www.snlp.ro Web analytics

Actualizare pensii. Instructiuni noi. Atentie la plata muncii suplimentare!

La nivelul structurii de aparare au avut loc intalniri si discutii in urma carora ANP trimite in teritoriu o serie de adrese, machete si instructiuni. Selectam din setul de materilae si punem la dispozitie atasat, cele doua adrese principale, atragand atentia in mod special, asupra unei modificari importante fata de procedura existenta la acest moment. Conform adresei ANP nr 33179/04.04.2019, se apreciaza ca, de acum, luna in care se ia in calcul, pentru pensie, plata cu o majorare de 75% a muncii suplimentare, este luna efectuarii muncii si nu luna achitarii drepturilor, asa cum se stabilise anterior. Extras din adresa:Cei care au solicitat deja trecerea in rezerva alegand o anumita perioada de 6 luni pentru drepturile de pensie, au acum optiunea, daca aceasta noua interpretare ii ajuta, sa ceara recalcularea, in cazul in care au fost dezavantajati de modul anterior de calcul. Atentie si la celelalte detalii din adrese. Daca sunt neclaritati, nu ezitati sa ne intrebati!

22 COMMENTS

 1. Buna seara domnule Teoroc. Sunt un fost angajat la Penitenciar actual pensionar din martie 2019. Cand am iesit la pensie nu mi sau calculat orele suplimentare pe lunile ianuarie si februarie la pensie deoarece nu mi sau dat banii pana luna aceasta Doresc sa stiu daca acum beneficiez de recalcularea pensiei deoarece nu mi se pare corect sa nu primesc pensia recalculata deoarece e dreptul meu de care am fost privat .

 2. Bună ziua!Domnule Preşedinte,am nevoie de o lămurire:am intrat in ANP anul trecut şi am fost incadrat cu un coef. de sal. de 2.70;provin din MAI,unde am avut 2.85,se poate o corelare,ca şi la grad şi vechime?e specificat undeva?Mulțumesc!

  • La incadrarea in ANP, in privinta ta s-a tinut conmt de vechimea in sistemul de aparare functie de care ti-a echivalat gradul, asta doar daca ai fost agent si nu angajat pe baza de contractș. In ce priveste coeficientul, acesta nu ti se poate corela cu ce ai avut in MAI. Statele de functii in ANP prevad functii specifice sistemului nostru iar incadrarea ta s-a facut pe un post vacant, la fel ca oricare alt candidat admis din sursa externa. In sistemul ANP exista posibilitatea de avansare in cadrul aceleasi functii prin adaugarea la coeficientul actual, in functie si pozitia pe care ai fost incadrat. Mai pe scurt, fiecare functie este prevazuta cu un minim si un maxim. Si de fiecare data incepi de la minim.

 3. Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la actualizare baza de calcul pentru pensie cu ocazia maririi cu 25% a soldei de functie cu data de 01.01.2018. Am trecut in rezerva in 31.12.2017 si mi s-a deschis dreptul la pensie cu data de 01.01.2018.Ultima zi de plata a fost 31.12.2017 inclusiv.

 4. Multumesc domnule Teoroc, la Focsani am semnat recalcularea pensiei pt.orele suplimentare !Multa sanatate !

  • Buna ziua .Tizule am o rugăminte la tine în ce an ai iesit ca eu am iesit in 2018 dec si mi sa spus de la financiar ca eu nu beneficiez de recalculare ore suplimentare decât cei care au iesit in 2019 nu stiu daca este în regulă . Multumesc frumos . O zi frumoasă.

 5. D-le presedinte,in teritoriu ne duceti cu zaharelul ca la meteo!La ineputul anului ,ni s-a spus de la sindicat ca vor fi bani pt plata orelor suplimentare si decontarea concediilor.Acum cateva saptamani ,ne calmau, sa nu dramatizam ,ca ministru urmeaza sa semneze aprobarea pt plata orelor suplimentare,ca hartiile zac pe biroul lui de trei luni,bla,bla ,etc !De la anp,( care nu ne-ajuta cu nimc) sunt trimise catre unitati tot felul de ordine cu reducerea nr de ore suplimentare,si trimiterea in recuperari cu japca.Si cine ii inlocuieste pe cei in repaus??? Multi au iesit la pensie si vor mai fi si altii in viitorul apropiat. Luna aceasta nu s-au platit orele suplimentare pe luna ianuarie pe motiv ca nu sunt bani!Cei care vom iesi la pensie anul acesta,orele suplimentare aferente lunilor alese se vor lua in considerare la calculul pensiei daca nu vor fi platite,desi nu exista un ordin precis in acest sens!Daca tot facem parte din sistemul de aparare,de ce nu ni se alplica aceleasi reguli ca la MAI si MAPN?! Asteptam mai mult de la dvs ,in calitate de lider sindical.

