www.snlp.ro Web analytics

Rectificarea a fost publicata!

Asa cum se estima, inceputul saptamanii a venit odata cu rectificarea. Ordonanta de urgenta a Guvernului prin care bugetul de stat a fost rectificat, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei si produce efecte din acest moment.

Urmeaza procedurile corespunzatoare pentru efectuarea de viramente. Se va acorda prioritate situatiei penitenciarelor-spital. In paralel cu virarea sumelor de la MF, se fac demersuri in relatia cu CASAOPSNAJ pentru intrarea in posesia fondurilor pe care aceasta institutie le datoreaza ANP. Accentul se pune pe spitalele cu probleme, in special Poarta Alba.

Contrar imaginii articolului, rectificarea nu aduce fonduri in plus dar permite anumite operatiuni menite sa genereze deblocarea unei situatii care anunta proteste in plan sindical. Suntem in continuare atenti la modul in care va evolua situatia si pregatiti sa intervenim.

Document atasat:

34 COMMENTS

 1. Salariile se vor da, dupa toate probabilitatile si in ianuarie fara mari probleme cu exceptia unitatilor unde cuantumul sporurilor este foarte mare (incluzand spor TBC). Aici par sa fie probleme cu depasirea plafonului maxim de 70% (din banii de la casa) pentru salariile personalului medical. Nu se prea gasesc solutii.

  As vrea sa spun ca vinovat este X sau Y si sa ne apucam sa-i spargem geamurile dar nu este posibil.

  Lucrurile se intampla asa de multi ani. O simpla sincopa si s-a produs fractura. Principalii vinovati sunt cei care fac legile si care nu spun exact cum se imparte bugetul. Cate procente de la casa si cate de la stat.

  Negocierea e un bluf. Se face… statistic. Primesti de la casa media pe ultimii 5 ani. Ce negociere o mai fi si aia.

  De la stat nu poti decat sa ceri si sa argumentezi. Ce o insemna „in completare” fata de veniturile proprii?… Nu exista precizari si nici nu se doreste a se detalia. In general a functionat. Anul asta a inceput sa scartaie. Este clar ca se forteaza schimbari. Personal imi doresc din suflet ca nimeni sa nu sufere si voi face tot ce pot pentru asta, insa nu sunt Iosefini.

  Suntem pregatiti pentru ce e mai rau si in cazul in care ne vom hotara impreuna sa uzam de mijloacele de lupta sindicala, ramane de vazut care ne este forta si ce vom obine.

 2. domnule TEOROC,ce ne facem in ceea ce priveste salariile aferente lunilor noiembrie si decembrie la spital porta alba ,pentru ca zvonurile sunt ca nu ar fi suficienti bani ,cine este cu ADEVARAT vinovat pentru situatia creata?Vrem sa stim adevarul.

 3. [quote name=”Stefan Teoroc”]Pentru Neamtu: la care informatii te referi?[/quote]

  #27 angajat 29-11-2011 12:53
  In Spitalul Poarta Alba salariul aferent lunii noiembrie va fi 70% iar salariul aferent lunii decembrie 0%. Astia sunt toti banii. Mai poate face sindicatul ceva pentru noi?

  La aceste informatii faceam referire.

 4. DOMNUL STEFAN CU TOT RESPECTU CU PERCHEZITIILE CARE SE FAC ZI DE ZI LA PNT JILAVA SI NU SE ACORDA ORE SUPLIMENTARE.NU ZICE NIMENI SA NU SE FACA DAR SA SE ACORDE SI ORE PT TIMPU CARE IL STAM IN PLUS SINDICATU NU SE SESIZEAZA OARE DC,CA NUMAI NOI CEI DE LA TURA

 5. Cine a oferit informatiile astea? Aceleasi persoane care au spus ca pentru octombrie nu exista niciun leu ??

  🙂

 6. In Spitalul Poarta Alba salariul aferent lunii noiembrie va fi 70% iar salariul aferent lunii decembrie 0%. Astia sunt toti banii. Mai poate face sindicatul ceva pentru noi?

 7. Pentru Elita: nu este adevarat. Am trecut prin Gherla spre Baia Mare dar nu am avut avut planificata nicio intalnire la Gherla.

 8. o informayie sigura …la cei din M.I.s-au dat bani si pe tinuta..la o parte si pana la sfarsitul luni se dau la toti ..la ei nu e legea ca la noi? sigur asa este deci cade chestia ca in lege scrie ca pe 2011 se dau in 2012..m-am si documentat si se poate ..pe scurt este chestia cu raportul facut pana la sfarsitul luni septembrie a fiecarui an…eu propun sindicatului sa ceara explicati daca tot exista…nu?

