www.snlp.ro Web analytics

S-a aprobat reorganizarea ANP – aparat central!

organigrama anpReorganizarea unitatilor din sistemul penitenciar a ramas un demers destul de diluat. In ultimii ani, a fost reluat in sedinte interminabile la care au fost invitati si reprezentanti din unitati, precum si in sedinte cu organizatiile sindicale. La inceputul anului 2013 ideea a fost resuscitata dar de data aceasta intr-o alta nota. Conform solicitarilor sindicale, reorganizarea a inceput, de data aceasta, cu aparatul central. Mesajul SNLP a fost foarte clar: nu se accepta continuarea reorganizarii unitatilor daca procesul nu se aplica in primul rand in ANP – aparat central.

MJ/ANP au acceptat  provocarea si au elaborat cu consultarea organizatiilor sindicale din sistemul penitenciar, o schema comprimata a aparatului central cu mai putine directii, servicii si birouri. Actiunea a fost insa blocata din diverse ratiuni asupra carora nu voi insista. In urma cu cateva minute am primit confirmarea ca noua schema a aparatului central a fost aprobata exact in forma convenita, cu o singura modificare constand in mentinerea numarului de trei directori generali adjuncti.

Prin urmare, avem urmatoarea situatie: ANP a primit deja OMJ-ul prin care se modifica organigrama unitatii centrale dupa care se va trece la procedurile de reincadrare pe noile posturi cu mentiunea ca unele functii de conducere vor deveni de executie, dupa care se deschid perspectivele pentru continuarea reorganizarii unitatilor subordonate, proces care va fi rediscutat cu sindicatele.

Document atasat

 

 

47 COMMENTS

 1. Dna Pieleanu sa ne lase,ca nu a rezolvat multe probleme de legisatie,si anume:
  -roviniete,MAI si ambulanta sunt scutiti.noi nu
  -taxa de prima inmatriculare(de mediu) MAI si autobuzele scolare da,noi nu
  -portul armamentului ,MAI si magistrati etc,functionari sun trecuti acolo,noi nu depinde de IPJ local cum interpretreaza legea,
  -OMJ-uri ambigue care lasa loc de interpretari pe care dumneaei si-a pus avizul,o unitate acorda prima de instalare si mutare altele nu,12 B idem,chirii ANL si foarte multe OMJ-uri ambigue ….fara nici-o suparare dar cred ca trebuie sa plece si din functia in care este ,,trebuie un om acolo care sa fie un adevarat specialist in drept.. 😐 😐

 2. umbla vorba prin targ ca madam pieleanu (asa nume, asa caracter) bate din picior ca vrea director general adjunct. de fapt, sotul ei, marius pieleanu, bate din picior mai tare. politic. ce sectoare va coordona incompetenta asta? la ce se pricepe? pricepe ceva?

 3. PTR.RAILEANU
  Nu este frumos sa jigniti zeci de oameni din doua unitati si sa-i faceti lasi.
  Daca o luam de la inceputuri,cind erati membru snlp,sau mergind mai deparete la perioada cind erati elev la scoala de maistri militari armurieri si faceati practica in penitenciarul galatean,am avut fata de dumneavoastra o atitudine corespunzatoare,chiar daca erati doar elev.
  Am lucrat cu tatal dumneavoastra ani de zile si m-am inteles bine cu dinsul,la acele vremuri.
  Macar ptr. aspectele relatate mai sus nu ar fi trebuit sa recurgeti la expresia folosita,lasind la o parte problemele de natura sindicala.
  Va doresc un paste fericit.

 4. DOMNULE HILOHE PE CAND SE ANUNTA BARICADAREA PC1.?.. SA MA PREGATESC CU OUA CLOCITE
  MULTUMIM DOMNULUI DE LA SEVERIN…..LA NEVOIE VENIM SI NOI LA VOI

 5. Dl stefan lucratorii de penit se incadreaza la restanta la norma de hrana pe care personalul mai o asteapta .raspunsul de la financiar este ca noi nu beneficiem de aceasta restanta cu personalul de siguranta si ordine publica

 6. Dupa venirea de la comisia de la M.J. directorul galatean,se lauda ca i-a facut praf pe acestia.
  Poate ne spune si noua cineva,cum a reusit acest lucru ptr. ca masa de ofiteri care merg la comisiile de la anp,sa procedeze la fel-ADICA SA-I FACA PRAF.

