www.snlp.ro Web analytics

Ce are Tudorel Toader cu Politia penitenciara?

Ne miram de ce ministrul justitiei trage de timp cu schimbarea statutului si deci a denumirii ocupatiei noastre. Nu vedeam rostul. Aveam un proiect in parlament, la doi pasi de vot si cand colo, o luam de la zero cu alt proiect in loc sa conexam cele doua variante. Noi pledam ca nu exista impact bugetar si nu intelegeam de ce se tot ambitiona Tudorel Toader sa mearga pe doua piste. Dar acum am priceput.

Dar nu Politia penitenciara, cariera politistilor de penitenciare sau concursurile sunt aspecte de interes pentru dl Toader, ci INPPPPP… Adica puiul nenascut al lui Tudorel. Nenascut dar totusi botezat drept Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Politistilor de Penitenciare si Personalului de Probatiune. In proiectul de statut agreat de ministrul justitiei, a fost inserata si o prevedere care reglementeaza infiintarea acestui institut, prevedere care a alarmat Ministerul Finantelor Publice invitat sa avizeze proiectul.

Pe langa cateva observatii de forma, intelegem ca MFP a trantit proiectul inapoi pe biroul dlui Toader, intrucat nu exista o fundamentare clara a propunerii cu INP…etc si nici o analiza a impactului bugetar. Avand in sistem, functionale, SNPAP si Rodbav, dar si clasele de ofiteri din Academia de Politie sau locuri la diverse alte institutii de studii superioare din structura de aprare nationala, normal ca Ministrul finantelor se mira de ce ne mai trebuie inca un institut cand noi nu reusim sa punem o caramida pentru un penitenciar nou.

Periculos este si faptul ca MFP propune reorganizari ale unor unitati existente daca „ne dorim” cu ardoare acest institut, dar aspectul cel mai deranjant este ca ne blocam din nou cu Politia penitenciara pentru ca dl Toader isi doreste o noua scena educationala de pe care sa produca cursuri in special in dialecte din nord-est daca se poate. Este drept ca pana la acest moment nu ne-am exprimat sindicaliceste contra acestei idei, insa daca acest vis de o utilitate volatila, tine in loc Politia penitenciara, avem o problema si o vom rezolva.

 

5 COMMENTS

  1. avand in vedere faptul ca 2018 reprezinta anul CENTENARULUI propun ca ANP sa adopte ca logo…100 perechi catusa metalica pt. maini pt. clasa politica…aceasta in spiritul modului cum sunt tratati fpss si aberatia de a fi ,,premiati,, detinutii

  2. Nu cred ca avem nevoie de acest IPPPPP deoarece asa cum spuneti si dvs avem SNPAP centrele de Pregatire la Arad, Rodbav, Amara , Academia de Politie precum si Academiile Ministerului Apararii Nationale care pregatesc elevi si studenti pentru unitatile penitenciare sa propunem domnule presedinte si sa demonstram ca acel institut nu este neaparat util. Putem Scolariza si la Scolile de Maistri Militari de 2 ani . In unitati avem colegi care au venit de la aceste scoli militare si sunt foarte buni. Se stie ca atat A.N.P cat si M.A.I. au locuri la institutiile de invatamant ale MApN si SRI. Nu vad de ce se intervine acum cu acest institut. Sa le faca celor de la probatiune.

  3. Inca un episod in care statutul nostru este plimbat dintr-o parte in alta..

  4. Probabil nu se mai da intors in dulcele targ al Iesilor, ii place viata de la Bucale, si-si pregateste o functie in care sa se cocoate. Daca o vrea cu adevarate sa intre in rândurile noastre, noi il primim cu drag, ii dam si cate 6 zile…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)