www.snlp.ro Web analytics

Comunicat de presa. Suspendam protestele. Incep negocierile

In paralel cu protestele organizate de SNLP-FSSP conform calendarului facut public, si independent de discutiile purtate la nivel MJ/ANP, in data de 16 mai ora 12,00 prim-vicepresedintele SNLP Mihaela Neacsu a participat la o intalnire cu Darius Valcov – consilier de stat in aparatul propriu de lucru al prim-ministrului Romaniei. In cursul discutiei au fost prezentate o serie de probleme pe care organizatia noastra le considera prioritare, aspecte care se regasesc partial si in planul de actiune convenit cu MJ/ANP.

Pe langa aspectele bugetare si cele referitoare la statut special, am accentuat necesitatea finantarii unui numar de 1000 de posturi vacante, in special de executie (agenti operativi) pentru a elimina problematica legata de munca suplimentara din sistemul penitenciar crescand nivelul de siguranta al misiunilor si de protectie a salariatilor. Am inclus in acest sens si un calcul de impact bugetar pentru o singura luna de plata a salariilor (decembrie 2019) la un coeficient minim (debutant).

In cadrul intalnirii au avut loc discutii pe problematica supusa atentiei precum si pe solutiile propuse iar la final a fost stabilita data de luni 20 mai 2019 pentru transmiterea unui raspuns, cu mentiunea ca, pentru setarea unei intalniri in scopul opririi actiunilor sindicale, se vor purta discutii cu ministrul interimar al justiei si cu prim-ministrul Romaniei. In lipsa oricarui raspuns concret sau a unor certitudini, SNLP a anuntat ca va continua protestele decise impreuna cu FSSP. Ulterior mitingului de la Giurgiu din 20 mai 2019, in jurul orei 15,00 SNLP a primit confirmarea telefonica de la cabinetul consilierului de stat, privind organizarea intalnirii din 22 mai 2019 la Guvernul Romaniei. Totodata invitatia de participare la intalnire a fost facuta telefonic de ministrul justiei precum si in scris de ANP.

 1. Adresa premier
 2. Anexa – Prioritati SNLP
 3. Plan actiune sindicate – MJ/ANP

Comunicat de presa

6 COMMENTS

 1. Domnule presedinte,

  Nu credeti ca ar fi un moment bun sa facem presiuni sa ridicam si noi salariul de baza la care se raporteaza toate sporurile,motivand ca suntem in 2019,nu in 2009,au trecut 10 ani ,imi e greu sa cred ca nu poate rezolva nimeni acest aspect…

  Cu respect!

  • suntem deja in aplicarea etapizata a legii cadru / in 2022 vom ajunge la sal de baza pe care il vezi in grila legii 153/2017
   aprox 4400 lei pentru agent la care se adauga gradatia > acesta va fi sal de baza brut in 2022 / anul acesta s a facut deja un prim pas de 1/4 din diferenta

   • Insa salariul la care se calculeaza toate sporurile nu este cel din 2009? Nu acolo trebuie sa umblam ca sa conteze cu adevarat toate celelalte sporuri?
    25% din sporul de studii de exemplu ,inseamna 150 lei ,pai daca il raportam la un salariu normal,altfel erau cei 25% ,la fel si cu toate celelalte sporuri.
    Cu respect!

 2. Bună ziua, ședința de mutări va mai avea loc în aceasta vara? Va mulțumesc anticipat!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)