www.snlp.ro Web analytics

Rostul, ideile si marea masa tacuta

themeaningoflifePagina www.snlp.ro este functionala in acest format de 8 ani. Administrarea unui astfel de spatiu virtual ofera prilejul unor analize destul de relevante luand ca indicatori informatiile postate si precum si reactiile pe care acestea le genereaza.  Articolul care a prezentat fotografiile noului echipament pentru personalul de penitenciare a adunat in 24 de ore peste 5000 de vizualizari care au urcat www.snlp.ro pe locul 8 in topul www.trafic.ro (categoria ONG) devansand pagini web importante cum ar fi cea a unei organizatii sindicale cu un numar de membri (politisti) de 8 ori mai mare decat SNLP (www.snppc.ro). Acesta este unul dintre indicatorii relevanti despre care vorbeam. 

Multimea urmeaza idei dar se plictiseste repede daca acestea nu se materializeaza rapid si bine. Apoi trece la atac si devoreaza tot, chiar si pe cei alesi sa genereze, sa urmeze si sa sustina ideile, inclusiv pe cei impinsi in fata sa lupte pentru ele. Nimic nou sub soare. Gustave Le Bon scria inca in anul 1895 despre asta in „Psihologia multimilor”: Mulțimile sunt capabile să resimtă sentimente simple și extreme. Opiniile, ideile și credințele care le sunt sugerate sunt acceptate sau respinse în bloc și considerate ca adevăruri sau erori absolute.

Criticam tot. Asteptam cu nerabdare ca cineva sa genereze o idee doar ca sa identificam o noua victima si sa-i ucidem imaginatia. Nu ne place ANP, nu ne plac directorii, nu ne place tinuta, dezavuam managementul si suspectam liderii sindicali. Si totusi acele valori mult asteptate intarzie sa se ridice din acest sistem desi bag mana in foc ca ele nu lipsesc. Sa fie de vina evaluarea deficitara si lipsa unor obiective concrete? Sau cei buni prefera sa ramana tacuti si sa nu se amestece?

Putem identifica trei categorii: marea masa tacuta, echipa constanta de critici si cei cativa care isi asuma opinii. Ultimele doua categorii nu trebuie descrise. Masa tacuta este insa un mister. Dezinteres, teama, dezgust, lipsa de experienta…? De ce din 12500 de salariati doar 1000 sunt interesati de ceea ce se intampla si raman in contact cu realitatea informandu-se si comentand pe site-urile sindicale? De ce din acest mic procent, doar cativa isi asuma o pozitie si prea putin candideaza (pe functii inalte profesionale sau sindicale) si preiau un stindard, o raspundere? 

Pe 30 iunie, anul acesta, aniversam 10 ani de cand am schimbat regulamentele militare cu functia publica invelita in statut special. Au trecut anii si peste structurile sindicale si am asistat la dezvoltarea unor personalitati, pe plan local sau central. Sistemul a castigat deopotriva oameni cu experienta cat si experti doar in turbulente. Pe alocuri, mari furnizori de idei s-au dovedit in timp simple persoane interesate. Cand interesul organizational predomina, cel profesional se estompeaza.

Voi mai lansa un reper si anume acela ca sistemul penitenciar este probabil cel mai sindicalizat domeniu de activitate din Romania. Aproape 90% dintre salariati sunt membri de sindicat. Cu atat mai mari pretentiile dar si presiunea pe lideri. Nu trebuie ignorate nici rezultatele desi in general se cauta motive de critica si nu de lauda. Suntem singura institutie publica din Romania cu un Acord pe transparenta semnat de ministrul justitiei (nu se poate emite nimic fara consultare) si totodata singura entitate juridica in cadrul careia salariatii pot beneficia de compensarea dubla sau chiar tripla a muncii prestate, cu timp liber (sarbatori, repaus, munca suplimentara).

