www.snlp.ro Web analytics

ANP: la treaba! Vrem raspunsuri urgent

descarcare

Adresa SNLP catre Directorul General al ANP, nr. 144 din data de 13.08.2014

Stimate domnule director general

Va solicitam o serie de raspunsuri concrete la probleme apreciate de noi ca prioritare si ne exprimam speranta ca veti oferi aceste raspunsuri in timp cat mai scurt pentru a permite organizarea unor intalniri bine setate, in spiritul aspectelor dezbatute cu ocazia intalnirii organizate de Ministerul Justitiei, in luna iulie 2014. 

Avand in vedere faptul ca problemele enumerate mai jos, cu privire la care va adresam intrebari, vor fi ridicate de SNLP si la intalnirile cu ministrul justitiei din perioada urmatoare, apreciem ca ANP trebuie sa incerce solutionarea unei parti dintre acestea pentru a nu incarca si tensiona intalnirile de nivel superior.

A. Intrebari si semnalari

 1. Care este stadiul modificarii statutului special (Legea nr. 293/2004) si ce demersuri deruleaza ANP/MJ in directia promovarii proiectului la nivelul Parlamentului Romaniei, in cazul in care nu se va opta pentru propunerea sindicatelor de promovare sub forma de OUG? Cand se va produce intalnirea pe acest subiect ceruta de sindicate in repetate randuri? Va rugam sa puneti la dispozitia sindicatelor proiectul cu modificarile MJ, in forma actuala.
 2. Cum si cand intentioneaza ANP sa aplice prevederile legale care impun plata unei majorari salariale pentru munca prestata in zile de sarbatoare si repaus, necompensata cu timp liber, precum si pentru efectuarea unor misiuni speciale. Mentionam ca la nivel MAI aceste prevederi sunt reglementate atat prin ordin de ministru cat si prin decizii interne, fiind perfect aplicabile! Ce demersuri deruleaza ANP in relatia cu MJ pentru aprobarea ordinului care a avut ca termen de emitere data de 25 iunie 2014. 
 3. Cate din orele suplimentare necompensate cu timp liber, pana in prezent, sunt aferente muncii prestate in zile de repaus saptamanal, sarbatoare legala sau in alte zile libere conform legii si cand va plati ANP majorarea de 75%, diminuand astfel volumul restantelor in crestere.
 4. Ce masuri a stabilit ANP la nivel de sistem pentru cazurile in care au fost depasit plafonul de 180 de ore suplimentare anual fara acordul organizatiilor sindicale si ce santiuni au fost stabilite in cazurile in care a fost depasit plafonul maximal de 360 ore suplimentare anual, conform situatiei solicitate de SNLP si elaborate de ANP in anul 2014?
 5. Care este stadiul modificarii HG 1996/2004 privind asistenta medicala si psihologica si respectiv a decontului acestui drept in sistemul penitenciar. 
 6. Cum va proceda ANP din punct de vedere al interpretarii modului de acordare a unor drepturi avand in vedere situatia de la Penitenciarul Miercurea Ciuc, unde salariatii carora li s-au imputat sume acordate anterior pentru lucrari stomatologie, au castigat definitiv procese in instantele de judecata care au interpretat legislatia aplicabila diferit de administratie?
 7. Care este stadiul modificarii ROF ANP pentru acordarea biletelor de odihna si tratament?
 8. Care este pozitia ANP privind voucherele de vacanta; SNLP a sesizat imediat dupa adoptarea actului normativ, necesitatea unei interpretari clare privind aplicare in sistemul administratiei penitenciare
 9. Ce demersuri face ANP pentru decontarea dreptului la consultanta juridica (prevederi bugetare etc), ordinul fiind emis de 2 ani!
 10. Referitor la Penitenciarul Targsor, care este pozitia ANP fata de abuzurile comise de directorul unitatii, sesizate de SNLP informal si confirmate prin verificarile ANP: alarmarea repetata si nejustificata a personalului suprapusa pe intreruperea concediilor unei parti din personal doar pentru discursuri inutile tinute salariatilor veniti din timp liber si din concediu, “exercitiul” avand durata similara unei zile normale de munca, categorisirea propriului personal in curve si hoti, imixtiunile in activitatea sindicala, presiunile asupra membrilor SNLP.
 11. Care sunt demersurile ANP privind punerea in aplicare ale prevederilor Legii nr. 284/2010 (Anexa VII) care impun emiterea de norme ale ordonatorului de credite? Extrase din Legea nr. 284/2010, Anexa VII:

 pct 8 Numirea agenţilor de poliţie/penitenciare în funcţii prevăzute în statele de organizare cu studii superioare se face conform metodologiei aprobate prin ordin al ordonatorului principal de credite.

