www.snlp.ro Web analytics

SNLP nu negociaza zilele libere pentru operativ: 12 sau nimic!

12SNLP a inaintat Ministerului Justitiei o propunere de solutionare a divergentei legate de compensarea muncii in zilele de sarbatoare legala, pentru schimburile operative. MJ a apreciat calitatea argumentelor identificate de noi si s-a angajat in identificarea unor solutii, dar se pare ca a dat putin de greu. Pe parcursul dialogului informal derulat ulterior solicitarii, au fost vehiculate mai multe variante posibile de rezolvare partiala sau de mijloc a situatiei cum ar fi acordarea, pentru inceput, a unui numar de 4-5 zile din totalul prevazut de lege, avand in vedere deficitul de resurse umane si cresterea numarului de ore suplimentare ca efect a acordarii tuturor zilelor libere.

SNLP a sustinut din start ca divergenta nu se poate rezolva decat intr-un singur mod si acesta este cel prevazut de lege. TOATE zilele de sarbatoare legala trebuie sa aiba acelasi regim. SNLP nu va accepta compromisuri si a avertizat ministerul in acest sens. Exista baza legala si angajatorul are datoria ca macar in al 12-lea ceas sa regleze aceasta problema care treneaza din anul 2007, de cand legislatia salariala ulterioara demilitarizarii, a devenit aplicabila prin emiterea normelor (OMJ 399/C/2007). Pentru reglementarea acestei probleme SNLP are pe rolul instantelor un proces inca din anul 2008, proces cu 45 de pârâti, blocat succesiv la fiecare termen prin diferite greseli neintentionate ale juristilor din unitatile chemate in judecata (urmatorul termen este pe data de 26 iunie 2012).

Prin dialog cu MJ, a fost stabilita organizarea unei sedinte in cursul zilei de 8 februarie 2012, la ora 12,00 la sediul ministerului, pentru transarea definitiva a problemei. Codul muncii enumera 11 zile libere (plus inca 2 zile pentru sarbatorile religioase ale cultelor, altele decat cele crestine) iar Acordul colectiv mai adauga si ziua de 29 iunie stabilindu-i acelasi regim, conform art. 143 din Codul muncii. In concluzie, strategia SNLP este simpla: 12 sau nimic!

Legea nr. 53 din 2004 republicata – Codul muncii

SECŢIUNEA a 3-a
Sărbătorile legale

ART. 139
(1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt:
– 1 şi 2 ianuarie;
– prima şi a doua zi de Paşti;
– 1 mai;
– prima şi a doua zi de Rusalii;
– Adormirea Maicii Domnului;
– 1 decembrie;
– prima şi a doua zi de Crăciun;
– două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.
(2) Acordarea zilelor libere se face de către angajator.
ART. 143
Prin contractul colectiv de muncă aplicabil se pot stabili şi alte zile libere.

 

Acordul colectiv la nivelul grupului de unitati ANP

ART. 29^2

Ziua de 29 iunie este considerata zi libera platita.

UPDATE

Pe data de 8 feb 2012 au avut loc doua sedinte, una la sediul MJ, in cadrul careia s-au stabilit principiile pe baza carora se va elabora decizia directorului general pentru compensarea muncii prestate in zile de sarbatoare legala si o alta sedinta, mai extinsa, la sediul ANP.

La finalul sedintei de la sediul MJ a fost semnat un document prin care se stabilesc atat intentiile cat si forma deciziei care se va emite si s-a stabilit ca cel tarziu vineri 10 feb 2012 se va emite decizia, urmand ca pana la data respectiva sindicatele si administratia sa identifice formula optima pentru o interpretare clara si unitara a dispozitiilor noi, la nivelul intregului sistem.

SNLP a participat la sedinta de la ANP cu o delegatie mai extinsa, invitand doi salariati din Penitenciarul Jilava, care se ocupa cu pontarea muncii, respectiv presedintele Filialei SNLP Jilava, Florin Stoica si contabilul sef al unitatii. In cadrul sedintei au fost dezbatute mai multe formule posibile si s-a convenit pe una dintre ele, urmand ca DCEAN ANP sa elaboreze un text pana pe data de 9 feb 2012, text pe care isi vor exprima opinia toate partile.

Dezbaterile au fost ingreunate de specificul activitatii si al programului schimburilor operative, precum si de incercarea de separare a muncii suplimentare, de munca in zilele de sarbatoare legala, deziderat care nu este chiar usor de indeplinit. In cele din urma se va opta pentru o definire a orelor de compensare similar concediului sau invoirii platite, deoarece nu prea exista alternative. Revenim cu detalii.

