www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Important - precizari si recomandari ANP pentru candidati

highly recommend

 

Pentru fluidizarea accesului în penitenciar ANP face o serie de recomandări candidaților pentru posturile vacante din sistemul administraţiei penitenciare programați să susțină evaluarea psihologică: să nu aibă asupra lor telefoane mobile, încărcătoare, tablete, laptopuri, căști, cartele sim, spații de stocare (stick memorie, hdd-uri), aparate foto-video, modem-uri, baterii externe obiecte metalice sau alte electronice, alcool etc.

În situația în care nu au unde să lase obiectele menționate, pe parcursul evaluării psihologice, acestea urmează a fi pregătite spre a fi predate în vederea păstrării în punctul de acces în penitenciar, urmând a primi un bon de ordine, în baza căruia le vor fi returnate.

Înainte de a trece prin poarta detectoare de metale, să își dea jos haina, sacoul, geaca, cureaua etc., să își scoată toate obiectele care pot fi semnalate de poarta detectoare de metale (curele, brățări, ceas, bani metalici, brichetă, țigări, gumă de mestecat, pix etc.) și să le depună în tăvile special destinate, pentru a fi controlate separat.

Candidații vor avea asupra lor:

 • buletinul/cartea de identitate/cartea de identitate provizorie/paşaportul;
 • dovada achitării taxei de evaluare psihologică (chitanţa/ordinul de plată a taxei de evaluare psihologică (nu este nevoie de xerocopie);
 • instrumente de scris (pix/stilou)           

Contul în care candidaţii vor plăti taxa de evaluare psihologică (la poştă, prin mandat poştal sau la orice bancă, prin ordin de plată) este:             

 • Cont: RO84TREZ70020G365000XXXX 
 • Cod fiscal 4266324
 • Banca: ATCPMB (Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a    Municipiului Bucureşti)
 • Beneficiar: ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A PENITENCIARELOR
 • Adresa: Str. Maria Ghiculeasa, nr. 47, sector 2, Bucureşti

Personalul sistemului administraţiei penitenciare, precum şi fiii sau fiicele acestora sunt scutiţi de plata taxei de evaluare psihologică, dacă fac dovada calităţii lor. Această categorie de candidaţi trebuie să prezinte la evaluarea psihologică o dovadă (adeverinţă) a faptului că lucrează în sistemul penitenciar/că unul dintre părinți este angajat în sistemul penitenciar. Adeverinţa va fi eliberată de penitenciarul unde candidatul/părintele îşi desfăşoară activitatea.            

 • Evaluarea psihologică se va desfăşura la:
 • sediul Serviciului Psihologia Personalului din incinta Penitenciarului Bucureşti – Rahova (Şoseaua Alexandriei, nr. 154, sector 5, Bucureşti). 
 • sediul punctului de lucru Serviciului Psihologia Personalului din incinta Penitenciarului Timișoara Strada Popa Şapcă, nr.7, Timişoara, jud.Timiş
 • sediul punctului de lucru Serviciului Psihologia Personalului din incinta Penitenciarului Iași, Str. Dr. Vicol 10.

Candidaţii trebuie să se prezinte în fața unității în ziua în care au fost programaţi pentru evaluarea psihologică, cu minimum 30 de minute înainte de ora programării, pentru a se asigura accesul în penitenciar. Este obligatorie respectarea zilei și a orei programării pentru susținerea evaluării psihologice.

Se recomandă tuturor candidaţilor care urmează să fie evaluați psihologic, următoarele:

 • Să se prezinte odihniți la evaluarea psihologică şi fără să fi consumat băuturi alcoolice în ultimele 24 de ore.
 • Să trateze evaluarea psihologică cu seriozitate şi responsabilitate.
 • Să acorde atenţie crescută cerințelor probelor aplicate și semnificaţiei întrebărilor din chestionarele aplicate, să se mobilizeze cât mai bine pe tot parcursul evaluării pentru a rezolva cât mai corect sarcinile.
 • Să nu cauzeze stări de disconfort celorlalţi participanţi la evaluarea psihologică.
 • Să respecte regulile de ordine interioară aplicabile pe perioada şi la locaţia evaluării psihologice.
 • Să rezolve sarcinile individual, fără să se consulte cu un alt coleg în timpul rezolvării probelor.

Evaluarea psihologică durează aproximativ 4 ore. Dat fiind consumul energetic de nivel crescut, presupus de activitățile intelectuale, va fi necesară menținerea nivelului optim de funcționare psiho-fizică pe parcursul orelor de evaluare (candidații pot avea asupra lor apă, biscuiți, sandwich-uri, fructe).

