca intradevar noi agentii doream intradevar sa sustinem un interviu capabil am fi candidat la posturile de magistrati?
  De ce nu se doreste transparenta toatala si departajarea concurentilor sa se faca pe hartie, negru pe alb ci nu prin porcaria asta de interviu?
  Cum poate spune un membru al comisiei de examinare ca un candidat la o functie este apt sau nu sa o ocupe?
  Ce pregatire au acesti membri ai comisiei incat sa spuna ca un om este bun sau nu sa sustina un examen de avansare in functie?
  Sunt prea multe motive care ne conduc spre concluzia ca acest INTERVIU este o piedica majora in calea oamenilor total transparenti si echidistanti care nu au nevoie de „pile si relatii” pentru a avansa in cariera !
  Ce spuneti stimate Dle. Teoroc vis a vis de aspectele de mai sus?

 3. Da,am facut la mine in unitate si am fost indulgent privind procentul de 50%,in realitate este de peste 80,cei care lucrau pe pc au facut cursul pt diploma cei care nu stiau inainte sa lucreze pe pc nu stiu nici dupa curs.Eu nu pot sa cred ca dvs nu stiti acest lucru sau va faceti ca nu stiti si in plus la acest curs nu au intrat toti fraierii ,astfel faceti discriminare testul la concurs e pe bune Iar la curs nu,vedeti procentul de promovabilitate,sa lasm vrajeala si sa fim nemti daca vrem sa ajungem ca ei,va stimez dar gresiti amarnic.

 4. Pai importanta este materia nu (re)pozitionarea in cod / avem titlul, deci stim ce anume se cere.

 5. In tematica s-a strecurat o eruare : (III. Codul de procedură penală – art. 175 – 1841 Citarea, comunicarea actelor procedurale şi mandatul de aducere), acest capitol gasindu-se conform „CPP-reactualizat” in Titlu VI ; Capitolul I -Art.257-Art.267.

 6. Neamtule, ai facut tu o centralizare in sistem, ai certitudinea incompetentei tuturor acelor comisii care au analizat competente IT? De ce te risti in afirmatii doar de dragul de a le face?

 7. [quote name=”Stefan Teoroc”]Exat asta este pericolul. Luam ca si indicator absolut pentru o situatie, un caz negativ din imediata apropiere si apoi incercam sa orientam principiul dupa acest caz. Abolut eronat.[/quote]CAZURI negative din pacate sunt de peste 50%,aici gresiti amarnic si nu va inteleg de ce,eu cred ca stiti situatia dar aveti un impuls ceva de sustineti asemenea aberatii,fara suparare.

 8. Exat asta este pericolul. Luam ca si indicator absolut pentru o situatie, un caz negativ din imediata apropiere si apoi incercam sa orientam principiul dupa acest caz. Abolut eronat.

 9. Tepes,
  Particularizezi si nu e bine ! Pe seama a 1-2-3 persoane pe care le cunosti si fac obiectul a ceea ce spui tu, elimini din start ideea legalitatii acordarii acestor diplome. As putea spune acelai lucru despre tine cu privire la obtinerea diplomei de licenta (daca o ai) ?

 10. Nu sustineti aberatii de genul ca cei care au urmat cursul ECDL sa nu mai dea concurs,nu vreau sa jignesc dar unii dintre ei nu vor stii sa lucreze cu calculatorul decat sa-l deschida,faceti o mare greseala si asta datorita unor presiuni ale membrilor cotizanti,insa trebuisa vedeti si actionati conform realitatii,corect si in interesul membrilor ,toti membrii nu numai cu ECDL. 😳

 11. Dle Teoroc, cand se scot la concurs functiile de sef de sectie si sef de tura? Poate ma loveste Dumnezeu cu o bucata de ciolan! Pentru ca a obtine un post din acesta este o minunune de la D-zeu!

 12. domnul stefan asteptam raspunsu despre dutu mai sta pe functie
  sint destui caresint capabili si au ceva ani ca ofiteri

 13. Am spus ca voi discuta cu DSDRP si voi avea un raspuns clar. Regula asumata de directorul general inclusiv in ultimul consiliu de conducere este ca cei picati sa nu mai fie imputernciti. Se pot face exceptii in cazurile in care nu exista solutii de inlocuire. Nu cred ca Jilava se poate numara printre acestea.

