www.snlp.ro Web analytics

Si noi suntem cetateni europeni si avem dreptul sa ne exprimam. Ziua 1.

primary

Ministrul tehnocrat a pus pe butuci sistemul penitenciar si scoate angajatii in strada.

Astazi au inceput pichetarile celor 5 unitati anuntate prin comunicatul de presa transmis sambata, 24 septembrie. Astazi vom initia un lung sir de actiuni, care se va incheia atunci cand se va face dreptate. Nu vom obosi, nu ne vom plictisi, avem umbrele, dar si gecile de iarna pregatite. Repetam… LEGILE SUNT DATE SPRE APLICARE!

Conform planificariiLuni 26.09.2016: Penitenciar Gherla, Penitenciar de Minori si Tineri Craiova, Penitenciar Poarta Alba, Penitenciar Giurgiu, Penitenciar Codlea”

 

PENITENCIAR GHERLA

pichet gherla 1 

pichet gherla 2 

pichet gherla 3 

pichet gherla 4

 

PENITENCIARUL DE MINORI SI TINERI CRAIOVA

pichet craiova 1pichet craiova 2 

pichet craiova 3pichet craiova 4 

pichet craiova 5pichet craiova 12 

pichet craiova 6 

pichet craiova 7 

pichet craiova 9 

pichet craiova 8 

 pichet craiova 11

pichet craiova 14 

pichet craiova 15

 

PENITENCIAR POARTA ALBA

pichet poarta 1 

pichet poarta 2  

 pichet poarta 5

pichet poarta 4 

pichet poarta 7

 

PENITENCIAR GIURGIU

2016 09 26 PHOTO 00010495


{slider title=”Reflectarea in mass-media a actiunilor:” class=”icon”}

{/sliders}

29 COMMENTS

 1. Aceste actiuni de protest sunt bine gandite si bine venite pentru a demonstra atat doamnei ministru cat si conducerii ANP, mai nou aservita ministrului justitiei ca stim cand si cum sa pretindem respectarea prevederilor legale in ceea ce priveste drepturile angajatilor din sistemul penitenciar. Respect pentru colegii care au avut taria de a protesta in fata propriilor unitati desi era clar ca forme de opresiune vor fi, daca nu fatise cel putin camuflate. Bravo lor!!! Dar si dezamagire pentru atitudinea unui pluton de la unitatea unde a inceput totul, pluton care a tinut sa inainteze in scris conducerii disponibilitatea lor de a munci ore suplimentare si de a renunta la informarea anterioara prin care refuzay acest lucru. Practic acesti colegi s-au (scuzati expresia necivilizata) USURAT pe eforturile celor care s-au aflat in strada in ziua respectiva, pluton ce a demonstrat IN SCRIS ca le lipseste coloana vertebrala si ca le-a intrat frica in oase…pacat si le recomand calduros sa nu mai intrebe niciodata ce poate face structura sindicala pentru ei.

 2. [quote name=”Adi P”]Felicitari colegilor din cele 5 penitenciare,s-a vazut ca SNLP este o forta care poate solidariza oamenii,urmeaza alte actiuni conform calendarului,nu trebuie sa ne pierdem speranta ,trebuie sa mergem mai departe si sa nu incetam pana nu obtinem ce meritam:salariu de merit si compensarea cu timp liber sau plata orelor suplimentare !!!! Dupa acest calendar trebuie facut altul si pana la alegeri saptamanal cate un pentienciar sa faca miting,HAI ca se poate,atunci vor intelege tehnocratii ca inechitatile nu se indreapta cu alye inechitati,si renunta la tupel si vrajeala de politicieni notorii,sa nu mai condamne politicienii ca ei sunt mai mincinosi ca ei !!!! DEMISIA dlui Pislaru,d-nei Pruna si dlui Cilolos !!!! Daca acesti oameni obtuzi si mincinosi ne reprezinta la Bruxelles e vai de noi !!!! Popor Roman !!! :eek:[/quote]
  Trebuie sa continuam protestele ,cat mai multi SNLP-isti in strada alaturi de lideri !!!

 3. rusine celor care au stat deoparte si au ras. colegi obscuri care daca vor avea succes actiunile de protest, vor beneficia de drepturile pentru care ”ne-am facut de ras, noi astia din strada. rusine rusine rusine!

