www.snlp.ro Web analytics

Vin sarbatorile, pleaca banii

Nici nu a intrat bine in unitati adresa MJ transmisa prin intermediul ANP prin care sunt exprimate previziuni negative cu privire la rectificarea bugetara, ca directorii au inceput grabiti sa convoace Consiliile de conducere pentru a stabili modalitati de limitare a cheltuielilor gandindu-se cum sa mai taie de la deconturile de transport sau de la alte drepturi.

Este adevarat ca adresa se termina printr-o recomandare privind necesitatea cheltuirii cu prudenta a fondurilor alocate dar poate este bine sa citim cu atentie adresa si vom observa tendinta de comprimare a bugetelor urmatoare, plecand bineinteles de la diminuarea cheltuielilor care se efectueaza in prezent astfel incat proiectarea unui buget mai mic la anul sa aiba suport real si sa ofere continuitate… constrangerilor.

Opinia noastra este ca se impune cu necesitate un dialog minister-administratie-sindicate pe tema restrangerilor bugetare si a construirii bugetelor pentru anii urmatori astfel incat sa existe comunicare directa cel putin cu privire la subiectele a caror abordare poate genera efecte directe asupra personalului si drepturilor acestuia.

Nu cred ca vom manifesta rigiditate si nici nu vom putea fi acuzati ca suntem obtuzi si ca ignoram contextul economic-social, daca vom recomanda liderilor sindicali, indiferent de nivel sa se exprime cu fermitate in exercitarea principalei lor misiuni si anume reprezentarea salariatilor si protectia drepturilor si intereselor acestora. Acelasi lucru il vom face si la nivel central.

 

 

21 COMMENTS

 1. [quote name=”doamne ajuta”]PTR.OPTIMISMUL
  Imi pare rau,dar nu a-ti inteles substratul comentariului despre Raileanu
  cu stima………………………………[/quote]
  Nu stiu,imi este greu sa inteleg insa presedintele FSANP din unitate mi-a spus la un pahar ca Raileanu de la Braila presedinte FSANP a fost exclus din FSANP in urma unor certuri cu Dumitrascu,a mai comnetat ca a comentat si a platit dar ca nu e corect din punctul lui de vedere,atat si nimic mai mult,nu stiu realitatea si nici nu ma prea intereseaza….o fi adevarat nu o fi altii stiu mai bine…

 2. Un luptator fara egal acest Raileanu,pacat ca a urmarit de prea multe ori filmul-SINGUR ACASA.
  Film, care din pacate i-a fost daunator si otravitor.
  Te putem ajuta,daca participi la concursul organizat de snlp-CUM SE FURA PLOZII DIN LEAGAN.
  Este un nou concurs cu tenta sportiva marca CAZAN

 3. PTR.OPTIMISMUL
  Imi pare rau,dar nu a-ti inteles substratul comentariului despre Raileanu
  cu stima………………………………

 4. [quote name=”Optimistul”]Pt#15 doamne ajuta 06-11-2011 19:55
  Cred ca Raileanu a pierdut sindicatul afililat FSANP la Braila nu grupa sindicala,el nu este la SNLP.[/quote]
  la BRAILA este sindicat , nu grupa sindicala; nu am fost suspendat din federatie, a fost o anumita strategie la mijloc, si atat timp cat sunt in federatie voi fi un soldat devotat si nu un ” cal troian”
  daca aveti alte nedumeriri va stau la dispozitie

 5. Eu stiu ca n-a pierdut nimic in afara de niste membri.
  Sindicatul a fost insa suspendat din FSANP la un momentdat, habar n-am de ce

 6. Pt#15 doamne ajuta 06-11-2011 19:55
  Cred ca Raileanu a pierdut sindicatul afililat FSANP la Braila nu grupa sindicala,el nu este la SNLP.

 7. Se apropie cu pasi repezi sarbatorile de iarna.
  Dupa cum stim cu totii in aceasta perioada,oamenii devin mai toleranti,iarta tot ce s-a gresit,daruiesc celor din jur multa caldura si sanatate.
  Fac pe aceasta cale un apel catre Stefan sa faca o solicitare la nivelul celor 42 de grupe,sa-l putem ajuta pe Raileanu de la Braila.
  Solicitarea sa fie facuta de urgenta,si sa cuprinda suma baneasca pe care trebuie sa o dam.
  Fac precizarea ca Raileanu de la FSANP-BRAILA,a pierdut grupa si vrea sa creeze una noua,dar lipsesc banii.
  Ar fi o premiera ca un sindicat paralel sa-si ajute fratiorul cel mic,aflat in impas.
  Daca nu ne ajutam intre noi,cine sa o faca.
  Am discutat cu preotul unitatii,care a zis ca acest lucru ne-ar ajuta pe lumea cealalta”SA TRAIM BINE”