art 8 (2) Funcţiile pentru care se acordă solda/salariul de comandă, mărimea concretă a procentului, precum şi normele de acordare/suspendare se stabilesc prin ordin al ordonatorului principal de credite.

art 9 (4) Normele metodologice privind împuternicirea pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiilor de comandă şi de execuţie se stabilesc prin ordin al ordonatorului principal de credite.

art. 18 (1)Personalul care lucrează cu cifru de stat beneficiază de o indemnizaţie de 15-20 % din solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază. (2) Funcţiile pentru care se acordă indemnizaţia de cifru şi mărimea concretă a procentului se stabilesc prin ordin al ordonatorului principal de credite.

art 25 (2) Criteriile de stabilire a localităţilor şi zonelor izolate, a localităţilor şi zonelor unde atragerea personalului se face cu greutate, categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului se stabilesc, conform actelor normative în vigoare, prin ordin al ordonatorului principal de credite.

art 33 (2) Titlul de specialist de clasă/domeniu funcţional este ierarhizat, în ordinea crescătoare a calificării pe 3 niveluri: clasa a 3-a, clasa a 2-a, clasa 1. Acesta se obţine/menţine potrivit condiţiilor, criteriilor şi standardelor de performanţă stabilite pentru clasa respectivă, prin ordin al ordonatorului principal de credite. (4) Specialităţile, condiţiile de acordare şi de retragere a titlului de specialist de clasă/domeniu funcţional, retrogradarea dintr-o clasă superioară în una inferioară, criteriile şi standardele de performanţă se stabilesc prin ordin al ordonatorului principal de credite.

art 34 Maiştrii militari, subofiţerii, soldaţii şi gradaţii voluntari, agenţii de poliţie şi cei din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul contractual care desfăşoară activităţi de conducători de autovehicule, inclusiv cei care conduc motociclete cu ataş, care, prin natura muncii, lucrează peste programul normal de lucru, inclusiv în zilele de repaus săptămânal sau în zilele în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, şi cărora nu li se poate acorda timp liber corespunzător au dreptul la o compensaţie de 5-25 % din solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază, în conformitate cu normele metodologice aprobate prin ordin al ordonatorului principal de credite.

B. Constatari si critici

 • ‎Domnule director general, modificarea ordinului de ministru privind activitatea popotelor in sistemul penitenciar a durat 1 an si 8 luni. 
 • Proiectul de modificare a statutului special a fost finalizat in cadrul unui grup de lucru cu participare sindicala, in urma cu mult timp, avand discutii concludente cu MJ privind forma care se va propune forului legislativ, inca in anul 2013. 
 • Modificarea ROF ANP pentru acordarea de bilete de odihna trebuia facuta in anul 2004 (!!!) iar proiectul actual are doar un articol, tocmai pentru facilitarea avizarii, nu are impact bugetar dar totusi se afla in asteptare de jumatate de an. 
 • Asistenta medicala este blocata in sistemul penitenciar cu exceptia unitatilor care isi asuma raspunderea dar risca, iar proiectul de modificare a HG 1996/2004 este tot pe traseul de avizare de un an de zile. ANP s-a multumit cu o atitudine defensiva in raport cu opinia propriului audit intern care nu este identica cu interpretarea structurilor juridice din MJ si ANP. Cel mai deranjant apreciem ca este gestul ANP de a transmite in teritoriu, unitatilor subordonate, corespondente derulate intre aparatul central si terti privind acest drept, din care se deduce recomandarea aparatului central (indirecta dar considerata imperativa) de a nu se mai deconta ochelari si medicamente necompensate. SNLP a clamat in repetate randuri necesitatea asumarii raspunderii in materia drepturilor pe principii de interpretare corecta si nu strict pe criterii bugetare.  
 • Consultanta juridica nu se deconteaza desi avem ordin de ministru aprobat de 2 ani pentru ca ANP nu poate clarifica problema bugetului alocat si evita activarea acestui drept pe criterii bugetare.
 • Singurul lucru pe care ANP il face cu usurinta in materia drepturilor personalului este sa trimita in unitati diferite adrese cu interpretari restrictive ale unor norme cum ar fi cele privind popotele, asistenta medicala‎, bugetul (a se vedea adresa transmisa in unitati la inceputul anului, care a fost pe punctul de a starni proteste generalizate).
 • In interiorul ANP nu se reuseste armonizarea interpretarilor intre structurile de specialitate, fiind probabil singura institutie de acest nivel in care auditul intern are opinii contrare directiei juridice, facand dificila decizia.
 • ANP/MJ nu au pus in aplicare prevederile legislatiei unitare de salarizare care impune emitera de ordine pentru acordarea unor drepturi personalului cu exceptia sporului pentru viza CFP si a majorarii salariale pentru activitatea in proiecte (si acestea dupa nenumarate insistente ale SNLP), insa a emis un ordin (3544/2013) prin care a scazut procentul de salariati care beneficiau de sporul TBC cu 90% (!). Numai pentru astfel de norme, administratia si ministerul identifica temei legal pentru emitere.

