www.snlp.ro Web analytics

Intalnire la guvern pe salarizare. Varianta nr… Cine mai stie?

Money in ice

 

Cu doar putin timp inainte de ora sedintei Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social aflat in derulare la guvern astazi incepand cu ora 9,30 a fost transmisa participantilor nota care include principiile unui nou proiect pentru salarizarea unitara a bugetarilor. In structura de aparare nationala dar si in alte sectoare, totul ingheata. Se incearca doar corectarea unor discrepante salariale. 

Noua ordonanță privind salarizarea bugetarilor, pregătită de Guvern sub coordonarea proaspătului ministru al Muncii, va include indexări în trepte care vor acoperi doar o parte a grilei de salarizare, începând cu salariul minim de 1.250 de lei, programat să urce la acestă cifră în luna mai, și până la un nivel de sustenabilitate bugetară care va fi definit prin calcule, va îngheța sporurile, indemnizațiile, compensațiile și celelalte elemente ale sistemului de salarizare și va bloca la nivelul din iulie 7 categorii de plăți sociale. Inechitățile rămase vor fi rezolvate până în 2020-2021.

SNLP este reprezentat la sedinta de azi de Mihaela Neacsu (prim-vicepresedinte) care face echipa cu presedintele BNS, Dumitru Costin. Aveti mai jos mesajul transmis participantilor precum si nota cu liniile pe care isi propune sa le urmeze noul proiect (click pe imagini):

Captura de ecran din 2016.04.22 la 10.26.32

Captura de ecran din 2016.04.22 la 10.09.20

8 COMMENTS

  1. Cel mai bine ar fi dacă s-ar îngheța pe ei… Cât trebuie să – i mai suportăm cu toate prostiile și aroganța asta?!

  2. Romani este timpul sa ne terzim si sa spunem un adevarat nu vandutilor, hotilor ,profitorilor ,intr-un cuvant politicienilor care rad de toti si traiesc regeste pe truda noastra.

  3. Sa ramanem pe 284 eu zic ca e bine. E o lege mult mai corecta decat variantele mai actuale. Implementarea e mai dificila… dar pas cu pas

  4. Diferentele exista tocmai pt ca nu muncim toti in aceleasi conditii. Daca angajatul din primarie va lua, sa zicem, putin sub salariul unui angajat din penitenciar, atunci cum ne vor mai fi recunoscute riscurile si tot ce tine de interactiunea cu detinutul? Pt ei, babele de la ghiseu or fi la fel de periculoase ca si un psihic decompensat, probabil. Eu asa inteleg ideea asta, de a diminua diferentele salariale…O fi vina mea ca nu inteleg subtilitatile politice…

  5. daca tot sunt hotarati sa inghete pt sist de aparare , si sa mareasca tot acolo unde au mai facut-o( sanatate, invatamant, etc), de ce naiba mai solicita intalniri cu sindicatele?
    oricum se va dezbate ceva si va iesi altceva
    suntem obisnuiti deja cu politica tehnocrato-liberal-bruxelista

  6. Ca de obicei 10 de proeicte,o nebunie totala,ametesc pe toată lumea și uite asa mai blocheaza,taie câte ceva!SNLP atenție maxima,ca de obicei pe baricada.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)