www.snlp.ro Web analytics

Se confirma: din 1 noiembrie salariul minim creste cu 180 lei

Aflam de pe pagina federatiei noastre, PUBLISIND, ca maine in CES, se voteaza avizarea proiectului de HG prin care salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata creste cu aproape 10% incepand cu 1 noiembrie 2018, ceea ce depaseste nivelul negociat cu confederatiile sindicale. Pentru prima data in istoria salariala a tarii noastre vedem o impartire a salariului minim dupa criteriul studiilor si cel al vechimii. Cei cu studii superioare sau cu vechime peste 15 ani trebuie sa fie platiti cu minim 2350 de lei brut incepand de luna urmatoare (click pe imagine)!

 

 

16 COMMENTS

 1. Buna ziua. Care este salariul de functie brut? La noi este cazul de majorari sau nu? (nu ma refer la cei cu studii si nici la incepatori, ci la cei care muncim de mai bine de 10 ani). Multumesc.

  • anexa la HG cu salariul minim? acelea sunt in nomenclator si in statele de functii dar se vor activa prin aplicarea legii-cadru

 2. Agent de Penitenciar Domnule Teoroc doresc un raspuns da sau nu . In prezent licentiat in Drept functia op pr 1 vechime 23 ani serviciul supraveghere sectie . De la 1 Ianuarie 2019 mai beneficiez de sporul de studii superioare. Astept raspuns . Cu respect.

  • Nu s-a anuntat momentan la ce se va raporta salarizarea incepand cu 1 ianuarie 2019. Personal, ca si anii precedenti, cred ca vom avea parte de acelasi episod al ordonantei care a reglementa salarizarea pentru anul viitor cu aplicabilitate partiala sau trunchiata a L153/2017. Este doar o opinie.

 3. La ce va referiți cand folositi formularea ,, funcții prevăzute cu studii superioare”? Legea salarizării unitare nu face nici o referire in sens restrictiv. O explicație, se poate?

 4. de ce discutam despre salariul minim pe economie, cand noua ne vor ingheta salariul la nivelul din 2018? de ce nu discutam despre cresterile de 25% din diferenta promisa? nu ne lasa sefii de la partid?

  • N-am prea inteles partea cu lasatul de catre sfii unor partide…in rest ramane de analizat impactul si predictibilitatea acestor masuri.

  • Nu exista o suma anume. Salariul de fucntie brut (ecgivalent sal minim) variaza de la agent la agent. Ca atare o eventuala aliniere cu un 2080 in 2018 sau 2350 in 2019 va consta la fiecare in parte cu diferenta dintre ce are acum si aceste sume.

 5. Din 2019 vor ingheta salariile;am 20 ani in sistem,studii superioare,deci nu voi vedea nici o majorare?iar anunturi cu apa de ploaie?

  • Hai sa ne delimitam putin de presupuneri si sa urmam fix prevederile legale. Daca vei ocupa o functie prevazuta cu studii superioare, din 2019 vei beneficia de un salariu minim brut (sal fct brut) in cuantum de 2350 lei.

 6. Pai si ne afecteaza pe noi in mod pozitiv? Eu spre exemplu am salariu functie majorat 2044 ron. E posibil sa se duca putin mai sus ?

  • In anul 2018 functiile neprevazute cu studii superioare (agenti) vor beneficia de un salariu min brut (salariu de functie) in cuantum de 2080 lei iar functiile prevazute cu studii superioare de 2350 lei, in clusiv cei cu vechime mai mare de 15 ani. Abia din 2019 putem vorbi de un 2350 pentru agenti, pentru cei ce vor ocupa functii prevazute cu studii superioare.

  • Titluri cu ”SE CONFIRMĂ” apăreau și când se anunța creșterea cu 25% de la 01.01.2018, înainte ca ”REVOLUȚIA FISCALĂ” să fie anunțată. Lumea chiar nu se învață minte că de fapt se împart ”fazani” sau bani luați din viitor (vor plăti copii și nepoții noștri)?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)