 

42 COMMENTS

 1. Sunt de acord cu „Ultimul samaritean”-sper sa nu fie chiar ultimul si pentru conformitate, se poate vedea ce am postat la „Repaus saptaminal pentru ture”. In ceea ce priveste cele postate -birfe si discutii contradictorii- chiar nu e tema propusa AICI in dezbatere si eu cred ca e mai bine sa i se spuna in FATA celui ce te nemultumeste-BARBATESTE- nu sub anonimat; si fac abstractie de tema, ca sa MULTUMESC colegilor de sindicat din Rahova,Jilava, Penit. Spital Jilava si A.N.P. -liderilor,dar si conducerii Sp.Jilava- care au fost alaturi de familia mea in momentele cind sotia era bolnava(de cancer) si apoi dupa decesul ei in noiembrie anul trecut! Am fost profund impresionat de solidaritatea colegilor cu care a lucrat sotia in sp.Jilava, inclusiv directorii, STIMATI COLEGI- VA MULTUMESC IN NUMELE MEU SI AL COPIILOR – ATI DAT DOVADA DE O M E N I E – LUCRU RAR INTILNIT IN ZILELE NOASTRE!! MULTUMESC DOMNEI „vice” NEACSU! VA DORESC TUTUROR SANATATE SI O VIATA LINISTITA ALATURI DE CEI DRAGI STIMATI COLEGI DIN SISTEM- cind norii negri se aduna peste noi, TREBUIE sa fim uniti, dar bine ar fi sa fim uniti si in zilele bune!

 2. Ma folosesc de aceste doua nume pt. ca uneori ma simt un nimeni sau un argat la curtea unora care se cred regi,dar sunt trecatori.

 3. [quote name=”Doru”]Daca se poate as vrea sa-l cunosc pe cel care se intituleaza ,,Nimeni”. Nu esti un nimeni deoarece imi placi cum scrii si gandesti. Si eu il astept la colt pe Dumitrascu. Multumesc.[/quote]
  Multumesc Doru,cred ca scriu bine pt. ca scriu adevaruri,ma consider un anonim,un nimeni,dar spun lucrurilor pe nume cum gandesc eu si la nivelul meu de intelegere.Nu-mi place sa mint si nici nu voi face cu buna stiinta niciodata in viata mea. 😆 😆

 4. Daca se poate as vrea sa-l cunosc pe cel care se intituleaza ,,Nimeni”. Nu esti un nimeni deoarece imi placi cum scrii si gandesti. Si eu il astept la colt pe Dumitrascu. Multumesc.

 5. multumesc bulgare de nea pentru urare,va doresc si voua tuturor drum bun in viata,dar pentru mine lacul e romania si putul sistemul penitenciar,cu rate de 600 de chf pe luna si doi copii mici,viitorul aici nu suna bine.Plec cu contract in uk,unde nu m-a intrebat nimeni cine m-a recomandat ca-n sistemul penitenciar ci ce stiu sa fac!codrut

 6. Pentru Argat:
  Ieri, 10.02.2012 urma sa se emita decizia ANP privitoare la compensarea zilelor de sarbatori legale. De asemeni, urma o ultima intalnire intre SNLP si ANP pe aceasta tema in vederea stabilirii in concret a punerii in aplicare. Nu e cazul sa fii pesimist in privinta acestei decizii. Ea va fi pusa in aplicare nu peste un an ci urmatoarea zi cand va ajunge in unitati…

 7. Felicitari pentru alegere Codrut, multi dintre noi abia asteapta oportunutatea sa o faca.Despre modul in care A.N.P. organizeaza concursuri prefer sa nu fac vorbire din respect de sine.Ai grija la plecare sa nu ,,sari din lac in put”, in rest toate cele bune.

 8. subiectele la educatie din centrele gherla,craiova si rahova au fost accesibile ca sa nu zic altceva-nu cunosc grilele de corectare dar 7 nu ere greu de obtinut.Problema e interviul,oricat de bine esti pregatit acolo te au in mana,orice ai spune,cum ai spune destinul e in mana lor,si ei stiu asta.cunosc doi candidati care spun ca au raspuns la fel si unul a trecut ,celalalt nu,diferenta :unul ofiter imputernicit ,picatul agent.domnilor transparenta si corectitudinea pe care o afisati este o himera,vorba unui om greu cu experienta:daca ai chemare te duci daca nu,nu-adica daca ai primit invitatie te duci daca nu stai acasa . cu respect un memebru snlp car va parasi sistemul

 9. In cazul in care va aparea in forma scrisa,va mai dura 1-2 ani pana se va pune in practica,asa e la noi si nu plateste nimeni pt. neaplicarea corecat a decizie.

