www.snlp.ro Web analytics

Salarizare 2016. Din ceață-n fum. MJ/ANP – pe nicaieri!

fly on money

UPGRADE 2 proiectul a fost aprobat si va fi trimis spre promulgare. In forma finala a legii adoptate de Parlament a fost reintrodus amendamentul respins de comisii. Sectoarele medical si socio din sistemul penitenciar vor primi majorari de 25% iar celelalte sectoare – de 10%.

UPGRADE 1 – varianta finala a amendamentelor care se vor vota azi in plenul Camerei deputatilor.

Dupa jumatate de an de praf in ochi si promisiuni de cresteri salariale prin noua lege unitara de salarizare care urma sa se aplice din 1 decembrie 2015 (efectele noii legi incepand cu salariul din ianuarie 2016), guvernul Ponta si-a luat zborul dupa o tragedie care a trezit Romania din letargie. Si-a luat zborul cu tot cu promisiuni. In urma se spune ca a ramas un context social-politic instabil care nu mai permite adoptarea acestei legi pana la 1 decembrie. Prin urmare s-a deschis din nou sezonul compromisurilor.

Voi evita pe cat posibil sa intru in aspectele politice si mai ales electorale, insa este destul de greu sa descrii contextul fara sa atingi latura politica. Promisiuni s-au facut tuturor. Unele au fost si materializate (sanatate si educatie). Greu de oprit procesul aflat in plin avant, fara riscuri sociale dar si electorale masive. Tot sectorul public asteapta majorarile salariale promise, ca minima reparatie dupa 6 ani de austeritate si diminuari.

Singura modalitate posibila pentru propulsia rapida a unor cresteri salariale care sa devina active inainte de finalizarea bugetului de stat pentru anul 2016 este procesul de alipire a unor prevederi in acest sens la un proiect de lege aflat deja in Parlament intr-un stadiu avansat al procesului legislativ. Nu mai era timp pentru un proces legislativ cap-coada care urma unui proiect nou depus. A fost identificat actul si prin urmare s-a tras la foc automat si fara fundamentari, o rafala de amendamente la respectivul proiect, amendamente care evident ca nu au nicio legatura cu proiectul initial.  

Trebuie inteles exact faptul ca daca nu este creat acum cadrul juridic pentru includerea in buget a sumelor reprezentand cresteri salariale, in baza unui buget deja adoptat eventuale acte normative ulterioare orientate in directia unor cresteri salariale nu sunt sustenabile. Prin urmare miza este mare iar timpul scurt. Instabilitatea politica si sociala creeaza insa situatii ciudate. Presa acuza PSD ca pune pe butuci bugetul Romaniei, liberalii se opun sau se abtin, strada pune presiune, in timp ce 600 mii dintre salariatii bugetari se incapataneaza sa fie inca in viata, traind de 6 ani dintr-un venit lunar situat in jurul salariului minim pe economie. 

Astazi incepand cu ora 10,00 la camera deputatilor a avut loc sedinta Comisiei de munca si protectie sociala in cadrul careia au fost dezbatute si adoptate/respinse amendamentele propuse, urmand bineinteles supunerea la vot in plenul camerei. BNS a desemnat ca participanti la sedinta comisiei un vicepresedinte al confederatiei si pe presedintele PUBLISIND/SNLP care a asistat la intreaga sedinta organizatia noastra avand astfel ocazia de a-si forma o opinie clara si sigura privind demersul.

Lista de amendamente este lunga si o vom publica speram in cursul zilei de maine avand in vedere ca ceea ce detinem la acest moment a fost deja modificat in cursul sedintei de azi. Asteptam ultima varianta a proiectului cu amendamente, care se va supune votului plenului camerei in scurt timp (posibil chiar maine) si o postam ca upgrade la prezentul articol. Vom mentiona doar faptul ca ANP/MJ au incercat timid sa alinieze personalul din sectoarele socio si medical la cresterile de 25% aprobate pentru aceste sectoare publice la nivel national insa, surprinzator, nu au avut reprezentanti la sedinta, care sa sustina amendamentele, in lipsa autorilor amendamentelor acestea au fost respinse din start. De asemenea nu au informat nici SNLP de initiativa astfel incat sa putem avea aport.

Precizam faptul ca MAI a avut o trupa de 5-6 specialisti in frunte cu seful directiei financiare (chestor de politie) in timp ce ANP ne-a raspuns la intrebarile puse chiar din sedinta comisiei de munca ca nu au stiut de sedinta si ca nici la MJ nu s-a primit vreo invitatie in acest sens. Putem sa il credem pe directorul general ANP ca nu a fost anuntat insa nu intelegem cum doua institutii de importanta MJ si ANP cu directii juridice largi pline cu experti de clasa pot fi atat de nepasatoare la evolutia singurului act normativ care poate influenta salarizarea noastra in urmatorii ani.