 14. Da asa este pentru functia de sef serviciu aplicarea regimurilor Dutu a picat la testarea psihologica deci logic nu mai poate gira incontinuare aceasta functie pe care este imputernicit.
  Crezi domnule Stefan ca DMRU din ANP poate sa aiba o abordare unitara pentru toti cei care in diferite faze ale concursurilor la care au participat au cazut cu brio?
  Nu demult cei care au picat la concursuri nu au mai fost imputernicit pe acele functii.
  Cred ca asa este corect.

 15. Pt Gogu,
  De unde sti tu ca cei cu certificate ecdl nu stiu sa porneasca un calculator?
  Vorbesti sa te alfi in treaba iar Stefan are dreptate, acolo in acea sala de examene sunt cel putin 10 oameni chiar nu merge asa cum spui tu.
  Chiar sa fi cel mai prost si pleci cu destule cunostiinte din acel curs care nu tine 1 sau 2 zile.
  Eu iti propun prietene gogu sa nu mai fi atat de rautacios.
  Daca e asa cum spui tu ce se poate face in sistemul nostru cu aceste certificate recunoscute pe plan european? Aud?
  Hai ca nu ai replica si nici vreo propunere dupa cum pui problema.

 16. Aloooo d-l Teoroc,una e sa nu fii admis,desi ai obtinut o nota peste 5 si alta e sa pici testarea psihologica. Cand ai picat testarea psihologica,nu ai ce cauta in functie de conducere ca imputernicit! Ar trebui introdusa testarea psihologica si pentru cei la care se fac propuneri de imputernicire.

 17. Subiectul mentinerii ca imputerniciti a celor care au candidat si nu au fost admisi s-a dezbatut cu ANP urmand sa se stabileasca de la caz la caz. Regula ar fi ca cei care au picat sa nu mai fie nici imputerniciti dar pe linie de operativ in special, s-a stabilit ca in funnctie de particularitatile din fiecare unitate regula sa fie flexibilizata la propunerea justificata a DSDRP. Voi mai reveni la subiect si voi cere ANP sa precizeze exact cazurile care exced regulii si din ce motive. Mai asteptam si numirile celor admisi, pentru o situatie finala.

 18. Da, d-le Teoroc si la Satu Mare este un ofiter care a picat testare psiho in seria asta si a ramas imputernicit bine mersi pe functie de conducere! Ce spuneti despre asta?

 19. In cazul in care te-ai planificat in concediu in perioada respectiva e normal sa te trimita in concediu pentru a nu perturba intreaga planificare.Daca in planificarea initiala nu ai ales o perioada anume si ai trecut ,,cand se dau banii pe haine ,,nu e normal sa te trimita fortat.. 😀

 20. domnule teo este normal ca cineva care na luat examenu psihologic sa mai stea pe functie
  ex. domnul dutu de la jilava
  cine il tine domnule ce pila are
  ce nu mai sint alti capabili
  nu are nici un an de cind e ofiter si
  daca era asa capabil facea o facultate la academie de politie

 21. Daca mergem la extreme, pe ideea inutilitatii totale a unui curs de perfectionare si a ideii de formare in general plasand intreaga sarcina si responsabilitate asupra comisiei de examen, nu am rezolvat nimic. Si eu sunt tentat uneori sa iau decizii plecand de la cazuri particulare, pe care le cunosc pe are le-am trait. Dar nu asa vom rezolva lucruri in sistemul asta. In trecut am participat si eu la un astfel de curs, si de atunci s-au tot intamplat cursuri in viata mea. Aveam o functie de conducere in unitate si as fi zis ca este o formalitate dar nu a fost. Nu dai examen singur in sala si nici nu exista idioti atat de inconstienti incat sa-si asume acordarea diplomelor fara macar sa apesi un buton. Sunt martori, se duce vorba. Ca sa treci examenul trebuie sa stii ceva iar asta face bine celor care sunt certati in mod obisnuit cu butoanele desi pot fi foarte buni profesionisti in alte activitati.

 22. sunt destui care au diploma ECDL si nu stiu sa inchida un calculator iar aceste cursuri s-au facut numai pe sest.