 10. DOMNULE DUMITRASCU
  As vrea sa mai precizez un aspect,pe care l-am omis in postarea anterioara.
  Datorita atribuintelor de serviciu,ma intinlesc cu domnul Raileanu in curtea penitenciarului brailean si discutam probleme de natura sindicala,de serviciu dar niciodata nu s-a pus problema ca eu sunt de la SNLP si dinsul de la FSANP.
  Am discutat probleme care tin de intregul sistem penitenciar.
  Precizez faptul ca ma cunosc cu domnul Raileanu de peste 20 de ani,a facut practica in penitenciarul galatean in perioada in care era elev al scolii de maistri militari armurieri.
  Daca gresesc in afirmatiile mele il rog sa ma corecteze.

 11. Este o decizie, pe care daca o vedem scrisa, recunosc ca este foarte importanta. Ce s-a intamplat la intalnirile de la MJ cred ca se poate verifica (cine ce aport a avut). Ideea este ca ne pierdem energiile pe verticala, intre Stefan si Sorin si tot asa pana la nivel de membru de sindicat. Treziti-va fratilor! Asta convine de minune adminitratiei. Faceti ceva si incetati cu prostiile!

 12. 2. Stefan are intr-adevar calitati ! Si stii foarte bine ca nu vei ajunge niciodata sa ti se deschida usile asa cum i se deschid lui. Daca tu ai realizat ceva a fost doar prin forta, jigniri, afrond extrem adus unor persoane in multe cazuri nejustificate. Sa-ti reamintesc de acel Penifest mizer in care ai terfelit imaginea unor oameni lasand toti cretinii sa se exprime in cel mai nennorocit mod cu putinta ?

  Asa e ! SNLP nu a aruncat cu insemnele unei structuri ce se doreste a fi respectata ! SNLP a ars raul simbolic pentru o intreaga societate romaneasca la acel moment. Gestul nostru a fost unul reprezentativ miscarii sindicale si nu unul care sa nasca idei periculoase pentru un presedinte atat de inversunat impotriva poporului roman. Dovada fac si masurile ulterioare impotriva politistilor. Uiti de „javra ordinara” ? Ti-ai permis a incalca in mod fraudulos intentiile de bun simt ale SNLP cu ocazia mitingului de la Ministerul Justitiei…Noroc ca la acel moment, ca si acum, erati prea putini sa va faceti auziti !

  Dumitrscu….cu oameni ca tine, cu lideri ca tine avizi dupa putere, de miscarea sindicala se va alege praful !

 13. Nu am zis niciodata ca am avut oferte din partea dumneavoastra.
  Stiu doar ca am postat,ca cele doua sindicate sa faca front comun in actualul context economico-social.
  Este posibil ca acest lucru sa fi fost facut de catre unii prieteni….
  Cu siguranta a-ti observat ca nu ma ascund sub protectia anonimatului.
  Va doresc multa sanatate,lucru de care avem nevoie toti,inainte de toate.

 14. 1. Dumitrascu, dupa cum ai observat, cel in masura sa administreze acest site ti-a lasat placerea de a avea un drept la replica fata de cele s-au spus despre tine aici. Ideea e ca, tu pe site-u tau, orice nepotrivire sau minim interes despre persoana ta il tratezi ca off-topic taind pur si simplu elementele care iti aduc acuze zic eu, in mare parte adevarate.

  Stii care este problema ta de fapt ? Schimbarea „blanii” functie de vremurile in care se zbate sistemul penitenciar. Cand ai simtit ca e groasa ai facut in asa fel incat sa dispari si sa revii sub o alta infatisare. Trecerea ta din director adjunct ca presedinte de federatie este un lucru de blamat din punct de vedere moral.

  In alta ordine de idei, afirmi ca nu alergi intr-un suflet dupa distrugerea grupelor SNLP…Aici chiar dai dovada de putina ipocrizie…Spune tu cu gura ta ca nu te-ai dus glont la penitenciarul in care ai auzit ca sunt unele probleme de intelegere intre membrii SNLP incercand sa le expui problemele ca si cand ai fi tatuca tuturor rezolvarilor lor. O atitudine de asemeni de blamat in contextul in care te joci cu reprezentarea asta ca si lider ce esti.