 7. Fac un apel catre toti presedintii snlp din tara sa reactioneze cit mai rapid,sa nu asteptam termenul de 15 zile ptr. a o ajuta pe doamna IVAN RALUCA ADRIANA de la sindicatul DANUBIUS BRAILA,care trece prin momente dificile.
  Oricare dintre dintre noi poate trece prin astfel de momente.
  Se apropie sarbatorile de pasti,vor fi zile nelucratoare ptr. banci,deci trebuie reactionat rapid.
  As vrea sa precizez faptul ca am participat la o adunare a publisindului,unde am intilnit oameni minunati.
  Sa nu uitam ca si ei sunt ai nostri si ne dau putere.
  Haideti cu totii sa dovedim mai mult ca niciodata,ca au in snlp un sprijin de nadejde.
  Cunosc presedintii snlp din tara si consider ca vor fi solidari cu doamna de la Braila.
  Daca nu ne ajutam la greu,atunci cind ?

 8. Domnule Teoroc!
  Alex de Galati nu e aspru! E baiat fin, cu geaca de vinilin! E fin ca (editat)! Pentru ca habar n-are cu ce se mananca meseria asta!
  Mana de fier ar trebui sa fie cu p.p.l., nu sa se umfle in pene cu colegii! Pentru el, relatia este inversa!
  Auzi Alex? Se strange latul! Ti se pregateste ceva!
  (editat)

 9. Stimate domnule Stefan sa nu se inteleaga aici ca avem ceva cu directorul ca om sau ca personaj mioritic. Noi avem ce avem cu stilul dansului haotic de a conduce aceasta unitate. Despre modul cum stie sa puna oamenii la munca si sa le ofere incredere. Daca il supara cineva il trimite la comisie. Daca se supara tuna si fulgera. Niciun angajat din unitate nu-l suporta pe acest individ. Toti s-au saturat de minciunile lui. Si este total anapoda sa lucrezi cu un sef pe care nu-l inghit toti. El a incercat cumva sa se integreze in colectiv insa nu a reusit pentru ca firea lui duala nu-i da pace, ii place susaneaua de colt si imbarligaturile. Este bine sa fii ferm si sa conduci o unitate ferm, dar o fermitate onesta si clara pentru toti si nu o fermitate malefica orientata spre propriul interes. Acum e in joc soarta oamenilor din subordine si a unei unitati. Respecta si vei fi respectat.

 10. Stai linistit Adi. Nu va fi cazul sa strangem oastea. Sunt destule forte pe plan local, daca se va ajunge la asa ceva. Situatia din Galati este destul de atent urmarita. Vom vedea ce este si cu mutarile aprobate pe langa consiliul de conducere. Pentru moment sunt de parere ca este necesar sa avem un director general si un coordonator al ANP la nivel MJ.

  Situatia prezenta este provizorie. Se aude de promovari surprinzatoare, de preluarea ANP direct de catre ministru (cel putin provizoriu), etc. Imediat dupa stabilizarea comenzii, cazul Galati va fi una dintre problemele care se vor ridica. Nu inseamna ca intre timp nu discutam la nivelul conducerii ANP interimare. Aspectele sunt cunoscute in detaliu.

  Directorul penitenciarului Galati a sustinut un concurs si ocupa legal functia. Contrar asteptarilor, se pare ca nu reusim o relationare normala pe plan local. In ultima perioada, Galati a fost un obiectiv regulat al controalelor si inspectiilor. Documentatia este vasta insa nicio decizie la acest nivel nu este usor de luat. Regretabil ca se intampla asa ceva si ca singura relationare normala pare a fi divergenta.