 23. În viteză am făcut o comparație între cerințele metodologiei ANP și competențele ECDL. Lucrurile ar fi cam așa: nivelul I este echivalent cu ECDL complet, nivelul 2 este un ECDL Avansat – Editare de text + Calcul Tabelar + Prezentări.

  Oricum nu e corect ca proba să fie eliminată. Sunt colegi care au competențe mult peste aceste nivele ECDL, dar nu au nici un certificat și să nu uităm, ECDL este o afacere.

 24. Pentru ce dumnezeu s-au cheltuit bani pe aceste proiecte europene cu ECDL-ul daca nu poate fi folosit in niciun context?
  Sunt recunoscute aceste certificate in Uniunea Europeana?
  Sunt, tot eu raspund dar noi nu suntem in Europa fratilor, suntem undeva prin desertul Africii.
  Va credeti in Europa cand e vorba de drepturi?Va inselati amarnic.
  Pentru directorii de peniteciare de ce nu se dau probe de calculator la concursuri?
  Ei sunt specialist IT cumva si eu nu stiu?
  Suntem caraghiosi sau vreti voi stimati Anepisti sa ne credeti asa?
  La buna vedere si sa va ia dr…..

 25. [quote name=”ion”]ECDL-UL la facut afinitatile,am cerut sa ma inscriu si eu si am fost refuzat iar examenele de absolvire sau luat ca trebuia sa dea bine la imagine, dar din punct profesional absolventii sunt varza, asa ca eu propun da se sustina aceasta probade calculator daca vreti sa fiti obiectivi si sa aveti promovabilitate de calitate.[/quote]

  Este un punct de vedere pertinent. E de șinut cont și de asemenea opinii.

 26. Se studiaza problema intre DMRU si DTI. Vom avea urgent niste concluzii precum si o finalitate.

 27. Legat de ECDL, nu știu dacă nivelul START, cel făcut de majoritatea colegilor noștri, acoperă cerințele măcar pentru nivelului I din metodologia actuală. Deci se va putea echivala ECDL, dar probabil vor fi trebui precizate modulele obligatorii. Apoi mai este un element. Nu cred că la un concurs este prevalent costul minim pentru organizator, ci mai degrabă un echilibru între costuri și calitatea selecției, care este cel puțin la fel de importantă.
  Oricum, trebuie modificat ordinul MJ.

 28. [quote name=”costel”]Dl stefan ofiterul responsabil cu co te poate obliga cind sa intrii in co fara acordul tau si referat completat de tine fara sa tina cont de optiunea si acordul lucratorului acest lucru valabil si cu recuperarile[/quote]

  Nu există nici un ofițer responsabil cu CO. Șefii ierarhici răspund de acordarea acestui drept către subordonați. În mod normal, aici se face o planificare anuală, care înainte de a fi aprobată se discută cu subalternii. Ambele părți ar trebui să depună eforturi pentru a o respecta apoi. Din păcate sistemul nostru nu prea dorește să aplice regula, ne ascundem în spatele lipsei de personal sau a misiunilor ce pot apărea neprevăzut. În opinia mea, complet fals. Cu o planificare respectată ar fi mulțumită toată lumea. E greu, dar poate o vom face vreodată.

 29. Cum sa o lasam balta / am finalizat scrierea actiunii care se va depune saptamana urmatoare / o vom populariza dupa postare pe portalul instantelor / noi avem sperante de succes.

 30. Daca ai fi facut ECDL-ul, propunerea ta ar fi fost aceeasi? esti de parere ca trebuie sa orientam regulile din sistem pe cazuri individuale sau pe principii?

 31. ECDL-UL la facut afinitatile,am cerut sa ma inscriu si eu si am fost refuzat iar examenele de absolvire sau luat ca trebuia sa dea bine la imagine, dar din punct profesional absolventii sunt varza, asa ca eu propun da se sustina aceasta probade calculator daca vreti sa fiti obiectivi si sa aveti promovabilitate de calitate.

