www.snlp.ro Web analytics

As da zile de la mine… Dar merge si cu bani

Nici nu ne-am tras bine sufletul dupa maratonul aplicarii Legii 169/2017, ca Tudorel Toader vine cu alta surpriza: remedii compensatorii in bani! Acest lucru presupune ca detinutilor care au executat pedeapsa in conditii necorespunzatoare in perioada 24.07.2012 – 18.10.2017 si au fost liberati inainte de aplicarea Legii 169/2017, sa le acordam compensatii in bani (click pe imagine).

 

 

Sectorul evidenta va avea de gestionat si aplicarea legii pentru liberati. Nu putem decat sa speram ca daca se va aplica, aceasta sa aiba un termen de rezolvare rezonabil in timp, avand in vedere volumul de munca si personalul deficitar din sector. Alta munca in volum urias, care de data aceasta va implica si sectorul financiar ce se va ocupa de acordarea sumelor compensatorii. Cum vor intra in posesia acestora fostii detinuti, e dificil de anticipat, avand in vedere ca multi dintre ei sunt oameni ai strazii, altii au parasit tara sau chiar aceasta lume. Putem doar spera ca legea va prevedea toate aceste cazuri.

Insa ceva este putred in toata povestea asta si vom prezenta argumente pentru aceasta afirmatie. Romania prin MJ sustine ca plata acestor compensatii banesti celor care nu au putut beneficia de remedii compensatorii (la prima strigare – se are in vedere retroactiv pana in 2012) este consemnata in deciziile CEDO si ale Comitetului de ministrii recent reunit, insa in decizia-pilot nu vedem aceasta masura mentionata explicit iar deciziile CM mentioneaza doar ca se ia act cu bucurie de initiativa Romaniei in a lua aceste masuri. Deosebit de intersant! Vom reveni dupa un studiu aprofundat avand in vedere cantitatea de documente recent incarcate dar si faptul ca acestea sunt pe cat de tehnice pe atat de in alta limba decta romana.

13 COMMENTS

 1. Îmi plac comentările colegilor.Baia fraților la pușcăriași le plătește zilele executate în pușcărie iar noua nu vor sa ne plătească orele suplimentare .Oare noi în ce lume traim?

 2. Domnule stefan aveti vreo veste despre ședința de mutări? Acum ca s-au semmat statele ce se mai asteapta?

 3. Cu tot respectul domnule presedinte,insa chiar si cu 1000 lei pe an timp de 10 ani suntem mult in dezavantaj fata de proiectul celor din politie si armata,cand ei au pe toata durata creditului,ar fi perfect daca s-ar putea modifica si la noi aspectul acesta.

 4. Nu asta este problema, că nu știm cine va beneficia de aceste ”măsuri compensatorii”, ci cum se va face evaluarea, adică o zi de pușcărie în ”condiții grele” cât costă? Și aș mai avea o curiozitate…. Din banii pe care îi vor primi deținuții drept măsură compensatorie se vor scăda CAS-ul, impozitul, etc., așa cum se scad în cazul oricărui venit? Că dacă nu se scad, propun ca la suma datorată să fie adăugat spor de vechime în pedeapsă, spor de recidivă, etc., totul ca deținutul să fie mulțumit. Binecuvântată fii, închisoare!

 5. Buna seara,
  Domnule presesinte,observam ca pentru militari si politisti a trecut proiectul la senat privind achizitia primei case,nefiind limitati pe o perioada de 15 ani si cu suma de 500 lei cum era discutia la noi,nu putem fi si noi prinsi in proiectul lor de lege?
  Ce solutii avem?
  Multumesc!

  • este diferit de situatia noastra / am mai explicat / in politie chiria e limitativa / sub 20% din politisti incaseaza / si prin modificare de lege se baga dr alternativ la cei 500 de lei strict pt cei cu dr de chirie / la noi dreptul e erga omnes (pt toti) si asa vrem sa-l mentinem / nu avem nevoie de o lege ci de o HG ca sa ctivam dr la sprijin / vom reusi adoptarea in mod cert / dar avem un ministru cu doua viteze – tiptil si marsarier

   • Imi cer scuze ca nu cunosc toate detaliile insa pt o mai clara lamurire,noi vom avea o limita de timp sau un cuantum exact pt acest ajutor in forma finala?

    • in principiu ramasese la 1000 de lei dar TT nu are inca o opinie, mai ales despre CUI i se va acorda si DE CAND

     • Domnule presedinte,durata programului nostru va fi similara proiectului din politie,adica pe toata durata creditului?

     • durata s-a limitat in timp la 10 ani insa suma a fost majorata / vom discuta despre toate astea cand vom reusi sa avem o minima agreere cu MJ pe o forma de proiect

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)