www.snlp.ro Web analytics

Majorari, sprijin cumparare locuinta, reorganizari

stock photo 71406887 house percent1.  Majorare pentru misiuni speciale (50%) – In cursul saptamanii urmatoare va fi planificata o sedinta la sediul ANP, pentru discutarea membrilor din conducerile unitatilor in vederea acordarii majorarii, astfel incat si unitatile sa poata trece la discutarea procentului de 5% dintre salariati care pot primi acest sa-i spunem stimulent. Buget exista, chiar si bani, prin urmare dreptul va fi acordat retroactiv astfel incat sa nu se piarda nicio luna.

2. Sprijin pentru cumparare locuinta – in aceeasi sedinta mentionata la punctul 1, dupa discutarea majorarilor, va avea loc prima sedinta organizata pe problema initierii proiectului hotararii de guvern care trebuie adoptata pentru activarea dreptului statutar de „sprijin o data in cariera pentru achizitionarea unei locuinte”. Ne tinem cu toata forta de proiectul nostru „Una pe luna” si facem tot posibilul sa avem ceva concret in februarie. Avand insa in vedere faptul ca am inceput acest proiect la jumatatea lunii si ca martea viitoare este deja 1 Martie, vom acorda, cu acceptul vostru, un termen de gratie pentru un prim rezultat chiar daca se iese din luna curenta.

3. Standardizare sistem – in data de 22.02.2016 a avut loc o sedinta ANP/sindicate care a inceput la ora 13,00. Pe durata a aproximativ doua ore, grupul de lucru (inclusiv DG Bejan si DGA Stancovici) care a elaborat standardele s-a pus cumva la dispozitia DGA Halchin care si-a facut propriile observatii. In grup au fost initiate discutii pe baza acestor observatii, toate partile si-au spus parerea iar in final s-au operat usoare ajustari ale standardelor care nu vor influenta substantial demersul. Urmeaza emiterea unei decizii a DG ANP cu privire la standarde, decizie care va sta la baza intregului proces de redimensionare a statelor de functii ale unitatilor prin ordine de ministru.

4. Reorganizare unitati – statele de functii deja redimensionate care se afla in asteptarea aprobarii la MJ vor fi aprobate dupa transmiterea deciziei DG ANP catre minister, mentionata la pct 3 (mai sus) si se va reporni procesul de reorganizare pentru restul unitatilor. De acum avem insa un cadru nou si deosebit de delicat despre care vom discuta mai pe larg in perioada urmatoare. Ar fi fost excelent daca acest proces de standardizare/reorganizare propus si argumentat de SNLP in noiembrie 2014 ar fi fost finalizat inainte de declansarea procedurilor de concurs pentru cele 1005 posturi vacante finantate in 2016. Din pacate acest lucru nu a fost posibil si vom avea doua actiuni care se influenteaza reciproc si care trebuie desfasurate in paralel, ceea ce va complica enorm lucrurile. Dar cum spuneam, vom reveni pe aceasta tema cu precizari mai ample.

37 COMMENTS

 1. [quote name=”VANDALU2008″][quote name=”cristian 68″][quote name=”VANDALU2008″][quote name=”Ovi”]Cum se poate ca doamna de la birou care nu cunoaște „hoțul” la față sa aibă același venit ca si mine care merg zilnic pe câmp la punct de lucru ?!!!
  Incredibil câta nedreptate poate fi in acest sistem …
  Pe gard ești boier …[/quote]

  Dacă n-ar fi doamna de la birou, cum ai lua salariul?[/quote]
  Daca nu ai fi tu pe sectie, instanta, punct de lucru doamna ce ar mai calcula?[/quote]

  Deci ți-e clar nu? Toată lumea trebuie să existe, hai să nu ne mai plângem atât.[/quote]
  Celor de la birouri le as da grupa 2 de munca..acolo nu I amenință nimeni zilnic

 2. [quote name=”cristian 68″][quote name=”VANDALU2008″][quote name=”Ovi”]Cum se poate ca doamna de la birou care nu cunoaște „hoțul” la față sa aibă același venit ca si mine care merg zilnic pe câmp la punct de lucru ?!!!
  Incredibil câta nedreptate poate fi in acest sistem …
  Pe gard ești boier …[/quote]

  Dacă n-ar fi doamna de la birou, cum ai lua salariul?[/quote]
  Daca nu ai fi tu pe sectie, instanta, punct de lucru doamna ce ar mai calcula?[/quote]

  Deci ți-e clar nu? Toată lumea trebuie să existe, hai să nu ne mai plângem atât.

 3. Rezolvati mutarile prima data!!! Sunt oameni care au stat 4-5 ani departe de casa. Apoi abia dupa mutari scoateti locurile din sursa externa.