 32. Dupa cum vedeti am tinut cont de propuneri / DMRU ANP a raspuns prompt: propunerea cu ECDL-ul va fi aproape sigur adoptata pt procedurile care se vor declansa in viitor / se va discuta si cu DTI si se incearca adoptarea unei decizii in acest sens chiar de la prezenta procedura fara sa avem inca o certitudine in acest sens / asteptam in continuare raspuns de la DSDRP

 33. Nr 15/SNLP/24.01.2013

  Catre
  Directorul General al ANP
  Domnul comisar sef de penitenciare Marian DOBRICA

  Stimate domnule director general
  [b]
  Urmare consultarii SNLP privind conditiile, tematica si bibliografia pentru concursul de ocupare a functiilor de sefi sectie si sefi tura, propunem:[/b]

  [b]1. Candidatii care depun la dosar diploma ECDL nu [u]vor mai sustine proba de calculator.[/b]
  Argument: [/u]
  Personalul va fi incurajat sa-si perfectioneze abilitatile urmand cursuri ECDL, cursurile vor avea o materializare concreta in domeniul carierei (chiar daca acest termen este insuficient reglementat in sistemul penitenciar), se reduc costurile de participare la concurs si cheltuielile cu procedura de concurs inclusiv prin reducerea timpului alocat.

  [u]2. Tematica se modifica astfel: se elimina Recomandarea 2/2006 a Comitetului de ministri si se limiteaza testarea cunoasterii Regulamentului de siguranta strict la un numar de articole specificate expres care vizeaza atributii sau activitati in sarcina sefilor de tura/sectie.[/u]
  [u]Argument: [/u]
  Prevederile esentiale din Recomandarea nr 2/2006 se regasesc in actele normative intrate in vigoare in Romania ulterior emiterii Recomandarii (Regulament de aplicare a Legii nr 275, etc), iar Regulamentul de siguranta in noul format are 301 articole si 44 de anexe; este absolut absurd sa pretindem unui candidat pe un post minimal de conducere, sa cunoasca integral aces document aflat de putin timp in vigoare, cu privire la care ne asumam raspunderea sa afirmam ca nu il cunoaste nimeni din sistemul penitenciar in integralitate; Regulamentul de siguranta este mai degraba un document care a integrat totodata si proceduri detransformandu-se in mod absolut gresit intr-un catastif enorm imposibil de invatat pe de rost; din punctul nostru de vedere Regulamentul trebuia sa includa similar vechiului ROESPES aspectele esentiale care vizeaza misiunile de paza, escortare si supraveghere, partea de proceduri fiind un segment distinct care se poate constitui ca anexe la Regulament sau ca documente diferite.

  Cu deosebita consideratie

  Stefan Teoroc
  Presedinte SNLP

 34. Preiau cateva propuneri pertinente ale colegilor de mai sus si anume:
  As fi propus urmatoarele:
  [quote]- scoaterea din bibliografie a Recomandarilor Ministrilor pe motivul ca unele aspecte legate de conditiile de detentie i alte masuri ce trebuiesc avute in vedere se regasesc deja in Regulamentul de aplicare a 275.[/quote]
  Din punctul meu de vedere, aceasta recomenadare a ministrilor este valabile pentru a identifica parametrii generali iar noua ne trebuiesc lucruri concrete, aplivabile in Roimania.La utlimul concurs pt. aceleasi posturi nu au fost aceste recomandari din cate mi-aduc aminte.

  [quote]- Regulamentul privind siguranta locurilor de detinere reprezinta un material mult prea stufos de asemenea pentru a fi insusit in integralitatea lui de catre concurenti.
  Acest material nu poate fi invatat pe de rost ca pe o compunere de clasa a treia. Acest material nu lipseste niciodata de pe masa oricarui sef, sefut atunci canmd se confrunta cu neclaritati in munca care o presteaza. Ca atare, nu putem cere sa fie cunoscut in integralitatea lui de catre cei care concureaza.
  Un lucru important pentru un individ destept este acela ca stie unde sa caute. Si cred ca e de ajuns pentru a performa la locul de munca. [/quote]
  As propune menitnerea ca tenatica doar subcapitolele unde sunt descrise activitati care au legatura cu seful de tura,direct.
  Chaiar si articolele din cp si cpp privind citarea nu prea isi au rostul,de obicei se consulta specialistii de la evidenta si asa este normal,deoarece ca sai specialisti trebuie sa fie pe enumite domenii nu ecxista mafalda care sa fie super pregatit pe toate si postul e de nivel submediu de conducere,mai sunt sefi servicii,directori adj,directori.