Nu vom insista pe subiect pentru ca este inutil. Parerea noastra referitor la competenta MJ/ANP este formata si exprimata inclusiv in articolul precedent postat putin mai devreme. Probabil ca si seful juridicului din ANP se regaseste pe lista persoanelor care elaboreaza lucrari de exceptie si primeste 50% in plus la salariu. Revenind la amendamente, in afara de informarile deja publicate in mass-media si la care vom face trimitere pentru a nu relua ceva deja existent, mai trebuie amintit faptul ca dezbaterea pe amendamentul care genereaza cresteri salariale de 10% in tot sectorul public a fost aprinsa si de durata.

In cele din urma, cu votul grupului majoritar, a trecut. Insa imediat dupa sedinta au inceput miscarile, parlamentarii exprimand opinii oscilante. Se spune ca a fost o miscare pe genunchi orchestrata de ministrul muncii si de presedintele comisiei de munca din Camera deputatilor si totodata ca presedintele PSD nu sustine amendamentul. Prin urmare este inca greu de estimat care va fi rezultatul votului in plenul camerei.

Informare mass-media

 

59 COMMENTS

 1. [quote name=”neamtu”]Daca nu ne dau cei 10% sa iesim toti in strada,daca ne dau sa iesim doar unii si sa strigam in cor JOS Bejan si smecheria din ANP,interventii pt ppl VIP,slugarnicie la maxim,executie la ordin s.a.[/quote]
  Iesim,iesim,dar vad ca nu iesim mai repede,iar ne arunca o ciozvarta si ne potolim.Lasa ,bre,ca merge asa,asta e deviza prin penitenciare.Cand au taiat salariile am iesit doar 70-80 de oameni la Jilava,restul au dormit in front!In rest,doamna geniu al finantelor e linistita,incaseaza 50 % pentru merite deosebite.A.N.P = Adunatura nepriceputilor din penitenciare ( 90 %,nu chiar toti)

 2. Daca nu ne dau cei 10% sa iesim toti in strada,daca ne dau sa iesim doar unii si sa strigam in cor JOS Bejan si smecheria din ANP,interventii pt ppl VIP,slugarnicie la maxim,executie la ordin s.a.

 3. La Spitalul Rahova este o moda sa trimita cu ppl de la maxima siguranta 1 om, asta este suntem capabili:)))))…… problema este ca atunci cand iesi din spital nu primesti nici un spor….nici cel de spital 5% dar nici praf desi lucrezi 12 ore tot in spital ca asa decide boss.(Apopo esti in PPD nu apare asa ceva esti trecut pe etajul 3 ,sa nu te ingrasi cu sporul de praf 12 ore)Este normal asa ceva??????????????????

 4. Da, la medical salariul de baza/functie la care se raporteaza calcularea sporurilor e acelasi din celelalte luni ale anului, dar au pus pe fluturas, inainte de calcularea totalului brut, „spor majorare cadre medicale”-o suma care nu stim de unde provine. Confporm legii in vigoare trebuia sa primim o „majorare de 25% din cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de
  funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare”. Face parte si aceasta din operele de distrugere ale veniturilor cadrelor de catre d-na director DEA?

 5. [quote name=”me”][quote name=”g”]La Rahova Spital vreau si eu 🙂 ….am auzit ca toata lumea obtine sporul TBC chiar daca nu vede detinutul la ochi …….Viata frumoasa[/quote]
  🙂 Daca vei obtine tu, atunci vom obtine si noi… te asteptam ;-)[/quote]
  Stimate coleg….nu prea ești în tema cu ce se întâmplă la PSBR

 6. [quote name=”g”]La Rahova Spital vreau si eu 🙂 ….am auzit ca toata lumea obtine sporul TBC chiar daca nu vede detinutul la ochi …….Viata frumoasa[/quote]
  🙂 Daca vei obtine tu, atunci vom obtine si noi… te asteptam 😉

 7. La Rahova Spital vreau si eu 🙂 ….am auzit ca toata lumea obtine sporul TBC chiar daca nu vede detinutul la ochi …….Viata frumoasa

 8. Noua ministra de justitie nu stie ca are in subordine si puscariile :)) se alege praful…

 9. Daca nu se aproba marirea asta
  Nu ar trebui sa esim si noi bugetari in strada ,sa facem ceva,cum au esit aceii nimeni care ziceau ca reprezinta tara noi nu ar trebui sa esim sa ne organizam prin sindicat si sa nu stam asa ,sa faca ce vor ei

