www.snlp.ro Web analytics

Doamna „Taie-Tot” se lupta pana la capat. Ioana Serban – călare pe pontaje

Decisa sa mearga pana la capat, Jandarmerita Ioana Serban s-a aratat astazi atat de preocupata de salariile personalului si de plata lor la timp (!) incat, dupa ce a interzis DTI sa modifice aplicatia de pontaje pentru plata cu majorare de 75% a tuturor sambetelor si duminicilor din august 2018, s-a gandit deloc si a decis sa transmita in teritoriu o dispozitie scrisa prin care, „in calitatea ei de mare ordonator” interzice pontarea muncii prestate in august altfel decat prin intermediul aplicatiei de pontaje, pe care o mentine blocata cu orice chip.

Daca ne-a trebuit aplicatie centralizata, acum vedem si efectul. Nu conteaza ca unitatile subordonate au personalitate juridica si isi pot asuma aplicarea legii chiar si dincolo de aberatiile emanate de la centru, mai ales cand acestea sunt in mod evident derapaje personale. Pe de-o parte, unitatile primesc de la DG in exercitiu, dispozitie sa ia masuri pentru aplicarea interpretarii venite de la MJ, pe cealalta parte, un DGA, marea ordonatoare Taie-Tot da ordin sa nu cumva sa se ponteze decat prin aplicatia aflata sub controlul lui Grinch.

Chiar daca o unitate ar vrea sa isi asume pontarea sporului TBC pe o durata mai mare, reala, conform activitatii prestate, aplicatia nu permite decat un interval de timp limitat. Chiar daca un pontator ar vrea sa isi asume sa ponteze munca prestata sambata sau duminica cu majorare de 75%, aplicatia nu permite. Iar adresa Doamnei Taie-Tot, se asigura ca blocada este totala. Insa aplicatia nu stie sa ponteze sporul de 5% pentru paza pe timpul efectiv muncit (restante consistente sunt de recuperat) si nici sa reporteze lunar (la spitale) sporurile corespunzatoare orelor suplimentare, generand o plata limitativa a recuperarilor, respectiv doar cu salariul de baza (tot munca fortata se cheama daca nu este platita conform legii)! Si tot sub coordonarea de fier a Ioanei Serban se intampla si aceste ilegalitati cuantificabile in bani.

La interpelari sindicale, Grinch afirma ca asteapta sa isi asume DG ANP decizia de pontaj conform interpretarii MJ si avand in vedere faptul ca inlocuitorul la comanda sistemului nu a putut decat sa se supuna „marelui ordonator”, urmeaza sa vedem modul in care la inceputul saptamanii urmatoare DG ANP (aflat in prezent in misiune in afara tarii) va decide corectarea situatiei. Daca situatia nu se va clarifica urgent si daca salariatii care muncesc sambata, duminica si de sarbatori legale nu vor fi platiti cu 75% pentru toate orele de munca prestata in aceste conditii, SNLP va declansa actiuni sindicale si va cere capetele celor vinovati (capetele vor fi cerute oricum).

12 COMMENTS

 1. Incercati sa-i explicati acesti tute ca transmiterea acelei dispozitii sa nu se ponteze si implicit plata sdsl pe august constituie infractiune intrucat incalca o lege.

 2. Cocoana asta pana sa intre, cu pile, in sistemul penitenciar a fost contabila la o gogosarie din Slatina, o femeie de o rautate fantastica si rea de musca, pana si familia ei fuge de ia ca de dracu. Nu trebuie sa uitam ca ea este responsabila ca in bugetul pe anul 2009 nu a prevazut fondurile pentru salariul de merit, datorita acestui lucru, timp de 9 ani intreg sistemul penitenciar a fost vaduvit de acest salariu de merit. Situatie care pana in 2017 a afectat veniturile celor care au iesit la pensie. De asemenea, ,, eminenta cenusie,, ( sa nu uitam ca este de la Slatina, localitate din care este o alta ,,eminenta cenusie,, penalul (editat) )asa cum ii place sa se laude prin Slatina si totodata sa spuna ca taraste pe jos cu directorii si colonei din sistem, a umplut integ sistemul penitenciar de dispozitii de imutare mai mult sau mai putin pe drept.
  Totodata trebuie amintit ca este prietena la catarama cu (editat) o femeie de aceeasi teapa, tot din Slatina.

 3. Taieri, taieri, taieri. Toate prin interpretari pe langa lege, dar cu scop clar de a defavoriza angajatii. Dispozitii precise de stopare a vreunei initiative din unitati de a acorda prin pontare drepturi cuvenite, dar neagreate de DGA Serban. Incalcari ale dispozitiilor DG, cu efect de diminuare a drepturilor salariale.
  Si sa nu uitam planificarea bugetara eronata, care lasa penitenciarele spital pe final de an, fara bani de salarii. A cata oara, sub conducerea aceleiasi persoane? Poate s-a uitat acest aspect, insa noi, cei din penitenciarele spital nu am uitat acei ani la rand, cand, pe final de an ne trezeam fara bani de salarii!
  Urmeaza reactia sindicala!

 4. Tot sistemul asta a luto razna. Femeia asta are probleme cu capul. Sa o chemam la parchet toti cei afectati.

 5. Imi cer scuze daca sunt cam brutal. Cucoana aceasta nu poate raspunde penal pentru tot ceea ce face?

 6. Atunci nu ramane decat sa facem rapoarte ca nu mai vrem sa lucram sambata, duminica, sarbatori legale, pe sectii cu TBC, etc! Sa vina Grinch sa presteze si sa-si ia toate sporurile !!! Eu prefer sa stau acasa, chiar daca lucrez la tura.

 7. La Serviciul Educatie se lucreaza sambata si duminica, dar nu se genereaza ore suplimentare datorita planificariii! De ce nu se platateste sporul de 75%?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)