www.snlp.ro Web analytics

Legea nr. 149/2018 – Semnul onorific „In Serviciul Patriei”

click pe lege pentru versiunea integrala

26 COMMENTS

  1. Buna ziua.Daca sunt angajat MAI din ianuarie 1995 doar grupa 1,legal cand pot iesi la pensie?

    • mail complet cu date pe adresa sindicatului – la contacte / si verificam

  2. Va salut. Rog sa ma indrumati cum sa procedez in legatura cu efectuarea demersurilor, in conformitate cu Legea nr. 194/2018, pentru acordarea semnul onorific in serviciul patriei la 25 ani de activitate si respectiv acordarea diferentei de spor de la 15% din cuantumul pensiei, la 20%. Am trecut in rezerva in luna aprilie 2017, cu o vechime de 26 ani si 7 luni , din care 3 ani si 10 luni am fost m.a.b.c. . Am ordinul militar la 20 ani si am beneficiat de sporul de 15% din cuantumul pensiei. Multumes anticipat pentru amabilitatea dvs de a ma informa.

    • Ia legatura cu serviciul RU din unitate. Stiu ca dupa procesarea datelor pentru cei aflati in activitate, au urmat procedura si pentru cei pensionati. Deci, vezi raspuns RU dinm unitate initial.

  3. Va salut,cei care am fost propusi anul acesta pt semnul onorific dar am iesit la pensie inainte de intrarea in vigoare a oug 59 vom beneficia de cresterea pensiei?

  4. Bună ziua, am lucrat în sistemul penitenciar 23 ani și 9 luni, m-am pensionat începând cu data de 08.08.2017 , inainte am lucrat 2 ani și 10 luni că militar angajat pe baza de contract în MAPN. Care ar fi procedura pentru a beneficia de Semnul onorific pentru 25 ani , sau se recaiculeaza din oficiu?

    • Trebuie sa lua-ti legătură cu Serviciul de Resurse Umane de la ultimul loc de muncă. Propunerile pt acordarea distincție cad în sarcina lor

  5. Va salut , Am lucrat in MAI 25 de ani ,12 MAC si 13 Subofiter , in prezent pensionar din iulie 2017 ,pot sa beneficiez de Semnul Onorific ,ce procedura trebuie sa urmez sa pot beneficia de acest drept ? Cu respect Multumesc .

    • In opinia mea poti beneficia de acest drept. Am mai afirmat ca urmeaza sa stabilim niste explicatii pe subiect, dupa ce in prealalbil vom comunica cu anp pe subiect.

  6. Legea 149/2018 +Regulamentul privind acordarea Semnului onorific În serviciul patriei este foarte clar. Modificările aduse unor articole din alte legii ale sistemului de siguranță națională, sunt special făcute pentru militari angajați pe baza de contract (m. a. b. c). Îndeplinește condițiile de vechime, 15,20,25, pentru acordare pensiei militare dar Semnul onorific nu, deoarece din 25 de ani de activitate 18 ani a fost subofiter/agent/maistru. Era o mare discriminare mai ales pentru militari care din anul 1994 și până în prezent, se află în teatrele operaționale, răniți /decedați și aduce onoare și respect României. DRămâne o problema foarte dificila O. G nr. 59/2017.

  7. Bună ziua, am lucrat în sistemul penitenciar 23 ani și 6 luni, m-am pensionat începând cu data de 01.07.2017, am lucrat 2 ani și 10 luni că militar angajat pe baza de contract în MAPN.Care ar fi procedura pentru a beneficia de Semnul onorific pentru 25 ani ?

    • Urmeaza sa abordam aceasta chestiune si sa comunicam pasii ce pot fi urmati

    • Am trimis o solicitare la casa de pensii a M.Ap.N pentru recalcularea pensiei militare în urma conferiri Semnului Onorific „ÎN SERVICIUL PATRIEI” pentru 25 de ani de activitate în domeniul apărării ordinii publice și securității naționale, în conformitate cu Ordinul șefului Statului Major al Apărării nr. S.M.Ap.-S 126/27.11.2018. Menționez că am ieșit la pensie pe 01.07.2018. Am primit decizia recalculată ieri 19.04.2019 și am constatat cu stupoare că nu mi s-au acordat cei 20% din cuantumul pensiei așa cum scrie în lege, am aflat de la alt camarad,fost coleg de unitate, și el militar profesionist care a ieșit la pensie în anul 2017, pe legea veche, că doar lor li s-a mărit pensia cu 20% cu aproximativ 500 lei. ÎN CONCLUZIE: Această lege nu produce efecte pentru noi, militarii profesioniști care au ieșit la pensie după data de 30 sept. 2017, ci doar pentru SGP care au ieșit la pensie până în data de 30 sept.2017. Așteptăm de la oficialitățile competente care au promulgat această legea să repare această nedreptate.

  8. Totusi se mai dau acele „diplome” pentru ordinul militar?! Lucrez in sistemul penitenciar de la 1 decembrie 1997 si inca nu am primit nici macar „diploma” pentru 20 de ani despre medalie si la 15 ani am primit-o dupa…vreo trei ani.

  9. Va salut,
    Am lucrat ca sergent angajat M.Ap.N 4 ani.In 1993 m-am incadrat prin concurs in sistemul penitenciar.In 9 august 2017 m-am pensionat,beneficiez de ordinul meritul militar pentru cei 25 de ani cumulati in siguranta nationala?
    Cu multumiri.

    • Daca cu cei 4 ani cumulati 25 de ani de sistem de aparare, parerea mea e ca beneficiati. Urmeaza sa clarificam.

  10. Va salut! Acum dupa afisarea legii in M.O. cum procedam cei care suntem in cauza, facem raport catre dl. director sau speram ca cei de la RU sa le inainteze?!Din informatiile de pe „xpm.ro”am vazut ca termenul limita pentru propuneri este luna august insa acestea au fost facute inainte de aparitia legii in M.O.

  11. Stagiul militar obligatoriu, școala militară , se considera vechime?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)