C. Concluzii si propuneri

 • ANP nu deruleaza demersuri coerente si transparente in relatia cu MJ, privind drepturile personalului. Proiectele de acte normative treneaza perioade lungi de timp, dupa finalizarea la nivel ANP, fara niciun feed-back, regula fiind ca un proiect nu se urneste decat daca “sindicatele iau foc”. Nu este normal ca un proiect de ordin elaborat de ANP sa fie tinut pentru un aviz si aprobare aproape 2 ani, timp in care personalul nu poate servi masa in conditii decente. 
 • Stim ca sunt prioritati la toate nivelurile insa (sindicatele) nu cerem foarte mult. Nu am mai incarcat cu procese, nu sufocam cu petitii, facem propuneri constructive si participam la toate grupurile de lucru, asumandu-ne pozitii clare. Dar trebuie sa ne facem toti treaba, pana la nivelul cel mai inalt si impreuna putem sa punem capat unei mari parti dintre probleme.
 • In relatia cu sindicatele, ANP nu este proactiv, raspunzand partial doar la solicitari si multumindu-se cu simple reactii si raspunsuri. Pentru un upgrade binevenit facut dialogului social, SNLP propune ca start, doua reguli simple, evitand alte masuri strategice, complicate si greu de realizat: 
    1. Intalnire saptamanala restransa cu sindicatele in fiecare marti la ora 11,00 (flexibil) – director general si adjuncti, presedinti SNLP-FSANP.
    2. Includerea in sedintele Consiliilor de conducere a unei analize a situatiilor dezbatute in sedinta anterioara.
 • Avand in vedere ultimii cinci ani marcati de austeritate si restrangerea unor drepturi, problemele sindicatelor focuseaza majoritar pe drepturile personalului, insa in sedintele de consiliu, acestea se regasesc invariabil la ultimul punct – “diverse”, unde sindicatele ridica probleme iar ANP ofera opinii, fara a se lua insa decizii concrete. ANP a evitat intotdeauna sa puna pe tapet probleme din zona drepturilor de personal, sa stimuleze dezbateri si sa identifice solutii. Tactica de evitare nu aduce insa mai multa liniste, problemele rabufnind ulterior in forme grave.
 • Desi SNLP a cerut vehement inlaturarea acestei practici, la urmatorul Consiliu de conducere o luam de la zero, fara nicio referire la probleme ridicate anterior si demersurile derulate pana la urmatoarea intalnire. 
 • Apreciem ca se impune o schimbare de reguli daca ne dorim solutionarea numarului de probleme in crestere astfel incat pe ordinea de zi, ANP sa propuna pentru dezbatere probleme dintre cele semnalate constant de sindicate sau cel putin sa analizeze periodic stadiul solutionarii pentru o continuitate decizionala.
 • De asemenea retinem o atitudine pasiva si chiar protectiva a ANP in ce priveste erorile de management, directorii care adopta decizii dupa bunul plac neavand a se teme de nimic. Semnalarile sindicale nu atrag verificari serioase sau cercetari disciplinare, preferandu-se linistea care insa nu garanteaza performante.

Domnule director general, SNLP se ghideaza dupa lucruri pratice minimizand birocratia. Nu asteptam ca raspuns la prezentul material compuneri si analize. Putem chiar sa ne lipsim de raspunsurile scrise, cat timp efectele unor demersuri concrete devin evidente in primul rand pentru salariati. Nu ne intereseaza nici sa ne arogam noi meritele unor realizari. Daca ANP va face un lucru bun, va asiguram ca SNLP nu va pretinde laurii. Important este ca problemele personalului din penitenciare sa fie plasate la o pozitie corecta in agenda institutiei si sa inceapa ameliorarea lor. Nu putem pretinde eliminarea tuturor problemelor din sistem intr-o perioada de criza, dar niciun salariat nu ar avea de criticat administratia daca eforturile de a face ar fi vizibile, chiar cu realizari partiale.  