Rezultatele evaluării psihologice în scopul selecţiei de personal se transmit în termen de 5 zile lucrătoare de la data evaluării structurilor de resurse umane din unităţile în care s-au înscris candidaţii.

Personalul desemnat din structura de resurse umane de la nivelul unității informează candidatul cu privire la avizul psihologic obţinut.

Avizul psihologic este valabil 6 luni de la data evaluării pentru posturile cu profil psihoprofesional/cerințe psihologice identice.

 

Comentarii  

0 #39 Ștefan Teoroc 19-07-2017 23:05
pe scurt, nu trebuie sa existe legatura directa sau indirecta cu fisa postului / legatura indirecta priveste specializarea, respectiv studiile / daca la acel srl sunteti remunerat pentru o activitate care are legatura cu aceleasi studii pe care le puneti la bataie pentru o functie in sistemul nostru, atunci e incompatibilita te

pentru studiu
integritate.eu/.../...
Citat
0 #38 Bica 19-07-2017 17:05
Buna ziua.
1.Sunt administrator la un srl-d,va rog să-mi spuneți dacă îmi pot depune dosarul în cadru ANP pt un post de ofițer resurse umane​? Care este cadrul legal care atestă sau nu acest lucru?
2. Interviu psihoprofesiona l este același cu testarea psihologică care se va ține la unul din sediile mai sus menționate,sau interviu acesta se va susține la sediul unitatii unde exista postul pt care candidezi?
3. Cursurile de specializare pt ofițer resurse umane se organizează la noul loc de muncă sau în altă localitate?
Succes tuturor!
Citat
+1 #37 Alexandru 05-07-2017 16:41
Buna ziua!
In ce consta fisa medicala conform anuntului de concurs pentru ocuparea postului de ofiter-resurse umane, trebuiesc facute toate analizele sau doar o adeverinta de la medicul de familie ca sunt apt pentru concurs, urmand ca dupa sa depun fisa medicala completa!
Multumesc
Citat
0 #36 Daniela 29-03-2017 22:44
Buna seara! Dacă am pierce in buric și mai multe gauri in urechi, îmi va provoca probleme la fisa medicala? Va mulțumesc!
Citat
0 #35 ionut 03-03-2017 21:22
La cat timp dupa publicarea rezultatului psihologic trebuie depusa fisa medicala?
Citat
0 #34 Ștefan Teoroc 21-11-2016 21:03
Daca au trecut cele 6 luni - da
Citat
0 #33 Andra 21-11-2016 18:18
Buna ziua! Am depus pentru a doua oara dosarul la un concurs organizat de ANP ce vizeaza ocuparea aceluiasi tip de post. Dosarul contine si avizul psihologic, avand rezultatul "ADMIS". Actualmente, el este valabil (pana la inceputul lunii ianuarie), insa nu stiu daca va mai fi si in data la care se va da din nou testarea psihologica. Daca se va desfasura in luna februarie, de exemplu, va trebui sa o sustin din nou? Multumesc anticipat.
Citat
0 #32 Ștefan Teoroc 19-11-2016 12:55
Nu
Citat
-2 #31 Sica 19-11-2016 08:22
Daca am fost declarat APT la testarea psihologica la pompieri este valabila pentru penitenciare?
Multumesc
Citat
-2 #30 #mihaela 24-07-2016 11:57
Procedura de selectie a candidatilor la probele sportive este incorecta sau mai bine-zis discriminatorie , avand in vedere ca unui candidat in varsta de 40 de ani i se cere sa indeplineasca aceleasi bareme sportive ca si cel de 20 de ani. Toate celelalte institutii, gen MAI, MApN, ISU, Jandarmerie, etc. au baremele sportive stabilite pe categorii de varsta. Consider ca, chiar daca ai 40 de ani ai dreptul sa muncesti intr-o institurie a Statului roman , iar prin stabilirea nediferentiata pe varsta a baremelor sportive ti se cam ia acest drept, pentru ca , la 40 de ani nu ai cum sa ai aceleasi performante sportive ca si la 20 -22 de ani oricat te-ai pregati, dar creierul functioneaza .... ;) Intr-un eventual proces pe acest motiv ANP-ul ar pierde cu brio, ca discriminarea candidatilor pe criterii de varsta exista in mod evident.
Citat
+1 #29 Ionel 25-04-2016 14:53