 9. domnu stefan am inteles ca a-ti fost la gherla dar dragul si scumpul nostru lider v-a tinut la poarta.E adevarat sau nu .Oricum scumpul nostru lider de anul viitor o sa ramana fara multi membrii de sidicat.

 10. As vrea sa stiu daca anul viitor vom avea probleme cu sporurile de orice fel de care beneficiem acum si in special cele de noxe,tbc??

 11. SNLP
  Sunt un membru al sindicatului SNLP Arad și am aflat ceva care m-a cutremurat. Plin de frustrări și neavând cui sa pun întrebări (din SNPL), am rătăcit pe aici.
  Din câte am înțeles in weekendul acesta la Baile Felix se desfășoara o competiție sportivă, un turneu de fotbal. Nu știu câte penitenciare participă, ceea ce stiu eu este faptul ca din penitenciarul Arad au plecat echipa de fotbal …(modificat de admin)

 12. [b]Mesaje de la ANP – azi:
  [/b]
  [b]_________________________[/b]

  From: Ioana Serban [mailto:iserban@dgp.ro]
  Sent: Friday, November 25, 2011 12:10 PM
  To: ‘Directori Economico-Administrativi’; ‘Contabili sefi unitati’
  Subject: Fonduri mamici si CASS

  Stimati colegi,

  Aveti in conturi deja banii si pentru indemnizatii si stimulente mamici şi CASS-ul aferent, conform borderoului atasat.
  Va rog sa efectuati aceste plati.

  Cu stima,
  Ioana SERBAN
  Director DEA
  [b]_______________[/b]

  From: Ioana Serban [mailto:iserban@dgp.ro]
  Sent: Friday, November 25, 2011 11:51 AM
  To: ‘Contabili sefi unitati’; ‘Directori Economico-Administrativi’; ‘fserpe@dgp.ro’
  Cc: ‘petronel.dobrica@just.ro’
  Subject: Alocare fonduri spitale

  Stimati colegi,

  Va informez ca fondurile pentru plata drepturilor salariale restante aferente lunii octombrie 2011 pentru personalul din cadrul spitalelor- penitenciar se afla deja in conturile din trezoreriile la care sunteti arondati.

  In vederea decontarii in regim de urgenta, va rog sa luati masurile ce se impun, astfel incat pana pe data de 28.11.2011 personalul angajat in cadrul spitalelor-penitenciar sa intre in posesia acestor drepturi.

  Fondurile repartizate fiecarui spital-penitenciar se regasesc in borderoul atasat.

  Rog confirmati in scris efectuarea platilor!

  Cu stima,
  Ioana SERBAN
  Director DEA
  [b]_______________________[/b]

  de la Ioana Serban iserban@dgp.ro prin yahoo.com
  către Directori Economico-Administrativi ,
  Contabili sefi unitati
  cc SN LP ,
  Sorin Dumitrascu
  data 25 noiembrie 2011, 14:40
  subiect Decontare salarii card
  semnat de yahoo.com
  Important mai ales datorită persoanelor care participă la conversaţie.
  ascunde detaliile 14:40 (acum 6 ore)
  Stimati colegi,

  Am fost informati de Ministerul Justitiei ca MFP a dispus ca trezoreriile locale sa vireze banii pentru salarii ASTAZI in bancile comerciale unde aveti carduri deschise.
  Va rog sa verificati la bancile comerciale incasarea acestor sume si sa asigurati decontarea pe carduri ASTAZI.

  Va rog sa ma informati cu privire la aceasta situaţie.

  Cu stima,
  Ioana SERBAN
  Director DEA

 13. A venit si ziua de joi…maine trebuie sa ma duc la banca si sa ma scuz ca sunt o proasta si ca am avut incredere in ANP care mi-a zis ca imi da banii pe 10 ale lunii!S-au implinit 2 saptamani de cind trebuia sa iau banii…sa-si ia lumanari si sa si le puna singuri pe coliva cei care se fac vinovati de situatia asta care nu se vrea a fi rezolvata.Este asa de greu sa pornim o actiune de protest?Nenorocitii care ne conduc vad ca nu au niciun punct oficial de vedere de parca nimic nu s-ar fi intimplat.Le urez sa ajunga sa-i scot la aer sau la vizita.Mai reactionam si noi sau ne complacem in situatie?Chiar trebuie sa punem in aplicare alte masuri mai radicale?Am ajuns la un consens cu alti colegi si colege si de luni o sa vada ei si voi ce se intimpla.NU AVEM BANI SA NE HRANIM COPII SI SA NE PLATIM DATORIILE NENOROCITILOR.CRIMINALI ORDINARI.