 4. SNLP e o forta ,in comparatie cu altii,este cel mai disciplinat si bine organizat sindicat,Felicitari !!!!

 5. Felicitari presedintilor celor doua sindicate pentru strategia abordata. Daca reactia din partea factorilor decidenti nu va fi pozitiva – de acordare a unui drept legal – propun sa mai uzam de o arma legala. Sa refuzam in scris dispozitiile contrare regulamentului de siguranta (efectuarea serviciului de supraveghere cu un singur supraveghetor acolo unde legea prevede doi agenti, efectuarea serviciului de paza a locului de detinere fara schimbator etc). Celebrul art.4 – Legea 293 ne da dreptul sa refuzam in scris o dispozitie ilegala. Evident daca cineva isi va permite sa dea in scris dispozitie de a executa totusi un ordin ilegal se va pricopsi cu plangere penala unde probele vor fi indubitabile. E pacat ca am ajuns pana aici. Am fost obisnuiti sa stam in postul de paza 12-13 ore fara a fi schimbati, sa facem serviciul de supraveghere singuri pe sectie cu 200-300 de detinuti, sa mergem in misiuni de escortare cu numar insuficient de agenti etc – asumandu-ne aceste vulnerabilitati si expunandu-ne integritatea si sanatatea … toate fara a ne plange. Si am fi continuat sa ne sacrificam sanatatea efectuand serviciul doi-in-unul, sa facem ore suplimentare in contul omeniei, daca nu am fi fost umiliti. Da. AM FOST UMILITI. Am fost umiliti de un ministru care va intra in istorie …Raluca cea groaznica. Ministra care a reusit prin declaratii nesabuite sa urce detinutii pe puscarii, ministra care a provocat cele mai ample actiuni de protest ale personalului din penitenciare, ministra care nu numai ca se poarta ca un vrajmas in loc „sa tina cu casa” dar a reusit sa intre in conflicte majore cu toti subalternii inclusiv cu judecatorii, personalul auxiliar etc. … si pentru ca nu ar fi fost de ajuns ..ministra cu halatul (de departe ministra cu cel mai mult prost-gust inclusiv vestimentar). Si stiti care este ironia sortii ? Detinutii care initial o considerau „valabila” pentru ca le dadea tigari, acum o apreciaza drept „manglie”. Da. Asta a fost si pentru noi o surpriza. Sa auzim detinutii spunand „ne-a prostit cu mangleala ei”. A inceput prost „domnia” de ministru .. cu refuzul de a semna documente care au ingreunat mult activitatea penitenciarelor in ansamblu ..a continuat si mai prost provocand revolta in randul detinutilor si va finaliza in cel mai prost mod cu putinta …dispretuita de toti.

 6. Domnilor cum se vede in imaginile de mai sus putini s-au adunat la protest pacat comentam si asteptam sa ne pice din cer daca nu ne adunam cit mai multi degeaba .Cu cit sintem mai multi cu atit se va intelege nemultumirea,si neregurilecare s-au facut impotriva noastra
  Daca nu esim cit mai multi sa ne manifestam neregurile DEGEABA

 7. eu va spun,trebuie luate masuri radicale!!! se vede de la o posta ca astia doi (editat),sunt efectiv impotriva angajatilor! incetarea tuturor activitatilor cu detinutii si sa vezdeti cum se schimba treaba! nu vedeti ca nu sunt impresionati de proteste? doar (editat) e crizata ca nu stam cu capul in jos!!!

 8. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Daca va asteptati sa se rezolve inca de la prima rafala… / pentru noi a fost relevanta starea de tensiune in care se afla ministra, in pragul unei cirze de nervi, cel putin la dialogul cu sindicalistii / daca ar fi fost rece si relaxata, ne-ar fi pus mai mult pe ganduri / dar nu a reusit sa dezvolte chiar atat autocontrol… / mergem inainte[/quote]

  Alaturi de doamna ministru se afla un specialist in diversiuni, fapt care s-a si petrecut. Ati observat ca „Doamna P…” si-a permis sa discute la o intalnire cu angajatii din penitenciare despre problemele din probatiune …. 😡 :zzz 😥 😮 , „doamna” si-a permis sa spuna cand a fost intrebata de ce nu se aplica ordonanta in sistem de la 1 august 2016 ca va vedea la data de 15 octombrie …. 😡 😡 8) 8) :-x. In ce tara traim, ce oameni josnici !! Domnilor ar trebui sa observati gesturile, atitudinea, completarile …. ce le facea d.g. numit VULPE („ELITA” SISTEMULUI)

 9. sa se inteleag odata ca nu mai sintem ca acum 20 ani cind se pleca capu in jos
  avem si noi cuvint de spus
  nu sintem pe plantatia nimanui

 10. Felicitari celor din sistemul penitenciar care au inceput sa protesteze.Problemele cu care ne confruntam cei care lucram in operativ sunt multe,complexe si uneori implica un efort iesit din comun ….cei care lucreaza pe sectii de detinere stiu exact despre ce este vorba.Imi pare rau doar sa constat ca (editat).Sper doar ca ceilalti colegi din tara au mai multa coloana vertebrala si vor continua protestele .(va urma …)

 11. Din placinta de prune de care ne tot aminteste doamna…. Pruna….avem si noi alocata conf.OUG 20/2016 o felie!De ce o tot da de gard cu noi cu felia de placinta care nu mai ajunge….care e prea mica….care a fost deja impartita…(eitat)…din placinta aia facem si noi parte, astia de la PUSCARII….GARDIENII cum ne striga toata lumea!Nu ne dai tu nimic de la tine din buzunar,nu scoti tu nimic din contul tau personal ca sa ne dai noua!E dreptul nostru conf.LEGII.Respectati legile tarii si dupa aia aveti pretentii ca sa le respecte si subordonatii vostri…cu atat mai putin detinutii!!!!HUOOOO…..