 10. [quote name=”dorin”][quote]castigam intre 2500 si 3000 de lei pe luna..avem 1800 lei pe an bani de haine.chiria platita…trasportul platit in concediu..45 zile de concediu pe an pe langa sarbatori legale…toate acestea cu studii medii.. si ne plangem, vrem sa iesim in strada…mergeti la lucru dati tot ce e mai bun din voi ..zambiti si cel mai important FACETI LINISTE NU ZGOMOT ..noapte buna[/quote]
  Sigur nu lucrezi in sistem, iar daca da ?!…, esti un mare (editat).[/quote]
  Mai dragule te referi aici ca ai 45 de zile de concediu ,dar tu stii sa socotesti ca in aceste zile intra si simbetele si duminicile

 11. Domnule Stefan este adevarat ca s-a aprobat marirea de salariu pentru personalul de la reintegrare la fel ca la personalul medical ? Va multumesc !

 12. Guseth Crisina este „tehnocrata” propusă pentru postul de ministru al justiției în guvernul format de Cioloș!…
  „Este mana dreapta a Monicăi Macovei. Este cea care l-a adus pe Morar la cârma DNA. Este cea care a susținut, alături de Monica Macovei ca referendum-ul pentru demiterea domnului Băsescu a fost fraudat. Este cea care a luat apărarea doamnei Stanciu în scandalul Rarinca. Nici măcar studii juridice nu are!
  A absolvit în 1983 Facultatea de Electronica și Telecomunicații a Universității Politehnica București. După Revoluție a absolvit cursuri de comunicare la Emerson College.
  Piața, mulțumită?! 😛

 13. Vedeți cum putem fi manipulați? Vine un prost din ăsta gen Green, arunca o frază, un cuvânt și gata polemica. Voi ,cei care știți cu adevărat ce înseamnă munca în penitenciar, nu ar trebui sa băgați în seamă asemenea specimene. Nu merită. Dezbină și cucerește (conduce ).Singurul răspuns pertinent ar fi :”U.E.,Green! „M.-ul ți -l dam la pachet, psihopatule, pardon,psihologule la zi!

 14. [quote name=”VICTORIE IN INSTANTA SPOR DE STUDII SUPERIOARE”]Domnule Teoroc va rugam respectuos sa deschideti si pentru noi in instant un proces la nivel national cu privire la plata sporului de studii superioare .Colegii de la politie au castigat in instanta plata sporului de studii superioare,actualizată cu indicele de inflaţie, de la data scadenţei şi până la efectuarea plăţii, precum şi plata lunară a acesteia, în condiţiile legii. Mai multe detalii privin dosarul le puteti gasi la urmatorul link () instanta-a-admis-actiunea-prolex-pentru-sporul-de-25-cuvent-agentilor-de-politie-cu-studii-superioare/. Asteptam ajutorul dumneavoastra !!!!Nu mai trebuie lasati nici o clipa.Trebuiesc facute demersuri urgent!!!![/quote]
  ne puteti spune ce veti face in continuare in legatura cu sporul de studii? Trece anu si nici un rezultat…au trecut deja 5 ani…cat mai trebuie sa mai asteptam inca 5?

 15. Multumim pe aceasta cale pentru informarea promta. Totusi, nu ma pot abtine sa nu va intreb, aceasta lege va fi promulgata de catre presedintele tarii ? Gurile rele spun ca nu……

 16. [quote name=”dorin”][quote]castigam intre 2500 si 3000 de lei pe luna..avem 1800 lei pe an bani de haine.chiria platita…trasportul platit in concediu..45 zile de concediu pe an pe langa sarbatori legale…toate acestea cu studii medii.. si ne plangem, vrem sa iesim in strada…mergeti la lucru dati tot ce e mai bun din voi ..zambiti si cel mai important FACETI LINISTE NU ZGOMOT ..noapte buna[/quote]
  Sigur nu lucrezi in sistem, iar daca da ?!…, esti un mare (editat).[/quote]
  Sigur lucreaza dar este sef si are si alte ,,beneficii”

 17. Am o întrebare: daca va fi promulgata legea vor beneficia de marirea salariului de baza cu 25% si cei încadrați in 2015 la Serviciul de Educație și Asistență Psihosociala?

 18. Gata Green am inteles. Tu esti la educativ si cand vii pe sectie sa scoti detinutii la activitati dai tabelul la un hot sa umble el pe sectie nu tu. Esti tare.

 19. [quote]castigam intre 2500 si 3000 de lei pe luna..avem 1800 lei pe an bani de haine.chiria platita…trasportul platit in concediu..45 zile de concediu pe an pe langa sarbatori legale…toate acestea cu studii medii.. si ne plangem, vrem sa iesim in strada…mergeti la lucru dati tot ce e mai bun din voi ..zambiti si cel mai important FACETI LINISTE NU ZGOMOT ..noapte buna[/quote]
  Sigur nu lucrezi in sistem, iar daca da ?!…, esti un mare (editat).

