www.snlp.ro Web analytics

ANP HANGOVER: De la Harry Potter la Marea Mahmureala… bugetara

The Hangover Film series„Vrem sa dam dar n-avem lege. Avem lege dar n-avem ordin. Avem si ordin (alfel aveam proteste si stricam rima) dar acum n-avem buget. Sa nu cumva sa cereti bani. Ba nu, haideti ca am gasit ceva buget si dam o parte; emiteti decizii! De fapt, stati ca nu mai dam; anulati deciziile! Asta e…”

Ca la nebuni. Balmajeala de mai sus pare sa fie fara rost, desprinsa din celebrul film amintit in titlul articolului. Totusi este o sinteza a modului in care MJ si ANP au gestionat pana in prezent cele mai importante asteptari ale salariatilor din penitenciare din 2009 incoace. Primul an din ultima jumatate de deceniu in care lucrurile ar fi trebuit sa fie bune si la noi in sistem, pentru personal.

Blamati de presa prea sensibila la conditiile de detentie insuportabile pentru actionari si alte VIP-uri, tratati drept gardieni de puscarie, imbracati cu ce-apucam, dotati cu armament din ’60, lucrand in conditii identice cu cele de detentie, platiti doar cu o parte din drepturile avute in 2009, muncind sute de ore suplimentare anual fara compensare, am cautat inca din 2010 o mica reparatie morala dar in primul rand legala care s-a materializat in ianuarie 2015 si nu prin grija alor nostri.

Actele normative prin care s-a impus plata majorarilor salariale pentru munca in weekend, sarbatori, si pentru misiuni speciale, precum si cresterea salariilor in zona medicala si de asistenta sociala cu 100 de lei, sunt in vigoare din decembrie 2014! Mai avem 4 zile si suntem in luna aprilie, iar in sistemul penitenciar nimeni nu a vazut un ban, conform acestor legi. Am vazut doar ezitari si trageri de timp, retractari si un dialog iritat, deranjat cu nuante ermetice in ultima perioada. Am cerut detalii si documente, am vrut dovezi ale demersurilor insa l-am primit pe Trahanache. „Aveti putintica rabdare!”. Am avut. Nu mai avem. Pentru ca rabdarea noastra este rasplatita cu interpretari ca nu se poate. Nu mai asteptam alte interpretari. Ne apucam de treaba in stilul nostru. De luni! Weekend placut, dragi sefi. Ultimul linistit pe care vi-l permitem.

Pentru ca ne pasa de acest sistem, ceea ce doare mai rau este faptul ca realizam nivelul de relevanta pe care sistemul penitenciar il are in schema de valori a justitiei. Atat de corecte sunt relatiile institutionale intre ordonatorul principal si cel secundar incat cel secundar (ANP) anunta si dispune plati dupa care cel principal (MJ) anunta ca platile nu se pot face, iar secundarul trebuie sa retracteze, jignindu-si salariatii. Ne trezim ca dupa un dus rece si ne dam seama ca pierdem timp cerand ANP sa dialogheze. ANP nu are nicio vina. Ar avea vina daca ar avea relevanta. Dar asta se castiga prin asumare. Sa nu cumva sa credeti ca documentele de mai jos le-am primit de la ANP ca informare (cu o singura exceptie).

Dragi manageri si ordonatori, a ignora asteptarile legitime ale propriului personal fara a avea macar responsabilitatea de a asuma erori si a dialoga, nu denota respect ci oportunism si conservare de pozitii, iar asta se sanctioneaza.

8 COMMENTS

 1. Domnule Presedinte de Sindicat TEOROC, va rog sa ne spuneti pe scurt, ce se intampla cu cei 75%..cred ca nu cerem ceva in plus, e un drept al nostru, de care unul ca Bejan (scz dar nu pot sa ma adresez cu alta formula de…respect ptr ca nu merita) face abuz…oare de ce nu il actionam in instanta ptr abuz in serviciu???…nu il unteleg oe aces om cum de isi poate denigra subalternii in asa hal…cum poate fi alatiru de conditiile de detentie cand e vorba de detinuti si ce e in stare sa faca ptr noi care il tinem in scaun….Domnule Teoroc, de ce nu iesiti si dumneavoastra pe posturile de tv sa spuneti conditiile noastre de munca si abuzurile acestui Bejan…cum de alti lideri din poilitie o fac si noi nu…ati fost in unitati..ati vorbit frumos cei drept…dar acum se pare ca ati lasato mai…moale cum se spune…oare de ce???…Va multumesc.

 2. Sa nu dea Dumnezeu cel Sfant
  Sa vrem noi sange nu pamant (guvernamant!)
  Cand nu vom mai putea rabda
  Cand foamea ne va rascula
  Hristosi sa fiti, nu veti scapa
  Nici in mormant.

  Cam aceleasi sentimente ca si cele care l-au inspirat pe Cosbuc atunci cand a scris poezia sa intitulata „Noi vrem pamant” , cam aceleasi sentimente ne incearca si pe noi cei care ne riscam siguranta si viata in fiecare ceas petrecut la munca pentru a asigura securitatea societatii romane, ne riscam sanatatea fizica si mintala pentru a ii reintegra pe infractori, pe delicventi si pe criminali si nu cerem in schimb DECAT respectarea drepturilor noastre.

 3. Sa ne mute din nou la MAI,daca MJ nu e in stare sa gestioneze banii,numai de la ei se taie din bani…,unii ministrii nici nu stiau ca Penitenciarele sunt la MJ,deci nu-i intereseaza de noi…

 4. Rusine bejane, sa pleci in bejenie sa nu-ti mai arati figura prin penitenciare (editat)
  Mincinosul roade osul.
  Osul puterii fratilor.

 5. Hai la lupta cea mare/
  Gardian cu gardian sa ne unim/
  A.N.P-ul si M.J-ul/
  Rau sa-i zguduim!

 6. CATA BATAIE DE JOC !!!!! Cum sa dispui plata acum o saptamana, ca apoi sa te razgandesti in scris ??? Nici verbal nu se face daca esti om de cuvant, dar scris ??? Asa ceva ??? Parca jucam in filmele cu prosti !!! Este clar ca nu au de gand sa plateasca niciun fel de majorare !!!

 7. Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume,
  Ca eu FPSS(gardian, paznic, s.a.m.d.) petrec ani multi in puscarie,
  Muncim din greu, pe infractori sa-i reintegram in lume,
  Nopti pierdute, stres si nervi, fara nicio bucurie

  Salariul minim pe economie, l-ati crescut pas cu pas
  Noua mereu ne-ati spus PAS,
  Am inteles si v-am crezut,
  Dar acum n-am mai putut.

  Aprobare noi vom lua,
  Si pe toti vom picheta,
  Drept cu drept ni-l vom striga
  Pana cand il vom afla.

  Fara rima nu conteaza,
  Sindicatul e de baza !

 8. Felicitari dl Teorok sa mergeti pana la capat cu toate 75 de probleme venim la miting .

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)