  Salariatii ataca inclusiv prin comentarii pe site-urile sindicale, directorul intelege sa fie in continuare aspru si cu mana de fier si trimite sesizari comisiei de disciplina din ANP, unele cu o motivare derizorie, chiar ilara, punand pe drumuri majoritatea ofiterilor de conducere din curte, si tot asa. E drept ca nu poate continua la nesfarsit.

 11. Mai Stefane,daca tot se crede acest director de la Galati invincibil hai mai frate ca vin si eu de la Severin cu o mane de oameni si tot asa o sa faca si alti colegi din tara sa dam cu dosul domniei sale jos ,nu plecam de acolo din fata puscariei Galati pana nu pleaca si el din localitate,in puscarie trebuie sa nu intre cat stam noi acolo,iar daca incearca rosii si oua la greu si rezolvam odata problema lui Radu cu acest director care i-auzi face mutarile din birou,nu rerspecta nici-o decizie iar daca e bazat pe unde o fii sa-l ia acolo sa ne lase pe noi in pace…hai sa reactionam un pic ca nu e bine asa,prea e despot acest domn director,chiar si la SRL patronul se consulta cu angajatii cand ia o decizie de personal,sau macar ii anunta uite asa as vrea eu sa fac..este inadmisibil ce citesc pe site ca face acest director,sa fim seriosi nu trebuie sa inghitim astfel de nereguli.RADULE FA-I O SOLICITARE LUI STEFAN SI IN TARA LA LIDERI O SA RASPUNDA MULTI CHIAR SI CEI INDEPARTATI,PANA CAND FRATE..??!! 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😥 😥 😥

 12. De acord cu APOCALIPSA si Dl. RADU HILOHE!
  De 3 ori DA !!!
  Hai fratilor, curaj, ca nu aveti nimic de pierdut!

 13. Poate voi nu stiti dar aceste mutari au fost gandite cu mult timp in urma in atelierul de creatie TUGUI BRAND SRL. Dansul este marele papusar in ultima vreme. Sa ne aducem bine aminte ca tot dumnealui l-a luat pe bietul Colta de sub greutatea pistolului mitraliera si l-a ridicat la rang de soarece de birou. De fapt daca stam bine sa ne gandim acest PRIETEN (feo dixit) este chiar un descoperitor de talente. Se pare ca biroul resurse umane este o adevarata pepiniera de ofiteri. Dupa iesirea la pensie a lui Paiu ar trebui infiintat acolo un MUZEU sau eventual o casa memoriala. Cei care sperau sa ocupe in mod cinstit aceasta functie vor trebui sa astepte ca doamna Colta sa treaca in corpul ofiterilor. Recomand celor care ne reprezinta din partea sindicatului sa numai participe la sedinte unde doar unul dicteaza si ceilalti asculta. Oricum zilele sunt numarate.

 14. ȘTEFAN înființează butonul GALAȚI ,TE ROG ,poate poate aflăm și alte informații.

 15. La bilantul care a avut loc anul acesta,reprezentantul anp-ului,a insistat ca directorii de unitati sa aiba o buna colaborare cu organizatiile sindicale.
  Daca nu ma insel,exista si o recomandare a directorului general in acest sens.
  Dumneavoastra sunteti un bun colaborator in fata celor care alcatuiesc consiliul de administratie,dar cind ajungeti in biroul oval,deveniti irascibil si procedati cum vreti,dupa afinitati si alte interese.
  Incepind de astazi 22.04.2013,avem rugamintea sa nu mai invitati reprezentantul sindicatului la sedintele de comanda.
  Coduceti dupa bunul plac si faceti ce vreti,noi nu va mai deranjam.
  S-ar parea ca nu vreti sindicat in unitate ci doar grupuri mici de lucratori care vorbesc pe la colturi si pe care sa le manevrati cu mare usurinta.
  Va doresc succes in demersul dumneavoastra,observ ca aveti chiar si sprijinul anp-ului.

