www.snlp.ro Web analytics

Schimb de experienta. Parteneri din alte sisteme penitenciare

În perioada 10-13 Octombrie, în Ungaria s-a derulat Conferința Internațională a Parteneriatului Sindicatelor din Penitenciare, parteneriat constituit din organizații sindicale din Ungaria, Polonia, Slovacia și Germania. SNLP a avut reprezentati la această activitate, la invitația Federației Naționale a Sindicatelor Independente a Penitenciare din Ungaria, ocazie cu care au fost prezentate activitatea și strategia organizației.

Pe parcursul a două zile de lucru, participanții s-au familiarizat cu realitățile sistemului penitenciar maghiar, prin vizitarea penitenciarului Vac și interacțiunea cu reprezentanții administrației dar au avut și posibilitatea analizării modului în care funcționează dialogul social la nivelul sistemului penitenciar, în fiecare dintre țările participante.

Au fost abordate subiecte privind condițiile de muncă (situațiile de violență ridicată), riscurile asociate profesiei, deficitul de personal, modul de funcționare al procesului de informare și consultare, sistemul de salarizare aplicabil și condițiile de pensionare. Schimbul de informații s-a dovedit util, cu această ocazie fiind identificate nevoi comune ale organizațiilor sindicale, care vor fi abordate într-un proiect și s-au discutat măsuri concrete de colaborare in viitor.

Adrian Neagoe – vicepresedinte SNLP

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)