Cu deosebita consideratie

Stefan TEOROC

Presedinte SNLP/FSAPAS PUBLISIND

41 COMMENTS

 1. Ati mai agatat pt.comisia de disciplina un agent.Bravo d-le filip daniel cu litera mica numele pt.ca asa esti.CINE URMEAZA?

 2. s-a primit raspuns cel putin la unul din cele 11 puncte?cred ca dansii nu inteleg termrnul de urgent sau pur si simplu ne sfideaza.daca cei din aparatul central se misca asa incet ar trebui facut ceva sa se mai micsoreze numarul de posturi de acolo ca se impiedica unul de altul si de aceea vin raspunsurile asa greu.

 3. la P.S. Colibasi „stimabila” a organizat acum cateva luni grupuri din randul angajatilor pt a face control asupra celor antipatici. in urma acestor raiduri prin cabinetele medicale au fost descoperite medicamente refuzate de p.p.l. cei vizati bagati in comisia de disciplina. Comisia de disciplina claseaza dosarele in cauza , Mirelush in CCR face presiuni asupra comisiei de disciplina cum ca nu aplica sanctiuni celor in cauza. in data de 4.6.2014 in camera de garda este gasita o sacosa in al carui continut se regaseau medicamente si material sanitare. Mirelush taman ce iesea din garda si nu gasea o agenda medicala ce se afla in dotare . Acum se impute povestea , doctorul ce urma la garda incercand sa ajute la descoperirea agendei pricinoase cu buna intentie cauta in camera de garda cu speranta de a aduce zambetul pe fata lui Mirelush cea far’ de pata . dar nu gaseste agenda , gaseste o papornita plina cu de toate dosita intrun dulap. In curtea sectiilor I si II Mirelush insotita de asistenta preferata se intalneste cu doctorul „Doctorita” ce urma la garda insotita de un asistent doi , cu sacosa scandaloasa. Urmeaza un schimb de fete constipate ceva replici gen…ce ?!! si cum ?!. Mirelush panicata (editat) …intreaba mieros ce si cum e de facut.Acum pt a scurta povestea se intocmeste un proces-verbal cu ce continea traista , dar se pare ca a ramas fara numar de inregistrare. Acum Mirelush (editat) se face ca nu a auzit si nu conoaste despre cele intamplate . In parchet daca se vede avem o alta poveste , eu cred ca din cei implicati cel putin 3 vor recunoaste , cele intamplate . P.S basca mai exista informatii si la organul abilitat cu astfel de spete din unitate. Noapte buna Mirelush !!! mi se pare ca scapi incet pe derdelush.

 4. Domnule Teoroc…dupa cum spuneti…,,se strang harti si nimic nu se rezolva,, acest fapt este valabil in toate problemele…imi place ca recunoasteti.Vad ca nu se discuta nimic de cei care va reprezinta la Aiud…oare de ce? ..se poate interpreta…nu? si …ma repet nu stiu cum de dialogati pe site cu persoane care stau ,,ascunse,, si critica sefi…ce denota asta?

 5. Urmeaza o intalnire cu ministrul in perioada urmatoare / vom afla mai multe / inclusiv de statut / proiectul este gata demult din punctul nostru de vedere

 6. Ptr agent……ai dreptate dar nu ne pare rau ca a plecat….problems se pune ca va trebui inlocuit…..si de unde crezi tu ca va fi luat om?…..tot de la paza…
  Nea RADU a vrut sa semnaleze faptul ca legea nu este la fel pt toti……ai relatii si bani obtii tot ce vrei in acest sistem……

 7. Vad ca inca nu ati raspuns domnule Teoroc……sunteti la curent cu practicile totalitare de la Penit. Baia Mare? Comisia de disciplina e „sageata” domnului tovaras Chis. Noi agentii suntem doar carne de tun….pe sectii de 250 de detinuti suntem planificati cate unu, in timp ce administrativul face coada la tonomatul de cafea in frunte cu Chis.

 8. PTR. AGENT.
  Aveti perfecta dreptate,dar tin sa va informez ca am semnalat acest aspect comenduirii inca de cind a fost luat de pe perimetrul l.d
  Va puteti convinge cerind procesele verbale de sedinta.
  Ar fi trebuit sesizat parchetul ptr. acest lucru sau sa luam pozitie fata de cele mentionate.
  Cind am zis sa facem front comun,toata lumea cu capul in pamint.
  Eu sunt deschis dialogului,puteti veni,discutam si daca considerati ca nu am luat pozitie in acest sens,va las pe dumneavoastra in secunda urmatoare sa va impuneti si sa schimbati lucrurile.
  Frumos ar fi fost sa spuneti cine sunteti/dar vedeti ca nu va expuneti ,ca teama persista in rindul cadrelor.
  Va doresc multa sanatate cu precizarea ca suntem vocali si tari pe suprafete mici.
  Daca suna goarna si dam adunarea sa ne exprimam nemultumirile in mod spontan/ce nr de lucratori s-ar aduna?