 8. Pt.#7 Nea Nelu 29-10-2011 21:21.
  Cred ca lucrezi lapaza,stii cata birocratie este acum fata de 1987,sti cate drepturi are detinutul acum fata de 1987,cunosti aceste aspecte..eu nu cred ca sti prera multe despre colegii tai de la evidenta,financiar,logistica sectoare foarte importnate fara de care sistemul nu ar functiona absolut deloc..stii cate eforturi se fac pt. a asigura hrana detinutilor,transportul lor,dreptruile lor..sau drepturile cadrelor?? nu stii,nu vorbi te rog despore ce nu stii,lucrurile ar trebui sa evolueze dar dupa atitudinea ta cred ca ar trebui sa involueze.. 😡 😡 😡 😡

 9. Din cite stim noi,administratia L.D. are obligatia sa asigure conditii de lucru corespunzatoare ptr. lucratorii sai.
  La Galati acest lucru se intimpla cu ajutorul angajatilor,care string bani sa cumpere huse si burete ptr.scaunele din foisoare,var lavabil,etc.
  Au dat o mina de var in exteriorul foisoarelor,care se regaseste pe hainele celor care asigura paza pe perimetru.
  Pentru cei care conduc unitatea se foloseste var corespunzator,cum sa se pateze doamna Tudor,directoarea economica care stie sa pronunte numai-nuuuuu.
  Toate schimburile si-au cumparat statii de emisie-receptie ptr. a tine legatura intre ei,unitatea nu are bani [sau mai bine zis nu a avut niciodata]
  Cei care fac instante in afara judetului folosesc telefoane de acum 10 ani.
  Cind li s-a spus de oferta cosmote au spus ca unitatea este pe vodafone.
  Decontarile ptr. transport incep cu barosanii,apoi urmeaza sclavii,chiar daca au depus formele cu mult inainte.
  Face doamna Tudor ce vrea cu Feodorov,care asteapta si el sa treaca cele 6 luni si sa ajunga acasa,are si el dreptate,nici nu incurca dar nici nu ajuta.
  Asteptam cu mare nerabdare controlul de fond,baronii au intrat in panica.
  Le vom indruma noi muritorii de rind unde sa rascoleasca.

 10. Iridia, nu exista decat conditiile prevazute pe site ANP
  Licenta pentru studiile prevazute si 3 ani vechime in sistem
  In rest – liber la concurs

 11. Cum dumnezeu nu se gasesc bani,cind noi trimitem lucratori peste hotare[cazul doamnei Penelopa de Galati]care se deplaseaza tocmai in Danemarca ptr.un schimb util de experienta in domeniul reintegrarii ppl-ilor.
  Precizam faptul ca dinsa este sotia proaspatului ofiter Chicioroaga Silviu,care dupa ani de zile de trindavit in dispecerat a devenit sef de tura.
  Asa se intimpla cind esti cumnatul directorului adjunct de la Tulcea-Nedelcu.
  Probabil ca doamna sus mentionata va veni putin modificata…..iar treburile in penitenciarul galatean,vor merge ca pe roate.
  Bani ptr. medicamente,transport,etc. nu se gasesc dar cind este vorba de plimbari fara sens,nici nu se pune problema.
  Nepotismul este la el acasa in penitenciarul cu dubla subordonare GALATI-TULCEA.
  Vine el controlul de fond,vedem pe unde se scoate camasa,avem multe de spus.

 12. As vrea sa stiu daca agentii pot participa la concursul de ocupare a posturilor de Sef Serviciu, si in ce conditii. Si care este legislatia care reglementeaza acest lucru? Multumesc!

 13. Pe alocuri ai dreptate Nea Nelu dar esti prea transant cu privire la eliminarea unor functii. Aceste funcii (jurist, sef tura, etc.), in contextul in care ne desfasuramn activitatea, sunt explicabile. Mai putin poate cea de preot. Are si preotul rolul lui intr-un penitenciar dar comasarea atributiilor acestuia cu alte activitati specifice unui educator presupun ca e de bun augur.

  In ce priveste Gaz-urile, esti in asentimentul meu. Oricat s-ar da unii peste cap sa sustina ca nu ar fi profitabile, nu am cum sa le dau dreptate. Poate ca si permisivitatea fata de detinut in privinta muncii reprezinta un aspect de luat in calcul dar cu un efort conjugat pentru a determina clasa politica sa adopte niste masuri legislative privind obligativitatea muncii pe perioada incarcerarii s-ar rezolva si problema acestor gaz-uri. Nu este de ajuns, intr-adevar. Dar cum toate au un inceput, si in privinta gaz-urilor daca exista un minim interes s-ar face treaba buna. Sunt multe cutume care au dus la desfiintarea unor astfel de „mine de aur” pentru penitenciare si nu numai. Au fost momente in care, adevarati specialisti in agrozootehnie au participat la concursuri pentru ocuparea unor functii in domeniu si au fost rspinsi ca „nu s-au miscat mai repede” la printarea unor pagini, probe cu caracter eliminatoriu.
  Oameni care au depus suflet si cunosc ce pot aceste gaz-uri s-ar putea exprima mai convingator decat mine.