 16. Astazi in cadrul sedintei de comanda s-a discutat si despre unele mutari ale agentilor de penitenciare de la un sector la altul.
  Intre timp,directorul a fost solicitat de catre judecatorul delegat sa se deplaseze in interiorul LD,urmind ca discutiile despre mutarile mentionate sa fie reluate dupa data de 1 mai.
  Cu toate acestea,directorul a dat in decizia pe unitate mutarile cu de la sine putere.
  Deci nu mai are rost sa fie tinute aceste sedinte,deciziile pot fi luate de catre director.
  De astazi nu mai participam la sedintele de comanda,oricum omul face ce vrea.

 17. Domnule Radu Hilohe dupa cum au decurs lucrurile astazi in sedinta de comanda,propun sa incetam orice colaborare cu aceasta conducere jalnica si sa protestam in conditiile impuse de lege,anume sa purtam in semn de protest toti membrii de sindicat banderole albe cu informarea presei si sa trecem la interzicerea accesului in unitate a acestor oameni care au facut numai rau unitatii…CRISTIAN,TUGUI…..din cauza lor suntem de rasul sistemului
  Primul pas sedinta cu toti membrii de sindicat sa stabilim data declansarii conflictului,scriem si semnam o petitie pe care s-o trimitem M.J. si A.N.P….
  TOTI MEMBRII DE SINDICAT CARE SUNTETI DE ACORD INTRATI PE SAIT SI CONFIRMATI

 18. Domnule director Cristian ,va propun sa nu mai invitati reprezentantii sindicali la sedintele de comanda ,ca dumneavoastra oricum nu tineti seama de parerea lor…….respectare legii 293/2004 pentru dumneavoastra este doar ceva asa …. o respect daca vreau ,daca nu vreau NU o respect…. ca oricum eu sunt director si fac ce vreau……SA VA FIE RUSINEEE
  Astazi in sedinta de comanda distinsa d-na Colta a fost trecuta prin DZU in locul sotului si anume la biroul resurse umane la cererea domnului Tugui….. CE SA INTELEGEM CA PENITENCIARUL GALATI ESTE S.C. COLTA & ASOCIATII TUGUI.S.R.L.

 19. D-na agent sef Balica (comisar sef)-secretara -astazi in sedinta de comanda si-a cam uitata atributiile…….acelea de a nota tot ce se hotaraste.
  A inceput sa-si ia rolul in serios de OFITER si anume sa propuna,sa ia deciziiii…….ca vezi doamne am dat de 3 ori de ofiter si nu am luat dar eu stiu ca am aere de ofiter…..
  Ar trebui sa participe mai des la activitatile de pe sectia a VIII-a sa vada cum munceste un lucrator de penitenciar si apoi sa tipe la oameni ,cand au curajul s-o deranjeze cu un ordin de serviciu sau o adeverenta.
  La munca doamna ofiter nu la barfit……

 20. cata pasiune am declansat in aceasta unitate![quote name=”BGS”]Va rog nu va mai legati de d-na comisar sef Balica……a fost si va ramane o adevarata secretara…ea face totul legal…..face copii dupa statele de plata (documente clasificate secret de serviciu) si le transmite distinsului domn Raileanu iar in momentul in care a fost sesizat in scris marele director si jurist, Cristian a rupt sesizarea in fata liderului de sindicat……este adevarat domnule lider? Nimeni din cadrul DIP nu a sesizat incalcarea legilor cu privire la divulgarea secretelor de serviciu……ea nu are ce sa mai caute la secretariat cat timp a incalact aceste prevederi si ar trebui sa-i fie ridicata autorizatie de secret de serviciu …….si TE PUP PA-PA sistem ANP……Acum un mare aparator al legii(Raileanu) ar spune ca a fost sesizat un fapt……a fost clasat acel caz atat de parchet cat si de comisia de disciplina din cadrul ANP
  Oricum nu este prea tarziu sa fie sesizata comisia de disciplina si organele competente impotriva acestei distinse doamne Balica …..[/quote]

 21. Vineri dimineata domnul INCA director Cristian Alexandru a venit cam trist la servici, se pare ca a primit mustruluiala masiva la MJ. Vineri nu a stat nici pe la birou fiind invitat undeva in oras. Este normal sa te comporti astfel cand lucrurile stau foarte bine in unitatea ta si nu ti se simte lipsa. Numai ca atmosfera este alta: NE SIMTIM BINE FARA TINE. Cand dumnevoastra lipsiti totul merge in liniste. O orchestra fara dirijor este totusi o orchestra…

 22. Pt Rona,
  In iunie se acorda prima de vacanta doar pentru cei care sunt in acea luna in vacanta?
  Asa este domnul Stefan?