 20. [quote name=”Ocnasu”]Green…fratelo….cand vorbesti dintr-un birou ca al tau cu termopane,calorifer,radiator,aer conditionat,radio-fm,calculator,imprimanta si muti un dosar de pe un birou,pe alt birou….iar la ora 11 mergi la masa si pe drum te mai intalnesti cu un prieten si mai stai de vorba o ora….ajungand inapoi la birou la ora 13….pentru ca la orele 15 sa rupi poarta….poti sa afirmi ca este un salariu corespunzator!Dar eu te-as lua sa lucrezi o luna pe sectie,in 2 oameni pe tura de zi,iar noaptea singur,la 350 de hoti si sa vedem daca ai mai scrie tot asa si dupa aia….Si sa nu-mi spui ca tu deja lucrezi pe sectie,in ture, ca nu te cred….apropo…sarbatorile legale se fac la munca…numai daca lucrezi la un birou,ca cel pe care l-am prezentat mai sus..atunci nu muncesti de sarbatori intr-adevar!Daca ai incerca sa te gandesti si la altii,nu doar la persoana ta…lumea ar fi un pic mai buna!!![/quote]sarbatori legale la munca, salariu necorespunzator, stres maxim ..concediu neplatit…mergi la patron atunci !!! fara suparare…ce ar trebui sa se intample ca sa fie bine ???? salariu 100 de milioane…3 luni conecediu pe an..?..atatea nemultumiri domne :zzz

 21. [quote name=”Alex”]Prietene green poate pt tine e bn cat ai salariu( probabil ai vreun loc caldut in unitatea in care lucrezi sau regimurile de detinere sunt mai bune).sincer pt cei care lucreaza la tura in unitatile de rms(gsr) gen giurgiu unde nu mai exista autoritate,etc etc iti zic sincer salariu asta e o mizerie pe langa stresul care il suportam.chiar sunt curios in ce unitate lucrezi si pe ce post daca nu te deranjeaza.
  Referitor la studii poate tu ai studii medii sau vreun curs de 45 zile…eu unu cel putin am facut o scoaala militara (snpap daca stii ce inseamna).[/quote]
  snpap am facut si eu ..si pe langa asta si facultatea de psihologie la zi 😉 eu incercam sa atrag putin atentia asupra faptului ca sunt altii care stau mai rau din alte domenii..in orice compartiment ai lucra nu prea avem motive sa ne plangem…nu ne tine nimeni fortat in sistem..poti pleca..dar ma tem ca multi dintre noi nu stim sa facem nimic altceva…asa ca ma repet..zambiti viata e frumoasa ..

 22. Mărirea cu 25% a salariilor si pentru socio va crea noi frustrări in rândul angajaților din sistem. Conform motivației amendamentului propus, este vorba de lucrătorii din serviciile sociale care au venitul net sub venitul minim brut pe tara….nu e cazul colegilor de la socio. Legea asta continua seria inechităților socio-profesionale din sistem, create cu mărirea salariilor la medical. Este trist ca se întâmpla așa ceva, deși suntem toți funcționari publici cu statut special.

 23. Domnule Teoroc va rugam respectuos sa deschideti si pentru noi in instant un proces la nivel national cu privire la plata sporului de studii superioare .Colegii de la politie au castigat in instanta plata sporului de studii superioare,actualizată cu indicele de inflaţie, de la data scadenţei şi până la efectuarea plăţii, precum şi plata lunară a acesteia, în condiţiile legii. Mai multe detalii privin dosarul le puteti gasi la urmatorul link () instanta-a-admis-actiunea-prolex-pentru-sporul-de-25-cuvent-agentilor-de-politie-cu-studii-superioare/. Asteptam ajutorul dumneavoastra !!!!Nu mai trebuie lasati nici o clipa.Trebuiesc facute demersuri urgent!!!!

 24. Domnule Teoroc…sporul de 75% nu se stie daca se va mai da de la 1 ian2016 pt sarbatori legale, samb.si dum… despre sporul de studii mai putine sanse sa se dea… va informez ca un coleg de la politie a castigat in instanta definitv sporul de studii superioare si va fi platit inca din 2011…convingeti-va pe site-ul prolex al colegilor din politie… cred ca numai in instanta puteti rezolva problema studiilor superioare…pt ca mai nou nu mai trebuie sa mai asteptam legea unitara de salarizare …