 14. Buna seara,
  Nu sunt bani?, ba sunt, dar sunt prost cheltuiti. In vreme de criza ce ne trebuie 40 si ceva de preoti in sistem, 40 si ceva de juristi, la reeducare cati sa nu incapa in birouri, informatiii clasificate, situatii de urgenta, sefi peste sefi, multi care imping o hartie, secretari si ajutoare de secretari, din cei 11800 de angajati din ANP cati lucreaza efectiv cu detinutii ? Sunt sindicalist, imi vine greu sa scriu aceste cuvinte, dar asta este realitatea. La 1 septembrie 1987 in sistemul penitenciar erau cu putin peste 3500 de ofiteri si subofiteri in DGP si undeva la 53000 de detinuti. Acum?, aproape 12000 de cadre si aproape 33000 de ppl. Ce ne trebuie atati “nepoti”, fii, fiice, rude in sistem? Pana acum cativa ani un subofiter conducea un schimb de 15-20 de oameni, acum la aceiasi oameni trebuie musai sef de tura, loctiitor sef de tura, sef de schimb si tot felul de sefi.S-au distrus GAZ-uri si sectoare Zootehnice, intentionat, numai ca sa se cumpere mai scump si sa iasa si la cei implicati …CEVA.Asta-i realitatea domnilor, nu putem sa ne suparam de adevar.

 15. Nici eu nu sunt de acord cu generalizarea inversa. Cine are ochi sa citeasca si sa inteleaga, o va face, fara a depune personal efort pentru o eventuala corectie sau schimbare a acestuia. Corectia nu ar prinde pentru ca infatuarea este cu mult peste limita rezonabilului iar schimbarea nu s-ar putea produce decat printr-un demers simplu democratic, alegeri.

  Ar mai fi un aspect in plus fata de cele prezentate de mine: indolenta combinata cu un plus de sila exagerat determinat probabil de propriile caracteristici personale. Si, in ansamblu, o astfel de atitudine fata de munca induce membrilor o perceptie negativa fata de implicarea celui ales sa-i reprezinte.

 16. Chiar nu ai obsevat pana acum ca e portocalie?????
  Si daca ai fi pus-o de alta culoare taiand banii se portocaliza,deh toate uneltele de taiat ar trebui sa fie portocalii,urmeaza si alegerile doamne ajuta-ma. 😳 😳 😳 😳 😳 😳

 17. Daca as avea parerea pe care o exprimi tu despre propriul lider, as face de indata tot ce as putea fie sa il corectez fie sa il schimb.

  Liderii nu sunt nici masini de ucis, nici strategi inascuti si nici carne de tun. Ii alegem dintre noi si asa cum stim nu prea este coada la candidaturi. Atunci cand faci sindicat ca extrasarcina, pe langa atributiile de serviciu in cadrul carora te subordonezi unei linii intregi de sefi, nu este chiar simplu.

  Desi nu pot afirma ca toti liderii sunt perfecti si se bat neconditionat si orbeste pentru oameni, nu pot nici sa fiu de acord cu generalizarea inversa, aceasta aruncand in derizoriu toata miscarea si toate eforturile facute de majoritatea reprezentantilor sindicali.

 18. Ceea ce se cere presedintilor de filiale, in ideea de a fi fermi in exercitarea principalelor misiuni de reprezentare a salariatilor s-ar putea identifica cu urmatoarele aspecte:
  1. Sictirul de a mai interveni „in forta” datorita neincrederii in puterea de schimbare a lucrurilor;

  2. Lipsa de interes pentru o informare continua si „podul palmei” expediat in fruntea membrilor cand li se cer eventuale explicatii;

  3. Atitudine fortuita in prezenta sefilor pentru ameliorarea neincrederii membrilor in puterea de convingere a acestor presedinti de filiala;

  4. Multe alte aspecte negative determinate de grandomania afisata fata de membrii, considerandu-se in acelasi timp mult prea destepti pentru a sta la ispozitia oricaruia dintre noi in ideea de a da raspunsuri, de a da explicatii si de a-si justifica activitatea ca presedinti de filiale.

  Poate ca as mai fi continuat cu unele aspecte dar consider indeajuns pentru a crede ca aceste intalniri la nivel de consiliu de conducere, pentru unii presedinti de filiale, sunt degeaba.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)