Este adevarat ca indicele de masa corporala (maxim 25) este un criteriu eliminatoriu, chiar daca asta nu a aparut in anunt?
Citat
+2 #28 Cristian Tudorache 25-04-2016 14:46
Nu vă mai faceți griji în privința acestor planificări. Vom prelua totul și vom pune aici pe site. Urmăriți-ne !
Citat
+2 #27 info 25-04-2016 13:15
Se anunta telefonic programarea pentru psihologis? sau de unde vom afla?
Citat
+1 #26 Lucian 25-04-2016 10:48
Deci vom fi sunati, sau se afiseaza o lista cu programarile pentru psihologic?
Citat
0 #25 Candidat 23-04-2016 10:17
Buna ziua. Pana cand trebuie platita taxa pt psihologic?
Citat
0 #24 unu 23-04-2016 00:57
Conform deciziei beneficiaza de scutire taxa doar fii si fiicele atat. Ceilalti participanti platesc.
Citat
+1 #23 David 22-04-2016 18:25
De ce nu ati facut precizarile acestea i inainte de depunerea dosarelor.Soțul meu nu a stiut ca n.are voie cu telefonul in incintă si nu a fost informat de la poarta de gardian si i s.a întocmit dosar penal!!!!O mai mare tampenie n.am vazut in viața mea,de parca s-ar duce tot timpul acolo si ar trebui să stie.Era prima data cand intra intr.un penitenciar si asta pt a-si depune dosarul,dar cu toate astea ,din cauza proastei organizari si a angajatilor inculti,a fost lasat sa intre cu o geanta plina cu acte(putea sa aiba si-o bomba,ca oricum nu l-a controlat nimeni)!
Citat
+1 #22 Cristiana 22-04-2016 12:57
Buna ziua!Pentru posturile de ofiter psiholog si asistent social Craiova,se poate aproxima o data a examenului psihologic?
Citat
+3 #21 Ioana 22-04-2016 09:47
Cand demareaza testarile in orasul Iasi?
Citat
+1 #20 ana 22-04-2016 07:21
La centre se face programarea pe unitati?sau in ordine alfabetică,la toți cei din centru?multumes c
Citat
+9 #19 Valentina 21-04-2016 22:44
Când va fi afișat calendarul complet al examenelor? După cele afisate aici intelegem ca fiecare unitate va da examen la date diferite, ceea ce nu este corect pentru cei care dau mai devreme, având în vedere ca ceilalți vor avea mai mult timp să se pregătească. Macar am putea să știm din timp data examenului scris? Sau cât timp mai avem dupa susținerea psihologicului?
Citat
+2 #18 unu 21-04-2016 22:43
Scutire de taxa au doar fii si fiicele?
Alte grade de rudenie nu pot beneficia de aceasta scutire-sot, sotie, frate, sora?
Citat
-1 #17 Dana 21-04-2016 20:25
Cei care candideaza pentru postul de ofiter, respectiv asistent medical generalist si merg la Rahova pentru evaluarea psihologica, urmeaza sa fie programati spre sfarsitul etapei? Din cate am observat, in perioada 25.04 - 28.04.2016 sunt programati cei de pe operativ. Noi in ce cand urmeaza sa fim evaluati psihologic? Multumesc! P.S Este posibil sa fie necesare mai multe deplasari la Bucuresti?
Citat
+1 #16 Evghin 21-04-2016 20:12
Rezultatul testării psihologice vor fi comunicate telefonic fiecarui candidat sau se va fisa pe site ori la avizierul penitenciarelor ?
Citat
-3 #15 nicoleta 21-04-2016 18:29
Buna ziua,
Fisa medicala se va depune dupa aflarea rezultatelor la evaluarea psihologica sau dupa interviul psiho-profesional?
Multumesc
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • E4 12.12.2017 08:25
  La noi o sa fie contre ca anp-ul lucreaza la privat si au bonus pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 07:19
  In opionia mea, si am mai spus-o, este o norma care se poate acorda ...

  Read more...

   
 • Agent 12.12.2017 06:39
  La un program atitpic, de luni pana vineri,o zi 8 ore,urmatoarea zi ...

  Read more...

   
 • nick 12.12.2017 06:03
  Cu vreo18 ani in urma aceasta norma de hrana era specifica doar ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 11.12.2017 23:22
  modifica L153/2017 dar nu include ceva relevant in ceea ce ne priveste

  Read more...

Google AdS