 25. [quote name=”green”]castigam intre 2500 si 3000 de lei pe luna..avem 1800 lei pe an bani de haine.chiria platita…trasportul platit in concediu..45 zile de concediu pe an pe langa sarbatori legale…toate acestea cu studii medii.. si ne plangem, vrem sa iesim in strada…mergeti la lucru dati tot ce e mai bun din voi ..zambiti si cel mai important FACETI LINISTE NU ZGOMOT ..noapte buna[/quote]
  ………………………………………………………….
  Prietene, dupa 20 de ani de puscarie esti super uzat, atat fizic (fa o comparative cu cei de varsta ta) cat si psihic (mai ales).Esti distrus atat pe afara cat si pe inauntru.Ai un comportament diferit de al unui om normal, injuri ca birjarii iar nesimtirea este crasa.Munca cu detinutul nu este ca mersul la scoala.Dar, probabil ca tu muncesti la birouri de esti asa de relaxat!
  Iti recomand o terapie pe sectia de ”HIV”, maxima siguranta sau, de ce nu, minori.Dupa o luna, sigur o sa gandesti altfel! (garantat)

 26. Dle Teoroc stiti cumva de ce nu sa platit norma12b marita de la 2lei la 5lei pe zi cum sa stabilit odata cu marirea normei de hrana ?

 27. [quote name=”green”]
  Chiar nu stiu ce functie ai Green.
  Mesajul tradeaza însă ceva profund ce ţine de convingere, infatuare, vanitate, orgoliu, iar finalul acela sfătos, nuanţa paternalistă denotă un veritabil exercitiu al unui asemenea comportament. Am intâlnit asemenea tipologii în cariera mea, oameni, pentru care spusele sefului/ministrului erau adevărul absolut, orbi, surzi, care credeau că teoretizarea chibritului ţine de esenţa actului managerial si care preluau prin mimetism atitudinile acelea incomplete şi obtuze de unici posesori ai adevărului. Prin urmare din doua una: fie esti unul din aceşti şefi, fie te învârţi printre ei şi le copiezi voluntar sau involuntar atitudinile.
  Trist, întrucât vei intra şi tu într-o lungă galerie a celor ţinuţi minte doar prin eşecul implacabil. Toţi cei asemenea ţie au sfârţit lamentabil, şefii întrucât uitau să fie oameni, iar mimii pentru că succesul lor înceta prin decesul carierei mimaţilor.
  Poţi rămâne în continuare în această stare de stază intelectuală, mulţumit de banii pe care îi primeşti, zâmbind fericit în continuare la tot ceea ce ţi se întâmplă, inclusiv la cei 1800 de lei pe care îi primeşti o dată pe an. Acesta este fericirea ta, îţi aparţine în totalitate şi dă plus valoare existenţei tale. Fericitule, chiar te invidiez!
  Eu voi rămâne în continuare ahtiat după nefericirea mea, mereu întrebându-mă dacă nu greşesc, căutând ceea ce este corect şi privind la spectacolul succesiunii implacabile a proştilor îmbrăcaţi în generali.
  Însă partea aceea că ar trebui zâmbit mai mult îmi aduce aminte de rânjetul celor care, şefi fiind, îşi făceau bagajele, minţindu-se încă o dată pe ei înşişi, că e doar o greşeală acea cădere, atunci când de fapt ei se întorceau în mizeria insuccesului propriu, fiind toată cariera lor doar nişte slugi ale altora… slugi speriate, cu minte pătrată, mereu gândindu-se că se pot prăbuşi din graţiile celor de care depind.

 28. Esti foarte inteligent Fps publicînd salariul .Vezi poate ai mai uitat si alte drepturi pe care le mai avem.

 29. Buna seara,
  Ce se stie despre scoaterea posturilor din sursa externa? Exista informatii referitoare la o data cand se scot? Cu stima!

 30. [quote name=”green”]castigam intre 2500 si 3000 de lei pe luna..avem 1800 lei pe an bani de haine.chiria platita…trasportul platit in concediu..45 zile de concediu pe an pe langa sarbatori legale…toate acestea cu studii medii.. si ne plangem, vrem sa iesim in strada…mergeti la lucru dati tot ce e mai bun din voi ..zambiti si cel mai important FACETI LINISTE NU ZGOMOT ..noapte buna[/quote]
  Am impresia ca tu esti unul dintre aceea care nu fac nimic toata ziua de aceea tie iti convine salarul cred ca ar trebui sa faci si tu putin pe sectie sa vedem dupa aceea daca iti mai convine bani care ii iei .