  • nu noi am sustinut si aprobat balaria asta de buget / ca sindicate ne vom face treaba ca de fiecare data stati linistita / nu stiu cine pe cine duce cu zaharelul / noi expunem situatia asa cum este / in 2016-2017 cu zaharelu ati adaugat la salariu 30% pe actiunile astora de la meteo / o vom rezolva si pe asta de acum

 6. Buna ziua ,m am pensionat cu data 1sept.2018,am ales lunile ian.iunie 2018,am avut ore suplimentare,luna aprilie a fost calculata la iunie,avad in vedere ca leg.223/2015 ,art.28 era in vigoare am dreptul la recalculare ?

  • daca in perioada aleasa ati prestat munca suplimentara care ulterior nu s-a compensat cu timp liber si deci ati intrat la plata cu majorare, ar trebui ca pensia sa se recalculeze / au fost transmise instructiuni unitatilor / mergeti si solicitati recalculare si daca intampinati probleme, anuntati-ne

 7. M-am pensionat cu 1 martie 2019, in luna februarie mi-am luat recuperari si CO restant pe 2018 dar in ianuarie 2019 am facut 40 de ore suplimentare care NU mi s-au platit la 10 martie pentru ca nu exista buget aprobat, sunt sanse sa mi se plateasca la 10 aprilie?!

  • teoretic da, asa ar trebui / in aceeasi situatie vor fi tot cei pensionati fara compensare cu timp dar si fara bani / structurile economice din unitati sunt in dificultate incercand sa aplice instructiunile ANP care stabilesc ca reper luna de efectuare a muncii dar in cuantumul sumelor achitate in luna de plata (care nu exista, in aceste cazuri) / inca documentam spetele / vedem ce solutii vor fi

 8. Pentru pensionarii dezavantajati a caror pensie a fost plafonata la net , nu se face nimic ?

  • grup de lucru asociatii pensionari / intalniri dragnea si olguta / orgolii multe greu de armonizat / intentii si promisiuni ca se va permite actualizarea pensiilor corespunzator evolutiei salariilor / multiple variante / ceva conditionari – va dam mai mult la pensii dar acceptati impozit progresiv la salarii etc / nimic concret inca

 9. Domnule Teoroc,

  Cum ramane cu actualizarea normei de hrana si de echipare??
  Ce facem in acest sens?

 10. Domnule Presedinte ,o lamurire va rog ….am efectuat cele 6 luni in vederea pensionarii incepand cu data de 1 ianuarie 2018.Orele suplimentare au inceput a fi platite incepand cu luna aprilie din cate-mi amintesc. intrebarea mea e ,la calculul pensiei vor intra la socoteala orele prestate de la inceputul perioadei celor 6 luni adica1 ianuarie sau incepand cu luna aprilie care e ultima din acest ciclu de 6.Precizez ca am ore suplimentare efectuate pe toata perioada de 6 luni.Va multumesc .Stima.

  • asa cum se observa in adresa se vor lua ca referinta lunile in care munca a fost prestata in cuantumul achitat in lunile in care munca a fost platita

   • Inteleg din raspunsul Dvs. ca numai luna aprilie ,fiindca e singura din ciclul de 6 care a intrat efectiv in plata….Va multumesc mult.

    • Buna ziua,m am pensionat cu data 1 sept.2018,am ales lunile ian.iunie 2018,am avut ore suplimentare,apr.mi a fost calculata la luna iunie,acum e valabil si pt. mine sa cer recalculrea,avand in vedere ca legea 223/2015 art.28 era valabil si atunci ?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)