www.snlp.ro Web analytics

Legea nr. 149/2018 – Semnul onorific “In Serviciul Patriei”

click pe lege pentru versiunea integrala

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne să-l distribuim sau apreciază-ne cu un Like 🙂

21 COMMENTS

 1. Va salut,cei care am fost propusi anul acesta pt semnul onorific dar am iesit la pensie inainte de intrarea in vigoare a oug 59 vom beneficia de cresterea pensiei?

 2. Bună ziua, am lucrat în sistemul penitenciar 23 ani și 9 luni, m-am pensionat începând cu data de 08.08.2017 , inainte am lucrat 2 ani și 10 luni că militar angajat pe baza de contract în MAPN. Care ar fi procedura pentru a beneficia de Semnul onorific pentru 25 ani , sau se recaiculeaza din oficiu?

  • Trebuie sa lua-ti legătură cu Serviciul de Resurse Umane de la ultimul loc de muncă. Propunerile pt acordarea distincție cad în sarcina lor

 3. Va salut , Am lucrat in MAI 25 de ani ,12 MAC si 13 Subofiter , in prezent pensionar din iulie 2017 ,pot sa beneficiez de Semnul Onorific ,ce procedura trebuie sa urmez sa pot beneficia de acest drept ? Cu respect Multumesc .

 4. Legea 149/2018 +Regulamentul privind acordarea Semnului onorific În serviciul patriei este foarte clar. Modificările aduse unor articole din alte legii ale sistemului de siguranță națională, sunt special făcute pentru militari angajați pe baza de contract (m. a. b. c). Îndeplinește condițiile de vechime, 15,20,25, pentru acordare pensiei militare dar Semnul onorific nu, deoarece din 25 de ani de activitate 18 ani a fost subofiter/agent/maistru. Era o mare discriminare mai ales pentru militari care din anul 1994 și până în prezent, se află în teatrele operaționale, răniți /decedați și aduce onoare și respect României. DRămâne o problema foarte dificila O. G nr. 59/2017.

 5. Bună ziua, am lucrat în sistemul penitenciar 23 ani și 6 luni, m-am pensionat începând cu data de 01.07.2017, am lucrat 2 ani și 10 luni că militar angajat pe baza de contract în MAPN.Care ar fi procedura pentru a beneficia de Semnul onorific pentru 25 ani ?

 6. Totusi se mai dau acele “diplome” pentru ordinul militar?! Lucrez in sistemul penitenciar de la 1 decembrie 1997 si inca nu am primit nici macar “diploma” pentru 20 de ani despre medalie si la 15 ani am primit-o dupa…vreo trei ani.

 7. Va salut,
  Am lucrat ca sergent angajat M.Ap.N 4 ani.In 1993 m-am incadrat prin concurs in sistemul penitenciar.In 9 august 2017 m-am pensionat,beneficiez de ordinul meritul militar pentru cei 25 de ani cumulati in siguranta nationala?
  Cu multumiri.

 8. Va salut! Acum dupa afisarea legii in M.O. cum procedam cei care suntem in cauza, facem raport catre dl. director sau speram ca cei de la RU sa le inainteze?!Din informatiile de pe “xpm.ro”am vazut ca termenul limita pentru propuneri este luna august insa acestea au fost facute inainte de aparitia legii in M.O.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)