 12. nu-i atenta deloc cu imaginea ei dc . nu se consulta cu un stilist
  E PRAF LA CUM SE IMBRACA,CUM SE POARTA
  O (editat)
  ,care suferim de pe urma ei

 13. Pe mine ma amuza comparatia cu placinta…O singura intrebare am d-na ministra:placinta este cu pruna sau fara pruna?
  PS cat de ingrijorat sunteti dvs. de problema angajatilor de penitenciare,cand nu ati vrut sa ascultati pana la capat intrebarile colegilor de la Gherla,invocand ca va asteapta ambasadorul Norvegiei de 20 de minute?
  Dar noi cei 12 000 angajati care asteptam de 3 luni ce sa mai zicem stimata doamna?

 14. Si pe cand un audit la institutiile respective pentru a se vedea cum au respectat legea in vigoare la momentul respectiv? Niciodata ca nu intereseaza pe nimeni noi fiind aia rai si scandalagii.

 15. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Daca va asteptati sa se rezolve inca de la prima rafala… / pentru noi a fost relevanta starea de tensiune in care se afla ministra, in pragul unei cirze de nervi, cel putin la dialogul cu sindicalistii / daca ar fi fost rece si relaxata, ne-ar fi pus mai mult pe ganduri / dar nu a reusit sa dezvolte chiar atat autocontrol… / mergem inainte[/quote]
  De ce nu se spune ca aceasta nedreptate ni se trage taman din respectarea legii, lege nerespectata prin MAi Si MApN.

 16. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Daca va asteptati sa se rezolve inca de la prima rafala… / pentru noi a fost relevanta starea de tensiune in care se afla ministra, in pragul unei cirze de nervi, cel putin la dialogul cu sindicalistii / daca ar fi fost rece si relaxata, ne-ar fi pus mai mult pe ganduri / dar nu a reusit sa dezvolte chiar atat autocontrol… / mergem inainte[/quote]
  trebuie sa o agitam mai mult, COCA COLA TREBUIE S-O FACEM

 17. Daca va asteptati sa se rezolve inca de la prima rafala… / pentru noi a fost relevanta starea de tensiune in care se afla ministra, in pragul unei cirze de nervi, cel putin la dialogul cu sindicalistii / daca ar fi fost rece si relaxata, ne-ar fi pus mai mult pe ganduri / dar nu a reusit sa dezvolte chiar atat autocontrol… / mergem inainte

 18. O mare cacialma intalnirea cu ministra Pruna.
  Aceasta a deviat de la subiectul protestelor. Ministra a reactionat cum a fost invatata de SRI. Exact asa procedeaza numitul D.G. Vulpe M.

  Observati ca ministra s-a intalnit cu salariatii pentru reclama, deoarece ulterior invoca ca nu poate discuta fiindca este asteapta de ambasadorul …. . Cata impolitete poseda aceasta doamna. Ce rost mai au dicutiile … daca permanent va invoca tot felul de activitati …. !!

  😮 , :oops:, :zzz

 19. Felicitări tuturor colegilor care au participat la proteste! Să continuam pană la capăt!
  Felicitări, de asemenea și liderilor de sindicat care conduc aceste mișcări!
  „Pe scut sau sub el!”