 9. Directorul de la Baia Mare trebui sa raspunda la mai multe intrebari referitoare la abuzurile si presiunile exercitate de el si de catei lui asupra membrilor sindicali.El se crede MESIA, nimeni nu are dreptate,doar el si clica lui de lenesi si puturosi,daca nu esti de partea lor te vaneaza zilnic pana te au la mana,daca nu reusesc iti insceneaza ceva si te baga in comisie,gasesc tot felul de tertipuri ceausiste.

 10. Stiti care e problema domnilor de la Galati? Cat a lucrat la noi(ex. R.R.) nu l-a vazut nimeni ca plimba o hartie toata ziua prin unitate si statea aproape jumatate din programul de lucru la cafele si la tigari, pai da dar era secretarul comisiei de disciplina…. De altfel cand aparea un control in unitate imediat aparea in planificare la escorta sau isi gasea de lucru…de ochii lumii? Lucrurile astea de ce nu le vedeai nea Radu? Atunci nu era pilos? Si specimene de genul asta mai sunt sunt in unitate care habar nu au cate posturi de paza sunt in perimetru sau cate sectii de detinere avem. Nu va para rau ca a plecat….sa fie sanatos oricum mare lucru nu a facut, ba mai mult sfida oamenii de la schimburi cand ieseau din serviciu din tura de noapte pe la 9-10 dupa vreo perchezitie si el statea la cafea la umbra langa comandament…Daca nu am dreptate va rog sa ma contraziceti.

 11. PTR.UN AGENT
  ANP-UL este de mai mult timp surd si orb la problemele noastre.
  Nu va exploda nici o puscarie,personalul nu va rabufni,iar sindicatele vor rabda in continuare.
  Asta este opinia mea plecind de la o singura constatare-NE ESTE FRICA.
  Repartizarea de la SNPAP se va face dupa bunul plac al celor de la anp.
  Corect ar fi fost ca la nevoile de personal din unitati sa fi fost prezenti un nr, mai mare de lideri de sindicat/cel putin pe zone/dar ma abtin/urma alege.

 12. Unul dintre cela mai bune articole.Vreun raspuns?A.N.P. este orb si surd la problemele si propunerile noastre?Cand au de gand sa rezolve ceva din problema orelor suplimentare?CAND???Treneaza aceasta problema asupra unui numar destul de mare de unitati?Cat timp le ia sa eficientizeze repartitiile din scoala a agentilor?CAT?Vor exploda puscariile sub ei, personalul va rabufni, iar directorii abuzivi care ameninta si se cred zei cum ca tin un sfert de univers pe genunchi, vor avea de infruntat furia maselor de salariati.Vedem atunci.Pacat ca nu sunt interesati sa rezolve ce se poate rezolva…..In schimb eu sunt curios cat mai rabda sindicatele……

 13. Va rugam sa nu excludeti de pe axa Ardealului, via EX DG BALA, Oradea: tot sub patrafirul episcopului de la Timisoara a ajuns domnu director – se vrea dinsul pe viata – director. Dupa un concurs frumos mestesugit. Iar personalul feminin – cu studii superioare, forma LA ZI – este promovat in postul de paza, pentru egalitate in munca. Iar un sef de tura este asumat coordonator la Sectorul Vizita – regim penitenciar – adica taie frunze la caini. Spor . . . domnu ILEA

 14. In fiecare zi conducerea penitenciarului Galati ne minte in fata…….ca ne asiguram NOI planificarea in serviciu de paza…supraveghere si escortare…..planificand un numar necorespunzator de cadre…..argumentand ca isi asuma acest risc pentru noi palmasii sa ne luam recuperarile si concediile…….MINCIUNI….in realitate vor sa-si asigure scaunile cum ca ei pot gestiona orele suplimentare cu un numar foarte mic de cadre…….
  Domnilor la parchet mergem noi palmasii in caz de se intampla ceva……voi cei cu STELUTE….va spalati pe maini cu nou….

