www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Si noi suntem cetateni europeni si avem dreptul sa ne exprimam. Ziua 1.

primary

Ministrul tehnocrat a pus pe butuci sistemul penitenciar si scoate angajatii in strada.

Astazi au inceput pichetarile celor 5 unitati anuntate prin comunicatul de presa transmis sambata, 24 septembrie. Astazi vom initia un lung sir de actiuni, care se va incheia atunci cand se va face dreptate. Nu vom obosi, nu ne vom plictisi, avem umbrele, dar si gecile de iarna pregatite. Repetam… LEGILE SUNT DATE SPRE APLICARE!

Conform planificariiLuni 26.09.2016: Penitenciar Gherla, Penitenciar de Minori si Tineri Craiova, Penitenciar Poarta Alba, Penitenciar Giurgiu, Penitenciar Codlea”

 

PENITENCIAR GHERLA

pichet gherla 1 

pichet gherla 2 

pichet gherla 3 

pichet gherla 4

 

PENITENCIARUL DE MINORI SI TINERI CRAIOVA

pichet craiova 1pichet craiova 2 

pichet craiova 3pichet craiova 4 

pichet craiova 5pichet craiova 12 

pichet craiova 6 

pichet craiova 7 

pichet craiova 9 

pichet craiova 8 

 pichet craiova 11

pichet craiova 14 

pichet craiova 15

 

PENITENCIAR POARTA ALBA

pichet poarta 1 

pichet poarta 2  

 pichet poarta 5

pichet poarta 4 

pichet poarta 7

 

PENITENCIAR GIURGIU

2016 09 26 PHOTO 00010495


Reflectarea in mass-media a actiunilor:

Comentarii  

0 #29 Spartan 07-10-2016 12:03
Aceste actiuni de protest sunt bine gandite si bine venite pentru a demonstra atat doamnei ministru cat si conducerii ANP, mai nou aservita ministrului justitiei ca stim cand si cum sa pretindem respectarea prevederilor legale in ceea ce priveste drepturile angajatilor din sistemul penitenciar. Respect pentru colegii care au avut taria de a protesta in fata propriilor unitati desi era clar ca forme de opresiune vor fi, daca nu fatise cel putin camuflate. Bravo lor!!! Dar si dezamagire pentru atitudinea unui pluton de la unitatea unde a inceput totul, pluton care a tinut sa inainteze in scris conducerii disponibilitate a lor de a munci ore suplimentare si de a renunta la informarea anterioara prin care refuzay acest lucru. Practic acesti colegi s-au (scuzati expresia necivilizata) USURAT pe eforturile celor care s-au aflat in strada in ziua respectiva, pluton ce a demonstrat IN SCRIS ca le lipseste coloana vertebrala si ca le-a intrat frica in oase...pacat si le recomand calduros sa nu mai intrebe niciodata ce poate face structura sindicala pentru ei.
Citat
0 #28 Nik 01-10-2016 16:57
Citez pe Adi P:
Felicitari colegilor din cele 5 penitenciare,s-a vazut ca SNLP este o forta care poate solidariza oamenii,urmeaza alte actiuni conform calendarului,nu trebuie sa ne pierdem speranta ,trebuie sa mergem mai departe si sa nu incetam pana nu obtinem ce meritam:salariu de merit si compensarea cu timp liber sau plata orelor suplimentare !!!! Dupa acest calendar trebuie facut altul si pana la alegeri saptamanal cate un pentienciar sa faca miting,HAI ca se poate,atunci vor intelege tehnocratii ca inechitatile nu se indreapta cu alye inechitati,si renunta la tupel si vrajeala de politicieni notorii,sa nu mai condamne politicienii ca ei sunt mai mincinosi ca ei !!!! DEMISIA dlui Pislaru,d-nei Pruna si dlui Cilolos !!!! Daca acesti oameni obtuzi si mincinosi ne reprezinta la Bruxelles e vai de noi !!!! Popor Roman !!! :eek:

Trebuie sa continuam protestele ,cat mai multi SNLP-isti in strada alaturi de lideri !!!
Citat
+8 #27 respect! 29-09-2016 12:52
rusine celor care au stat deoparte si au ras. colegi obscuri care daca vor avea succes actiunile de protest, vor beneficia de drepturile pentru care ''ne-am facut de ras, noi astia din strada. rusine rusine rusine!
Citat
+4 #26 Nik 29-09-2016 08:34
SNLP e o forta ,in comparatie cu altii,este cel mai disciplinat si bine organizat sindicat,Felici tari !!!!
Citat
+8 #25 Magiunica Mincinoasa 28-09-2016 21:54
Felicitari presedintilor celor doua sindicate pentru strategia abordata. Daca reactia din partea factorilor decidenti nu va fi pozitiva - de acordare a unui drept legal - propun sa mai uzam de o arma legala. Sa refuzam in scris dispozitiile contrare regulamentului de siguranta (efectuarea serviciului de supraveghere cu un singur supraveghetor acolo unde legea prevede doi agenti, efectuarea serviciului de paza a locului de detinere fara schimbator etc). Celebrul art.4 - Legea 293 ne da dreptul sa refuzam in scris o dispozitie ilegala. Evident daca cineva isi va permite sa dea in scris dispozitie de a executa totusi un ordin ilegal se va pricopsi cu plangere penala unde probele vor fi indubitabile. E pacat ca am ajuns pana aici. Am fost obisnuiti sa stam in postul de paza 12-13 ore fara a fi schimbati, sa facem serviciul de supraveghere singuri pe sectie cu 200-300 de detinuti, sa mergem in misiuni de escortare cu numar insuficient de agenti etc - asumandu-ne aceste vulnerabilitati si expunandu-ne integritatea si sanatatea ... toate fara a ne plange. Si am fi continuat sa ne sacrificam sanatatea efectuand serviciul doi-in-unul, sa facem ore suplimentare in contul omeniei, daca nu am fi fost umiliti. Da. AM FOST UMILITI. Am fost umiliti de un ministru care va intra in istorie ...Raluca cea groaznica. Ministra care a reusit prin declaratii nesabuite sa urce detinutii pe puscarii, ministra care a provocat cele mai ample actiuni de protest ale personalului din penitenciare, ministra care nu numai ca se poarta ca un vrajmas in loc "sa tina cu casa" dar a reusit sa intre in conflicte majore cu toti subalternii inclusiv cu judecatorii, personalul auxiliar etc. ... si pentru ca nu ar fi fost de ajuns ..ministra cu halatul (de departe ministra cu cel mai mult prost-gust inclusiv vestimentar). Si stiti care este ironia sortii ? Detinutii care initial o considerau "valabila" pentru ca le dadea tigari, acum o apreciaza drept "manglie". Da. Asta a fost si pentru noi o surpriza. Sa auzim detinutii spunand "ne-a prostit cu mangleala ei". A inceput prost "domnia" de ministru .. cu refuzul de a semna documente care au ingreunat mult activitatea penitenciarelor in ansamblu ..a continuat si mai prost provocand revolta in randul detinutilor si va finaliza in cel mai prost mod cu putinta ...dispretuita de toti.
Citat
+4 #24 jilava 28-09-2016 19:52
Domnilor cum se vede in imaginile de mai sus putini s-au adunat la protest pacat comentam si asteptam sa ne pice din cer daca nu ne adunam cit mai multi degeaba .Cu cit sintem mai multi cu atit se va intelege nemultumirea,si neregurilecare s-au facut impotriva noastra
Daca nu esim cit mai multi sa ne manifestam neregurile DEGEABA
Citat
+5 #23 eu 28-09-2016 13:04
eu va spun,trebuie luate masuri radicale!!! se vede de la o posta ca astia doi (editat),sunt efectiv impotriva angajatilor! incetarea tuturor activitatilor cu detinutii si sa vezdeti cum se schimba treaba! nu vedeti ca nu sunt impresionati de proteste? doar (editat) e crizata ca nu stam cu capul in jos!!!
Citat
+5 #22 Radu 28-09-2016 09:11 Citat
+3 #21 Ionica cel vesel 28-09-2016 08:08
Citez pe Ștefan Teoroc:
Daca va asteptati sa se rezolve inca de la prima rafala... / pentru noi a fost relevanta starea de tensiune in care se afla ministra, in pragul unei cirze de nervi, cel putin la dialogul cu sindicalistii / daca ar fi fost rece si relaxata, ne-ar fi pus mai mult pe ganduri / dar nu a reusit sa dezvolte chiar atat autocontrol... / mergem inainteAlaturi de doamna ministru se afla un specialist in diversiuni, fapt care s-a si petrecut. Ati observat ca "Doamna P..." si-a permis sa discute la o intalnire cu angajatii din penitenciare despre problemele din probatiune .... :-x :zzz :cry: :o , "doamna" si-a permis sa spuna cand a fost intrebata de ce nu se aplica ordonanta in sistem de la 1 august 2016 ca va vedea la data de 15 octombrie .... :-x :-x 8) 8) :-x. In ce tara traim, ce oameni josnici !! Domnilor ar trebui sa observati gesturile, atitudinea, completarile .... ce le facea d.g. numit VULPE ("ELITA" SISTEMULUI)
Citat
+4 #20 jilava 28-09-2016 06:23
sa se inteleag odata ca nu mai sintem ca acum 20 ani cind se pleca capu in jos
avem si noi cuvint de spus
nu sintem pe plantatia nimanui
Citat
+2 #19 Gardian de la Arad 28-09-2016 00:42
Felicitari celor din sistemul penitenciar care au inceput sa protesteze.Prob lemele cu care ne confruntam cei care lucram in operativ sunt multe,complexe si uneori implica un efort iesit din comun ....cei care lucreaza pe sectii de detinere stiu exact despre ce este vorba.Imi pare rau doar sa constat ca (editat).Sper doar ca ceilalti colegi din tara au mai multa coloana vertebrala si vor continua protestele .(va urma ...)
Citat
+3 #18 Ionica cel vesel 27-09-2016 22:10
Sa priveasca si sa ia aminte "doamna" PRUNA si d.g. numit VULPE ca se poate pleca si asa de la un protest .... !!