Suntem printre putinele structuri in cadrul carora ulterior Legii 62/2011 (legea dialogului social) liderii sindicali pot desfasura activitate sindicala timp de 36 de ore (lunar) platite de angajator si suntem singurul domeniu de activitate din Romania in care a fost semnat un Contract colectiv la nivel de grup (inregistrat la Ministerul Muncii) in care sunt prevazute tichetele de vacanta (suspendate in prezent). Mai trebuie amintit si faptul ca sistemul penitenciar este singura institutie din Romania in care salariatii nu pot fi pedepsiti direct nici macar cu sanctiunea minima (toate sanctiunile sunt propuse de comisii din care fac parte sindicalisti).

Multe dintre drepturile aferente statutului nostru special sunt insa blocate prin masuri de austeritate aplicate la nivelul intregului sector public si nu tin de eforturi facute in sistem. Pe langa blocaje, pe timp de criza s-au mai inregistrat si realizari. In afara de clarificarea compensarii muncii prin decizia DG ANP 569/2012 (dupa 8 ani de statut special fara compensarea corespunzatoare a sarbatorilor) sau de actualizarea sporurilor de fidelitate si confidentialitate desi nu mai sunt prevazute de legea unitara de salarizare si sa nu uitam de modificarea de ultim moment reusita de SNLP prin introducerea unui text in Legea nr 284/2010 prin care functionarii publici din penitenciare au castigat dreptul de a munci in domeniul privat, drept interzis si in prezent politistilor.

Legea nr 284, art 44: La data intrării în vigoare a prezentei legi, articolul 51 din Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 628 din 22 septembrie 2009, se modifică şi va avea următorul cuprins:

Legea nr 293/2004, art 51: Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.

Revenind la indicatorii despre care vorbeam la inceputul articolului, statutul special este una dintre ultimele redute de interes pentru personal (denumire, echipament, chirii, transport, medicamente, concediu suplimentar, etc). Cand unul dintre aceste drepturi face obiectul unui demers sindical sau unui articol postat, barometrul nivelului de interes si reactie o ia razna. Insa entuziasmul se transforma in dezinteres imediat ce se constata ca nimic nu se poate intampla peste noapte, ca un scop poate nobil, este obtinut prin proceduri preliminare si plictisitoare, iar sindicatele sunt rapid dezavuate ca nu reusesc sa emita repede o lege, desi acesta ar fi rolul Parlamentului.

Nu intentionez sa pun concluzii si nu vreau ca prin acest articol sa exprim lipsa de respect. As vrea doar sa aflu ce are rost sa facem si ce nu? 

Stefan Teoroc – Presedinte SNLP

37 COMMENTS

 1. X-ulescu:
  Bai frate, tu cunosti limba romana ?

  Deja unii exagerati cu treaba asta ! Ti s-a spus in nenumrate randuri ca banii, prima transa a echipamentului ti se va da intre 14-18 aprilie, ce vrei mah mai mult de atat ? Vrei sa ti se spuna si ora la care te cheama la casierire ? Bine ! Pe data de 15 aprilie 2014, ora 12.04, x-ulescu va fi chemat la casierie sa-si ridice banii. Si nu-ti va lua nici mult de semnezi la ce numa ai ! Doua bare incrucisate desi s-ar parea ca sunt cam paralele…

 2. Nu stiu daca pot fi mai clar decat am fost deja in articol. Incerc. Cam pe 31 martie de va solicita la MJ deschiderea de credite. In prima saptamana din aprilie vom primi si raspunsul de la MJ. Conform asigurarilor, acesta va fi pozitiv.

 3. [quote name=”sandokan”]Domnilor sindicalisti conducatori,lasati barfa si implicati-va ,faceti demersuri pentru ca sa luam banii pe echipament.Vin sarbatorile de pasti,cred ca fiecare avem nevoie.[/quote]
  Despre echipament iti transmit eu din ce stiu ca dl „Teorog” in comparatie cu altii a facut demersuri clare,fiind primul care a anuntat ca se incearca plata primei transe pe uniforma de oras,de serviciu se va primi echipament,sa nu uitam ca aceasta cota de echipament conform OMJ prevede 2 tinute si ca se poate acorda in 2014 pana la 30 iunie pt 2013 echipament sau bani.Ar fi bine cand arunci cu pietre sa fi informat exact.