 4. Exista un zvon ca putem sa ne depunem cererile de mutare,iar,la sfarsitul lunii martie,inceputul lunii aprilie?Adevarat ori nu?Salut.

 5. exact asta ne [i]uneste[/i] – convingerea ca celalalt munceste mai putin si primeste prea multi bani…
  of

 6. [quote name=”VANDALU2008″][quote name=”Ovi”]Cum se poate ca doamna de la birou care nu cunoaște „hoțul” la față sa aibă același venit ca si mine care merg zilnic pe câmp la punct de lucru ?!!!
  Incredibil câta nedreptate poate fi in acest sistem …
  Pe gard ești boier …[/quote]

  Dacă n-ar fi doamna de la birou, cum ai lua salariul?[/quote]
  Daca nu ai fi tu pe sectie, instanta, punct de lucru doamna ce ar mai calcula?

 7. [quote name=”Ovi”]Cum se poate ca doamna de la birou care nu cunoaște „hoțul” la față sa aibă același venit ca si mine care merg zilnic pe câmp la punct de lucru ?!!!
  Incredibil câta nedreptate poate fi in acest sistem …
  Pe gard ești boier …[/quote]

  Dacă n-ar fi doamna de la birou, cum ai lua salariul?

 8. [quote name=”Horatiu”]In operativ numai 680 de posturi sunt libere?[/quote]
  De ce te miri? Vin în fiecare an promoții din SNPAP, pe care nu le vede nimeni, din păcate.

 9. [quote name=”Cristian”][quote name=”Ștefan Teoroc”]Simplu nu va fi / se intentioneaza ocuparea posturilor de agenti operativi cam in intregime / ave, 680 din care 100 se tin pt absolventi (se adauga si altele care se vacanteaza in cursul anului) / daca postul vizat prin mutare este in procedura de concurs, PA! Intelegi?[/quote]

  De bun simt ar fi ca pe garnizoanele din Craiova sa nu se scoată posturi la concurs, sa se ocupe prin transfer locurile… Nu este normal sa scoți posturi la concurs când ai peste 100 de agenți in tara care vor transferul acasă…[/quote]

  Nici nu se vor scoate.

 10. [quote name=”Viku”]Luand in considerare raspunsul vis-a-vis de luna septembrie 2015 in care s-a platit 75% integral pentru 9 luni, [b]sa inteleg ca acel brut imens [/b]din luna septembrie il pot lua in calcul (pentru una dintre cele 6 luni consecutive – septemrbie in cazul asta) la stabilirea pensiei ?[/quote]

  Nu în întregime, ci doar partea ce revine lunii respective. Plățile s-au făcut retroactiv pentru cîteva luni, deci suma respectivă se împarte în mod corespunzător pe acele luni.

 11. [quote name=”DZU”]Buna ziua, am si eu un dubiu, oare nu ar trebui sa beneficieze de spor de studii si cei care sunt numiti/mutati prin dzu pe o functie care necesita studii de specialitate?
  Ex. Sunt pe functie de paza, iar prin DZU sunt numit contabil in compartimentul financiar. Avand in vedere ca funtia pe care sunt numit prin DZU necesita studii de specialiate consider ca atat timp cat sunt ”imputernicit”/mutat pe acea functie ar trebui sa beneficiez de sporul de studii.

  :)[/quote]

  Numirea prin DZU nu există.

 12. O procedura completa de mutare poate dura 3 luni de la depunerea cererii pana la aprobare/respingere. Este mai mult de jumatate din timpul avut la dispozitie pt ocuparea celor 1000 de posturi. Acum se face planul procedurii care implica derularea in paralel a unor actiuni. Nu s-a tras nicio linie inca. Vedem cum reusim sa obtinem toate rezultatele astea in timp scurt mergand pe mai multe drumuri deodata.

 13. Normal ar fi sa se discute rapoartele de transfer înainte de a se scoate posturile la concurs, cei care primesc aviz pozitiv sa rămână in continuare la unitățile unde sunt in momentul acesta pana vin cei încadrați prin concurs…si de abia apoi sa se mute la unitatea la care i-a fost acceptat transferul… Nu e normal ca un agent/ă sa stea 2-3 ani prin tara, plus un an la Tg Ocna si când ii vine si lui/ei randul sa vina acasă locurile libere sa se ocupe prin încadrare directa…

 14. asta s-ar intampla daca doamna respectiva ar avea un coeficient substantial mai mare / la coeficient egal, nu poate avea salariu mai mare o persoana care nu are toata marja de sporuri din operativ de ex

 15. Cum se poate ca doamna de la birou care nu cunoaște „hoțul” la față sa aibă același venit ca si mine care merg zilnic pe câmp la punct de lucru ?!!!
  Incredibil câta nedreptate poate fi in acest sistem …
  Pe gard ești boier …