 15. Azi a fost alarmat personalul penitenciarului Galati…….prezenti cam 40 din 260 de cadre…..de aici se reflecta faptul ca personalul s-a cam saturat de bataia de joc a tuturor care au fost la conducerea penitenciarului…
  Ionescu a tinut acelasi discurs invechit……munciti si sa va asumati raspunderea…….fara a face mentiunea ca in fiecare zi toti suntem supusi riscului de a fi chemati la parchet pt neglijenta in serviciu…..
  Domnilor procurori chematii la parchet si pe domnii directori …..sefi aplicarea regimului pt favorizarea infractorilor…….deoarece acestia incalca zilnic regulamentul privind siguranta locului de detinere….planificand in serviciu un numar necorespunzator de cadre punand astfel in pericol siguranta penitenciarului, misiunilor de paza, supraveghere si escortare……si favorizand savarsirea de infractiuni…..

 16. Va rog domnule Stefan Teoroc sa veniti si in sprijinul membrilor SNLP de la cabinetul medical al Penit. Baia Mare, care au ajuns sa lucreze ca in SCLAVAGISM !!
  Domnul lider de sindicat cunoaste problema si va poate confirma !

 17. PTR RADU HILOHE. Aveti in parte dreptate! Asa este in acest sistem, incompetentei ii adaugam putina tiranie si consideram ca avem fdormula perfecta de conducere (asa gandesc unii asa zisi conducatori) Tin sa punctez aici ca am apreciat , dar pentru scurt timp, ideea domnului director general MARIAN DOBRICA in a introduce managementul partricipativ in ANP si unitati, dar a fost mazilit prea repede…Se impune acest tip de management pentru detensionarea situatiei existente in cadrul lucratorilor de penitenciare! Sindicatul SNLP ca organizare face dar tace am mai spus-o si il invit pe Dl. Presedinte TEOROC sa faca ceea ce in 1914 IVY LEBDER LEE l-a invatat pe JOHN ROCKEFELLER sa faca pentru a iesi din criza de imagine! Ca suntem slabi nu as spune dar ca suntem speriati si dezbinati da, dar cu toate astea vad in fiecare zi oameni care se exprima, reactioneaza cand e cazul si ceea ce este important NU SE MAI LASA CALCATI IN PICIOARE!!! S-au acumulat atat de multe lipsuri si neajunsuri in acest sistem incat e ca o buba cu puroi pe cale sa erupa, iar MJ si ANP are INCA doua solutii, SA O TRATEZE SAU SA O LASE SA SE CRONICIZEZE, DAR DACA SE VA AJUNGE ACOLO VA DEVENI INUTIL DIN ACEL MOMENT ORICE TRATAMENT!!!

 18. Domnule Teoroc….ar trebui sa va apecati un pic asupra problemei de la Baia Mare unde conducerea vaneaza la propriu personalul….unii ofiteri, printre care si directorul, isi rezolva unele chestiuni personale prin comisiile de disciplina….problema e ca noi, agentii suntem victime colateral. Sa nu mai spun ca domnul presedinte al comisiei de disciplina, Filip Daniel, e un om fara prea multa.minte care actioneaza la ordinul prietenului si tovarasului Horia Chis. V as ruga sa semnalati problemele si mai sus la ANP.

 19. Nu Radule, nu suntem nici slabi nici prost organizati / am dovedit-o cand am obtinut banii pentru echipament in 2 zile / a fost suficient sa anuntam ca vom declansa proteste si s-a rezolvat / cei din minister si administratie stiu ca nu glumim iar eu personal iti garantez ca atunci cand vom decide proteste, vor veni la Bucuresti si oamenii din Galati, cu tine-n frunte / si stii exact ca am dreptate / dar te mai apuca deprimarea / ceea ce eu as spune ca nu este chiar de exteriorizat la orice ora

 20. Nu s-a discutat mutarea in consiliul de conducere,daca se discuta,totul ar fi fost ok.
  Era imoral sa fi scris pe site un lucru care ar fi decurs normal.

 21. PTR.IONEL CARTAN.
  Bine punctat domnule Cartan,dar vreau sa va informez ca teama a pus stapinire pe lucratori.
  Afirm cu toata taria ca nu o sa mai vedeti in capitala lucratori de penitenciare ptr. un miting.
  Suntem slabi,prost organizati,au reusit sa ne dezbine si ne rezolva de ani de zile prin comunicate,decizii aberante si controale inopinante fara motive bine intemeiate.
  Ia veniti domnilor de la ANP sa stam de vorba cu cartile pe masa la Galati/cum se incalca legea cu buna stiinta ca sa putem executa misiunile.
  Nu vreau sa scuz pe nimeni din conducerea penitenciarului/dar nu mai sunt solutii.
  Atrag atentia tuturor membrilor de sindicat
  din cadrul penitenciarului, sa nu mai semneze tot felul de anexe la fisa postului.
  Parchetul este la 5 minute de unitate.