 4. Sandokane,
  Iti imaginezi ca ucizi vreun tigru cu aceste comentarii insa sunt convins ca te zbati rau intr-o lume a ta…numai a ta ! Ramai acolo unde esti acum ! Inteleg apetitul fsanp-ist insa trebuie sa fii si corect! Corect macar cu tine insuti…nu de alta dar te paste un cazan fierbinte cu smoala la cate pacate faci 🙂

  Florin,
  Cu totii ne dorim un crampei de rai in sistemul penitenciar insa, din pacate, trebuie sa ne batem cu o realitate nedreapta ! Iti inteleg dezamagirea insa nu pot intelege ca nu observi si substratul problemelor. Daca tot apelezi la o analiza atat de profunda pe acel „Vrem” cred ca este cazul sa apelezi si la o analiza a problemelor de fond rezolvate cu atata munca de catre reprezentantii SNLP.
  Daca in unitatea ta ti se pare ca SNLP doarme, incearca sa-i trezesti tu la realitate prin candidatura ta ca presedinte de filiala. Asteptam oameni ca tine care vor sa faca treaba in aceasta miunca sindicaliceasca. Dar ma tem ca totul e doar o demagogie menita sa atenteze la acrtiuniel concrete ale SNLP. Numai cine-i orb nu realizeaza unele lucruri. Parerea mea…

 5. Tratati-l cu indulgenta d-le Teoroc,saracu` si-a dat cu crema antirid pe creier,ce-i drept nu cred ca i-a fost necesara o cantitate prea mare….

 6. 🙂 Sandokane, din 3 comentarii urate, ma risc sa ti-l postez pe acesta. Nu ma deranjeaza absolut deloc ca nu reusesti sa intelegi si ca nici nu te straduiesti. Incearca doar sa pastrezi un limbaj decent si iti garantez autorizarea comentariilor chiar daca contin critici. Si invata-mi macar numele. Caci pentru a spune despre cineva ca este la apogeu si trebuie schimbat ( 🙂 ) trebuie sa stii macar cum il cheama. ma gandesc

 7. ptr gargara s-au cum iti spune,eu am participat la toate mitingurile si grevele de care pomenesti tu si nu ma ascund dupa un birou,ptr cultura ta generala sunt in prima linie nu in primele linii in PRIMA ,care lupt impotriva acelora care ne-au luat drepturile,dar sunteti cativa postaci aici pe site (dric s-au dril,adita codita,tu,vicele care va credeti atotstiitori,nu poate sa intervina nimeni ca voi le rupeti gura la toti.Va credeti destepti nu va spun eu sunteti niste carcotasi ,vasali parveniti al lui teorog. Nu aveti curajul sa-l infruntati si voi sunteti constiienti ca aceasta conducere sindicala este praf este la apogeu nu a mai realizat nimic important in fata anp.exemplu ,nu mai are putere sa rezolve nici macar jumatate din plata echipament,vom lua ,daca,mai putin de jumatate.Este strigator la cer ce se intampla chiar sunteti legati la ochi?

 8. Nu prietene,nu am lipsit deloc de pe acest site!Garantez!Asa cum esti tu Drill azi,ieri,alaltaieri,eu sunt Florin azi!Procese in instanta?!Da stiu!Dar nu despre cele privitoare la schimburile operative!Despre cele intentate de cei de la medical da,dar nu cu ajutorul SNLP!
  Declarativ???Da,SNLP spune ca a cerut si a primit nr de ore suplimentare.Pai si???Care este legislatia nationala si europeana privitor la munca???
  Se respecta?Nu!!!
  Perceptia generala,cel putin in unitatea mea este ca SNLP cam doarme!
  Hotu’ poate da in judecata statul roman,si castiga,pentru neasigurare de conditii minime decente.Fpss din ANP nu!”LEGEA E SUBLIMA DAR (aplicarea) LIPSESTE CU DESAVARSIRE!”(uite ca ti-am mai dat un indiciu ca nu dorm,si afara ploua,ploua…).
  Vrem sa ne luam libere,recuperari,timp suplimentar sarbatoare legala,concediu in termenul legal!
  Vrem sa mancam in conditii decente,cu lingura,furculita,din farfurie la masa si nu din punga!
  Vrem sa ne putem spala pe maini cand este nevoie!
  Vrem sa nu mai facem caca precum pisicile,sa se uite ppl la outele noastre in perimetru,si apoi sa ni se pretinda sa impunem respect,demnitate,verticalitate!!!
  Domnilor,eu sunt dezamagit!
  Sa auzim de bine!!!