 16. Fiecare cu ce-l doare (si e normal) / insa daca nu cheltuim banii astia pana in august sau daca nu declansam proceduri pentru aceste posturi, probabil tot ceea ce reprezinta fonduri bugetare neangajate vor fi mutate de MJ la alte prioritati / ne vaitam toti ca nu avem oameni si acum cand e urgenta maxima sa ii aducem si avem si bani, ne dam seama ca mai degraba suntem interesati de dinamica interna / prioritatea pana in concurs e stabilizarea in unitati a celor care sunt dati prin DZU intre sectoare ca sa stii ce scoti la concurs / se va merge si cu mutari dar cu conditi ca postul respectiv sa nu fie scos pentru concurs

 17. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Simplu nu va fi / se intentioneaza ocuparea posturilor de agenti operativi cam in intregime / ave, 680 din care 100 se tin pt absolventi (se adauga si altele care se vacanteaza in cursul anului) / daca postul vizat prin mutare este in procedura de concurs, PA! Intelegi?[/quote]
  De bun simt ar fi ca pe garnizoanele din Craiova sa nu se scoată posturi la concurs, sa se ocupe prin transfer locurile… Nu este normal sa scoți posturi la concurs când ai peste 100 de agenți in tara care vor transferul acasă…

 18. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Simplu nu va fi / se intentioneaza ocuparea posturilor de agenti operativi cam in intregime / ave, 680 din care 100 se tin pt absolventi (se adauga si altele care se vacanteaza in cursul anului) / daca postul vizat prin mutare este in procedura de concurs, PA! Intelegi?[/quote]
  1oo de absolventi? Sunt 220!

 19. Luand in considerare raspunsul vis-a-vis de luna septembrie 2015 in care s-a platit 75% integral pentru 9 luni, [b]sa inteleg ca acel brut imens [/b]din luna septembrie il pot lua in calcul (pentru una dintre cele 6 luni consecutive – septemrbie in cazul asta) la stabilirea pensiei ?

 20. Buna ziua, am si eu un dubiu, oare nu ar trebui sa beneficieze de spor de studii si cei care sunt numiti/mutati prin dzu pe o functie care necesita studii de specialitate?
  Ex. Sunt pe functie de paza, iar prin DZU sunt numit contabil in compartimentul financiar. Avand in vedere ca funtia pe care sunt numit prin DZU necesita studii de specialiate consider ca atat timp cat sunt ”imputernicit”/mutat pe acea functie ar trebui sa beneficiez de sporul de studii.

  🙂

 21. Evident ca un drept salarial acordat influenteaza brutul lunii in care este acordat. In septembrie 2015 cand au fost platite restante pe 9 luni, cum crezi ca s-a facut? Vezi pe fluturas, daca ai avut de incasata 75% de exemplu.

  Horatiu. Da – toate posturile de agenti din operativ vacante din toate statele de functii din sistem sunt 680 dintr-un total de aprox 2300 de posturi vacante.

 22. Nu cred ca am fost inteles. Nu m-ar intereseaza daca ar exista amenzi de catre anaf. Ma intereseaza sa stiu daca acordarea in felul asta a 50% pentru luna ianuarie afecteaza brutul acestei luni luand in considerare ca e una dintre lunile pentru care se opteaza pentru calculul penisiei (din cele 6 luni consecutive). Sa cred ca brutul pentru luna ianuarie se va intregi cu 50% (acordat ulterior ca drept restant impozabil) ?

 23. Simplu nu va fi / se intentioneaza ocuparea posturilor de agenti operativi cam in intregime / ave, 680 din care 100 se tin pt absolventi (se adauga si altele care se vacanteaza in cursul anului) / daca postul vizat prin mutare este in procedura de concurs, PA! Intelegi?

 24. Domnule Teoroc,
  Se anunță dificultăți în ceea ce priveşte mutările în această vară? Întrebarea este una cu spectru general, mai precis NU se referă la colegii din Craiova.
  Vă mulțumesc.

 25. Nu exista nicio divergenta aici / trebuie finalizata discutia pe cercetare disciplinara, finalizat proiectul si depus la parlament de catre mj / modificarile de statut cu cercetarea disciplinara au fost trimise in teritoriu si au venit un morman de observatii / au fost luate pe rand la analiza si mai trebuie o sedinta pt finalizare

 26. pt domnul Teoroc, cand va intra la rand,,una pe luna,, si identitatea noastra de politist de penitenciare?