 14. [quote name=”anonim”]Dar situatia noastra a personalului din penitenciare dupa diminuarea salariala si dupa decapitarea primelor si a primei de vacanta ,nu e una roz. E una destul de incetosata.Colegii mei considera ca nu e momentul sa ne facem de ras.Consideram ca daca participam ne aratam multumirea fata de regimul opresiv care ne-a luat tot.Chiar si dreptul la viata. Nu acu e vremea de defilari![/quote]
  Poate fi gandita si asa,insa defilam pt. tara nu pt. regimuri,iar eu tara asa cum este ea acum condusa de niste ne…..ici tot tara mea ramane,nemultumirile ar fi bine sa ni le aratm la mitinguri nu sa gandim las’ ca se duc altii….. 😳 😳 😳

 15. O ultima confirmare pe ziua de astazi: se mentine afirmatia ca saptamana asta personalul din spitale are salariile pe card.

  La MJ s-a lucrat destul de febril in acest sens si maine urmeaza sa se efectueze viramentele atat spre ANP cat si spre unitati, astfel incat vineri sa poate fi achitate sumele. Speram ca aceste termene asumate sa poata fi respectate.

  Astazi, conducerea ANP a avut o delegatie la presedintele CASAOPSNAJ pentru noi clarificari.

 16. Dar situatia noastra a personalului din penitenciare dupa diminuarea salariala si dupa decapitarea primelor si a primei de vacanta ,nu e una roz. E una destul de incetosata.Colegii mei considera ca nu e momentul sa ne facem de ras.Consideram ca daca participam ne aratam multumirea fata de regimul opresiv care ne-a luat tot.Chiar si dreptul la viata. Nu acu e vremea de defilari!

 17. Pai la Colibasi director….este parca Cirjan Dumitru , unul dintre cei mai vechi ofiter din sistem , un „profesionist” caruia MJ/ANP-ul a considerat ca ii mai poate prelungi cu inca 6 luni mandatul….(iar personajul ar trebui sa fie in pensie , a cam implinit 55 de ani si ar fi trebuit inlocuit) si continua sa se joace cu focul . Pai ce sa iti faca frate daca nu mergi la defilare ?!!…pai ii duci un tablou cu Ceausescu si ai scapat 😀 😀 (morala „comunistul la comunisti trage”)

 18. [quote name=”anonim”]Domnule Stefan Teoroc va rog sa luati masuri.La Colibasi directorul vrea sa oblige personalul aflat in tura libera pe 1 decembrie sa defileze cu ocazia zilei nationale.Pe langa faptul ca acestia nu doresc sa faca acest lucru si ca doresc sa fie in sanul familei ,tinuta pe care o avem lasa de dorit fiind fffoarte uzata si incompleta. Poate directorul sa ne oblige a ne face de rusine?[/quote]
  Nu va poate obliga dar totusi se pot gasi 8-9 colegi care pot merge sa ne reprezinte si pe noi la o defilare,facem parte din siguranta nationala,ne bucuram de putinele privilegii care ne-au ramas,cred ca trebuie sa facem si asta.Cred ca se gasesc unii colegi care au tinuta mai buna,iar daca nu putem sa ne imprutam intre noi,am mai facut-o si cu late ocazii.Anul trecut am fost mandru de Slobozia cand au defilat chiar si cu o autospeciala,multi colegi au spus ca locul nostru este acolo,poate tu ai alta opinie,trebuie sa iesim in comunitate,sa ne recunoasca opinia publica ca parte a sistemului de sig si ordine publica,astfel vom fi tratati tot ca niste paznici,ceea ce este una din atributiile noastre,dar nu cuprinde ansamblul de activitati pe care noi il efectuam,daca tu nu vrei e ok,dar sunt altii care vor sa reprezinte colegii,institutia si categoria profesionala din care fac parte,nu mai suntem acei militieni care executam fara sa gandim,am evoluat (scuze mai sunt militieni printre noi,chiar la varf) …. 8) 😉 😆

 19. Nu stiu ce spune contabila de la P Alba / ANP afirma si sustine ca se platesc salariile integral saptamana asta / am reverificat

 20. Up-date: la spital Poarta Alba NU se dau salariile integral pentru luna octombrie. Sursa informatiei: contabilul sef al unitatii aflat la ANP.