 20. felicitari pentru prima zi de proteste.sustin ,si trebuie sa fim mai convingatori ,ca trebuie sa fim tratati cu respect ,pentru ca avem in custodie persoane de la cea mai joasa speta ,pana la inalti demnitari ,care au incalcat LEGEA.Doamna pruna ,sa nu uite ca dansa a provocat revoltele in penitenciare ,prin prezenta ei la televiziunile de casa a guvernului BRUXELES. DRAGI COLEGI PROPUN SA NE LUAM CONCEDIUL DE ODIHNA TOTI O DATA ,SI SA VINA CIOLOS CU PRUNA LUI (editat) IN DOMENIUL JUSTITIEI ,SI SA ASIGURE CONTINUITATEA SISTEMULUI PENITENCIAR.SI CA O URARE PENTRU DOAMNA PRUNA,II DORESC SA FIE (editat) ,SI DUPA TOT FILMUL ASTA SA FIE ARUNCATA DIN MASINA ,PENTRU CA ASA MERITA,NE GANDINDUSE LA NOI CEI CARE SUNTEM IN MIJLOCUL INFRACTORILOR ,CARE AU COMIS ACESTE FAPTE ORIBILE ,MERITAM SA FIM RESPECTATI DE FUNCTIA DE MINISTRU AL JUSTITIEI. DOAMNA PRUNA VA FAC O PROPUNERE ,MERGETI IN ORICE PENITENCIAR DORITI ,FARA SA VA ANUNTATI SOSIREA ,SI INTRATI DIRECT IN SECTORUL DE DETINERE ,UNDE O SA CONSTATATI CA SI NOI ANGAJATII O DUCEM LA FEL DE RAU CA DETINUTII,NE MANANCA PLOSNITELE IN BIROURI,SUPORTAM ACELEASI CONDITII PE CARE LE AU DETINUTII CARE AU OMORAT UN OM SAU ZECE ,SI DUMNEAVOASTRA DOAMNA PRUNA NE TRATATI LA FEL CA PE DETINUTII CARE AU OMORIT OAMENI CU BUNA STIINTA .VA SOLICITAM SA RESPECTATI LEGEA ,SI SA NE TRATATI CU RESPECT,NOI CEI CARE LUCRAM IN PENITENCIARE NU AM COMIS NICI O INFRACTIUNE ,CA SA FIM TRATATI LA FEL CU DETINUTII.DOAMNA PRUNA VA DORESC DIN SUFLET SA FITI (editat) CA SA VA CONVINGETI CA AM AVUT DREPTATE.UN LUCRATOR DE PE SECTIE CU 250 DE DETINUTI,DE UNUL SINGUR.

 21. Felicitari colegilor din cele 5 penitenciare,s-a vazut ca SNLP este o forta care poate solidariza oamenii,urmeaza alte actiuni conform calendarului,nu trebuie sa ne pierdem speranta ,trebuie sa mergem mai departe si sa nu incetam pana nu obtinem ce meritam:salariu de merit si compensarea cu timp liber sau plata orelor suplimentare !!!! Dupa acest calendar trebuie facut altul si pana la alegeri saptamanal cate un pentienciar sa faca miting,HAI ca se poate,atunci vor intelege tehnocratii ca inechitatile nu se indreapta cu alye inechitati,si renunta la tupel si vrajeala de politicieni notorii,sa nu mai condamne politicienii ca ei sunt mai mincinosi ca ei !!!! DEMISIA dlui Pislaru,d-nei Pruna si dlui Cilolos !!!! Daca acesti oameni obtuzi si mincinosi ne reprezinta la Bruxelles e vai de noi !!!! Popor Roman !!! 😮

 22. PE EI PE MAMA LOR ,FELICITARI SNLP,SUNTETI CEI MAI TARI SI CEI MAI VIZIBILI.DEMISIA LUI PISLARU SI PRUNA !!!!! 😳

 23. Stiti ce este curios?
  Nu am vazut ofiteri prin gramada, desi este vb si de un drept care ii priveste si pe ei!

 24. Nu sunt convins ca aceasta doamna intelege ceea ce i se spune si ceea ce se intampla in momentul de fata!.Eu cred ca ea inca viseaza la consiliul Europei,la Bruxellex,la Parlamentul European….este total pe dinafara.Aceasta doamna este pe o alta lungime de unda cu tot ce se intampla in sistemul penitenciar si chiar in justitie.Personal nu am convingerea ca o face in mod intentionat,din rautate,sau ca are ceva cu noi!!!Nu,eu cred ca vrea sa pozeze in doamna ministru cumsecade,de treaba,care nu deranjeaza pe Primul-Ministru cu orice fleac,care e o membra de nadejde in cabinetul Ciolos si care danseaza asa cum i se canta din interiorul guvernului.Dar de la asta si pana la a nu aplica o lege,fie ea si OUG…e cale lunga!!!Asa ca…. AVENTURA CONTINUA!Va trebui sa nu lasam garda jos si sa o aducem cu picioarele pe pamant pe aceasta doamna care nu realizeaza nici acum ce vrem noi de fapt si de drept!Sau daca realizeaza,macar sa intervina in interiorul guvernului,pe langa Paslaru,Ciolos,sau oricare ministru indreptatit sa aplice legea si sa-i dea unda verde acestei doamne Pruna care d.p.m.d.vedere este total depasita,nepregatita,incompetenta si nu are ce cauta in fruntea MJ=ului!Se pare ca in ultimii ani numai de d-alde din astia am avut parte.Adica habarnisti.JOS PRUNA,JOS MINISTRUL JUSTITIEI,JOS INCOMPETENTA!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)