www.snlp.ro Web analytics

Important – precizari si recomandari ANP pentru candidati

highly recommend

 

Pentru fluidizarea accesului în penitenciar ANP face o serie de recomandări candidaților pentru posturile vacante din sistemul administraţiei penitenciare programați să susțină evaluarea psihologică: să nu aibă asupra lor telefoane mobile, încărcătoare, tablete, laptopuri, căști, cartele sim, spații de stocare (stick memorie, hdd-uri), aparate foto-video, modem-uri, baterii externe obiecte metalice sau alte electronice, alcool etc.

În situația în care nu au unde să lase obiectele menționate, pe parcursul evaluării psihologice, acestea urmează a fi pregătite spre a fi predate în vederea păstrării în punctul de acces în penitenciar, urmând a primi un bon de ordine, în baza căruia le vor fi returnate.

Înainte de a trece prin poarta detectoare de metale, să își dea jos haina, sacoul, geaca, cureaua etc., să își scoată toate obiectele care pot fi semnalate de poarta detectoare de metale (curele, brățări, ceas, bani metalici, brichetă, țigări, gumă de mestecat, pix etc.) și să le depună în tăvile special destinate, pentru a fi controlate separat.

Candidații vor avea asupra lor:

  • buletinul/cartea de identitate/cartea de identitate provizorie/paşaportul;
  • dovada achitării taxei de evaluare psihologică (chitanţa/ordinul de plată a taxei de evaluare psihologică (nu este nevoie de xerocopie);
  • instrumente de scris (pix/stilou)           

Contul în care candidaţii vor plăti taxa de evaluare psihologică (la poştă, prin mandat poştal sau la orice bancă, prin ordin de plată) este:             

  • Cont: RO84TREZ70020G365000XXXX 
  • Cod fiscal 4266324
  • Banca: ATCPMB (Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a    Municipiului Bucureşti)
  • Beneficiar: ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A PENITENCIARELOR
  • Adresa: Str. Maria Ghiculeasa, nr. 47, sector 2, Bucureşti

Personalul sistemului administraţiei penitenciare, precum şi fiii sau fiicele acestora sunt scutiţi de plata taxei de evaluare psihologică, dacă fac dovada calităţii lor. Această categorie de candidaţi trebuie să prezinte la evaluarea psihologică o dovadă (adeverinţă) a faptului că lucrează în sistemul penitenciar/că unul dintre părinți este angajat în sistemul penitenciar. Adeverinţa va fi eliberată de penitenciarul unde candidatul/părintele îşi desfăşoară activitatea.            

  • Evaluarea psihologică se va desfăşura la:
  • sediul Serviciului Psihologia Personalului din incinta Penitenciarului Bucureşti – Rahova (Şoseaua Alexandriei, nr. 154, sector 5, Bucureşti). 
  • sediul punctului de lucru Serviciului Psihologia Personalului din incinta Penitenciarului Timișoara Strada Popa Şapcă, nr.7, Timişoara, jud.Timiş
  • sediul punctului de lucru Serviciului Psihologia Personalului din incinta Penitenciarului Iași, Str. Dr. Vicol 10.

Candidaţii trebuie să se prezinte în fața unității în ziua în care au fost programaţi pentru evaluarea psihologică, cu minimum 30 de minute înainte de ora programării, pentru a se asigura accesul în penitenciar. Este obligatorie respectarea zilei și a orei programării pentru susținerea evaluării psihologice.

Se recomandă tuturor candidaţilor care urmează să fie evaluați psihologic, următoarele:

  • Să se prezinte odihniți la evaluarea psihologică şi fără să fi consumat băuturi alcoolice în ultimele 24 de ore.
  • Să trateze evaluarea psihologică cu seriozitate şi responsabilitate.
  • Să acorde atenţie crescută cerințelor probelor aplicate și semnificaţiei întrebărilor din chestionarele aplicate, să se mobilizeze cât mai bine pe tot parcursul evaluării pentru a rezolva cât mai corect sarcinile.
  • Să nu cauzeze stări de disconfort celorlalţi participanţi la evaluarea psihologică.
  • Să respecte regulile de ordine interioară aplicabile pe perioada şi la locaţia evaluării psihologice.
  • Să rezolve sarcinile individual, fără să se consulte cu un alt coleg în timpul rezolvării probelor.

Evaluarea psihologică durează aproximativ 4 ore. Dat fiind consumul energetic de nivel crescut, presupus de activitățile intelectuale, va fi necesară menținerea nivelului optim de funcționare psiho-fizică pe parcursul orelor de evaluare (candidații pot avea asupra lor apă, biscuiți, sandwich-uri, fructe).

Rezultatele evaluării psihologice în scopul selecţiei de personal se transmit în termen de 5 zile lucrătoare de la data evaluării structurilor de resurse umane din unităţile în care s-au înscris candidaţii.

Personalul desemnat din structura de resurse umane de la nivelul unității informează candidatul cu privire la avizul psihologic obţinut.

Avizul psihologic este valabil 6 luni de la data evaluării pentru posturile cu profil psihoprofesional/cerințe psihologice identice.

