www.snlp.ro Web analytics

Camarazi, fortati munca! Angajari nu se fac

Contrar uzantelor anepiste, Ministerul Muncii (MMFPSPV) a raspuns in nici 10 zile, elegant dar totusi clar, din punctul nostru de vedere, interpelarii SNLP privind riscul definirii ca munca fortata a activitatii prestate pe timpul alarmelor, avand in vedere faptul ca acestea nu se ponteaza ca munca suplimentara conform deciziei directorului general ANP.

Chiar daca in raspunsul transmis SNLP, Ministerul Muncii face trimitere la regulile specifice domeniului nostru de activitate, in ultimul paragraf al adresei se specifica foarte clar faptul ca orice activitate care este prestata in afara timpului de lucru constituie munca suplimentara care trebuie compensata conform prevederilor legale.

Pe baza acestui raspuns, SNLP va provoca o sedinta in vederea corectarii situatiei, desi stim ca aceasta ajustare de proceduri va deranja spirtul lucrativ sau oratoric al unor directori cum este bossul de la Targsor sau altii care vad in alarmarea personalului fara motiv, o solutie pentru a forta munca fara sa-si plateasca salariatii.

 

Captura de ecran din 2014.08.24 la 21.24.34

15 COMMENTS

 1. Felicitări SNLP, un sindicat care obține foarte multe lucruri bune pt membrii sai dar beneficiază mai mulți și alții se mai lauda apoi alții cu meritele dvs.Sincere Felicitari!

 2. PTR.IONEL CARTAN
  Stiti cu siguranta ca este vorba de nemuritorul de la penitenciarul Targsor,care a depasit cu mult nu numai atributiunile pe care le are,dar si limitele bunului simt.
  Cind vezi ca in sistem,unii directori si nu numai incearca sa suprime miscarea sindicala trebuie luat pozitie fara doar si poate.
  Sunt convins ca reprezentantul grupei sindicale de acolo a solicitat sprijin,care ar trebui acordat de catre toti membrii de sindicat din unitati.
  Dar majoritatea dintre membri nu iau atitudine.bine ca nu e pe la noi,vor spune multi.
  Nu este vorba de cautat nod in papura,acest nod persista de mult,sa fim realisti.
  Toate cele bune.
  Daca nu ar fi fost cele 2 sindicate,cu siguranta ca bateam pas de defilare,

 3. #7 RADU HILOHE 25-08-2014 17:45
  Daca isi permit sa dispuna evacuarea din aceea camaruta a snlp-ului,asta denota faptul ca baietii nu ne iau in calcul si trebuie de urgenta facut ceva.

  Nu cunosc situatia asa cum o cunoasteti dvs domnule RADU HILOHE, dar daca e asa cum lasati sa se inteleaga, eu as avea o alta interpretare vis-a-vis de aceasta actiune…Pai d-ta ai mai lasa pe cineva in casa care ti-e potrivnic si se lupta cu tine si mai si reuseste sa aiba castig in actiuni in detrimentul dumitale? Eu cred ca nu! Dar daca e asa e un castig pt SNLP si ar trebui sa-l apreciem si sa-l sprijinim, nu sa-i cautam nod in papura…eu asa vad lucrurile! Cu respect!

 4. ar mai fi de verificat in cazul „bossului” de la Targsor si cum s-a incalcat ordinul 2478/2010 art.3,al.4.ar fi bine sa existe o plangere udeva si pe aceasta teme.cine i-a dat derogare de a incalcat acest ordin?

 5. de ani buni ne propunem sa facem ,,ceva” dar ne-am lasat calcati in picioare si ne lasam in continuare!!!de cei care au impresia ca lucram pe plantatia lor

 6. Repausul saptamanal este definit de codul muncii nu de MAI / la MAI situatia este departe de a fi normata corect / citeste cu atentie ce spune codul muncii si ai sa vezi ca atunci cand repausul saptamanal este stabilit in alte zile decat regula atunci se acorda un spor la salariu / in prezent acest spor a devenit majorare dar nu se poate acorda decat in conditii legale / spre deosebire de MAI noi prin D569 am definit repausul / simpla stabilire a zilelor in care acesta se acorda, altele decat sambata si duminica creeaza cadrul ca in cazul in care un salariat de pe tura va munci conform turei S,D sa primeasca majorare de 75% pentru acele ore / am prevazut demult acest moment si l-am pregatit din timp / de la cadru pna la bani insa mai e ceva de mers

 7. Putina, dar foarte putine normalitate vor veni probabil odata cu acest raspuns.Vom ponta alarmele, care reprezinta un numar relativ mic de ore, este foarte bine, dar revin si intreb, ce vom face in redefinirea repausului saptamanal?De ce la M.A.I. care are aproximativ 80.000 de salariati se poate, iar la A.N.P. care are 12.000 de salariati nu se poate?