 31. bine zis ,,green,,,dar correct ar fi sa fi putut toti beneficia de aceste drepturi,cum ar fi chirie platita,spor misiuni speciale 50 %, etc.eu zic caci pentru unul care isi face munca cum trebuie,si I tremura lingura in mana seara cand mananca dupa o zi de serviciu, se poate si mai bine

 32. [quote name=”green”]castigam intre 2500 si 3000 de lei pe luna..avem 1800 lei pe an bani de haine.chiria platita…trasportul platit in concediu..45 zile de concediu pe an pe langa sarbatori legale…toate acestea cu studii medii.. si ne plangem, vrem sa iesim in strada…mergeti la lucru dati tot ce e mai bun din voi ..zambiti si cel mai important FACETI LINISTE NU ZGOMOT ..noapte buna[/quote]
  SIGUR ESTI DIN SISTEM ,MAI -,VERDE,

 33. Bai Green sa faci tu liniste. Eu cand sunt singur cu 300 de detinuti probabil tu stai intr-un birou linistit. Sa-ti fie rusine. Asa este luam acesti bani cu multe sacrificii dar tu nu ai de unde sa stii. Asa ca lasa ciocu mic si vezi sa nu ajungi pe sectie ca o sa ceri mult mai multe decat cerem noi acum.

 34. Green…fratelo….cand vorbesti dintr-un birou ca al tau cu termopane,calorifer,radiator,aer conditionat,radio-fm,calculator,imprimanta si muti un dosar de pe un birou,pe alt birou….iar la ora 11 mergi la masa si pe drum te mai intalnesti cu un prieten si mai stai de vorba o ora….ajungand inapoi la birou la ora 13….pentru ca la orele 15 sa rupi poarta….poti sa afirmi ca este un salariu corespunzator!Dar eu te-as lua sa lucrezi o luna pe sectie,in 2 oameni pe tura de zi,iar noaptea singur,la 350 de hoti si sa vedem daca ai mai scrie tot asa si dupa aia….Si sa nu-mi spui ca tu deja lucrezi pe sectie,in ture, ca nu te cred….apropo…sarbatorile legale se fac la munca…numai daca lucrezi la un birou,ca cel pe care l-am prezentat mai sus..atunci nu muncesti de sarbatori intr-adevar!Daca ai incerca sa te gandesti si la altii,nu doar la persoana ta…lumea ar fi un pic mai buna!!!

 35. iar e bine la puscarie, ne bucuram pt firimituri, Doamne ce mandru sunt de meseria mea de paznic la hoti

 36. [quote name=”green”]castigam intre 2500 si 3000 de lei pe luna..avem 1800 lei pe an bani de haine.chiria platita…trasportul platit in concediu..45 zile de concediu pe an pe langa sarbatori legale…toate acestea cu studii medii.. si ne plangem, vrem sa iesim in strada…mergeti la lucru dati tot ce e mai bun din voi ..zambiti si cel mai important FACETI LINISTE NU ZGOMOT ..noapte buna[/quote]
  Esti un ,,EL,, transformat in ,,LADY,, latri sub un pseudonim…retransformate si fi ,,MACUL,, si etaleazati numele sa vedem daca te tine!!!!

 37. Domnule Teoroc se vede foarte clar ca nu avem sustinere din partea conducerii ANP in toate problemele pe care le-ati ridicat,ei stiu numai sa greseasca in defavoare noastra a angajatilor si sunt destule greseli pe care le-au facut si le fac in continuare acum este momentul sa ne strangem in fata ANP si sa le solicitam demisia ,va sustinem numai solicitatine– ca venim cu toti– nu mai merge cu asemenea incompetenti trebuie sa-si de demisia si noi le cerem.

 38. buna ziua,

  personalului medical din penitenciare s-a acordat deja, de la acest salar, marirea de 25 %. La socio nu s-a acordat. Ce se intampla, domnule Teoroc? ni se vor da retroactiv? vom pati ca si cu 100 lei, care ni s+au dat dupa cateva luni?

 39. Tu sa zambesti domnule „green” cand trebuie sa intri intr-o camera unde au cioburi in mana si jura ca iti ia gatul

 40. Analistul economic Ilie Serbanescu a explicat de ce premierul Dacian Ciolos, daca va fi premier, are o sarcina dificila referitor la marirea salariilor bugetarilor cu 10%, si cum ar putea fi el ajutat de presedintele Klaus Iohannis prin nepromulgarea legii privind majorarea si retrimiterea ei in parlament.

  „Dacian Ciolos are o sarecina dificila. Asta pentru ca el trebuie sa faca fata, prin bugetul pe 2016, unei deja aprobate m,ariri salariale de 25% pentru medici si profesori, iar aceasta noua marire de 10% forteaza foarte tare bugetul. Mugur Isarescu, cel care se face portavocea FMI, a spus ca nu pot intra in 2016 ambele masuri, mariri salariale si relaxare fiscala, e vorba ori de una ori de cealalta. Ciolos are si el sarcina de la FMI sa nu faca nicio marire salariala. Chiar daca parlamentul a aprobat marirea de 10% pentru functionarii publici, cel mai sigur Iohannis il va ajuta pe Ciolos si va amana momentul, nepromulgand legea si trimitand-o din nou in parlament. Daca va fi asa, ca Ciolos, asta bineinteles, daca va fi votat ca premier, nu va face nicio marire, cum vrea FMI, deci nici la functionari, nici la medici, nici la profesori, lumea va iesi in strada, dara de data asta ceilalti vor iesi in strada. E o situatie foarte dificila pentru ca bugetul nu o inghite, iar Ciolos, daca nu va fi ajutat de Iohannis prin aceasta amanare, va fi blamat de români inca de la inceput. Sigur, in acest caz Iohannis e cel in pericol daca nu promulga, e foarte interesant ce se va intampla.”, a spus Ilie Serbanescu. 😳

