www.snlp.ro Web analytics

Suntem un singur sistem, nu 47. SNLP propune solutii pentru reducerea numarului de ore suplimentare

obama-new-overtime-ftrIn ultima sedinta a Consiliului de conducere ANP din 16 iulie 20114 am solicitat directorului general constituirea urgenta a unui grup de lucru in care sa discutam situatia unitatilor subordonate in special in ceea ce priveste sectorul operativ, numarul mare de ore suplimentare si dezechilibrului dintre unitati in scopul identificarii unor solutii urgente. 
 
Am aratat ca trebuie neaparat identificate cazurile prioritare de tipul gaestiului care custodiaza peste 700 de detinuti cu mai putin de 200 de salariati care pana in urma cu cateva luni lucrau cu minori, dar si altele precum Vaslui, Botosani, Tichilesti ca unitati in care au fost date in folosinta spatii noi de detentie sau care au mari probleme in planul personalului. 
 
Sunt convins ca marea majoritate a unitatilor vor solicita sa fie trecute in capul listei insa tocmai in acest sens, pentru a reusi sa avem o situatie cat mai exacta am cerut o centralizare a unor date care vor fi utile in dezbateri. Vor fi analizate unitatile din perspectiva profilului, misiunilor si resurselor existente urmarindu-se evolutia numarului de ore suplimentare precum si cauzele. Prima sedinta se va produce joi pe data de 31 iul 2014 la ora 10,00 la sediul ANP.
 
SNLP s-a pregatit cu ceva timp in urma pentru aceasta activitate si a solicitat presedintilor de filiale din unitatile cu mari probleme sa inainteze catre BEx SNLP materiale detaliate in acest sens (centralizarea a fost efectuata de Enache Marcel vicepresedinte SNLP). Revenim la aceste pregatiri si solicitam tuturor liderilor din teritoriu care considera ca poate fi relevanta informarea BEx cu privire la situatia in care se afla unitatile respective sa trimita astfel de materiale. In cazurile cele mai grave, avem in vedere invitarea liderilor la anumite dezbateri aplicate.
 

Vom incerca sa trasam o linie de echilibru si avem in intentie sa impunem ca si strategie de interventie rapida analiza posturilor vacante si reconfigurarea lor intre sectoare si unitati astfel incat cel putin capacitatea de absorbtie in unitatilor cu situatie grava, a absolventilor din scoli sa fie asigurata, acest lucru urmand sa aiba efecte in demersurile viitoare de recrutare si repartitie. Un lucru pentru care vom milita din perspectiva identificarii prioritatilor si echilibrarii unitatilor este si stabilitatea posturilor in sensul evitarii repartitiilor la distanta mare de domiciliu pentru ca peste un an sa inceapa migratia prin mutari. 
 
Este mult de lucru in acest domeniu dar cu transparenta si prin comunicare se poate construi o strategie clara si o politica coerenta in domeniile operativ si  resurse umane, angenandu-se aceste principii cu noul statut pe care speram sa-l obtinem in 2014 dar si cu Ghidul carierei. Sunt multe de spus pe aceasta linie, dar lucrurile trebuie luate intr-o ordine si inceputa asezarea lor intr-un fagas de normalitate. 
 
Dorim ca la finalul analizei (cat mai urgent) sa solicitam ministrului justitiei emiterea unui OMJ prin care sa se rescrie statele de functii astfel incat posturile vacante sa fie permutate intre unitati pe criterii convenite dupa ce se vor reorienta intre sectoare. Totodata este de dorit ca repartitia absolventilor sa se faca intr-un mod cat mai judicios si suntem siguri ca demersul nostru va ajuta si acestui deziderat.
 
Oarecum in legatura cu acest aspect, am discutat cu directorul DMRU ANP privitor la repartitia absolventilor din 2014 de la SNPAP Tg Ocna si am fost informat ca repartitia se va face in jurul datei de 20 aug pentru a nu incurca schimbarile/mutarile aflate in derulare. Totodata, in ultima saptamana a lunii august, ministrul justitiei si-a asumat in cadrul intalnirii cu sindicatele din 11 iul 2014 ca va avea o noua intalnire cu noi in cadrul careia intentionam sa reiteram prioritatea solutionarii problemei orelor suplimentare abordata si in cadrul sedintei mentionate.


