www.snlp.ro Web analytics

3 salarii retinute pentru un gestionar

istock 000008650446small custom-6ce6bb326422c9899f3e1b667f9bcae2444a689c-s6-c30Mesaj transmis astazi prin posta electronica ca raspuns la consultarea SNLP privind proiectul unei decizii pentru cresterea numarului de garantii pentru gestionari.
 
Catre ANP 

SNLP nu este de acord cu acest proiect avand in vedere insuficienta fundamentare precum si inutilitatea exercitarii unei presiuni financiare suplimentare asupra personalului.
Legislatia stabileste un cuantum al garantiilor intre 1 si 3 salarii fara sa impuna criterii clare iar auditul intern a recomandat majorarea acestui cuantum de la 1 la 3 strict pentru functia de casier mentionand ca aceasta recomandare nu contravine prevederilor legale. Nu este invocata vreo impunere legala, cuantumul garantiilor fiind la latitudinea angajatorului.
Fata de recomandarea auditului, ANP propune o decizie cu efecte mult mai drastice asupra personalului iar observatia noastra privind fundamentarea insuficienta are in vedere statistica din sistemul penitenciar care nu a fost invocata in fundamentare, mai precis cazuistica: de ex – cate cazuri au fost constatate in sistemul penitenciar, in care garantia retinuta nu a fost suficienta pentru a acoperi prejudicii produse prin gestionarea eronata a unor responsabilitati sau care ar fi pericolul in care se afla institutia in cazul in care aceste garantii nu sunt depuse, cat timp exista instrumentele disciplinare legale care includ imputarea unor pagube create?
Cu stim

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP
Presedinte FSAPAS PUBLISIND
Documente atasate:

1 COMMENTS

  1. Felicitari SNLP,asta inseamna ca sindicat sa citesti si acele proiecte si sa ai un punct de vedere pertinent si corect in interesul membrilor,cei din ANP cred ca avem un trai luxuriant cu salariile acestea si mie nu-mi ajunga banii de la salaraiu la salariu. 😳 😳

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)