 41. Prietene green poate pt tine e bn cat ai salariu( probabil ai vreun loc caldut in unitatea in care lucrezi sau regimurile de detinere sunt mai bune).sincer pt cei care lucreaza la tura in unitatile de rms(gsr) gen giurgiu unde nu mai exista autoritate,etc etc iti zic sincer salariu asta e o mizerie pe langa stresul care il suportam.chiar sunt curios in ce unitate lucrezi si pe ce post daca nu te deranjeaza.
  Referitor la studii poate tu ai studii medii sau vreun curs de 45 zile…eu unu cel putin am facut o scoaala militara (snpap daca stii ce inseamna).

 42. [quote name=”green”]castigam intre 2500 si 3000 de lei pe luna..avem 1800 lei pe an bani de haine.chiria platita…trasportul platit in concediu..45 zile de concediu pe an pe langa sarbatori legale…toate acestea cu studii medii.. si ne plangem, vrem sa iesim in strada…mergeti la lucru dati tot ce e mai bun din voi ..zambiti si cel mai important FACETI LINISTE NU ZGOMOT ..noapte buna[/quote]
  Draga colegule inteleg dorinta ta de evidentiere a faptului CA avem venituri peste media populatiei romaniei, dar nu uita care este profilul tau de munca cu ce oameni intri in contact, satisfactiile profesionale, bolile, riscurile la care esti expus, durata de viata dupa pensionare etc etc…apropo ai uitat un drept ce nu il mai primim de vreo cinci ani se numeste prima de concediu, ar trebui sa mai fie asistenta medicala gratuita , ajutor pt achizitionarea locuintei….

 43. castigam intre 2500 si 3000 de lei pe luna..avem 1800 lei pe an bani de haine.chiria platita…trasportul platit in concediu..45 zile de concediu pe an pe langa sarbatori legale…toate acestea cu studii medii.. si ne plangem, vrem sa iesim in strada…mergeti la lucru dati tot ce e mai bun din voi ..zambiti si cel mai important FACETI LINISTE NU ZGOMOT ..noapte buna

 44. M-am saturat sa fiu generatia de sacrificiu.Au venit acesti tineri frumosi in strada si au stricat tot(pensii salarii sporul de 75%).Ce au rezolvat ? Au promis unii ca nu mai fura si o sa promoveze oameni integri care nici la scoala generala nu au plagiat pe nimeni(praf in ochi).De ce nu au cerut legi de ex. ca in Norvegia unde furtul din banii statului este pedepsit cu 25 de ani,dupa atatia ani inca mai credem ca oamenii se civilizeaza cu aratatul obrazului ?.I-mi pare rau de oamenii care au murit si care mai sufera dar nu trebuiau onorati in acest fel.

 45. După cum văd din comentariile ulterioare celui ce îmi aparține, lumea cam vrea să iasă, indiferent dacă sunt sau nu văzuți de presă. Principalul este sa ieșim în fata la Academia de Nesimțiți și Pile. Sa strigăm cu drag pentru tiv.Bejan și sinistra lui subordonată de la Financiar.Închei cu un sincer U.E, bă!