 15. Stimate coleg Sorin Dumitrascu, eu nu am pomenit de site-ul FSANP, nu stiu de unde aceste afirmatii.
  La Jilava nu s-a dat foc la o papusa Boc, nu sunteti bine informat.
  Eu v-am apreciat totdeauna si va apreciez in continuare, dar daca va critica cineva e bai?
  Eu daca simt nevoia sa va critic va spun personal.
  Haideti sa nu mai dezgropam mortii, e mai bine asa.
  Nu am spus si nu voi spune ca ati facut numai rau, toti gresim.
  Sindicatele trebuie sa fie unite, dar prea repede uitati ce s-a postat despre Stefan si alti lideri SNLP pe site-ul FSANP.
  Pe timpul cand a fost emisa celebra Decizie 307 nu exista consultare cu sindicatele, decat formala, si asa e prea mult spus, se trimitea un proiect de decizie cu termen de raspuns de cel mult o zi, nu se tinea seama de propunerile facute si gata decizia.
  Sa facem un pic de efort pentru aducere aminte.
  Haideti sa lasam laudele si sa facem ceva pentru cei care ne-au ales, iar sindicatele in ultimii ani chiar au facut multe lucruri bune pentru membrii de sindicat si nu numai, repet toate sindicatele.

 16. Este adevarat cu tirgu Jiu dar nu erati in FSANP cred cand s-a deschis procesul.Dle Dumitrascu

 17. Dle Dumitrascu,sunt un membru SNLP si ma convinseserati ca sunteti un lider acum dintr-un fost director general atunci cand ne-ati vizitat unitatea de curand,cand ati spus ca Stefan minte ca nu se dau banii pe echipament in primul trimestru al anului 2012,ca se vor da banii ,ca el nu stie ce vorbeste,am ramas un pic surprins si chiar nauc,dar s-a dovedit ca dvs. ati mintit sau ati fost prost informat,mi-ati vandut o iluzie,un fals stiti ce probleme sunt cu banii,iar la mine mai grave parca decat la altii,orice zvon despre bani ma face sa-i includ in calculul lunar al cosului de venituri si cheltuieli.Acum, am o explicatie doriti sa iesiti in evidenta,pt. a convinge cat mai multi oameni,dar daca nu a fost o greseala acel anunt cu banii pt. echipament atunci,pe termen scurt castigati insa pe termen lung o sa pierdeti.Oricum asa cum ati spus vreau sa cred ca ambele sindicate lupta pt. drepturile noastre,nu faceti parte din sistem dar cred ca se poate si asa daca acei oameni pe care ii reprezentati cred ca da e in regula.Recunoasteti unele aspecte cum ar fi decizia 307,cu fractiile de 8 ore pierdute etc,e un lucru bun ca aveti puterea sa recunoasteti cand ati gresit.Lupta deschisa intre cele doua sindicate din sistem nu face bine membrilor lor,asa ca rog ambii presedinti sa se abtina sa raspunda la provocari,sa nu incite membri sau liderii din teritoriu la conflicte deschise,din punctul meu de vedere avem sindicate cu o activitate buna,chiar foarte buna prin comparatie u cele de la politie sau alte structuri,este loc si de mai bine.Daca BNS si Alfa se unesc ce faceti in situatia aceea??Va rog sa-mi raspundeti dle Dumitrascu!dar si dl Teoroc. 😮 😮 😮 😮 😮 😮

 18. Explicatii 2…

  6. FSANP are process castigate in chestiunea zilelor lib ere pentru sarbatori si chiar am avut Targu Jiu unde am avut pana recent practica acordarii acestora desi era neclar la nivel de sistem.
  7. Acea decizie 307/2006 n-a fost perfecta insa a fost momentul din care au inceput sa se ponteze si sa se acorde ore suplimentare. Da, ignorarea fractiilor fost o greseala facut cu consultarea sindicatelor.
  8. Am avut aceiasi abordare si ca DGA si ca lider de sindicat. Drepturile personalului au fost si atunci importante si sunt si acum. Pentru cine stie putina istorie nu cred ca e neclar.
  9. Nu ies in mass media dintr-o salbiciune pentru sticla sau publicitate, ci pentru că trebuie. E necesar și util să fim o prezență recunoscută public. E opinia mea și puteți să nu fiți de acord cu dânsa.
  10. Informez cât mai repede pentru că așa mi se pare că trebuie să circule informația, și mă uimește aprecierea lui Florin Stoica referitoare la modul în care se comentează pe site-ul FSANP. Sunt și acolo oameni liberi stimate coleg.
  11. Am fost școlit în România și UK, care-ar fi problema. Nu sub mandatul PDL, daca asta va era problema.
  12. Nu, nu i-am facut nicio oferta lui Radu Hilohe desi stiu ca a mai discutat pe tema asta cu dl Raileanu. De principiu nu facem oferte la liderii SNLP, desi candva un sindicat a fost ofertat si a acceptat sa plece din FSANP si nu vad o problema in asta.

