www.snlp.ro Web analytics

ANP, sistem sucit! Schimbare din mers a centrelor de concurs

canutzaMai stiti istorioara aceea a lui Caragiale, „Canuță om sucit”? Personajul principal era caracterizat prin actiuni si reactii ciudate, fara rost sau intarziate. Fara prea mult dialog pe subiect, ANP a schimbat regulile concursului din mers, pe baza unei propuneri discutabila nu discutata care s-a produs in ultimul Consiliu de conducere al ANP si anume aceea ca toti candidatii la posturi de sef serviciu (birou) evidenta sa fie verificati intr-un singur centru de examinare, daca nu ar fi fost cumva posibil ca toate posturile din siguranta sa fie comasate intr-un singur centru.

In cadrul Consiliului, s-a inclinat spre aprobarea propunerii comasarii posturilor din evidenta, ulterior s-a renuntat la idee, pentru ca astazi sa aflam de pe pagina web a ANP ca decizia finala a fost una despre care nu s-a vorbit niciodata si care deranjeaza prin presiunea pusa in mod inutil pe banii candidatilor care trebuie sa se deplaseze din toate colturile tarii fie intr-un centru fie in altul in functie de… specialitati!

ANP a decis modificarea centrelor de examinare astfel: Iasi – siguranta, Craiova – regim si Arad – evidenta. Celelalte centre raman neschimbate. Si iata cum pe baza unei propuneri care a vizat o examinare controlata a unui segment de activitate, a fost adoptata o decizie sucita care ignora total eforturile candidatilor de a se deplasa la examene precum si posibilitatile acestora de a plati o cazare indelungata, caci ce rost are sa pleci dupa prima proba, ca sa afli ca ai trecut proba si sa trebuiasca sa te intorci atatia km, sau ce mai conteaza daca stai cazat cateva zile in plus ca sa afli ca… ai picat. Fara sa mai vorbim de tratamentul diferit intre domenii de activitate, caci la reintegrare si economic s-a pastrat repartizarea teritoriala pe centre. Se pare ca multiplele sedinte pe management si strategie au o puternica componenta inspirationala. De retinut ca „resursele” din ANP s-au opus modificarii regulilor dar se pare ca fara succes.

Document atasat

Anunt privind modificarea centrelor de examinare 

16 COMMENTS

 1. Este o decizie înţeleaptă a A.N.P.-ului în ce priveşte planificarea examenului pt. şefi serviciu, adică restrângerea perioadei. Mulţumim pt. respectiva solicitare în numele mai multor candidaţi.

 2. Nr 20/SNLP/30.01.2013

  Catre
  Directorul General al ANP
  Domnul comisar sef de penitenciare Marian DOBRICA

  Spre stiinta domnului comisar sef de penitenciare Gheorghe Iftinca, director DMRU ANP

  Stimate domnule director general

  Luand in considerare modificarea intervenita in organizarea centrelor de concurs, privind procedura aflata in derulare pentru ocuparea posturilor de sef serviciu (birou), cu referire la posturile din cadrul DSDRP, va solicitam sa aveti in vedere faptul ca stabilirea celor 3 centre (Arad, Iasi, Craiova) in functie de specialitati si nu de distanta, creeaza situatii in care salariatii trebuie sa parcurga distante foarte mari si sa ramana cazati perioade indelungate in orasele respective.

  Prin urmare va rugam sa luati in calcul, la efectuarea planificarii pentru sustinerea primei probe (interviul) criteriul distantei, astfel incat salariatii care se afla la cea mai mare distanta sa fie planificati in ultima zi a primei probe si ulterior, in prima zi din proba urmatoare, pentru o reducere a costurilor, avand in vedere faptul ca acestor salariati le va fi imposibil de realizat naveta intre domiciliu si centrul de concurs, in timpul procedurii.

  Cu deosebita consideratie

  Stefan Teoroc
  Presedinte SNLP
  Presedinte FSAP PUBLISIND

 3. Ar fi bine să fie mai apropiate zilele pt. examene, adică 5,6,7,8-interviu,calculator şi scrisul, care-l mai prindem.

 4. Cine mai e si Ilie Constantin asta?
  Ce mare marca e si asta?
  E vreo marca de blugi?
  El poate convinge un DG si anume pe Dobrica Marian ca poate face ce vrea el?
  Nu cumva vrea sa fie si presedintele comisiei pe evidenta?

 5. Propunerea de comasare a centrelor sau cel putin a evidentei a fost facuta de dl Ilie Constantin de la DSDRP ANP. Rezultatul final insa altul decat propunerea discutata in consiliu. Nu am participat la nicio dezbatere privind impartirea centrelor pe specialitati.

 6. Ok, sunt deacord ca nu e vinovat dl Iftinca dar sunt absolut sigur ca stiti cine este cel in cauza domnule Teoroc.
  Vrem sa-l stim cine este si sa-i publicati numele aici pe site sa ne deconteze el cheltuieliel de transport si cazare.
  Rusinica pentru actualul Director General care se preteaza la asemenea jocuri mizerabile.

 7. Suntem de acord ca domnul IFTINCA sa faca o criza de ficat,atunci cind ia decizii care multumesc lucratorii din sistem.
  Cu siguranta ca tratamentul pe care il va urma ulterior,ptr. ca ficatul sa se regenereze din nou,va fi sustinut de rugaciunile noastre atunci cind mergem la biserica.
  Intotdeauna domnul Iftinca s-a opus atunci cind se luau decizii,care erau benefice personalului.
  Chiat atit de mult ne uriti domnule IFTINCA ?

 8. Repet: de data asta Iftincul chiar s-a opus vehement si era sa faca o criza de ficat saracu cand a aflat ca decizia e alta decat ce a propus el, respectiv mentinerea detaliilor din anuntul initial.

 9. Eu cred ca smecherii din anp vor sa promoveze doar pe cine considera muschiul lor.
  Nu sunt deacord cu aceste centre si consider o discriminare aceasta impartire pe functiile de la operativ.
  Huoooo iftincilor!

 10. ce fundamenatare domnul Teoroc?
  Chiar ne cred prosti sa inghitim asta cu fundamentarea?

 11. Vom pune intrebri in scris ANP si va punem la dispozitie fundamentarea deciziei, daca exista. Ne intereseaza opinia tuturor celor afectati de schimbarea alocarii pe centre, in fct de specialitati, pentru a decide daca reactia noastra este mai vehementa. In cazul in care rearanjarea pe centre nu deranjeaza, macar sa stim ce avem de facut.

 12. Cine imi suporta mie cheltuielile de deplasare si de cazare pe perioada concursului?
  De ce nu se tin toate in Bucuresti si atunci asa intelege?
  Ce se doreste prin aceasta formula de concurs, cumva o selectie pe anumite criterii subiective?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)