www.snlp.ro Web analytics

Agenti cu studii superioare. Cresteri salariale. Tipuri de studii acceptate

Sporul de studii a murit, traiasca salariul de functie calibrat pe studii! Nu va speriati, nu pierde niciun agent sporul de studii aflat in plata. Mergem inainte cu ceea ce am reusit cu greu sa rezolvam pe linie sindicala cu acest spor. Este vorba despre reincadrarile care se opereaza conform Legii 153/2017, respectiv de salariile din 2022 compuse pentru comparatia cu salariul in plata.

In noua lege-cadru, studiile superioare finalizate cu diploma de licenta de un agent, vor permite acordarea unui salariu de functie ceva mai mare decat cel prevazut pentru studii medii. Legea nr 153/2017 nu mai prevede sporul de studii asa cum nici Legea nr 284/2010 nu-l prevedea. La acest moment dreptul respectiv se acorda sub forma de suma compensatorie.

Extras din grila prevazuta in Legea nr 153/2017, Anexa VI:

Asa cum observati, in grila de mai sus, SF maxim pentru un agent cu studii superioare este de 4259 lei fata de maxim 4087 pentru studii medii (la gradatia zero). Dar cum se va realiza incadrarea pe respectivele salarii de functie, prevazute cu studii superioare? Sau mai precis, cate astfel de posturi sunt prevazute in statele de functii din sistemul penitenciar? Acestea sunt intrebarile pe care multi agenti probabil ca si le pun in acest moment.

Raspunsurile sunt simple. Toate functiile de agent sunt prevazute cu functii medii (M) si superioare (S) iar incadrarea pe functiile cu studii superioare se va realiza dupa adoptarea normelor de aplicare a legii-cadru, prin ordin al ministrului justitiei. Daca pentru domeniile specifice unei functii se va obtine o diploma de licenta in specialitatea studiilor enumerate in anexa ordinului susmentionat, agentul respectiv va fi incadrat pe acea functie. Aveti mai jos domeniile de specialitate si domeniile studiilor:

26 COMMENTS

 1. Buna ziua , Sunt ASP , functia suprav. sef . SS , totul la max.
  Pe 21-02-18 , a-m semnat pt. noua functie de ,AP , 1,60 SALARIU IN 2022 DE 4000 LEI.
  DE CE NU SE INTAMPLA PRECUM IN ANEXA 6 .
  Va rog raspuns .

 2. Studiile cu durată de 3 ani (ex:ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ) se încadrează? Va multumesc!

 3. Buna ziua!Va rog frumos sa-mi spuneti,de cand se vor aplica aceste prevederi?Va multumesc!

  • Dacă te referi la salrizarea nou im funcție de studii vezi te rog tabelul postat in articol

 4. Daca am fac. de psihologie si imi desfasor activitate la evidenta,dupa noul proiect m-ai beneficiez de spor? Multumesc.

  • Citeste articolul si uita-te in ace tabel. Cu facultatea de psihologie la evidenta nu vei fi incadrat pe studii superioare.

 5. Buna ziua! Imi cer scuze ca va pun o intrebare care nu are legatura cu subiectul dar, daca as fi stiut raspunsul, nu mai puneam intrebarea.
  Este stipulat undeva ca la sedintele de bilant prezenta este obligatorie chiar daca suntem in libere?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  • Nu este stipulat nicaieri acest aspect. Cu atat mai mult cu cat esti in libere.

 6. Știți cum se face evaluare la CE Tg. Ocna ?! Dna director dicteaza sa se refacă fisele de evaluare la anumiți domnii din sector reintegrare după inima ei! Dictatura se numește ce face dumneaei. Cum sa dictezi și sa întorci calificativele pe plus la favorizați ( unul din ei a fost in medical mai tot anul trecut care s-a și pensionat apt limitat). Terorizează sectorul in care a fost șefa, au ajuns angajații sa facă atacuri de panica pe la urgente noaptea, depresie etc! Angajați
  care își doresc sa moara din cauza ei !!! Incredibil epoca PCR

  • Calificativul poate fi modificat insa trebuie sa existe o motivare. Interesant ar fi in ce consta acea motivare.

  • Nu exista motivare! Doar directiva verbal, ca de ești director, de fapt este un abuz grosolan!

 7. Ceva noutati despre voucherele de vacanta?
  S-ar parea ca la MAI sunt prevazute in buget si conf declaratiilor ministresei lor, politia va primi anul asta minunatele vouchere.

 8. Majoritatea dintre noi suntem cu studii postliceale, nu medii, adica nu am absolvit doar liceul ci si o scoala postliceala . Pentru armata s-au prevazut salarii diferentiate pentru subofiterii cu studii medii si cei cu studii postliceale asa cum este normal. Cum si la noi ar fi normal sa existe o diferenta de salarii intre agentii cu scoala postliceala de specialitate si cei incadrati direct. Scoala postliceala, cu durata de trei ani, au si asistentii medicali dar salariile de functie sunt ca si ale agentilor incadrati direct, la absolvirea liceului, in sistem.

  • L153 nu distinge decat intre medii si superioare pentru toata structura / spre deosebire de interne care au setat doar studii medii la functiile de agenti, noi am pus la toata atat medii cat si superioare / impactul financiar este substantial

  • Ce probleme de interpretare sa fie daca la buget s-au repartizat min pe economie la nivel de 2017, adica 1450 / angajat….?

 9. Deci sa inteleg ca daca am asistenta socială si lucrez in operativ trebuie sa astept sa aprobe ministrul justiției metodologia si o sa fiu încadrat cu in stat cu studii superioare ,in sfirsit?

  • Mai nou pe iei nu îi intreseaza de noi cei cu școala militara suntem băgați în aceeași oala cu cei incadrați direct.Dar mai nasol este ca cei încadrați direct majoritatea au facultăți făcute la fără frecventa și au și pretenți sa fie făcuți și ofițeri. Zile grele am ajuns fraților.

   • Da pe ‘iei’ nu îi intereseaza și mai au și ‘pretenți’
    Școala militara nu a facut destul pentru tine, clar.

 10. Poți avea doctorate în toate specializările în științe inginerești, la protecția muncii dacă nu știi citi, interpreta și lucra după legislație ești mâncat. Nu trebuie să uităm că lucrăm cu deținuți care știu să își ceară drepturile și cunosc legea mult mai bine decât majoritatea dintre noi.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)