www.snlp.ro Web analytics

Salariatii din spitale revoltati. Risc de proteste. ANP incearca ameliorarea situatiei

Astazi problemele din spitalele penitenciar au continuat. Spitalul Poarta Alba nu a reusit inca sa faca nicio plata partiala de salariu. Nemultumiti, salariatii s-au adunat astazi in sedinta de sindicat.

Conducerea unitati a oferit explicatii care mai mult au speriat oamenii cu perspectiva unor salarii compuse doar din salariul de baza si norma de hrana (fara sporuri). Reactia tuturor a fost clara: vor refuza un salariu incomplet / toti banii sau nimic!

Oamenii au finalizat sedinta in fata unitatii, intr-un interval de timp considerat pauza de masa, iar liderul sindical a oferit scurte informari unor televiziuni care au fost instiintate.

A fost pastrat un canal de comunicare permanent cu BEx SNLP. Filiala SNLP Spital Poarta Alba a comunicat interesul pentru participare la actiuni de protest in Bucuresti. Au fost initiate formele legale pentru autorizarea actiunii conform legii. Am stabilit legatura cu ANP si MJ si am informat cu privire la situatia creata si la riscurile acesteia directorul general ANP, secretarul de stat cu atributii de coordonare ANP si directorii ANP DEA si DM, anuntand comunicate de presa si posibil o actiune de protest in cursul saptamanii urmatoare.

Directorul general ANP a convocat de urgenta toti factorii responsabili din administratie si am fost instiintat la finalul intrevederii ca au fost stabilite urmatoarele aspecte:

1. MJ si ANP au ajuns la concluzia comuna ca HG 584/2005 este aplicabila si se clarifica un aspect important din punct de vedere bugetar. Astfel, din banii de la CASAOPSNAJ va fi platit personalul medical iar de la buget restul personalului, diminuandu-se presiunea pe fondurile mai mici de la casa de sanatate care nu ar fi putut acoperi tot personalul cu exceptia operativului si reintegrarii.

2. A fost stabilita legatura cu Presedintele CASAOPSNAJ – George Ceausu si s-a dezbatut problema spitalelor din reteaua ANP. Luni 21 nov 2011 se va realiza o analiza a fondurilor pentru penitenciarele-spital urmand alocarea de urgenta, cu prioritate in special catre unitatile cu probleme mai mari (ex: Spital Poarta Alba).

3. Tot luni 21 nov 2011 la sediul ANP va avea loc o sedinta in ANP cu directorii spitalelor si cu directorii economico-administrativi la care vor participa reprezentanti de la CASAOPSNAJ

De comun acord cu presedintele filialei Spital Poarta Alba, demersul de autorizare legala a unei actiuni de protest a fost amanat pana luni pentru o consultare completa a membrilor de sindicat. A fost redactat si comunicatul de presa care pentru moment a fost transmis doar pe plan intern. Asteptam clarificarile pe care ar trebui sa le produca ziua de luni si vom decide in consecinta.

9 COMMENTS

 1. Cand trebuie savenim la bucuresti?jos cu miticii ,ji.o…le,ja..e..e,acum ori nici-odata

 2. Stefane,nu se mai poate…Trebuie sa dam drumul la proteste.Nesimtitii astia isi bat joc de noi.Chiar nu le pasa.Eu,daca nici maine nu intra banii,miercuri o sa ies de unul singur in fata penitenciarului,imi fac un banner cu ce am de spus si chem televiziunile.Pun pariu ca o sa se mai adune oameni acolo.Nu mai pot sta asa,nu am de mancare iar banca ma suna ca au trecut deja zile bune de la scadenta.Huo,comunistilor din conducerea MJ,ANP!O sa venim peste voi,nu sunteti vesnici!

 3. Trebuie solicitat ca revendicari principale,plata imediată a salariilor restante,Demisiile lui Bala-comunsitul,Tanasescu-zbor,Ioana Serban si desfiintarea ANP ,coordonarea regionala,desfiintarea SIPA si DIP,doua unelte doar,in mana celor de sus.Jos cu ei !!!!!!!!!!!!!!!!Ei stiu ca eu nu am bani de paine …ne….tiii…… 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳

 4. Mai fratilor ,daca luni nu auzim ca si colegii nostrii de la spitale au luat salariile trerbuie sa ne rasculam,sambata a fost presedintele SNLP de la mine din unitate la o sedinta pe la Bucuresti si mi-a spus azi ca trebuie sa ne pregatim sa mergem la miting,insa eu vreau civil sa ne mai luam si de jandarmi…urla foamea in noi….ah……………………

 5. Asteptam chemarea ,suntem pregatiti ,daca mai intarzie e momentul sa-i aducem cu picioarele pe pamant.isi bat de joc de 1000 fpss si nimeni nu plateste,trebuie sa reactionam astfel nu se mai poate,o sa creada ca merge si cu salariile celorlalti din sistem.Ce Penitenciar urmeaza luna viitoare,suntem atacati pe bucati,pt. ca ei cred ca noi nu suntem solidari dar nu cunosc aspectul ca SNLP a fost declarat de o parte din media cel mai activ,disciplinat sindicat in uniforma pt. ca fost prezent in numar mare la toate actiunile de protest unde a fost palnificat.
  Asteptam semnalul pt. a fi prezenti la MJ, Cotroceni si Guvern.

 6. Daca este nevoie de noi si tot amana acest domn Tansescu rezolvarea problemelor cu salariile celor de la Penitenciarele Spital,cand consideri necesar suna adunarea Stefane,venim cu drag la MJ sa-i strigam d-lui Tansescu ce i-am strigat d-lui Ragea…..nu se mai poate am impresia ca se joaca cu noi sa le aratam ca nu este asa,daca ne-au furat dreptul la greva nu inseaman ca nu mai sunt alte masuri legale de protest,suntem inventivi si ne adaptam.NU SUNT STAPANI SI CINEVA TREBUIE SA PLATEASCA IGNORANTA SI PROSTIA DE CARE DAU DOVADA. 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 DEMISIAAAAAAAAAAAAAA………………

 7. Referitor la problema privind acordarea salariilor celo din Penitenciarul Spital Poarta Alba!
  Lipsa bugetului privind acordarea salariilor celor angajați în cadrul unității era cunoscuta de mai bine de doua luni. Conducerea DEA-ANP nu a mai acordat un leuț de mai bine de doua luni – salariile au fost acordate DOAR din banii dați de CASAOPSNAJ.
  Consider ca cei din conducerea ANP țin de scaune și nu vor sa ”deranjeze” MJ și guvernul prin solicitare de fonduri.
  Oamenii cu coloana vertebrala se vad în situații de criza. (asa oameni – asa țară)

 8. Putintica rabdare sa se publice HG de rectificare si sa se vireze sumele.
  Nu se ocoleste problema chiar daca este mai putin mediatizata.
  IN mod normal sa va rezolva dar ne asteptam la orice.
  Se pare ca ne-au ajuns vremurile de care ne temeam.

 9. Se vor da si banii pentru mame?Am vaga impresie ca suntem ocoliti cu raspunsul de catre ANP.La urmatorul copil o sa fac cerere catre directorul general ca sa imi dea voie sa-l fac.O sa le trimit ultimul scutec,plin evident,poate imi dau ei bani sa iau altele.Dar daca nu au luat nici ei banii?Saracii,ce nemilos sunt!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)