 23. Propunem domnului jurist-director ca materialele,primite de la interlopul DASAEV, sa nu mai stea aruncate in p.c.1 si sa fie folosite la camera grupei operative,sa facem un gard imprejmuitor,ptr. ca acestia sa nu se mai deplaseze pe sectiile de detinere,atunci cind ppl-ei de calibru nu vor sa intre in camere.
  Astfel domnul director,va avea controlul total asupra celor care ne sunt mai mult decit utili in misiunile de paza,escortare si supraveghere.

 24. [quote name=”rona hartner”]Dl stefan salariul in avans se plateste in 30 aprilie lar in mai se plateste si diferenta la haine .aceast curent circula mai nou[/quote]
  In Mai se plateste norma de hrana.

 25. [quote name=”rona hartner”]Dl stefan salariul in avans se plateste in 30 aprilie lar in mai se plateste si diferenta la haine .aceast curent circula mai nou[/quote]
  Pai asa si este.

 26. Va rog nu va mai legati de d-na comisar sef Balica……a fost si va ramane o adevarata secretara…ea face totul legal…..face copii dupa statele de plata (documente clasificate secret de serviciu) si le transmite distinsului domn Raileanu iar in momentul in care a fost sesizat in scris marele director si jurist, Cristian a rupt sesizarea in fata liderului de sindicat……este adevarat domnule lider? Nimeni din cadrul DIP nu a sesizat incalcarea legilor cu privire la divulgarea secretelor de serviciu……ea nu are ce sa mai caute la secretariat cat timp a incalact aceste prevederi si ar trebui sa-i fie ridicata autorizatie de secret de serviciu …….si TE PUP PA-PA sistem ANP……Acum un mare aparator al legii(Raileanu) ar spune ca a fost sesizat un fapt……a fost clasat acel caz atat de parchet cat si de comisia de disciplina din cadrul ANP
  Oricum nu este prea tarziu sa fie sesizata comisia de disciplina si organele competente impotriva acestei distinse doamne Balica …..

 27. Dl stefan salariul in avans se plateste in 30 aprilie lar in mai se plateste si diferenta la haine .aceast curent circula mai nou

 28. Sa ii dea o cerere , o scriu ei nu e problema cu demisia lui , el numai tre sa o semneze, sa plece unde vrea numai la Galati sa nu mai stea ca ne-am saturat de minciunile lui!Sa ia si clanu Tudor cu el in frunte cu Tugui capu familiei si pe Balica , sifonu lor!sa pleceeeeeeeeee !!!!!

 29. In acest an cu ocazia zilei de 1 iunie-ziua copilului,lucratorii penitenciarului GALATI, vor sa-i faca directorului unitatii,un cadou ptr. rezultatele obtinute in munca.
  Cadoul va fi achizitionat de Dumitru Marian si Adrian Popa.
  Ca sa nu ne facem de rusine,vom consulta pe Severin si Gorea,acestia se pricep la cadouri.
  Avem rugamintea ca banii ptr. cadou sa nu provina din fondurile phare.