Stefan Teoroc

Presedinte SNLP
Presedinte FSAPAS PUBLISIND

17 COMMENTS

 1. Profit de faptul ca domnul BARAIANU a fost si a ramas un bun coleg si un profesionist in domeniului it-ului si il rugam sa ne ajute cu un informatician.
  Colegii care lucreaza acolo au nevoie de un specialist in domeniu,nu fac fata problemelor care apar zilnic si nu pot lua concediu si recuperarile care se acumuleaza pe zi ce trece.

 2. Hai sa va spun ceva:cineva l-a sunat pe movila si i-a prezentat situatia de la unitate referitor la :orele suplimentare;ce-a raspuns movila?CE LE-AM FACUT EU.s-au:lipsa de personal:ce ma eu te-am trimis acolo sa-mi ceri tu mie oameni,inseamna ca nu esti bun manager.stiti ce sa intamplat:acel cineva dupa un timp a fost schimbat.(nu ca nu ar fi meritat).Asta este reactia conducatorilor nostri din Maria Ghiculeasa.Pana nu iesim in strada sa ne recapatam drepturile asa se va intampla.

 3. Sa vedeti rasul lumii daca vine dl Movila sa investigheze cazul de la Aiud,ppl nevinovat ci a fost provocat,cadrele vinovate incompetente si asa sunt prea multi,rezolutii a la dl senior Movila. 😆

 4. In semestrul I 2014 fata de semestrul I 2013 a crescut consumul de carburanti cu procente intre 5-30% la 30 de unitati din sistem !!?? marea reorganizare si profilare si-a spus cuvantul,la majoritatea a crescut consumul pt misiuni operative!!??….nu-si mai pune nimeni semne de intebare din pacate.

 5. [quote name=”Florin”]Statele de organizare sunt subdimensionate , mai intervine si lipsa de personal (state de organizare actuale ocupate in proportie de 70-80 % )in situatia in care numarul instantelor este vizibil mult mai mare fata de perioada de dinainte de stabilire a regimurilor pe fiecare penitenciar , aceste aspecte creiaza un numar enorm de ore suplimentare care in curand nu vor mai putea fi gestionate .

  Dar din punctul de vedere al unora reise ca este bine si asa …. doar 100 sunt la poarta care abea asteapta sa se angajeze !!!![/quote]
  Pot fi si 1000 la poarta.Majoritatea nu apuca 7 ani in sistem, demisioneaza si pleaca oamenii.Din ce in ce mai multi.In cat timp se formeaza un agent bun?Si cand se formeaza……pleaca.100 la poarta?Pai si la manageri cred ca-s vreo 10.000 la ce salarii au baietii care ne conduc.Asa incat incompetenta se plateste cu demiterea……iar de inlocuitori nu duce tara lipsa…….asta asa ca replica la neszimtirea cu sunt 100 la poarta…..

 6. Statele de organizare sunt subdimensionate , mai intervine si lipsa de personal (state de organizare actuale ocupate in proportie de 70-80 % )in situatia in care numarul instantelor este vizibil mult mai mare fata de perioada de dinainte de stabilire a regimurilor pe fiecare penitenciar , aceste aspecte creiaza un numar enorm de ore suplimentare care in curand nu vor mai putea fi gestionate .

  Dar din punctul de vedere al unora reise ca este bine si asa …. doar 100 sunt la poarta care abea asteapta sa se angajeze !!!!