www.youtube.com/watch?v=_tQqkUhe4as
Citat
+1 #17 Atentie 27-09-2016 19:55 Citat
+12 #16 Ocnasul 27-09-2016 16:00
Din placinta de prune de care ne tot aminteste doamna.... Pruna....avem si noi alocata conf.OUG 20/2016 o felie!De ce o tot da de gard cu noi cu felia de placinta care nu mai ajunge....care e prea mica....care a fost deja impartita...(ei tat)...din placinta aia facem si noi parte, astia de la PUSCARII....GAR DIENII cum ne striga toata lumea!Nu ne dai tu nimic de la tine din buzunar,nu scoti tu nimic din contul tau personal ca sa ne dai noua!E dreptul nostru conf.LEGII.Resp ectati legile tarii si dupa aia aveti pretentii ca sa le respecte si subordonatii vostri...cu atat mai putin detinutii!!!!HU OOOO.....
Citat
+6 #15 jilava 27-09-2016 14:15
nu-i atenta deloc cu imaginea ei dc . nu se consulta cu un stilist
E PRAF LA CUM SE IMBRACA,CUM SE POARTA
O (editat)
,care suferim de pe urma ei
Citat
+15 #14 ciucanul 27-09-2016 13:37
Pe mine ma amuza comparatia cu placinta...O singura intrebare am d-na ministra:placin ta este cu pruna sau fara pruna?
PS cat de ingrijorat sunteti dvs. de problema angajatilor de penitenciare,ca nd nu ati vrut sa ascultati pana la capat intrebarile colegilor de la Gherla,invocand ca va asteapta ambasadorul Norvegiei de 20 de minute?
Dar noi cei 12 000 angajati care asteptam de 3 luni ce sa mai zicem stimata doamna?
Citat
+7 #13 jiji 27-09-2016 12:51
Si pe cand un audit la institutiile respective pentru a se vedea cum au respectat legea in vigoare la momentul respectiv? Niciodata ca nu intereseaza pe nimeni noi fiind aia rai si scandalagii.
Citat
+5 #12 jiji 27-09-2016 12:49
Citez pe Ștefan Teoroc:
Daca va asteptati sa se rezolve inca de la prima rafala... / pentru noi a fost relevanta starea de tensiune in care se afla ministra, in pragul unei cirze de nervi, cel putin la dialogul cu sindicalistii / daca ar fi fost rece si relaxata, ne-ar fi pus mai mult pe ganduri / dar nu a reusit sa dezvolte chiar atat autocontrol... / mergem inainte

De ce nu se spune ca aceasta nedreptate ni se trage taman din respectarea legii, lege nerespectata prin MAi Si MApN.
Citat
+6 #11 PAZNIC LA HOTI 27-09-2016 11:17
Citez pe Ștefan Teoroc:
Daca va asteptati sa se rezolve inca de la prima rafala... / pentru noi a fost relevanta starea de tensiune in care se afla ministra, in pragul unei cirze de nervi, cel putin la dialogul cu sindicalistii / daca ar fi fost rece si relaxata, ne-ar fi pus mai mult pe ganduri / dar nu a reusit sa dezvolte chiar atat autocontrol... / mergem inainte

trebuie sa o agitam mai mult, COCA COLA TREBUIE S-O FACEM
Citat
+19 #10 Ștefan Teoroc 27-09-2016 10:34
Daca va asteptati sa se rezolve inca de la prima rafala... / pentru noi a fost relevanta starea de tensiune in care se afla ministra, in pragul unei cirze de nervi, cel putin la dialogul cu sindicalistii / daca ar fi fost rece si relaxata, ne-ar fi pus mai mult pe ganduri / dar nu a reusit sa dezvolte chiar atat autocontrol... / mergem inainte
Citat
+7 #9 Ionica cel vesel 27-09-2016 09:09
O mare cacialma intalnirea cu ministra Pruna.
Aceasta a deviat de la subiectul protestelor. Ministra a reactionat cum a fost invatata de SRI. Exact asa procedeaza numitul D.G. Vulpe M.