 21. Domnule Stefan Teoroc va rog sa luati masuri.La Colibasi directorul vrea sa oblige personalul aflat in tura libera pe 1 decembrie sa defileze cu ocazia zilei nationale.Pe langa faptul ca acestia nu doresc sa faca acest lucru si ca doresc sa fie in sanul familei ,tinuta pe care o avem lasa de dorit fiind fffoarte uzata si incompleta. Poate directorul sa ne oblige a ne face de rusine?

 22. In urma intalnirii contabililor sefi la ANP, ieri si azi, situatia a ramas aceeasi. Spitalul Poarta Alba nu primeste salariul integral aferent lunii octombrie…iar despre noiembrie si decembrie nu are rost sa mai vorbim. Acum jumatate de ora ne-a anuntat acest lucru contabila sef, care se afla la ANP. Maine ar urma sa aiba loc si o intrevedere la CASAOPSNAJ…inutila pentru noi, care am primit toti banii de la casa de asigurari. Din pacate, ANP nu ne-a putut ajuta.
  Mesaje de tipul „stati linistiti, maine/poimaine/saptamana asta intra sigur banii” chiar nu-si mai au rostul si ar fi foarte bine sa nu fie lansate. Daca se doreste doar „amortirea” spiritului nostru, cred ca incepe sa fie inutil si, poate, ar trebui ca sindicatele sa declanseze actiuni de protest REALE, pentru ca timpul promisiunilor a expirat.

 23. Caleen, banii pentru mamici intra pe carduri saptamana asta, in mod sigur, stai linistita.

 24. Sunt de acord cu colegii mei din spitale, doar in stradă se mai rezolvă ceva, acum ar trebui să cadă capete din sistemul acesta ticăloşit, nu se intâmplă nimic, pun pariu, staţi liniştiţi. Dar am o mare mâhnire pe noi înşine, când trebuia să ieşim în stradă am stat la televizor, SĂ IASĂ ALŢII.Credeţi că acum în afara celor năpăstuiţi vor mai ieşi alţii? Sincer eu sunt ferm convins că nu vor ieşi, nu-i doare nimic, pe asta mizează nesimţiţi ăştia şi din păcate noi aşa facem.De ce trebuie mereu să întrebăm ce a facut sindicatul pentru noi? Noi ce facem pentru noi? Liderul de sindicat e şi el un om, noi suntem puterea lui, suntem cei de care laşilor care vremelnic sunt la putere le este frică. Haide să fim uniţi in al 24-lea ceas, odată şi odată trebuie să simtă şi ei opincă pe grumazul lor din şorici şi foarte multă nesimţire.

 25. Daca abia maine mai vedem cu mamicile sa imi spuna si mie cineva cum naiba explic eu la banca motivul pentru care nu am platit rata.Si mai este o treaba…pe site-ul BNR se vede clar ca pe 14(data scadenta) cursul leu/euro era 4.3448 lei pt un euro iar astazi deja este 4.3598…cine imi da diferenta?Vreau sa stiu si eu in ce masura ma poate sustine cineva ca sa dau in judecata MJ si ANP. 😐

 26. In informarea asta nu se spune nimic ,in continuare,despre angajatele aflate in concediul de ingrijirea copilului. 🙁

 27. Pana nu vedem banii in cardurile oamenilor nu putem sta linistiti doar ca ne afiseaza niste hartii…suntem in alerta maxima…cred ca si colegii nostrii de la spitale nu-si mai permit sa atepte si daca ar vrea,nu mai pot….MEMBRI SNLP,RASPUNDETI APELULUI DACA VA FI NEVOIE,ASTAZI LA EI MAINE LA DUMNEAVOASTRA.. 😡 😡

 28. Autorizatia pt. miting ati obtinut-o ?asa cum s-a hotarat,deja intarzie salariile,au spus ca luni,marti si acum vorbesc de sfarsitul saptamanii,e mult prea mult,foamea urla in noi,jos cu nenorocitii….suna adunarea,toata lumea e pregatita sa dea jos si cu habarnistul asta de Tanesescu….. 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 Eu mananc putin ca sa ajunga la copii nenorocitii dra…lui… 😳 😳 😳 😳 😳

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)