  Multumesc tuturor pentru feedback si va astept pentru orice explicatii.

 19. Revin cu explicatii…

  1. Nu știu dacă e criticabil că sunt unii oameni care mă felicită sau că sunt oameni care au o părere bună despre subsemnatul.
  2. Si eu am o părere bună despre Stefan Teoroc si n-am ascuns niciodata asta desi au fost momente tensionate. Are calitati de necontestat.
  3. Am cost dat afar din sistem pentru ca mi-am permis sa ma cert cu Tudor Chiuariu. Eram membru SNLP, si Stefan a incercat fara succes sa ma apere.
  4. Pentru cei care au o problema cu actul de fronda prilejut de aruncarea caschetelor le-as aminti un act de fronda si mai percutant, arderea unei papusi Boc la Jilava. Nu mi-am permis sa critic.
  5.Am facut multe din punct de vedere profesional, candva pe acest site am postat si o lista succinta. Insa nu-mi propuns sa va conving desi poate ca n-ar strica.

 20. PS. N-ar fi mai bine să-l complimentați și domniile voastre pe Ștefan Teoroc pentru efortul depus și să conchidem că, noi sindicatele, ne-am făcut treaba?!

 21. Ce ați pățit fraților?! Am înțeles că aveți o altă părere despre subsemnatul. Nu mă derajează. Aveți dreptul. Încerc să explic tuturor unde sunt nelămuriri, n-am pretenția să-i conving pe toți mai ales că unii nici nu vor.

  Ce să fac dacă oamenii se bucură și apreciază că am pus umărul la rezolvarea unei probleme?! Să nu le mulțumesc?! Vi s-a părut că n-am fost obiectiv?! Care-i supărarea?!

  Am văzut cineva la un PS ca are o problema cu „fosti lucratori dezertati, care s-au intors de la MAI sa schimbe intr-o zi sistemul penitenciar …”

  Aflați fraților că n-am „dezertat”, am fost dat afară de un ministru numit Tudor Chiuariu cu care ma aflam in conflict dupa ce l-a adus pe Marius Iosif si toata pleiada aia de semi-cretini, atunci fiind membru SNLP care SNLP a încercat fără succes să mă apere.

  Pentru nelămuriri vă stau la dispoziție. Și mie îmi plac legendele, dar totuși… una e una și alta e alta.

 22. Intr-adevar sunt multe de discutat pe acest subiect al pontarii si compensarii zilelor de sarbatoari legale.

  La un moment dat, ai afisat aici pe site un tabel (Situatie centralizata misiuni operative la nivelul sistemului penitenciar) care se dorea completat de catre fiecare unitate in parte. Acest lucru s-a realizat ?

  Interesanta abordarea schemelor ce definesc misiunile specifice in raport de care se poate stabili si deficitul de personal, deficit de care am putea sa ne legam in urmatoarele intentii de ocupare a posturilor vacante. Din aceeasi schema se pot trage si concluziile vis-a-vis de cei care organizeaza aceste misiuni, daca eficientizeaza la maximum personalul…Poate fi si un criteriu de evaluare al acestora pe viitor….

 23. [quote name=”jon”]RADULE COLEGII TAI CEI 5 ARESTATI REZISTA DIN CE IN CE MAI GREU. TU TE LAUZI[/quote]Tu ce faci pt. ei,Radu a facut si chiar a reusit unele lucruri pt. ei,insa nu i-a bagat el acolo si nici nu are puterea sa-i scoata,dar el se lupta in continuare e un subiect sensibil pt. el iar tu esti un pic de c…a ,ataci exact unde este el sensibil,luptatorule din umbra,esti un c…..s.

