www.snlp.ro Web analytics

Atac la postul de paza!

Dintr-un tufis al mintii, dintr-un transeu al rezistentei mentalitatii gri a sistemului militarizat, isi face aparitia o aberatie mare cat Casa Poporului. Suntem indestulati cu resursa umana cat sa putem acoperi necesitatile reale ale sistemului penitenciar, respectam principiul planificarii a 4 agenti la 3 posturi, avem infrastructura solida pe perimetrele locurilor de detinere (garduri de 4 – 6 metri, fasii blindate de sarme „nato”, suprainaltari pe garduri), avem … (conitnuare va apartine). Avandu-le pe toate astea, ne lipseau regulile pentru agenti.

Si cam la asta s-a limitat gandirea sdrp-ista din ANP cand au picat de acord cu modificarea/completarea RSLD-ului, respectiv art. 69 Personalului din posturile de pază de pe perimetrul locului de deţinere îi este interzis:

g) să execute serviciul în postul de pază având asupra sa genți, sacoșe, pungi, pachete sau alte obiecte care nu au legătură cu executarea serviciului.

Pentru a ne limita la bun simt si a nu da frau liber trairilor interioare la citirea acestei enormitati, ne limitam si noi la a propune ceva mai uman, mai de tolerat in conditiile in care ne confruntam cu o realitate trista, cel putin din perspectiva resursei umane si a conditiilor de munca in care isi desfasoara activitatea agentii prin posturile de paza:

g) să execute serviciul în postul de pază având asupra sa genți, sacoșe, pungi, pachete sau alte obiecte interzis a fi introduse in locul de detinere care nu au legătură cu executarea serviciului sau obiecte in afara celor stabilite de conducerea unitatii ca fiind necesare, in functie de particularitatea postului incredintat.

Sa explicam putin de ce asa si nu cum se propune. Ne-am avanta si-n picanterii dar sa pastram totusi un ton elevat. Orice reglementare printr-un act normativ trebuie sa fie precisa si previzibila in asa fel incat sa ofere protectie juridica celor ce se supun acestei reglementari. Alineatul g) ar reglementa un abuz in conditiile celor mai sus prezentate, in sensul ca agentului din postul de paza i s-ar impune sa nu aiba preocupari de servire a mesei zilnice, sa nu-si satisfaca nevoile fiziologice sau sa-si satisfaca alte nevoi care tin de integritate/sanatate.

Se deduce clar ca intr-un serviciu continuu de 12 ore intr-un post de paza si cu interdictia de a avea asupra sa o geanta, o sacosa sau o punga in care sa detina pachetul zilnic (hrana rece), agentul in aceasta cauza este supus unui abuz, unor reglementari abuzive. Pe de alta parte, se face referire la obiecte care nu au legatura cu executarea serviciului insa nu regasim obiectele care au legatura cu acesta.

 

9 COMMENTS

 1. „Multumesc” pentru solutia de acum citiva ani cu comisia de disciplina.

 2. Buna ziua d-le Tudorache si d-le Teoroc. Am postat si eu ceva mai in spate, in cadrul articolului ce se refera la decont vacanta, o situatie clara si in acelasi timp am adresat o intrebare pe spetă. Va rog foarte mult sa ma luminati cum procedez in speta respectiva pt a sti cum discut cu reprezentantii serv financiar din unitate.
  Cu multe multumiri.

  • Hotelierii se vor adapta la asta in mod sigur
   Au tot interesul sa regleze prin vouchere sau in cazul nostru – decont
   Indiferent de bonuri valorice, la final se poate face o factura pe servicii
   Stefan Teoroc

 3. In perioada asta,daca lucrezi in foisor,nu trebuie sa mergi la mare.Te bronzezi acolo sus mult mai bine.Daca ziua iti bate soarele in cap,noaptea e perfect.Asta daca sprayul anti tantari n ar fi un obiect care nu are legatura cu executarea serviciului.Si sticla cu apa face parte tot din categoria asta.Dar mai bine sa nu bei apa,ca oricum n ai cum sa ti satisfaci nevoile fiziologice.Si sa te tii 12-13 ore e cam greu.Daca facem exceptie de la aceste lucruri,art. 69 e chiar perfect.

 4. Agentii din posturile de paza sunt schimbati la noi decat 30 min in tipul mesei de pranz, restul timpului petrecandu l acolo sus…Cat trebuie sa fim schimbati ca nu stim?

 5. Nu in toate unitatile agentul sta 12 ore in post si serveste masa acolo!!!! Am observat agenti care se deplasau catre post ca si cum ar fi facut o cumparatura la carrefour, sapte plase oale castroane. Conform aceluiasi regulament un sef de schimb ar trebui sa l inlocuiasca si sa i se ofere timp pt servitul mesei si satisfacerea nevoilor fiziologice. Dar daca tot mergem cu o oala de sarmalein postul de paza cum mama naibii facem paza postului neintrerupta cand noi servim o sarma taiem o sunca punem castronu la incalzit…in loc sa facem modificari si propuneri dinastea mai bine am avea personal pt a asigura schimbul, mai bine am actualiza planul ala de aparare si paza prin infiintarea de posturi temporare, mai bine am cauta solutii de upraveghere alternativa a spatiilor si combinarea cu patrule…sa urmarim eficientizarea activitatii nu transformarea ei intro bascalie in care mergem cu 3 plase de rafie doua castroane doua oale si o olita in postul de paza!!!!!

  • Daca nu ai fi exagerat rau de tot cu oalele alea de sarmale si punerea castronului la incalzit, restul propunerilor sunt binevenite.

 6. (editat) – Interesanta tactica de lupta :))) . Evident ca nu putem devoala mecanismul punerii in aplicare…unii ardeveni cam lipiciosi :))

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)