 9. Florin,
  Nu stiu pe unde (editat) pana acum insa ai lipsit cu desaravarsire de pe acest site avand in vedere neactualizarea informatiilor tale vis-a-vis de demersurile SNLP in ce priveste schmburile operative.
  Cam toata activitatea SNLP se bazeaza pe demersuri ce vizeaza schimburile operative ! Ea se bazeaza pe demersuri ce vizeaza toate sectoarele insa, dupa cum este de asteptat, tinand cont si de majoritatea care-si desfasoara activitatea in penitenciar, schimburile operative au constituit multe dintre demersurile noastre.
  Exista procese prin instante, exista intampinari ale SNLP fata de nerespectarea unor reglementari legale, chiar ultimul demers a constat in centralizarea unor date privind numarul de ore suplimentare restante si a zilelor de CO pe anul 2013 restante. Vor urma si alte demersuri functie de cum reactioneaza ANP la cererile noastre.

  Tu pe unde umbli ? Satura-te sa mai faci (editat) si pune mana sa deschizi si acest site din cand in cand. Zilnic tip in gura mare ca oamenii sa se informeze pentru ca reprezinta arma cea mai puternica impotriva unora care incearca sa apeleze la eventuale abuzuri…

 10. Multumesc pt promptitudine!
  M-am lamurit!CCM este pt personalul contractual,Acordul Colectiv este pt FPSS,
  Din cate stiu eu contractul(Acordul) este lege intre parti!
  Daca noi mancam din punga,facem caca ca si pisicile,in perimetru’,ne-o trage administratia cu cele 30-60 zile pt recuperari si timp lucrat in sarbatori legale,care din cate stiu eu legea (codul muncii) spune ca angajatorul ASIGURA,deci este obligat,mai e putin si C.O. se va prelungi pe al doilea an(2014 se va lua in 2016).Afara ploua,ploua,ploua…Cu schimburile (plutoanele) ce faceti?!Asteptam ca macar la nivel declarativ SNLP sa ia masuri…Sa auzim de bine!

 11. D-le Teoroc,
  spuneti ceva de Contract Colectiv?
  Da-ti-ne si noua un numar de inregistrare Ministerul Muncii,nu de alta,dar mai avem si un Acord Colectiv de care stiu eu.(Sau postati acel CC,ca pt mine e o surpriza,…o fi lipsa de comunicare?!)
  Astept cu nerabdare,(sper nu vreo 15 ani,nu de alta dar mail-urile SNLP cam nu primesc mail de la membrii SNLP,daca vreti am sa detailez…) raspunsul dvs.!

 12. Cred ca va trebui sa angajam un postac de serviciu care sa spuna in fiecare zi ce se intampla cu sporul de studii…

  Maxx,
  Desi multora nu ne convine cand suntem numiti paznici, sa stii ca lucrul asta va persista cat timp nimeni nu are o reactie directa asupra acestui amanunt. Daca, cu fiecare aparitie unei astefl de stiri in care suntem numiti paznici ar exista si un comunicat catre agentia de presa care a difuzat o astfel de stire, atunci, poate…in timp… lucrurile se vor rezolva.

 13. Si din nou la stiri a fost un nou episod pe Antena 1,cand Gigi Becali a fost impins de ,,paznicii” de la penitenciar………….O sa fie cam greu sa ne spalam aceasta eticheta si cu cat intarzie noua denumire cu atat vom fi mai batjocoriti,mai ales ca tot mai multe VIP-uri sunt incarcerate si aduse in custodia A.N.P.-ului.