 30. Fostul director al penitenciarului Braila,actualmente sef birou resurse umane[marele strateg Tugui],pune presiune pe dap-Rau Cornel sa aseze lucratorii agreati de el[care au malai in cantitate mare in buzunare] pe posturi caldute,odata ce s-a pus problema reorganizarii.
  Cristian Alexandru-directorul unitatii sta mai mult plecat,batind pe la usile politicienilor,sa-l ajute sa iasa din mocirla in care a intrat.
  Dap-ul unitatii fiind baiat tinar si fara experienta,va dansa dupa spusele lui Tugui.
  Si la resurse umane se maninca bine,deci Tugui si cu Paiu[alt corupt] fac cartile inca de pe acum.
  Poate ne spune si noua domnul Tugui cum a scapat de nu a ajuns pe mina parchetului.

 31. Corect,Andrei – 4 directii!
  Finul Alecu: inca nu avem nici DG iar coordonatorul ANP la nivel MJ va preda stafeta, deci este prematur sa afirm ca la nivelul unitatilor se va aplica schema convenita anterior care genereaza in primul rand o comprimare a posturilor de conducere.
  Pentru Cineva: sigur ca documentul nu este cel din OMJ ci cel convenit la un momentdat fata de care am precizat ca exista cel putin o modificare- 3 dga in loc de 2.
  La data postarii articolului, OMJ-ul era in curs de primire la ANP, el nefiind publicat in MO.
  http://www.expert-monitor.ro/LexMonitor/Demo/index.jsp
  (criterii cautare: ordin/ministerul justitiei/aprilie 2013)

 32. Ce face doamna Ani Dumitrache acum ca nu mai e directie ci serviciu?
  Mai are dreptul la sofer de serviciu tinerel?
  Mai tipa ca o (editat) prin unitati cand vine in control cu (editat) pofticiosi dupa papanasi?
  Domnul director Lupu ce face ca sef serviciu, la fel ca si atunci cand era director?
  Adica nimic?

 33. [quote name=”Stefan Teoroc”]Compara schema atasata articolului cu organigrama actuala de pe site ANP. Auditul, Medicalul, Inspectia, Prevenirea, Juridicul si Informatica au devenit servicii din foste directii. Multe alte servicii au devenit birouri sau chiar compartimente, si tot asa. ANP a pastrat doar 3 directii si anume Siguranta, Socio si Economic.[/quote]

  4 directii. DMRU e un pic mai ascunsa.

 34. Din cate stim maine 18.04.2013 distinsul Alexandru Cristian este invitat pentru a nu stiu cata oara la sediu Ministerului de Justitie pentru a da socoteala cu privire la ultimile greseli facute in mandatul sau cu bunavointa si sub obladuirea domniei sale. Suntem curiosi sa stim pe cine va arunca motanul de data aceasta. Noi sugeram celor de acolo sa-l opreasca la Bucuresti si sa ne trimita un adevarat profesionist la conducere. Hitul care se fredoneaza prin curtea puscariei galatene este TE PUP PA PA.
  Vineri sigur se va lauda ca a facut praf comisia de acolo asa cum l-a facu praf pe Movila si pe altii din ANP. Cel mai rau este ca a facut praf si soarta multora de pe prin curte. A trecut un an si din frumosul sau proiect de management nu s-a realizat nimic. Promisiuni au venit peste noi, iar ca si dansul au devenit neonorate si neonorante. Unii sunt frumosii nebuni ai marilor orase si traiesc pentru a exista, altii ar trebui sa stie cand sa spun STOP JOC si sa dea SHUTDOWN. Din nefericire pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti…

 35. Pai..au ramas la fel de multe ca inainte! Nici eu n-am constatat nicio schimbare!

 36. Compara schema atasata articolului cu organigrama actuala de pe site ANP. Auditul, Medicalul, Inspectia, Prevenirea, Juridicul si Informatica au devenit servicii din foste directii. Multe alte servicii au devenit birouri sau chiar compartimente, si tot asa. ANP a pastrat doar 3 directii si anume Siguranta, Socio si Economic.

 37. Iftinca a reusit. Partial. Sa vedem cum salveaza functiile de sef birou din teritoriu ca schema a fost umflata artificial pana la 6-7 oameni ca sa nu piarda functia de sef birou.

 38. Ne poate spune cineva cate directii au fost tranformate in servicii, servicii in birouri, si birouri in compartimente?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)