www.snlp.ro Web analytics

Plata muncii printre gratii. In ani speranta de viata!

In viata fiecaruia dintre noi a existat acel moment in care am ales sa ne legam viata de un loc de munca.Un loc de munca analizat in detaliu cu privire la posibilitățile de cariera, hotarati fiind a va servi patria. V-aţi hotărât să îmbrăcați o uniformă și să tineți infractorii separat de restul cetățenilor. Bun. Când am ales calea examenului de a deveni lucrători de penitenciare, ne-au spus că ne așteaptă un venit din care se poate trăi decent și sa ne multumim de respectul societatii civile. Dar nu ne-au spus că munca noastră presupune o uzură psihică ingrijoratoare daca nu chiar de speriat.

Nu ne-au spus că foarte mulți din lucrătorii de penitenciar capătă boli profesionale de-a lungul carierei. Nu ne-au spus că, de fapt, respectul pentru uniformă e aproape inexistent. Nu ne-au spus că infracțiunile de ultraj sunt în continuă creștere și conducătorilor nu le pasă de asta. Nu ne-au spus că unor colegi le vor fi incendiate mașinile doar pentru că își fac serviciul. Nu ne-au spus că unii colegi vor fi agresați fizic doar pentru că îsi fac serviciul. Nu ne-au spus că un lucrător de penitenciar își duce cariera sub aceste amenințări iar cei care ar trebui să ne protejeze fie sunt incapabili fie se fac că nu văd.

Și nu ne-au spus că un lucrător de ANP are speranța de viață cu 6 ani mai puțin decât media națională și cu 11 ani mai puțin decât media națonală din Germania sau Belgia respectiv cu 13 ani mai puțin decât media națională din Franța. Statele de mai sus le-am menționat pentru că un onorabil domn senator, Brăiloiu Tit Liviu, ni le dă ca exemplu în motivarea lui la propunerea legislativă prin care vrea să ne ciuntească pensiile. O simpla solicitare pentru o informare corecta si expunere reala a argumentelor, l-ar fi determinat, poate, pe domnul senator sa abordeze mai cu simt de raspundere problematica varstei de pensionare a personalului din penitenciare, avand in vedere speranta in ani de a se bucura in liniste de pensie.. Cu titlu de sprijin spre informare (click pe imagine):

Dacă obișnuiți să vă gândiți că avem un job foarte bun și din acest motiv ar trebui să acceptăm cuminței tăierile de drepturi care sunt fie în efect fie ne bat la ușă, cântăriți încă odată statistica privind speranța de viață dupa pensionare.

Un articol scris de George HARDON

 

20 COMMENTS

 1. Noutăți? Statut, sdsl, ore suplimentare, actualizarea nh, decont serv. turistice, etc..

  • cu statut nicio schimbare – asteptam planificarea comisiei juridice in c.dep / sdsl se plateste / orele suplim – la rectificare dar cu lupta / decontul turism – partial acum si restul la rectif

 2. Anterior demilitarizarii dar si vreo 2 ani dupa, din inertie, am adunat si calculat ceva peste 4000 de ore suplimentare, efectuate si care nu au fost nici platite si nici recuperate! pe vremea aia recuperarea era doar un vis frumos! 70 de ore suplimentare lunar era un fapt uzual..
  Ore care au insemnat uzura fizica si psihica, absenta din familie.. lucruri care nu pot fi cuantificate!
  Efectul lor il vedem acum, cand incepem sa avem tample albe si diverse boli..

 3. D-le presedinte va rog sa-mi spuneti ,daca stiti, s-au trimis in unitati de la ANP procedura de actualizare a soldelor cu 1/4 pt cei care am plecat in pensie anul acesta ele trebuind a fi retrimite la CPS pt recalcularea pensiei . Am primit decizia , am contestat-o acum astept raspunsul si dupa comunicare ar trebui sa-mi refaca unitatea buletinul de calcul. Multumesc.

 4. Domnule Tudorache doresc si eu un raspun clar:
  Am iesit la pensie la 01.02.2019 , am facut lichidarea tot ok .In luna Ianuarie am fost in concediu si am solicitat decontarea serviciilor turistice conform reglementarilor in vigoare si pina astazi nu am primit nimic.
  Ce trebie sa fac?

  • In principiu nu trebuie sa faci nimic. Ei trebuie sa faca. Si anume sa se achite de toate datoriile fata de tine dat fiind faptul ca ti-ai incetat raporturile de serviciu prin pensionare. Stiu ca s-au alocat ceva fonduri pentru decontarea serviciilor de turism insa nu suficient pentru intreg personalul. Lasa-mi te rog mail la snlp.tichilesti@gmail.com cu unitatea de unde ai iesit la pensie.

   • Ce facem cu actualizarea normelor de echipament si hrana??
    Ne raspunde cineva concret???
    S-a cam dat uitarii subiectul asta…..

 5. proiectul inca se afla in procedura legislativa,se asteapta punct de vedere de la Guvern, apoi va intra la vot in Senat(care nu este camera decizionala) si apoi la Camera Deputatilor, oricum deja proiectul a primit negatie in unanimitate la CES, vom vedea ce va urma in perioda imediat urmatoare, vom fi alaturi de dv. domnule Tudorache

 6. Excepțional articol!
  Exprimarea realității mai clar de atât nu se putea, speram ca acest mesaj sa ajungă și la cei care încearcă în disperare sa ne taie pensiile și la cei care încearcă sa ne transforme în sclavi lor personali la locul de munca.
  Felicitări!

  • In CES a primit aviz favorabil cu unele amendamente .Cel putin asa scrie pe site-ul oficial.

   • E adevărat,dar ce ne interesează pe noi, respectiv art. 21 din 223/2015, reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani,a fost propus de CES sa nu sufere modificari

 7. Se mai stie ceva de soarta acestui proiect ,al domnului Brailoiu? Ultima data cand am avut vesti despre el ,se afla la comisii in camera deputatilor.

  • Orice incercare de lezare a interselor noastre ca parte din sistemul de aparare, din ce in ce mai putin inteles de catre unii, se va solda cu reactii din partea noastra. Daca treaba devine fierbinte, este evident ca vom avea o pozitie clara!

 8. Când încep protestele pentru apărarea drepturilor încălcate de PSD?

 9. Speram,cu ajutorul SNLP, a domnului Teoroc, a celor și structurile de apărare și în special a domnului Coarna care a reacționat imediat la aberația acestui domn senator,sa convingem că acest proiect sa nu treaca,de altfel?CCR undeva prin ianuarie 2019 motivează foarte corect art.21 din legea 223/2015,un material extrem de sugestiv scris de Mădălina Moceanu.

 10. Excepțional articol,exprima exact realitatea,trebuie sa fim uniți și să avem reacție,felicitări domnule Hardon

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)