 14. Sporul a fost scos din legislatie in 2010. Unele filiale sau anumiti salariati au pus procese pe rol. Este necesara in primul rand depunerea la resurse a diplomei de licenta si apoi solicitarea sporului care va fi evident respinsa. Solicitarea nu este o conditie de acordare a sporului dar va constitui baza actiunii in instanta. Se vor invoca prevederi din legislatia tranzitorie insa acestea ii vizeaza pe nou incadrati si pe promovati fara a fi certa interpretarea instantei nici pentru acestia. Merita incercat.

 15. va salut,am si eu o intrebare,sporul de studii superioare de ce se da doar celor care au terminat facultatea inainte de 2010?Nu ar fi normal ca sa primeasca toti?multumesc anticipat.

 16. Un articol foarte complex,care reflecta intocmai,realitatea din sistemul penitenciar romanesc dar si ce se ascunde in spatele snlp-ului/adica o munca titanica pe care multi nu o inteleg.
  Nu are nevoie Stefan Teoroc de laudele unui prieten din provincie,dar articolul de mai sus ar trebui sa ne dea de gindit multora.
  Toata stima/daca mai era cazul.

 17. Multumesc pentru promtitudinea raspunsului si amabilitate Domnule Teoroc.Mult succes in continuare!Numai bine!

 18. Sunt membru SNLP de la inceputurile sindicalismului în sistemul penitenciar.De aproape 7 ani m-am implicat în conducerea filialei din care fac parte.Realizările pe care le-a enumerat Ștefan sunt extraordinare și nu pot fi ignorate oricât de ,,sandokan” ai fi.
  Constat, acum, că Stefan ar fi și un foarte bun editorialist.
  În opinia mea, ultima întrebare din articol este retorică și o pune Stefan doar pentru că a obosit să tot primească reproșuri, acuzații, comentarii negative…etc, de la anonimi care pot fi membri de sindicat sau nu, pot fi interesați să creeze o anumită stare de spirit sau, pur și simplu, atât știu și pot ei.
  Sus garda, Stefan! Nu mor caii când vor câinii. Te descurci bine cu ceea ce noi te-am ales să faci.
  D. Rotariu, vicepreședinte SNLP Oradea.

 19. In legatura cu tacerea,
  Stefane,ai punctat durerea,
  Pe care o simt an de an,
  Ca sunt coleg cu Sandokan.
  Ca el,din pacate,sunt multi
  Tu n-ai ce face,ii asculti,
  Ei stiu doar una:”-Da-ne banii!”,
  Dar nu stiu lupta din toti anii,
  Cu mitinguri,iesiri in strada,
  Ei stau doar in birou sa vada,
  Cum pentru ei lupta altii,mon cher,
  Cand ei invart un Solitaire.

  P.S. Pentru versuri mi-asum ocara,
  Si ma semnez,sunt Che Gargara!

 20. Da. As zice ca este destul de cert ca in saptamana 14-18 aprilie se va da jumatate din suma. Ne vom asigura si in raport cu MJ ca nu vor exista surprize.

 21. Domnule Teoroc ,ati facut demersurile necesare pentru a primii si noi macar jumatate din drepturile pe echipament luna viitoare, pentru a nu mai ajunge ca si anul trecut sa ii luam la sfarsit de an?Numai bine.

 22. Acum 4 ani dupa ce am fost externat din spital,am participat la mitingul din Piata Victoriei,apoi in fata Ministerului si in fata penitenciarului si am constatat ca din plutonul operativ din care faceam parte, din 46 „ca brazii”,au fost intre 5-10 membri de sindicat iar ceilalti doar cu pretentiile sa li se rezolve problemele de altii (fraieri)si de liderul de sindicat. De aici si numarul mic de persoane inscrise in sindicat ce participa fizic sau virtual la munca sindicala,sint putini cei ce stiu ca TREBUIE SI AU OBLIGATIA SA PARTICIPE CEL PUTIN LA SEDINTE MITINGURI SI ALTE ACTIVITATI SINDICALE. Mi-e greata,ba nu,scirba, de asemenea persoane. Liderii de sindicat sint alesi de membrii de sindicat pentru ai reprezenta,pentru drepturile lor(de care beneficiaza si nemembrii) dar la miting nu poate fi singur si nu numai la miting ci si la alte actiuni.