 24. [quote name=”Florin Stoica”]Nu vreau sa fiu lipsit de modestie si nici sa creada cineva ca-i iau apararea lui Stefan, sincer nu are nevoie de asa ceva, se descurca si fara mine mai mult decat altii care sunt laudati si iar laudati.
  Totusi am pretentia ca stiu destule despre actiunile si rezultatele SNLP, la foarte multe participand personal si aici fac referire la modificari normative, legislative si tot felul de proiecte, ordine MJ si decizii ANP.
  Aportul pe care-l aduce Stefan la aceste acte este decisiv, hotarator si cel mai important e de mare calitate.
  Noi spre deosebire de altii nu ne ocupam cu inregistrari, cu laude, cu elogii, preferam sa muncim si sa lasam ceva in urma noastra pentru colegii nostrii si implicit pentru noi, spun si pentru noi pentru ca toti liderii de sindicat lucram efectiv in acest sistem si ne intereseaza rezultatele.
  Ce ar trebui dragi colegi sa facem?
  Sa incepem in secunda 2 dupa finalizarea dicutiilor sa ne laudam singuri?
  Ba mai mult sa punem vreo 5-6 colegi sa ne aduca multumiri pe site pentru ce mari bravuri am facut noi?Oameni care nu au participat la aceste intalniri si care nu au cum sa stie aceste lucruri decat daca ne punem noi nisip in cap.
  E tragi-comic dar vad ca la unii tine, eu cred ca suntem destul de maturi toti membrii SNLP, stim pe cine am ales, stim cine ne reprezinta si avem incredere in acestia.
  Lauda de sine nu miroase a bine si traduc eu miroase a neputinta, a infatuare.[/quote]
  Mai Florine tu uneori ai un har de a spune lucrurilor pe nume cum putini il au,nu ti-o lua in cap am specificat uneori. 😆 😉

 25. Nu prea inteleg motivul comentariilor, subiectul era altul: zilele de sarbatoare si compensarea lor.
  Si ar fi fost atatea de discutat pe subiect…

 26. Radule, unii uita cum prin propaganda s-au castigate alegerile prezidentiale in 2004, apoi in 2009, iar efectele le resimtim cu totii in viata de zi cu zi.Acest Sorin Dumitrascu oare de cine a fost scolit si apoi numit D.G.A?Cine uita istoria este condamnat sa o repete!

 27. Problema discutata azi este interesanta. sunt pontator. Stiu ce inseamna lupta cu cifrele. Stiu ca oamenii din paza sunt putini. Stiu ca fiecare zi este o provocare in lupta cu orele suplimentare. Oamenii din subordinea mea au dreptul la a lua aceste ore suplimentare. Recuperari. Multe recuperari. Ecuatia este complicata. Mai sunt si concedii de dat. Atarna greu in ecuatie. Oamenii sunt sau pot fi nemultumiti la Galati. Nu poti sa-i multumesti pe toti. Nu cer scuze sau locuri si momente pentru a pierde timpul insa oamenii trebuie sa stie ca cineva se gandeste si la ei. Se sta acceptabil la schimburi. Se sta bine la escorta. Situatie de criza. Penitenciara.

 28. Nu vreau sa fiu lipsit de modestie si nici sa creada cineva ca-i iau apararea lui Stefan, sincer nu are nevoie de asa ceva, se descurca si fara mine mai mult decat altii care sunt laudati si iar laudati.
  Totusi am pretentia ca stiu destule despre actiunile si rezultatele SNLP, la foarte multe participand personal si aici fac referire la modificari normative, legislative si tot felul de proiecte, ordine MJ si decizii ANP.
  Aportul pe care-l aduce Stefan la aceste acte este decisiv, hotarator si cel mai important e de mare calitate.
  Noi spre deosebire de altii nu ne ocupam cu inregistrari, cu laude, cu elogii, preferam sa muncim si sa lasam ceva in urma noastra pentru colegii nostrii si implicit pentru noi, spun si pentru noi pentru ca toti liderii de sindicat lucram efectiv in acest sistem si ne intereseaza rezultatele.
  Ce ar trebui dragi colegi sa facem?
  Sa incepem in secunda 2 dupa finalizarea dicutiilor sa ne laudam singuri?
  Ba mai mult sa punem vreo 5-6 colegi sa ne aduca multumiri pe site pentru ce mari bravuri am facut noi?Oameni care nu au participat la aceste intalniri si care nu au cum sa stie aceste lucruri decat daca ne punem noi nisip in cap.
  E tragi-comic dar vad ca la unii tine, eu cred ca suntem destul de maturi toti membrii SNLP, stim pe cine am ales, stim cine ne reprezinta si avem incredere in acestia.
  Lauda de sine nu miroase a bine si traduc eu miroase a neputinta, a infatuare.

 29. De ce nu spui Hilohe ca activitatea populista ii este atribuita lui Dumitrascu in speranta obtinerii a cat mai multi membrii pentru federatia lui ?
  Si, fii sincer ! Tie nu ti-a facut nicio propunere argumentandu-ti ca-ti va rezolva toate problemele la Galati ?