 

48 COMMENTS

  1. Buna ziua!Îmi puteți spune daca vor continua sau se vor suspenda concursurile privind postul de ofițer respectiv agent in domeniul medical? Mulțumesc!

    • tot ce este in derulare se va suspenda la publicarea deciziei / doar daca un candidat a fost declarat admis pana atunci fiind epuizata proba contestatiei, are o situatie sigura

  2. In legatura cu testarea psihologica. Am obtinut “Admis” la un prim concurs, iar acum mi-am depus dosar pentru un alt concurs. Ce se intampla daca la momentul la care se da testarea psihologica pt noul concurs, avizul meu este inca in termen, dar expira pana se vor defasura probele propriu-zise?
    Multumesc!

    • Daca testarea initiala pentru care ai obtinut ȚadmisȚ este echivalenta sau superioara celei pe care urmeaza sa o sustii pentru cealalta functie pentru care ti-ai depus dosarul si este in limita a 6 luni pana la planificarea urmatoarei testari, ti se echvaleaza si nu vei mai sustine si cea de-a doua testare.

  3. Buna ziua.
    1.Sunt administrator la un srl-d,va rog să-mi spuneți dacă îmi pot depune dosarul în cadru ANP pt un post de ofițer resurse umane​? Care este cadrul legal care atestă sau nu acest lucru?
    2. Interviu psihoprofesional este același cu testarea psihologică care se va ține la unul din sediile mai sus menționate,sau interviu acesta se va susține la sediul unitatii unde exista postul pt care candidezi?
    3. Cursurile de specializare pt ofițer resurse umane se organizează la noul loc de muncă sau în altă localitate?
    Succes tuturor!

  4. Buna ziua!
    In ce consta fisa medicala conform anuntului de concurs pentru ocuparea postului de ofiter-resurse umane, trebuiesc facute toate analizele sau doar o adeverinta de la medicul de familie ca sunt apt pentru concurs, urmand ca dupa sa depun fisa medicala completa!
    Multumesc

  5. Buna seara! Dacă am pierce in buric și mai multe gauri in urechi, îmi va provoca probleme la fisa medicala? Va mulțumesc!

  6. La cat timp dupa publicarea rezultatului psihologic trebuie depusa fisa medicala?

  7. Buna ziua! Am depus pentru a doua oara dosarul la un concurs organizat de ANP ce vizeaza ocuparea aceluiasi tip de post. Dosarul contine si avizul psihologic, avand rezultatul „ADMIS”. Actualmente, el este valabil (pana la inceputul lunii ianuarie), insa nu stiu daca va mai fi si in data la care se va da din nou testarea psihologica. Daca se va desfasura in luna februarie, de exemplu, va trebui sa o sustin din nou? Multumesc anticipat.

  8. Daca am fost declarat APT la testarea psihologica la pompieri este valabila pentru penitenciare?
    Multumesc

  9. Procedura de selectie a candidatilor la probele sportive este incorecta sau mai bine-zis discriminatorie , avand in vedere ca unui candidat in varsta de 40 de ani i se cere sa indeplineasca aceleasi bareme sportive ca si cel de 20 de ani. Toate celelalte institutii, gen MAI, MApN, ISU, Jandarmerie, etc. au baremele sportive stabilite pe categorii de varsta. Consider ca, chiar daca ai 40 de ani ai dreptul sa muncesti intr-o institurie a Statului roman , iar prin stabilirea nediferentiata pe varsta a baremelor sportive ti se cam ia acest drept, pentru ca , la 40 de ani nu ai cum sa ai aceleasi performante sportive ca si la 20 -22 de ani oricat te-ai pregati, dar creierul functioneaza …. 😉 Intr-un eventual proces pe acest motiv ANP-ul ar pierde cu brio, ca discriminarea candidatilor pe criterii de varsta exista in mod evident.

  10. Este adevarat ca indicele de masa corporala (maxim 25) este un criteriu eliminatoriu, chiar daca asta nu a aparut in anunt?

  11. Nu vă mai faceți griji în privința acestor planificări. Vom prelua totul și vom pune aici pe site. Urmăriți-ne !

  12. Deci vom fi sunati, sau se afiseaza o lista cu programarile pentru psihologic?

  13. Conform deciziei beneficiaza de scutire taxa doar fii si fiicele atat. Ceilalti participanti platesc.

  14. De ce nu ati facut precizarile acestea i inainte de depunerea dosarelor.Soțul meu nu a stiut ca n.are voie cu telefonul in incintă si nu a fost informat de la poarta de gardian si i s.a întocmit dosar penal!!!!O mai mare tampenie n.am vazut in viața mea,de parca s-ar duce tot timpul acolo si ar trebui să stie.Era prima data cand intra intr.un penitenciar si asta pt a-si depune dosarul,dar cu toate astea ,din cauza proastei organizari si a angajatilor inculti,a fost lasat sa intre cu o geanta plina cu acte(putea sa aiba si-o bomba,ca oricum nu l-a controlat nimeni)!