 35. Vito: pot intelege cat de cat cu Recomandarile desi cred ca ne-ar bate vecinii europeni, dar daca dintr-o bibliografie pentru functii DE CONDUCERE in paza scoti ROESPESUL, de fapt cee se examineaza, abilitati manageriale sau vrem sa vedem daca nimereste pe speta usoara, are ceva experienta si istetime si ii merge mintea sa o rezolve?

  Totusi trebuie sa iti dau dreptate cel putin in privinta continutului noului ROESPES denumit Regulament privind siguranta, care are 301 art si 41 de anexe, in noul format. Voi discuta cu cei de la paza pe subiect.

 36. Eu as spune ca este altceva la mijloc si anume un fel de vid legislativ. Avem un HG vechi pentru care aveam norme de aplicare si avem un HG nou pt care nu s-au emis inca norme. Daca aplici vechile norme ai o problema cu HG-ul nou emis pe care nu poti insa sa-l aplici din lipsa de metodologie. Normele noi asteapta aprobarea prin OMJ si speram sa se produca cat de repede, ele fiind inaintate spre MJ de anul trecut.

  Insa daca-mi spui unitatea ma pot interesa exact.

 37. Dl stefan ofiterul responsabil cu co te poate obliga cind sa intrii in co fara acordul tau si referat completat de tine fara sa tina cont de optiunea si acordul lucratorului acest lucru valabil si cu recuperarile

 38. Domnule Stefan Teoroc, vin cu o propunere care, consider eu, vizeaza pe multi dintre candidati, si anume: mai este necesara sustinerea probei practice de verificare a cunostintelor minime de utilizare a computerului (nivelul I) din moment ce potentialul candidat detine un certificat ECDL? In speranta ca gasiti aceasta propunere pertinenta – si anume ca cei care detin un certificat ECDL sa nu mai sustina proba practica de verificare a cunostintelor de comunicare a computerului-va doresc succes in a o sustine in fata conducerii ANP. Care, dealtfel, ar trebui sa recunoasca un certificat de care se tine cont in tarile Uniunii Europene!

 39. Dl stefan la noi la unitate nu se deconteaza momentan banii pe transport si ordine serviciu .misiuni’co sub pretextul ca se asteapta bugetul tarii ,este minciuna din partea financiarului saueste legal si adevarat

 40. In cat timp vor aparea si penitenciarele ce vor scoate spre ocupare aceste functii ?
  Ce perioada va fi stabilita pentru se putea pregati cel care participa la concurs ?
  Care vor fi centrele unde se vor sustine aceste examene ?

  In rest, in timp ce unii sefi de tura si sefi de sectie inca invata aceasta bibliografie, unora li se cere sa o asimileze, presupun, in cateva zile. Prea stufoasa si mult prea complicata pentru ce se cere.

  As fi propus urmatoarele:
  – scoaterea din bibliografie a Recomandarilor Ministrilor pe motivul ca unele aspecte legate de conditiile de detentie i alte masuri ce trebuiesc avute in vedere se regasesc deja in Regulamentul de aplicare a 275.
  Din punctul meu de vedere, aceasta recomenadare a ministrilor este valabile pentru a identifica parametrii generali iar noua ne trebuiesc lucruri concrete, aplivabile in Roimania.

  – Regulamentul privind siguranta locurilor de detinere reprezinta un material mult prea stufos de asemenea pentru a fi insusit in integralitatea lui de catre concurenti.
  Acest material nu poate fi invatat pe de rost ca pe o compunere de clasa a treia. Acest material nu lipseste niciodata de pe masa oricarui sef, sefut atunci canmd se confrunta cu neclaritati in munca care o presteaza. Ca atare, nu putem cere sa fie cunoscut in integralitatea lui de catre cei care concureaza.
  Un lucru important pentru un individ destept este acela ca stie unde sa caute. Si cred ca e de ajuns pentru a performa la locul de munca.

  PROPUNERE:
  REANALIZAREA PSIHOLOGICA SI PROFESIONALA A TUTUROR SEFILOR DE TURA SI DE SECTIE !!!

  🙂 Ce spuneti ? Nu credeti ca ar fi indeajuns de multi agenti pretabili sa ocupe locurile ramase vacante dupa o astfel de triere ? Cati din cei prezenti ar avea curajul sa o faca ? 🙂

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)