 30. Astazi,mai mult ca niciodata,aruncatul cu noroi in munca unor oameni a devenit sport national.
  Este adevarat ca STEFAN TEOROC nu are slabiciunea altora,de a aparea pe sticla ptr. a da bine in fata membrilor de sindicat.
  Emit pretentia,fara a parea lipsit de modestie ,ca il conosc de ceva timp si este un adept al pasilor siguri.
  Nu face promisiuni decit atunci cind este sigur de afirmatiile lui.
  Daca altii sunt de alta parere,o pot spune direct si nu in spatele unui anonimat de doi bani.
  Puteti urmari acest lucru si veti vedea ca am dreptate. A apleca urechea la populism este in opinia mea o mare greseala, asta nu inseamna ca nu pot fi contrazis de colegii din sistem.
  Sa auzim numai de bine.

 31. Ai[quote name=”Tepes”]Vad ca pe blog-ul FSANP deja se ridica elogii de laudatorii de serviciu ai dlui Dumitrascu ,insa nu recunosc ca aceasta problema a fost ridicata de SNLP,sustinuta si urmarita de prin 2007,dovada este chiar procesul la nivel national in care sunt actionate 42 de penitenciare,dar pana la urma daca scopul e comun…mijloacele lasa de dorit,daca nu te lauzi singur cine sa o faca,pacat ca iei lauri mult mai mari decat meriti pt. ce ai facut,”politica de partid” ce sa-i faci,uitam decizia 307 prin care dl Dumitrascu a ignorat mii si mii de ore (fractii de 8 ore) suplimentare ale celor de la schimburi.Am observat ca unii il complementeaza ca ar fi bun ca director general,iar dansul multumeste..!!??..a fost fratilor director general si un exemplu este mai sus din ce a facut..lasati-ne cu de astea,o fi un scop al dumnealui dar sper din punctul meu de vedere sa nu si-l atinga nici-odata,fara suparare. 😮 😮 😮 😮 🙁 🙁 :sad:[/quote]
  Ai dreptate,Tepes,am observat si eu ca dl Dumitrascu multumeste celor care il complimenteaza ca ar fi un bun director general,doamne pazeste..!scuipa in san,dar ar fi culmea culmilor,metaforic vorbind din lup a devienit capra,din capra sa devina lup iar cand nu va mai fi lup sa devina iarasi capra (presedinte FSANP),comic.. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 dar la noi lupul isi schimba parul si naravaul dupa cum bate vantul,stramosii nostrii au fost niste prosti,proverbul este contrazis in prezent.. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

 32. Cei nemultumiti de activitatea mea,se pot adresa direct lui STEAN TEOROC.
  Le dau statutul,stiu ce au de facut si rezolvam problema in mod democratic,fara cearta si mizerie.
  Daca am facut sau nu ceva pentru membrii de sindicat,sunt altii in masura sa comenteze si nu papusarii de doi lei,care nu stiu ptr. ce ridica sume mari de bani si sunt posesori de masini de lux folosind metode care o dau in latuta penala.

 33. Le recomannd colegilor mei din sindicat,care au ceva de spus,legat de activitatea mea sindicala,sa vina si sa-mi spuna in fata nemultumirile pe care le au.
  Daca sunt oameni cu coloana vertebrala,ar trebui sa-si dea numele atunci cind au ceva de comentat la adresa mea.
  A avut loc un bilant la nivel unitatii,unde domnul Stancovici a dat cuvintul tuturor,dar nu am vazut nici un combatant care sa spuna ce neajunsuri are in activitatea sa.
  Cunosc faptul ca unitatea are cite unul care se umfla in pene,dar pe suprafete cit gaura unui covrig.
  In ceea ce priveste modul in care m-am implicat in activitatea schimburilor,se pot cere procesele verbale de la sedintele de comanda,unde se poate vedea cu usurinta spusele mele,sau pot fi intrebati cei care lucreaza in ture.
  Nu intru in discutii neprincipiale cu lasii,pe care-i conosc foarte bine si care fug de responsabilitate.
  P.S.–Sindicatul din care fac parte nu lanseaza atacuri murdare si josnice si este format din lucratori de penitenciare si nu din fosti lucratori dezertati,care s-au intors de la MAI sa schimbe intr-o zi sistemul penitenciar romanesc.
  Se va schimba dar cu pasi marunti si siguri.