 7. Foarte bine punctat domnule HILOHE si ministru de serviciu. Decat ca am fost manipulati grosolan in ultima perioada si …desi ambele sindicate spuneau ca vom iesi in strada si vom protesta ca niciodata, eu nu am vazut nici o miscare…li s-au dat fraierilor banii de echipament si gata…bani care au facut obiectul manipularii…semnaturi domnule HILOHE vreau si urgent pentru iesirea masiva in strada deoarece nu avem un statut aprobat, nu avem personal suficient, nu avem un ordin pentru plata orelor suplimentare…cu alte cuvinte muncim precum boii pe plantatie si altii ne dau flit…EU PROPUN CA TOTI CEI CARE AU FACUT PARTE DIN STRUCTURILE DE CONDUCERE ALE ROMANIEI SI SUNT CONDAMNATI…SA FIE PUSI IN CAMERA CU INFRACTORUL DE DREPT COMUN, SA FIE IN CUSCA LEILOR SI SA VADA CE PRODUS SOCIAL AU CREEAT..SA NU MAI FIM OBLIGATI SA-I PROTEJAM IN TIMP CE EI SI LA PUSCARIE AU DE TOATE IAR NOI MURIM DE FOAME..eu nu vad o rezolvare sau macar o detensionare a acestei situatii fara o iesire masiva in strada!

 8. Au ajuns lucratorii,barbati fiind sa plece in concedii de crestere a copilului,oare acest lucru nu da de gindit domnilor de la anp.
  La 964 de detinuti avem 253 de lucratori,iar statul de organizare prevede 308 lucratori.
  Cine face munca celor 55 de lucratori lipsa,luind in calcul ca avem si 8 in concediu de crestere a copilului.
  Nu mai vorbim de concedii medicale,etc.
  Probabil profesionistii sistemului nu iau in calcul ca suntem penitenciar de maxima siguranta.
  Mai oameni buni din MARIA GHICULEASA,realizati ce se poate petrece in viitorul apropiat,sau puterea v-a luat efectiv mintile.
  Nu avem specialist IT de ani de zile,cei doi lucratori de acolo,cedeaza psihic pe zi ce trece.
  Studentii de la academie sunt instruiti sa faca agentul albie de porci cind va ajunge ofiter.
  In ce tara traim- DOMNILOR BINE REMUNERATI

 9. Am crezut ca multi altii ca odata cu schimbarea structurii parlamentului si instalarea unui nou guvern,vom recapata premierile de 29 iunie,1 decembrie,prima de vacanta,salariile de merit si al 13-salariu.
  Acum stam ca viermii in untura si asteptam sa ne ia in calcul guvernantii.
  Noi lucratorii de penitenciare nu avem voie sa facem politica,statutul ne permite sa avem doar simpatii politice.
  Putem noi la ora actuala,ma refer la cele 2 sindicate,sa facem front comun si sa reactionam dur ptr. a le aduce aminte alesilor ca existam,nu ne este teama de ei si ne putem pune puternic amprenta pe activitatea care se desfasoara in penitenciare.
  REALITATEA DIN TEREN CONFIRMA FAPTUL CA NE ESTE TEAMA,O TEAMA CARE A DEVENIT O MODALITATE SIMPLA DE A CONDUCE DIN BIROURILE CU AER CONDITIONAT.