 22. Cainii latra….caravana trece……banii intra in cont……si asa iesim la pensie …..
  :zzz somn usor BPMC…..

 23. Sincer, nu sunt adeptul razboiului on-line.
  Inteleg ca la Galati e o problema cu mutarea unui fpss. Inainte de a fi aruncate in eter tot felul de acuzatii, haideti sa vedem calea obiectiva a lucrurilor si sa ne punem niste intrebari inainte: fpss in cauza a facut raport in vederea mutarii? daca da, cand ? Acest raport a primit avize in cele doua CC ale unitatilor in cauza? Dupa primirea celor doua avize, a fost discutat in CC la ANP? Asta e calea legala. Daca s-a trecut peste, atunci e o problema.

  Pe de alta parte, faptul ca nu suntem de acord cu felul in care este tratata mutarea dintr-o unitate in alta, presupune o cu totul alta discutie.
  Aici discutia implica si alte chestiuni de fond extrem de importante: criteriile rationale a efectuarii repartitiei din scoala a agentilor, lipsa unui cadru normativ care reglementeaza din start stabilitatea unui fpss in cadrul unei unitati. Din pacate, lipsa acelui ghid al carierei care ne-ar putea scoate din namolul suspiciunilor, ne afecteaza extrem de mult.

  In fapt, lipsa unor prevederi care sa reglementeze in clar libertatea de miscare a fpss in sistem, convine multora din ANP care, pe un fond total nejustificat ia masuri care afecteaza grav activitatea din penitenciare. Avem exemple concrete de penit. cum este Gherla, Craiova, etc. care au statul 99% ocupat si totusi se avizeaza transferuri care aceste unitati, in care nu se cunoaste notiunea orelor suplimentare si a restantelor CO.

  La un moment dat, trebuie eliminata posibilitatea rezolvarii intereselor personale ale unora. Nu aduc acuze directorului Iftinca insa nici nu cred ca dansul are o aplecare reala asupra problemelor de resursa umana din teritoriu. Si pare a fi un Tutancamon al sistemului care ingroapa interesele profesionale ale multor unitati.

 24. Propun ca procedura transferului…..mutarii sa fie schimbata…..
  Vrei sa te transferi la un alt penitenciar…..platesti o suma oficial……nu cum se procedeaza acum…..suma se plateste la negru……
  Vezi cazul mutarii agentului R R de la pnt Galati care peste noapte mai marii din ANP l-au transferat la Codlea….
  Sunt curios DIP se va autosesiza…..daca nu sesizam noi DNA

 25. S-a schimbat procedura de mutare dintr-o unitate in alta-nu mai faci cerere,nu se mai discuta in consiliul de conducere,se tace din gura,nu mai este nevoie de aviziul de principiu
  Se primeste telefon de la Cotroceniul din Ghiculeasa si gata,cu data de 18.08.2014. ma mut unde vreau eu.
  GALATI-RIMNICEANU ROBERT BAIAT CU DARE DE MINA SI PILOS DIN NASTERE SE MUTA DE LA GALATI LA CODLEA.
  Altii se chinuie ani de zile sa plece/dar le lipseste motivatia-trebuie sa nu stii ce inseamna paza pe perimetru,sa nu fii casatorit si sa dispui frate de…….
  Domnule director adjunct va rugam sa scoateti efective la munca din sistemul inchis ptr. a aduce banii unitatii.
  Cred ca-mi pot permite sa va dau un sfat=NU VA JUCATI CU FOCUL/NU ESTE DESTULA APA SA-L STINGETI.
  Stiu ca da bine sus,dar la producerea evenimentului vin cu regulamentul pe girofar.
  Uita ca au pus presiune ptr. a scoate oameni la munca cu efective diminuate drastic/efectiv de lucratori,evident.
  Ce putere are un director intr-o unitate daca oamenii se muta dintr-o unitate in alta fara ca dinsul sa poata clipi.
  Sau a-ti stiut domnule DITA,si va intelegem……. EU CRED CA A-TI STIUT SI NU A MAI AVUT LOC SEDINTA DE JOI.
  Poate ne spuneti si noua/ocoliti sindicatul cu abilitate,fara sa realizati ca faceti o mare eroare.

 26. domnule Teoroc, ce raspunsuri a-ti primit de la ANP in legatura cu statutul politistului de penitenciare?

