www.snlp.ro Web analytics

Acord colectiv. Aplicabil si in 2019!

 

Anul 2019 debuteaza si cu semnarea Acordului colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unitati ale sistemului administratiei penitenciare, reglementari care vin sa consolideze drepturi specifice ale personalului din penitenciare.

 

Click pe imagine:

26 COMMENTS

 1. Bună ziua. Dle Tudorache, ar fi ceva de câștigat din urmă privind echivalarea salariului de funcție cu salariul minim brut? Mai bine zis la noi, de când salariul de funcție este egal sau depășește salariul minim, nu de alta dar am un prieten din poliție care a câștigat un proces cu echivalarea și îi dă și din urmă, parcă din 2015. Vă mulțumesc.

  • Se verifica o eventuala diferenta intre SB minim si SF brut in plata / daca SF brut e mai mic decat SB minimn, trebuie acordata o diferenta / la acest moment, nu stim sa mai existe SF-uri mai mici de 2080 la agenti / la politie pot exista cazuri de debutanti fara anumnite elemente in SF, pe care noi le avem (fidelitate de ex dar si toate sporurile de conditii de munca – sumne compensatorii) la ofiteri SF este exclus sa fie sub 2350 (SB minim pt studii superioare) La noi s-au simtit cresteri punctual in iun 2017 prin efcetul Legii 115

 2. Buna ziua. Mai fratilor ce se intampla ce naiba face (editat) cere fise de evidenta a orelor suplimentare din 2016 prin intermediul dip… mai fratilor au innebunit. Nici nu se stia in 2016 ca trebuiesc astfel de fise, 80% dintre unitati nu le-au intocmit. Au innebunit , asta-i sindicalism de (editat) fac numai rau oamenilor si sistemului.

 3. Curtea constituțională a respins din nou pușcăria la domiciliu. Aveți informații dacă vor redepune proiectul? Scuze de off topic dar nu am găsit altă variantă.

 4. Bună seara! Domnule președinte, am o întrebare, dacă e off vă rog să nu vă supărați! Ce număr are hotărârea de guvern pentru actualizarea cuantumului soldei de grad /grad profesional al fpps, aplicabila cu 1 ianuarie 2019? Mulțumesc anticipat.

  • Nu exista nicio hotarare de guvern care sa reglementeze chestiunea asta. Umbla in on-line o fotografie de genul asta, cu un astfel de continbut insa fara temei.

 5. De ce liderii de sindicat în decembrie 2018 vorbeau ca nu se va mai da sporul de SD 75% în 2019 . Vorbeați asa după ureche .

  • ȚVorbeatiȚ sau ȚvorbeauȚ ? SNLP a obisnuit sa expuna analiza pe orice sustine. Nimeni nu a emis aici certitudini cu privire la faptuul ca nu se mai acorda majorarea asta in 2019, Atunci cand au exiostat potentiale riscuri am asteptat certitudini si am actionat in consecinta. Presupun ca nu e greu de dedus.

 6. Domnule Stefan , a fost abrogat R.S.L.D din 2010care era in bibliografia pentru examenele sef tura /sef sectie, cum se va proceda in derularea concursului ?

    • Spune-mi te rog despre ce concurs este vorba pentru a putea da un raspuns concret si rapid.

     • Este vorba despre concursurile in curs de desfasurare pentru functiile vacante de sef tura si sef sectie la a caror bibliografie se regaseste Regulamentul privind siguranta locurilor de detinere omj 1676/2010inlocuit de noul regulament publicat in Monitorul oficial pe 19.12.2018 respectiv omj 4800/2018. La proba scrisa a examenului se va sustine din regulamentul abrogat sau din acest nou regulament aflat in vigoare?

  • Nu exusta notiunea de supraveghetor sef. Acel spor de comanda aplicabil cu legea salarizarii se acorda sefilor de formatiune care au in subordine cel putin 3 agenti.

   • Domnule Tudoras, sa stii ca exista functia de supraveghetor sef, e la centrele educative si de detentie…

    • Ca rezervist sipa presupun ca imi cunosti provenienta si fii convins ca in Tichilesti nu exista supraveghetor sef ci doar supraveghetor prevazut cu un coeficient de ierarhizare, mai mic sau mai mare, functie de cuma avansat fiecare in cadrul aceleeasi functii la fiecare inceput de an sau in urmatoruyl an.

  • Influenteaza insa la momentul asta nu exista salariu de functie (cel care se echivaleaza cu salariul minim brut) care sa fie sub 2080 lei.

 7. Dl Președinte la șef punct lucru și șef escorta când se acorda sporul acela de conducere?

  • salariul de comanda se activeaza cand se aplica integral legea cadru din pacate ca si alte drepturi noi

 8. Buna ziua! Ceva noutati despre statut,se mai aude ceva?Va multesc anticipat pentru raspuns.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)