 46. [quote name=”Just The Truth!”]”Sa-i (editat) in freza!” Astia si-au batut joc de noi inca de la inceputuri, din perioada pantofilor de fierar-betonist, a bocancilor care du 3 luni s-au rupt, a tricourilor din material de (editat).
  Cata rabdare mai avem cu hotii astia?
  Singurii vinovati suntem noi!Da noi!Daca ne ceream drepturile tipand si huiduind, acum poate ca ne era bine.Da nu, noi suntem elevate, respectosi, …legali!Pai, cu cine sa fi legal si respectuos?Cu HOTII?Astia sunt niste lichele care nici sa se semneze nu stiu!Au fost angajati cu sacosa de carnati, sora lu’ X, varu’ lu’ Y, etc.!Toti sunt ca-n familie si se poarta ca si cum, noi, am sta in casa lor.Pai, cine sa strige?Agentu’ care sta 12 ore in foisor fara sa fie schimbat?Ofiteru’ care este multi specializat?Refuzul de afi uniti ne condamna la …plecaciune, tacere iar cel ce sta mult plecat risca sa nu mai stea in pozitie de drepti niciodata!
  Nu Dle. Teoroc, nu ne va observa nimeni!Dar nu din motivul aratat de dvs., vis-à-vis de nenorocirea de la Colectiv.Ci pentru ca nu am stiut niciodata sa ne strigam drepturile.Am inceput bine si, iata ca o sfarsim rau!
  Nu tu angajari.Muncim de toate si trist este ca o facem pana la epuizare.Noi toti suntem condamnati ca cei din Colectiv!Cine raspunde pentru vietile noastre?
  Am rugamintea, sa incetam odata cu hei rupul asta si sa facem ceva, macar in ceasul al 12-lea!Suntem satuli de promisiuni, de speranta desarte!Trebuie sarenuntam la vorbarie si trebuie sa trecem la fapte!
  Oare ce ne trebuie ca sa facem primul pas INAINTE?[/quote]
  ceasul al 12-lea? vb de acest ceas de cativa ani, mai crede cineva in acest ceas?mi se face greata cand aud aceasta expresie si oricum nu mai cred nimic si in nimic

 47. Pare-mi-se cunoscuta replica aceasta domnule Teoroc. Acum nu e bine, imediat vine Mos Craciun, Iepurasul,Ghioceii… Cand ar fi bine sa incepem sa ne rezolvam si noi din probleme ? Am luat tinuta aceea de toata jena, cred ca putea fi refuzata doar pentru ca nu intocmeste standardele de calitate. Ps, sustinere aveti din partea noastra, aveam nevoie doar de fapte. O zi minunata.

 48. Pana la urma tinerii frumosi si inteligenti au fost doar masa de manevra, avand ca scop daramarea guvernului si aducerea la guvernare a slugilor lui Base.Halal generatie.Pregatiti mioscari de protest domnule presedinte, ca probabil vor urma scaderi salariale.Nu cred ca astia vor mantine sambetele si duminicile in plata si nici norma de hrana marita. Mai vorbim.

 49. Fiind numiti politic ,MJ-ANP cânta cu batista pe tambal…ce ne mai miram…..
  Nu deranjam.nu suntem deranjati

 50. Domnule Stefan……in aceste momente banii nu conteaza….as vrea daca se poate sa donam din fondul sindicatului o suma consistenta pentru # COLECTIV!!!
  La cum va cunosc,cred ca donatia a fost facuta deja!!!

 51. ”Sa-i (editat) in freza!” Astia si-au batut joc de noi inca de la inceputuri, din perioada pantofilor de fierar-betonist, a bocancilor care du 3 luni s-au rupt, a tricourilor din material de (editat).
  Cata rabdare mai avem cu hotii astia?
  Singurii vinovati suntem noi!Da noi!Daca ne ceream drepturile tipand si huiduind, acum poate ca ne era bine.Da nu, noi suntem elevate, respectosi, …legali!Pai, cu cine sa fi legal si respectuos?Cu HOTII?Astia sunt niste lichele care nici sa se semneze nu stiu!Au fost angajati cu sacosa de carnati, sora lu’ X, varu’ lu’ Y, etc.!Toti sunt ca-n familie si se poarta ca si cum, noi, am sta in casa lor.Pai, cine sa strige?Agentu’ care sta 12 ore in foisor fara sa fie schimbat?Ofiteru’ care este multi specializat?Refuzul de afi uniti ne condamna la …plecaciune, tacere iar cel ce sta mult plecat risca sa nu mai stea in pozitie de drepti niciodata!
  Nu Dle. Teoroc, nu ne va observa nimeni!Dar nu din motivul aratat de dvs., vis-à-vis de nenorocirea de la Colectiv.Ci pentru ca nu am stiut niciodata sa ne strigam drepturile.Am inceput bine si, iata ca o sfarsim rau!
  Nu tu angajari.Muncim de toate si trist este ca o facem pana la epuizare.Noi toti suntem condamnati ca cei din Colectiv!Cine raspunde pentru vietile noastre?
  Am rugamintea, sa incetam odata cu hei rupul asta si sa facem ceva, macar in ceasul al 12-lea!Suntem satuli de promisiuni, de speranta desarte!Trebuie sarenuntam la vorbarie si trebuie sa trecem la fapte!
  Oare ce ne trebuie ca sa facem primul pas INAINTE?

 52. Crezi ca ne-ar observa cineva acum, dupa ce s-a intamplat la Colectiv? Daca nu ar fi fost nenorocirea asta eram iesiti deja la incalzirea din fata ANP, programata demult…

 53. Si noi,talpasii si palmasii,iobagii de pe proprietatile ANP,ce mai asteptam? De ce nu iesim la proteste?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)