 34. Vad ca pe blog-ul FSANP deja se ridica elogii de laudatorii de serviciu ai dlui Dumitrascu ,insa nu recunosc ca aceasta problema a fost ridicata de SNLP,sustinuta si urmarita de prin 2007,dovada este chiar procesul la nivel national in care sunt actionate 42 de penitenciare,dar pana la urma daca scopul e comun…mijloacele lasa de dorit,daca nu te lauzi singur cine sa o faca,pacat ca iei lauri mult mai mari decat meriti pt. ce ai facut,”politica de partid” ce sa-i faci,uitam decizia 307 prin care dl Dumitrascu a ignorat mii si mii de ore (fractii de 8 ore) suplimentare ale celor de la schimburi.Am observat ca unii il complementeaza ca ar fi bun ca director general,iar dansul multumeste..!!??..a fost fratilor director general si un exemplu este mai sus din ce a facut..lasati-ne cu de astea,o fi un scop al dumnealui dar sper din punctul meu de vedere sa nu si-l atinga nici-odata,fara suparare. 😮 😮 😮 😮 🙁 🙁 🙁

 35. In codul muncii este prevazut un spor de 100% pt. zilele de sarbatoare legala si nelucratoare.Procesul deschis de SNLP misca lucrurile intr-un sens bun,daca este tergiversat ,e clar ca este un ghimpe in coasta dar cred ca la CEDO va fi o rezolutie pozitiva,in Romanica in urma indicatiilor pretioase ale „mult iubitului nostru presedinte” justitia nu stiu daca mai este jsutitie,ramane de vazut.Este bine ca SNLP insista pe respectarea legiilor in vigoare si ca nu accepta compromisuri. 😮 😮 😮 8)

 36. Foarte frumos, am ajuns sa prind ziua in care incepem sa fim respectati. Dar in fruntea F.S.A.N.P. se afla un individ cu un trecut patat, murdar ( LIDERUL LIDERILOR DUMITRASCU ) un fugar in cautarea razbunarii, care incearca prin diferite strategii sa demonstreze salariatiilor din sistem ca-i singura persoana care lupta neancetat pentru binele lor.
  Cat timp a fost director general al A.N.P. a demonstrat cat de „capabil” a fost si este ( DREPT RECUNOSTINTA A FOST ELIMINAT DIN SISTEM ). Cum este posibil ca un asa element sa se prezinte la posturile T.V.si sa sustina faptul ca el reprezinta toti salariatii din sistemul A.N.P ( JENANT ). Acest mic anonim care ascunde privirea ca OANA ZAVORANU in spatele unor perechi de ochelari ( MITINGUL DISPERATILOR 😮 , 😥 ,IN CARE AU ARUNCAT CU SEPCILE IN SEDIUL P.D.L.) cat timp a fost director general OARE CE-A FACUT ?!?! nimic din punct de vedere profesional ( A MANCAT LA GREU DIN FONDURILE M.J. CA UN RECHIN FLAMAND) nu tu reforme,modernizari, dotari etc.

 37. Ce spui tu Andrei e vorba de ore suplimentare din zilele de sambata si duminica, dar solicitarea SNLP face referire la sarbatorile legale gen:Craciun Paste, cand cei de la programul de 8 ore stau acasa.
  Pentru cei din operativ, tura consideram ca e corect ca acele zile speciale cand isi lasa familia acasa si pleaca sa-l injure domnul ppl, e corect si legal sa fie pontati dublu.
  Prin acest mod de pontaj nu doar ca ar fi un castig pentru operativ dar ar fi si o recunoastere a efortului depus de acestia pentru asigurarea legalitatii detinerii, linistii si ordinii in unitate in aceste zile de sarbatori legale pervazute in codul mincii.
  Bineinteles ca din partea ANP avem doar piedici, cei mai multi dintre ei nu au lucrat o zi la tura sa vada ce sentiment te incearca atunci cand in seara de Anul Nou pleci la serviciu si-ti lasi familia „sa petreaca singuri”, daca poate?
  Si eu sunt de parere ca in aceasta situatie nu se poate lucra cu jumatati de masura, ori e alba ori e neagra.

 38. Din ce spui tu Andrei, acele ore suplimentare curg din diferenta timpului efectiv lucrat in raport cu zilele lucratoare ale lunii respective, sunt calculate cum dealtfel se procedeaza in mod normal.
  Asta nu inseamna ca acele zile sunt recompensate.
  Sa speram ca astazi se va lamuri si chestiunea asta ! Ar fi un castig in plus pentru operativ.

 39. Stiu ce spui Andrei dar nu despre asta este vorba. Lucrul in zilele de sarbatoare trebuie compensat chiar daca in luna respectiva nu ai ore suplimentare, din diferite motive. Mai ramane problema pontarii zilei libere. O vom discuta azi.

 40. De acord, deja la unele unitati se practica deja. Zilele cu sarbatori legale sunt scazute din totalul zilelor lucratoare, adica nu sunt considerate zile lucratoare. Prin urmare orele lucrate in sarbatorile legale ajung sa fie ore suplimentare care se recupereaza.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)