 8. [quote name=”Stefan Teoroc”]Te contrazic / azi am discutat deja problema / pot estima ca decizia se va modifica in scurt timp si atunci chiar il vom premia pe dl Boss de la Targsor / care de altfel tocmai a primit o atentionare / e doar de incalzire dar valoreaza ca recunoastere a abuzurilor savarsite la Targsor, asumata de catre ANP / evident ca nu ne oprim aici / ne intereseaza pozitia MJ de unde se lauda cu sustinere si o vom forta pe abuzuri clare demonstrate clar prin decizii luate in timp / termenul de sesizare este indestulator[/quote]
  Daca tot se va modifica Decizia 560/2012, nu ar fi bine sa redefinim acel repaus saptamanal, asa cum este definit de catre colegii din M.AI.?Ei prin acel O.MA.I 101/2014 au gasit solutia, poate reusim si noi.

 9. Daca isi permit sa dispuna evacuarea din aceea camaruta a snlp-ului,asta denota faptul ca baietii nu ne iau in calcul si trebuie de urgenta facut ceva.
  Acest ceva trebuie sa fie facut spontan de catre toate unitatile din tara/oprirea lucrului si trecut la actiuni radicale/dialogul nu va rezolva nimic.
  Am mai zis/trebuie terminat cu sedintele lor si ne luam soarta in spate.
  MAI AVETI PUTIN SI NE ASCUNDETI DUPA GRATII/PUTEREA V-A LUAT MINTILE.
  In ultima perioada miscarea sindicala din ROMANIA nu prea mai exista/ptr. noi este un semn de intrebare.
  NU VA MAI ASCUNDETI FRATILOR CA AU PUS SAUA PE NOI/MILITARIE FARA REGULAMENTE.

 10. Calm! Situatia nu se poate rezolva decat prin eliminarea paragrafului cu pricina. In cursul zilei de astazi pot spune ca am convenit asupra acestei solutii cu DCEAN ANP.

 11. Cu totii stim ca sunt doar vise ! Exact cum a fost si cu plata orelor suplimentare,a zilelor festive… si nemultumirile pot continua pana la infinit ! Suntem calcati in piciore,n-i se baga pumnu-n gura,iar cadrul legal se interpreteaza dupa bunul lor plac… coarda se-ntinde fratilor ! Dar si cand se rupe … va fi vai de mama lor !!!

 12. Domnilor vinovati suntem noi pontatorii……daca noi pontam timpul efectiv lucrat de oameni…atunci sa/i vad pe cei care refuzau plata orelor sau ma rog inregistrarea lor ca ore suplimentare….
  Acum sefii o sa se spele pe maini….pontatorii sunt de vina

 13. Domnule Teoroc,
  Anul acesta nu se preconizeaza a se mai face angajari in sistem?(ma refer la angajari din sursa externa).Chiar daca OUG 77 a fost declarata neconstitutionala? Multumesc frumos!

 14. Te contrazic / azi am discutat deja problema / pot estima ca decizia se va modifica in scurt timp si atunci chiar il vom premia pe dl Boss de la Targsor / care de altfel tocmai a primit o atentionare / e doar de incalzire dar valoreaza ca recunoastere a abuzurilor savarsite la Targsor, asumata de catre ANP / evident ca nu ne oprim aici / ne intereseaza pozitia MJ de unde se lauda cu sustinere si o vom forta pe abuzuri clare demonstrate clar prin decizii luate in timp / termenul de sesizare este indestulator

 15. Or sa-i doara la bascheti de acest raspuns!
  Haideti fratilor sa pichetam cateva unitati de genul celei a bossului de la Targsor sa vedem ce mai face soferica atunci?
  actualii conducatori nu stiu de bun simt, de respectarea legii, de respect, de munca decenta, de tot ce tine de bunul simt.
  Sa le aratam noi ce stim?
  In mod cert e timpul sa facem ceva.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)