www.snlp.ro Web analytics

Primele si premiile sunt suspendate de 7 ani. Macar sanctiunile sa mearga inainte

SNLP a publicat cu putin timp in urma un articol privind vidul legislativ instalat ca efect al deciziei Curtii constitutionale a Romaniei care a eliminat trimiterile din statutul nostru special catre un ordin de ministru, privitor la procedura disciplinara. Practic ordinul care reglementa activitatea comisiilor de disciplina a fost anulat si nu mai exista procedura pentru desemnarea membrilor comisiei, circuitul si continutul sesizarilor, termene etc. Iar situatia se va mentine astfel pana cand Legea 293/2004 va fi modificata de parlament.

In pana de idei dar si cu scopul de a mentine o procedura unitara la nivel de sistem, directorul general ANP a intrebat de vorba MJ-ul. Care nu s-a gandit mult dar a raspuns. In doua paragrafe care ne buimacesc prin nivelul socant de naivitate, MJ asuma o interpretare conform careia comisiile de disciplina sunt perfect functionale dar ca acestea trebuie sa cerceteze avand la indemana dispozitiile sumare ale statutului special coroborate partial cu Codul muncii. 

Bine ca la final, MJ ne linisteste cu precizarea ca opinia ministeriala nu este obligatorie desi nu ar fi stricat poate mentiunea ca opinia este total razna. Pe scurt MJ zice ca in comisii se pot identifica abaterile, propune sanctiuni si abia apoi se efectueaza cercetari disciplinare sumare (nu e vorba de pipait ca la perchezitii ci de ascultat). Super clar. Pai sa ne punem pe treaba. Avem minister, avem valoare. Cand politia s-a confruntat cu o problema similara au evitat orice procedura disciplinara pana cand statutul politistului a fost modificat. La noi la justitie se pune mai mult accent pe coercitie, asa ca nu luam pauza la sanctiuni. Cititi si minunati-va (click pe imagine, mai jos)!

adresa mj cd 2016

 

17 COMMENTS

  1. [quote name=”Florin”]Un Director adevărat(manager,profesionist) ar renunța la50% în favoarea subordonaților (agenților)![/quote]
    Ce comic esti :))))) …agentilor :))))

  2. Din pacate in sistemul ANP in ultimii aproape 10 ani nu s-au aplicat decat coercitiile, doar cu premiile de 50% incepand cu 2015 au stricat ordinea. La noi se dau 3-4 pedepse pentru o prima si daca se poate chiar pentru un cuvant bun se da mai usor o pedeapsa.

  3. Nu sunt de acord / un director ar trebui sa faca tot ce ii sta in puteri ca unitatea sa mearga bine iar salariatii sa il considere lider cu adevarat / restul sunt rezultate si efecte / daca merita si renunta nu se produce nici un efect stimulativ / daca crede ca merita si nu primeste e mai relevant / isi da seama ca trebuie sa faca mai mult

  4. Un Director adevărat(manager,profesionist) ar renunța la50% în favoarea subordonaților (agenților)!

  5. Si cam cum se gandeste ANP – ul sa rezolve treaba cu 50% pentru topul din unitati?
    Se merge mai departe pe abonamente?
    Sau in unitati lucreaza doar directorii, ca o lumina calauzitoare, iar ceilalti sunt sclavi pe plantatie, adica muncesc gratis?

  6. Corect argumentat ca se aplica Codul Muncii acolo unde legea speciala nu prevede.In schimb in ceea ce priveste procedura disciplinara, legea speciala are prevederi, deci nu se pot aplica cele din Codul Muncii.Faptul ca prevederile din legea speciala sunt momentan inaplicabile datorita deciziei CCR, nu fac automat aplicabile dispozitiile din Codul Muncii. Singura solutie legala este cea prevazuta de Constitutia tarii in astfel de situatii si anume punerea in acord de catre Parlamentul Romaniei a legii cu decizia CCR, orice altceva este nelegal, nedemocratic si neconstitutional.Cat timp legea suprema stabileste procedura de urmat in cazul declararii neconstitutionalitatii unui text de lege, orice altceva devine automat neconstitutional.
    Altfel ne-am trezi intr-un haos juridic. Pai ce ar insemna ca orice dispozitie legala care-i declarata neconstitutionala in tara asta sa fie substituita de o alta prevedere dintr-un alt act normativ ???
    Iar argumente care sa darame din punct de vedere juridic aceasta interpretare a M.J. se pot gasi o multime.