 23. Excelent articol d-le Teoroc.Felicitari!
  Dar nu toata lumea intelege ce citeste(daca citeste!!) …. Cata vreme exista o multime de „sandokani” care se imbraca doar la… Paste si Craciun ,cam astea vor fi reactiile indiferent de tema expusa.
  Tineti-o tot asa chiar dacar asta-i „marfa” pe care trebuie sa o reprezentati si sa va bazati in actiunile sindicale..

 24. Felicitari pt articol. Este o abordare pe care trebuie insistat: din cand in cand sa vă prezentati realizarile. Pentru ca, iată, aveti ce prezenta. Să stie oamenii ce ati facut , cand si, eventual, cu ce preţ. Insistati, va rămâne ceva pana la urma. Sustin asta pentru ca mi-as dori sa se inteleaga de catre toata lumea ca SNLP-ul a realizat multe combinând tactica fermitatii, insistentei, consecventei cu tactica flexibilitatii, rezonabilitatii, bunului simt. Să se priceapă că poţi fi eficient fără să dai cu ciomagul, fără să jigneşti, fără să ofensezi. Că poţi avea rezultate unice – dovadă singularităţile de care vorbiţi în articol- fără să fii isteric sau agresiv. Că poţi pune la punct fiind serios şi civilizat. Că poţi media conflicte fără să urli. Şi multe altele. Felicitari inca o data. Si ca sa nu ma dezmint de carcotasii de profesie, as sugera o imbunatatire de imagine la site-ul dvs: folositi , stimati colegi, niste culori mai clare, mai penetrante, care sa rezoneze cu spiritul dvs. Albastru sa fie albastru clar, negrul sa fie negru, griul sa dispara, ca sugereaza apa călduţă, adică nici rece nici fierbinte. 😀 Va doresc mult succes.

 25. Domnule director CRISTIAN ALEXANDRU, incercati sa va ascundeti neputinta prin masuri luate fara nici o logica.
  A- ti pus un director economic,ale caror lucrari sunt facute de contabila sefa.
  Va este teama ca aceasta oricum va pleca si daca vorbeste va fi jale mare.
  Va mai pleca un salariat de la socio-educativ.
  Va mai pleca un fpss de la salarii etc.
  Va intreb unde se va ajunge?
  Raspundeti la petitii care depasesc termenul de 30 de zile.
  O mare parte parte din cadre nici nu va ia in calcul,cei care va ia peste picior va faceti ca nu-i vedeti.
  Oare ANP-UL stie in ce hal este condus penitenciarul Galati.
  De doi ani de zile acest director este protejat de o anumita structura.
  VA RUGAM SA LUATI MASURI ALTFEL VA INFORMEZ CA CELE SPUSE DOMNULUI MOVILA VOR DEVENI REALITATE.

 26. Se pare ca in ograda mult mai putin spatioasa a dictatorului Cristian Alexandru a inceput sa se inchege o noua stapanire: cea a terorii. Oricine nu este pe placul cuiva este trimis la comisie, parchet, anp, tarile scandinave, etc. Dar mai controversata este incuscrirea si nasirea unora in detrimentul celor onesti. Se pare ca unul din protejatii lui Cristian, in speta O.M., va fi cununat de catre sefa de la PETRICICA. Adica de la cei care au magazin in interiorul penitenciarului. Iar cu totii stim despre caietele de sarcini facute in avantajul acestei firme. Si mai stim cate rugaminti au fost facute ca O.M sa ajunga la DRS. Urmeaza un nou cancan la Financiar. Cu nasa si fina. Nasa isi va lua concediu medical si fina propusa sa o inlocuiasca. Nimic nou sub soare. Amintim doar ca fina este nepoata lui Busuioc si desi a fost incadrata ca agent supraveghetor nu a facut nicio zi pe sectie. Cum de altfel nici fata de la biroul resurse umane nu a facut sectie. Deh… dumneaei este sotia unui alt sef de la DEA. Sa continuam lista nepotilor care au alergie la mirosul de detinut de pe sectie? Sa dam nume de doamne de birou care au inceput sa planga cand au trebuit sa faca pe sectie? Si Cristian accepta nepotismul ca pe o stare de spirit pentru ca numai poate da inapoi si acum ascunde tot sub presul intitulat SEDINTA DE COMANDA. Adica eu comand eu execut eu castig jocul. Game Over.