 27. Se pune problema diferentelor salariale / am explicat ca acestea sunt generate de efectul legislatiei privind sporuri-majorari raportat la programul de lucru pe sectoare / nu a spus nimeni ca escortele au viata usoara / suntem din sistem nu de pe langa! Nu poti obtine cresteri diferentiate pe sectoare cat timp luam salarii pe legislatia din 2009 care nu mai poate fi schimbata decat printr-o noua lege de salarizare aplicabila (care este aproape imposibil de adoptat)

  agent 21:11
  inteleg ca esti promotie 2013 sau 14 / ai sanse spre vara / insa va fi un an foarte foarte complicat
  mutarile/schimbarile se suprapun pe reorganizari si pe concursuri
  toate in acelasi timp

 28. Vad ca se pune accent pe escorte ca au un program mai lejer si din aceasta cauza sunt platiti mai prost .Total gresit!ia verificati cine pleaca la ora 15 acasa?birourile pleaca la ora 15 acasa nu cei care sunt la instante ,puncte de lucru.Si va mai spun ceva ia verificati in ce sector se fac cel mai multe ore suplimentare , va spun eu la ascorte si binenteles ca acele ore nu se platesc fiindca nu sunt lucrate sambata s-au duminica .Dar programul la escorte stiti care este? Sti dimineata la ce ora te duci la servici dar nu sti la ce ora ajungi acasa , cam asta este programul de lucru la escorte ,instante si puncte de lucru.Va multumesc.

 29. Faceti ceva dl.Stefan si pentru cei din Craiova care au primit negativ mai cu seama ca avem 2-3 ani plecati de langa familii….of of.

 30. [quote name=”Viku”]Din cate cunosc, declaratia 112 la anaf implica declararea o singura data pe luna a unui brut. Odata declarate aceste bruturi/salariat, 50% va fi virat pentru luna ianuarie ca drept restant impozabil. Acest drept restant impozabil va fi declarat ca parte a brutului aferent lunii ianuarie sau ca parte a brutului lunii februarie ?
  In acceptiune amea, neacordarea 50% pentru luna ianuarie in februarie (odata cu salariul) creeaza probleme la luarea in calcul a celor 6 bruturi consecutive necesare calcululi pensiei. Daca s-ar declara un al brut, pentru aceeasi luna ianurie (vizand faptul ca ulterior ar lua in calcul 50% ce ar reveni lunii ianurie), din cate stiu exista o amendare de catre anaf, obligatia fiind de a se declara o singura data pe luna un brut/salariat.
  Sper sa fi inteles cum m-am exprimat, recunoscand ca nu sunt de specialitate.[/quote]

  Dar cine ți-a spus că se va acorda 50%? Nimeni nu dă nici un semn.

 31. fpss – nu inteleg la ce anume te referi exact / fii mai specific ca sa pot raspunde
  lucica – nu s-a decis inca / prioritatea e decizia si aprobarea statelor finalizate
  bcg – plata mai slaba vine din lipsa unor sporuri care se dau pe ture / insa pe ture programul este ceva mai dur (spor noapte si majorari pentru repaus, in special – astea creeaza diferentele)
  viku – anul trecut 50% s-a dat in trim 3 pt toata perioada anterioara si nu stiu sa se fi platit amenzi

 32. Din cate cunosc, declaratia 112 la anaf implica declararea o singura data pe luna a unui brut. Odata declarate aceste bruturi/salariat, 50% va fi virat pentru luna ianuarie ca drept restant impozabil. Acest drept restant impozabil va fi declarat ca parte a brutului aferent lunii ianuarie sau ca parte a brutului lunii februarie ?
  In acceptiune amea, neacordarea 50% pentru luna ianuarie in februarie (odata cu salariul) creeaza probleme la luarea in calcul a celor 6 bruturi consecutive necesare calcululi pensiei. Daca s-ar declara un al brut, pentru aceeasi luna ianurie (vizand faptul ca ulterior ar lua in calcul 50% ce ar reveni lunii ianurie), din cate stiu exista o amendare de catre anaf, obligatia fiind de a se declara o singura data pe luna un brut/salariat.
  Sper sa fi inteles cum m-am exprimat, recunoscand ca nu sunt de specialitate.

 33. Faceti ceva si pentru escortă ca fac ce mai grea munca din penitenciare si sunt cei mai prost platiti

 34. Care este ordinea pentru urmatoarele penitenciare care vor fi discutate in vederea reorganizarii?

 35. De ce sindicatele au fost de acord cu aceste modificari solicitate de omul ministrei?
  Cumva stiti ca in timpul jocului nu se schimba regulile?
  Din cauza asta am ajuns unde suntem si vom fi mai rau.
  Nu credeam domnule Teoroc ca vreodata o sa cedati asa usor si mai ales cu o asa ministra.
  Ne-am pus speranta in voi sindicatele si ne-ati tradat.
  Stiu ca nu o sa fie autorizat comentariul meu dar scriu si eu ca un membru inselat.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)