 27. In doua cuvinte ati explicat atitudinea ANP…Poate au uitat de noi cei multi sau poate le e dor SA LE STRIGAM URARI PE MARIA GHICULEASA tocmai in momente in care au vizite din afara si le povestesc cat de bine e in sistremul penitenciar romanesc… 😉

 28. Sa scrie, sa scrie, ca de 8 ani am adunat fisete de scrisuri, dar sa mai si faca.

 29. Nu putem sa ne lipsim de raspunsurile scrise, altfel o consideram intrebare retorica si asteptam raspunsuri la probleme tot de la dvs Domnule Presedinte, Noi vrem raspunsuri scrise pentru a le putea pune oamenilor din ANP in fata atunci cand uita ce au promis. Sa scrie raspunsuri oamenii din ANP, pentru ca isi iau salariul datorita noua SA NU UITE ASTA!!!

 30. Succes domnule Stefan, asteptam si noi raspunsuri mai ales pentru statut..

 31. Se vede ca snlp-ul lucreaza fara sa faca prea multa galagie.
  Foarte elegant puse pe tapet problemele sistemului.
  Poate constitui o sursa de inspitatie si ptr altii,fara sa se supere.
  Daca se supara inseamna ca nu accepta realitatea.
  Rugam anp-ul sa scoata la concurs la penitnciarul Galati functia se sef aplicare regim/daca nu vor,sa trimita o echipa neutra fara prea multa vilva.
  Tot se practica desantul aerian/insistati domnilor profesionisti

 32. Cand au de gand domnii din A.N.P. sa transparentizeze si procesul de repartizare al absolventilor SNAP Tg. OCNA?Sau Iftinca trimite absolventii cum il taie capul, preponderent unor penitenciare conduse de prieteni ai lui, care au ajuns sa aiba statele de organizare ale SDRP ocupate in proportie de peste 90%, cand altii au 70%???
  Cand au de gand sa respecte legea si sa acorde liberele in 30 si 60 de zile?
  Si cand mama naibii au de gand sa termine cu hartuirea personalului prin comisii de disciplina???
  Solutii propuse, daca dumnealor nu au:
  Organizarea de miscari de protest.
  Actiuni in instanta pentru recunoasterea dreptului la liber in 30 si 60 de zile, urmate de actiuni penale pentru nerespectarea hotararilor judecatoreti.
  Actiuni impotriva hartuirii prin comisii la CNDC si actiuni in justitie pentru repararea prejudiciului de imagine suferit de angajati.
  Poate credeti colegi din structurile A.N.P. si de conducere ale unitatilor ca este de gluma.Continuati si veti constata in scrt timp ca nu mai glumim cu voi. Plecati daca sunteti incompetenti si nu aveti solutii viabile, comunisti cu mentalitati invechite si mari sesizatori,idioti pentru ca nu va duce mintea sa aplicati legea, si lipsiti de transparenta ca sa va acoperiti incompetenta si frstrarile personale.

 33. astept aceste raspunsuri(in special unul) cu deosebit interes,acum depinde si cat am de asteptat

 34. Intrebati oamenii de prin pscarii daca au fost avansati in cadrul aceleeasi functii. S-au amanat cu sase luni pe motiv de austeritate. acum ce se intampla ?

 35. Stefan cum vrei tu ca directorul general sa urmareasca stadiul acestor legi, demersuri sindicale, decizii anp, ordine de ministru cand dumnealui nu urmareste daca deciziile date spre aplicare directorilor de unitati se executa sau nu?
  Stiti dragi colegi in cate un unitati se aplica decizia DG prin care se solicita directorilor de unitati sa se intalneasca saptamanal cu personalul din subordine pentru prelucrarea legislatiei aparute noi sau pentru discutarea problemelor cu care se confrunta oamenii?
  Din cate cunosc eu nici macar un sfert din directori nu fac acest lucru.
  De ce?
  De teama sa nu se revolte oamenii la sala.
  La acele intalniri solicit sa fie prezent si liderul de sindicat pentru ca in lipsa lui ori oamenii nu au curaj sa spuna ce probleme au ori directorii se apuca sa bata campii cu tot felul de aberatii si avem caz concret la Targsor cu soferul de serviciu Stanciu Florin.
  Stefan tu ceri intalniri saptamanale intre sindicate si conducerea anp?
  De ce?
  Am primit noi pana acum la petitiile adresate acestei conduceri vreun raspuns concret?
  absolut niciunul, doar baliverne si explicatii politicianiste, acesti conducatori isi inchipuie ca sunt in Parlamentul Romaniei?
  Nu dragi directori voi primiti salariul pentru ca noi prostimea muncim, dar pana cand?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)