Observati ca ministra s-a intalnit cu salariatii pentru reclama, deoarece ulterior invoca ca nu poate discuta fiindca este asteapta de ambasadorul .... . Cata impolitete poseda aceasta doamna. Ce rost mai au dicutiile ... daca permanent va invoca tot felul de activitati .... !!


:o , :oops:, :zzz
Citat
+4 #8 Bizaaar 26-09-2016 22:10
Sa nceapa petrecerea!!!
Citat
+14 #7 Xena 26-09-2016 20:00
Felicitări tuturor colegilor care au participat la proteste! Să continuam pană la capăt!
Felicitări, de asemenea și liderilor de sindicat care conduc aceste mișcări!
"Pe scut sau sub el!"
Citat
+17 #6 sindicalist fsanp 26-09-2016 18:04
felicitari pentru prima zi de proteste.sustin ,si trebuie sa fim mai convingatori ,ca trebuie sa fim tratati cu respect ,pentru ca avem in custodie persoane de la cea mai joasa speta ,pana la inalti demnitari ,care au incalcat LEGEA.Doamna pruna ,sa nu uite ca dansa a provocat revoltele in penitenciare ,prin prezenta ei la televiziunile de casa a guvernului BRUXELES. DRAGI COLEGI PROPUN SA NE LUAM CONCEDIUL DE ODIHNA TOTI O DATA ,SI SA VINA CIOLOS CU PRUNA LUI (editat) IN DOMENIUL JUSTITIEI ,SI SA ASIGURE CONTINUITATEA SISTEMULUI PENITENCIAR.SI CA O URARE PENTRU DOAMNA PRUNA,II DORESC SA FIE (editat) ,SI DUPA TOT FILMUL ASTA SA FIE ARUNCATA DIN MASINA ,PENTRU CA ASA MERITA,NE GANDINDUSE LA NOI CEI CARE SUNTEM IN MIJLOCUL INFRACTORILOR ,CARE AU COMIS ACESTE FAPTE ORIBILE ,MERITAM SA FIM RESPECTATI DE FUNCTIA DE MINISTRU AL JUSTITIEI. DOAMNA PRUNA VA FAC O PROPUNERE ,MERGETI IN ORICE PENITENCIAR DORITI ,FARA SA VA ANUNTATI SOSIREA ,SI INTRATI DIRECT IN SECTORUL DE DETINERE ,UNDE O SA CONSTATATI CA SI NOI ANGAJATII O DUCEM LA FEL DE RAU CA DETINUTII,NE MANANCA PLOSNITELE IN BIROURI,SUPORTA M ACELEASI CONDITII PE CARE LE AU DETINUTII CARE AU OMORAT UN OM SAU ZECE ,SI DUMNEAVOASTRA DOAMNA PRUNA NE TRATATI LA FEL CA PE DETINUTII CARE AU OMORIT OAMENI CU BUNA STIINTA .VA SOLICITAM SA RESPECTATI LEGEA ,SI SA NE TRATATI CU RESPECT,NOI CEI CARE LUCRAM IN PENITENCIARE NU AM COMIS NICI O INFRACTIUNE ,CA SA FIM TRATATI LA FEL CU DETINUTII.DOAMN A PRUNA VA DORESC DIN SUFLET SA FITI (editat) CA SA VA CONVINGETI CA AM AVUT DREPTATE.UN LUCRATOR DE PE SECTIE CU 250 DE DETINUTI,DE UNUL SINGUR.
Citat
+8 #5 Ion 26-09-2016 18:02
La LUPTĂ
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • ppa 17.12.2017 12:07
  Dragi colegi chiriași va rugam sa ne lăsați cu atâtea plângeri luați ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc - Mobil 17.12.2017 09:34
  Taz - așa este. Tocmai aceasta plafonare se preîntâmpina prin actul ...

  Read more...

   
 • Raul 17.12.2017 09:20
  Respect!

  Read more...

   
 • Aaa 17.12.2017 08:35
  Corect ar fi suma fixa pentru chirie, atunci nu mai exista discuții.500 ...

  Read more...

   
 • Taz 17.12.2017 00:00
  Hg 90 limitează unele drepturi cum e norma de hrana, la nivelul ...

  Read more...

Google AdS