  15. Buna ziua!Pentru posturile de ofiter psiholog si asistent social Craiova,se poate aproxima o data a examenului psihologic?

    • Din ce motive fisa medicala depusa la dosar concurs în desfășurare, nu o pot folosi și pentru a fi depusă la un alt concurs, în condițiile în care se afla in perioada de valabilitate, pe motivul că se dorește rezentarea originalului?

      • Sal! S-a discutat si agreeat pe linie medicala si resurse ca la un alt concurs sa poata fi prezentata xerocopia fisei (stampilata, conform cu originalul) in vederea reconcluzionarii de catre medicul sef al unitatii unde se depune in vederea sustinerii celui de al doilea, treilea concurs. Insa, unii medici nu accepta xeroxul.

        • In acest caz, ce este de făcut? Pentru că nu se procedează în mod unitar.De exemplu, dl.dr. (editat), nu accepta varianta copiei xerox. Candidatul, in acest caz, repeta fisa medicala.Eu voi face o sesizare pe acest subiect și aștept și răspunsul.

          • se cunoaste cazul insa medicul nu poate fi obligat / este doar o recomandare care ar ajuta candidatii / nu este o norma in acest sens

  16. La centre se face programarea pe unitati?sau in ordine alfabetică,la toți cei din centru?multumesc

  17. Când va fi afișat calendarul complet al examenelor? După cele afisate aici intelegem ca fiecare unitate va da examen la date diferite, ceea ce nu este corect pentru cei care dau mai devreme, având în vedere ca ceilalți vor avea mai mult timp să se pregătească. Macar am putea să știm din timp data examenului scris? Sau cât timp mai avem dupa susținerea psihologicului?

  18. Scutire de taxa au doar fii si fiicele?
    Alte grade de rudenie nu pot beneficia de aceasta scutire-sot, sotie, frate, sora?

  19. Cei care candideaza pentru postul de ofiter, respectiv asistent medical generalist si merg la Rahova pentru evaluarea psihologica, urmeaza sa fie programati spre sfarsitul etapei? Din cate am observat, in perioada 25.04 – 28.04.2016 sunt programati cei de pe operativ. Noi in ce cand urmeaza sa fim evaluati psihologic? Multumesc! P.S Este posibil sa fie necesare mai multe deplasari la Bucuresti?

  20. Rezultatul testării psihologice vor fi comunicate telefonic fiecarui candidat sau se va fisa pe site ori la avizierul penitenciarelor ?

  21. Buna ziua,
    Fisa medicala se va depune dupa aflarea rezultatelor la evaluarea psihologica sau dupa interviul psiho-profesional?
    Multumesc

  22. Proba scrisă, va fi susținută la aceeași dată de către toți candidații înscriși la concurs pentru toate unitățile, sau în funcție de cum finalizează fiecare etapa de concurs, fiecare unitate în parte. Mulțumesc anticipat.

  23. sa inteleg ca fiecare unitate dupa ce au fost finalizati toti candidatii la pshio,continua imediat cu celelalte probe? Este foarte important pentru noi, sa avem un punct de incepere si finalizare a acestui concurs.Multumesc

  24. [quote name=”Lucian”]Atentie la Sandwich-uri sa nu fie 4G !!!![/quote]
    Pentru cei care au astfel de ganduri le recomand sa le stearga din minte! La intrare se va face controlul antiterorist si inclusiv sandwich-urile vor fi scanate, iar daca sandwich-ul va fi 4G din candidat veti deveni instant cercetat penal, pentru ca se va sesiza Parchetul pentru introducere de obiecte interzise in penitenciar!

  25. Daca am dat testul psihologic si la M.A.I acum cateva zile,il pot da si la ANP?multumesc!

  26. După testarea psihologică ,mai are loc si interviul cu psihologul desemnat?

  27. buna ziua daca tatal meu este pensionar fost cadru militar al scolii nationale a gentilor de penitenciare sunt scutit de plata taxei a evaluarii psihologice ?

  28. Candidatii pentru posturile de la Penitenciarul Rahova vor fi primii care sustin examenul psihologic?

  29. Mai intreb o data: candidații pentru posturile de ofițer, susțin testarea impreuna cu unitatea din care fac parte sau testările pentru ofițeri se dau separat?

  30. Daca sora mea este candidata, iar eu sunt angajat mai trebuie sa plateasa taxa ?

  31. După Cum ați menționat anterior dl. Teoroc s-ar încerca o finalizare concomitenta în toate centrele de examinare pentru a se ajunge la probele de concurs cam în aceeași perioada. Sa înțeleg ca nu se va mai aplica acest rationament și se vor trece la probele de concurs imediat după finalizarea examinărilor psihologice pentru fiecare unitate în parte?

  32. sa termine toti din unitatea respectiva nu din centru sau din tara / rezultatele la finalul testarilor pe unitate / apoi la interviu imediat

  33. După ce ni se va comunica răspunsul la psihologic voi fi programați la interviu?sau se asteapta sa termine toți candidatii?multumesc

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)