 27. Respect pentru toata actuvitatea depusa de lideri! As dori o mai multa transparenta in priviinta demersurilor pe care le faceti, revin cu propunerea din urma cu cca 2ani si anume creerea posibilitatii de a ne loga – de exemplu nr legitimatie- pentru a afla ce noutati si ce demersuri sunt intreprinse de lideri si ssta pentru ca sunt sigur ca nu toate informatiile au caracter public.

 28. Sandokane citeste aticolul mai sus publicat….berbecule
  Felicitari Stefan……excelenta expunere….bravo…..felicitari

 29. Sandokan,
  Te toleram asa cum o facem cu multi. Esti un memebru de indicat, sau nu, si trebuie sa te reprezentam si pe tine. Insa tu ce faci ? Faci ceva in viata asta sa poti emite pretentii ? Consideri ca doar o cotizatie la sindicat iti da dreptul sa ceri ca altii sa munceasca pentru tine ?

  Sandokan, ti-ai ascutit cutitul pentru un altfel de tigru, un tigru care, din pacate, este nevoit a reprezenta si interesele unor aoameni ca tine. Nu intelegi nimic !
  Personal propovaduiesc ideea de putini si buni ! Daca vrei gloata inerta, cauta in alta parte ! Cu sau fara aprecierea ta, noi mergem mai departe si luptam ! Nu stam doar cu fundul pe perna moale sa scriem pe site !

 30. Domnilor sindicalisti conducatori,lasati barfa si implicati-va ,faceti demersuri pentru ca sa luam banii pe echipament.Vin sarbatorile de pasti,cred ca fiecare avem nevoie.

 31. Intrand pe fondul problemei, observam functii de ofiter in operativ ocupate de agenti care nu au interactionat in viata lor cu un detinut in detrimentul unora care timp de 10-20 de ani simt si cuvantul urmator ce urmeaza a fi rostit de un detinut, observam oameni evaluati si etichetati intr-un mod discretionar in raporrt cu altii. Si abia apoi realizam care sunt cu adevrat legaturile dintre acestia si cei care i-au ajutat sa ocupe acele functii. Acesta este un mic exemplu al metodelor de indepartare de sistem al oamenilor valorosi. Si daca sistemul ii indeparteaza , ei de ce s-ar stradui sa tina aproape ? Matca lor devine din ce in ce mai de nepatruns…

 32. Frumos scris !
  Nu pot sa nu observ o stare, acea stare pe care am trait-o personal de multe ori in raport cu cerintele si atitudinea membrilor de sindicat. Ma trezeste la viata insa un singur lucru: faptul ca nu ma las invins de anumite stari si merg mai departe. Merg pana intr-acolo unde viata imi va demonstra practic ca nu o mai pot face. Simt ca exista speranta pentru acest sistem si pentru oamenii care-i reprezint si simt ca pot invinge unele stari. Cateodata m-am invins pe mine insumi si au avut loc transformari pe carora nu le dadeam vreo importanta…

  Observ oameni ce pot avea un cuvant de spus, oameni pe care-i simt mai puternici ca mine. Incerc sa le suscit atentia, sa-i determin sa lupte pentru dezvoltarea acestui sistem. Primesc insa un feed-back: „Lasa-ma, sistemul asta nu e pentru mine !” Si-mi dau seama ca au dreptate! In decursul timpului au avut loc nenumarate consilii de comanda soldate cu umilirea acestora de catre niste papusari ai sistemului, de oameni fara valoare, de oameni care, din secretari, ospatari sau agenti de vanzari au ajuns sa conduca destinele unor penitenciare. Acesti oameni umiliti dar valorosi s-au retras intr-o matca mult prea intacta. Va fi greu sa-i scoatem de acolo. Singura noastra sansa e sa apelam la atitudini care vor determina ANP sa constientizeze ca orice promovare se realizeaza pe criterii sanatoase.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)