 10. [quote name=”ministru de serviciu”]Cu un asa efectiv redus numeric la operativ nu vom reusi niciodata sa reducem orele suplimentare oricate rescrieri de state vom avea.
  Chiar nimeni nu vrea sa inteleaga faptul ca doar o infuzei puternica de personal rezolva problema?
  Cat Dumnezeu o mai tinem cu criza economica?[/quote]
  Nu cred ca neaparat o infuzie mare de personal este singura modalitate de rezolvare a acestei probleme.Plata orelor suplimentare care nu pot fi compensate, si nu in limita bugetului aprobat la 1 ianuarie anul asta asa cum vrea Ministerul de Finante, cu siguranta ar conduce catre o diminuare considerabila al acestor ore.Rescrierea statelor este o solutie buna, de durata, daca este dublata de incadrari, nu foarte masive sa nu se sperie cei de la A.N.P., dar incadrari directionate strict pe unitatile unde avem mari deficiente de personal.Altfel spus facut raportul dintre numarul de detinuti si numarul de agenti operativi si vedem unde ne situam.Sunt unitati care au schema incadrata in proportie de 90%, asta inainte de aparitia O.U.G. 77 care a taiat posturile vacante si sunt unitati cu 70% statele incadrate de unde s-au taiat multe posturi vacante pentru ca erau.O incadrare directa cu un curs de formare de 3-6 luni pentru unitatile unde sunt mari probleme poate rezolva problema.Altfel daca doar distribuim din scoala si trimitem oameni care sunt de loc din ARAD sa munceasca la Colibasi de exemplu, peste un an acesta cere transferul si daca ARA-ul are statul 90% si Colibasi-ul doar 72%……se deduce unde ajungem.Se poate stabili si un calendar al acestor incadrari, astfel incat primele 10 sa spunem unitati cu cele mai grave probleme sa beneficieze primele de resursa unama.Discutia este una lunga si ampla, solutii se pot gasi, bunavointa si deschidere reala spre dialog si cel mai important PUNEREA IN APLICARE a solutiilor identificate, sa aiba A.N.P. si M.J.

 11. Modul de calcul al unui pontaj este urmatorul:
  Pentru cei care lucreaza in ture se aduna orele lucrate in acea luna rezultand o suma, se aduna zilele lucratoare scazandu-se sarbatorile legale(Paste, Craciun) cat si zilele de repaus saptamanal(sambete si duminici) se inmultesc cu 8 si rezulta timpul de lucru al lunii respective. Din suma rezultata ca urmare a muncii efectuate in acea luna se scade suma obtinuta ca urmare a inmultirii zileleor lucratoare cu 8 iar diferenta reprezinta orele suplimentare din luna respectiva.

 12. Problematica orelor suplimentare survine si ca urmare a unor planificari in serviciu total haotice. Sunt principii simple care nu sunt respectate pe considerentul ca nu se cunosc cu toate ca oamenii responsabili ar trebui sa manance pe paine aceste smple principii.
  Personal consider ca e vorba de prostie combinata cu multa blazare.

 13. Problema cu plata orelor in zilele de sarbatoare/daca nu sunt oameni ptr a da liber,este o problema care tine de campania electorala.
  Nu mai pot baronii tarii de inchisorile tarii.
  Daca nu va trezim din somn/va jucati la calculator in timpul sedintelor.
  Stringem semnaturi,au loc sedinte,se dau termene si tot asa.
  SI TOT ASA-PENITENCIARELE FAC VOLUNTARIAT
  Ne fac domnii din condei si comunicate/profita de faptul ca ne este teama/esti vocal-DOSARUL SE FABRICA LA COMANDA.

 14. Situatia de la Galati este dramatica-au mai plecat 5 lucratori pe la casele lor/sunt semnale ca vor mai pleca oameni.
  Avem norocul ca este vacanta judecatoreasca/discutam din luna septembrie.
  Nu de centralizari avem nevoie ci de un reprezentant al anp-ului,care sa analizeze situatia din teren.
  Cit de curind vom fi nevoiti sa trecem la 3 plutoane.
  Veniti domnilor in vizita/daca se producea un eveniment negativ/mergea girofarul pina la Galati/cind este vorba de personal,nu mai merge nici internetul.

 15. Cu un asa efectiv redus numeric la operativ nu vom reusi niciodata sa reducem orele suplimentare oricate rescrieri de state vom avea.
  Chiar nimeni nu vrea sa inteleaga faptul ca doar o infuzei puternica de personal rezolva problema?
  Cat Dumnezeu o mai tinem cu criza economica?

 16. Ar trebui sa postati modul de calcul al orelor suplimentare . Poate asa oamenii vor prinde mai mult curaj . Exista o unitate unde modul de calcul e diferit de la tura la tura , mai exact sunt sefi de tura care umbla in calculator si fac modificari . zoro stie . ar trebui sa stie si liderul de sindicat, dar …………el e pentru el

 17. sa-l intrebe pe stanciu de la targsor cum se rezolva aceasta problema.este simplu.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)