www.snlp.ro Web analytics

Stopam munca fortata! Au protestat azi: 130 – SNLP Gherla si 160 – SNLP Giurgiu

A patra serie de proteste pentru plata integrala a drepturilor salariale a scos in strada membrii SNLP din Gherla si Giurgiu care inchid la acest moment calculele la 1300 de participanti la actiunile sindicale declansate in luna mai 2019. O mobilizare excelenta care confirma inca o data, daca era nevoie, forta de reactie a organizatiei. Multumim tuturor celor implicati, lideri si membri! Preluarile in mass-media au fost pe masura si avem certitudinea ca protestele si-au atins tinta, ca au deranjat atat cat sa genereze si rezultate.

Nu negam intentiile bune ale ministrului interimar dar nici nu putem fi pasivi in lipsa oricarei certitudini, cand mai este atat de putin timp pana la rectificarea bugetara, iar salariile continua sa fie incasate cu diminuari. Imediat ulterior protestului de la Giurgiu, ministrul interimar al justitiei, Ana Birchall ne-a contactat informandu-ne ca miercuri (de principiu la ora 12,00) suntem invitati la Guvern in scopul dezbaterii prioritatilor stabilite cu ANP/MJ, pentru inchiderea conflictului. Este primul aspect concret care se intampla si prin urmare vom da curs invitatiei deoarece exact acest lucru l-am solicitat din primul moment.

In dialog cu presedintele SNLP, Ana Birchall a afirmat sub cuvant de onoare ca nu isi doreste altceva decat rezolvarea rapida a problemelor, fiind apreciate ca deranjante preluarile media care indica scandarea unor lozinci in care i s-ar fi cerut demisia. Atat pe aceasta cale cat si prin comunicatul pe care il vom emite, precizam ca nu a fost ceruta demisia ministrului, aceasta revendicare nefiind nici logica si nici inclusa in planul nostru de actiuni. De altfel am cerut inclusiv corectarea articolului publicat de un important site de stiri. Singura scandare care a inclus numele unor persoane este celebra deja lozinca „Toader ai ratat / Birchall fii barbat!”

Totodata, impreuna cu FSSP am analizat situatia si am decis suspendarea calendarului de proteste urmand o etapa speram dedicata unui dialog real cu efecte concrete. In functie de rezultatele pe care mizam, se poate decide inchiderea conflictului. Lipsa unor certitudini in plan bugetar si a garantarii unor solutii pentru revendicarile noastre, va duce, insa, automat la reactivarea actiunilor si implicit la organizarea unui miting in Piata Victoriei cu cei minim 3000 de participanti pe care i-am promis! Am dovedit ca nu glumim, ca nu amenintam cu fantome si nici nu protestam declarativ asa cum mai umbla obiceiul prin miscarea sindicala ci ca atunci cand spunem 1000 sunt 1000 iar cand spunem 3000 vor fi 3000!

6 COMMENTS

  1. Ceva metode concrete de constrângere și pt deținuți, sa simtă ca sunt în detenție nu la Sanatoriu…. Ceva munca obligatorie, sau nu muncești nu beneficiezi TV…… Etc

  2. Felicitari!!! Si inca o data se confirma ca SNLP este o forta pt sistemul penitenciar din Romania!!! Ati reusit sa transformati organizatia sindicala in ordonator de credite…felicitari!!!!

  3. Felicitări! Așteptăm vesti bune miercuri! Pe lângă drepturile salariale cuvenite sa insistam și pe Statut!!!

      • Felicitari!!! Inca o data se confirma ca SNLP este o forta la nivelul sistemului penitenciar!!!
        Inca o data se dovedeste profesionalismul sindical la nivel inalt!!! FELICITARI

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)