  7. Trebuie discutat in sedinta la ANP pt fct de top din unitati insa nu e spatiu / controale, explicatii, presiuni / saptamana viitoare se rezolva cu [i]topul[/i] si apoi pot da si unitatile / bani avem deci sa da retroactiv / nu se pierde nimic / e doar problema de aglomerare activitati / acum avem si concursuri suprapuse pe reluarea reorganizarilor / si ce concursuri! / ca la nebuni / dar cu exceptia presiunilor MJ, ne-am descurca cu toate / insa ce sa faci daca dupa ce pleaca controlul premierului vine al MJ si apoi mai apar si 6 pitifelnici de-ai lu domnu Ciorbea sa vada ce activitati se fac cu detinutii prin unitati / a dat strechea-n ei

  8. Explicatii pentru o lege data cu dedicatie, careia i-a lipsit capul si coada, explicatii pentru neglijenta si indiferenta cu care ne trateaza mai marii din ANP. Sa vina dumnealor sa dea explicatii pentru tot ceea ce gasesc in unitati. Nu sa ne transforme in carne de tun.

  9. Da’ pana când ne mai minunam? Ca vine primavara, e soare si frumos…..tocmai buna vremea de o serenada.

  10. astazi au fost pe ordinea de zi concursurile spuprapuse pe reorganizari si altele / incercam sa facem info / daca ne mai tin puterile / pe locuinte am stabilit cu directorul general ca in cursul saptamanii care urmeaza dupa sedinta pentru discutarea majorarilor de 50% pentru echipele de management din unitati vom avea o prima discutie concreta pe subiectul locuintelor / din pacate, intentiile sunt in regula dar nebunia asta cu lucrarile stiintifice si cu controalele suprapuse blocheaza multe dintre demersuri / toata lumea trebuie sa dea explicatii, documente si alte alea / poate se va termina odata cu toate astea ca deja e prea mult

  11. va rog sa -mi comunicati ce hotararea s-a luat in legatura cu constituire grupului de lucru pentru elaborarea proiectului de HG pentru activarea dreptului de acordarea unui ajutor pentru cumpararea unei locuinte

  12. [quote]nu exista o restrictie clar ci interpretari / chiria se deconteaza daca nu benefciezi de locuinta de serviciu sau de locuinta proprietate personala in localitatea in care muncesti / prin urmare se apreciaza (de catre cei care respind decontul de chirie in alte localitati) ca si chiria urmeaza acelasi algoritm / insa ce ar fi ca sutele de salariati din Jilava sa nu poata beneficia de chirie decat daca stau efectiv in Jilava / in realitate se deconteaza chirie si pentru Bucuresti, evident / trebuie insistat si implicate sindicatele / in plus exista teama ca vei „plesni” doua rdepturi si omori bugetul / dupa ce iei chirie la 70km distanta de unitate decontezi si transportul pe distanta respectiva / iar pe unii ii mai impinge pacatul sa si simuleze situatiile astea dubland deconturi desi stau la mamica sau cu iubita / si uite asa ne ducem de rapa si pierdem dreptul in loc sa-l facem sustenabil :-)[/quote]De acord, nu vrem sa pierdem nici un drept dar nici sa aplicam drepturi diferit pentru ca pana la urma avem acelasi statut toti. La Gherla de exemplu nici nu vor sa auda de asa ceva. Poti sa le spui ca exista un punct de vedere MJ favorabil (cele nefavorabile sunt intotdeauna primite bine) poti sa le spui ca la Bucuresti, Codlea etc se acorda, ei … Batman!

  13. nu exista o restrictie clar ci interpretari / chiria se deconteaza daca nu benefciezi de locuinta de serviciu sau de locuinta proprietate personala in localitatea in care muncesti / prin urmare se apreciaza (de catre cei care respind decontul de chirie in alte localitati) ca si chiria urmeaza acelasi algoritm / insa ce ar fi ca sutele de salariati din Jilava sa nu poata beneficia de chirie decat daca stau efectiv in Jilava / in realitate se deconteaza chirie si pentru Bucuresti, evident / trebuie insistat si implicate sindicatele / in plus exista teama ca vei „plesni” doua rdepturi si omori bugetul / dupa ce iei chirie la 70km distanta de unitate decontezi si transportul pe distanta respectiva / iar pe unii ii mai impinge pacatul sa si simuleze situatiile astea dubland deconturi desi stau la mamica sau cu iubita / si uite asa ne ducem de rapa si pierdem dreptul in loc sa-l facem sustenabil 🙂

  14. Domnule Teoroc de ce nu putem sa ne luam chirii in alte localitati decat cele unde ne desfasuram activitatea? Unele unitati acorda altele nu… ca asa vor ei. Cum se poate aplica o lege diferit??? Si culmea, sa fie si legal asta…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)