www.snlp.ro Web analytics

Echipament si asistenta medicala

money-prisonInformare interna SNLP – 19.03.2014
 
SNLP a solicitat in cursul zilei de 17 martie 2014 o intalnire cu conducerea ANP in care au fost dezbatute doua probleme: echipamentul si asistenta medicala
 
Privitor la echipament, ANP informeaza ca restanta pentru 2013 a fost segmentata in doua transe, cu ocazia trimestrializarii: o transa in trim II si alta in trim III. 
 
ANP intentioneaza sa achite o prima transa reprezentand contravaloarea tinutei de oras, in saptamana 14-18 aprilie 2014, inaintea sarbatorilor, asa cum sindicatele au cerut, iar transa a doua la inceputul trimestrului III, respectiv in luna iulie. Cu privire la plata primei transe ANP afirma ca s-au purtat discutii cu MJ si s-a convenit asupra demersului si perioadei. Solicitarea se va transmite de catre ANP spre MJ la sfarsitul lunii martie urmand ca in cel mult o saptamana de la acel moment sa devina certa plata. Pana la acel moment se mentine o nota de incertitudine, pe care SNLP va incerca sa o elimine prin dialog cu MJ.
 
SNLP a avut obiectii cu privire la trimestrializarea unei parti din restanta in perioada iul-sept 2014, avand in vedere faptul ca OMJ 2908/2013 impune ca termen limita pentru plata restantelor pe anul anterior, data de 30 iunie. ANP a raspuns ca luand in considerare modul in care MFP a impus sa se realizeze trimestrializarea, este imposibil sa se acorde intreaga suma in trimestrul II. Administratia a acceptat sa puna la dispozitia sindicatelor o adresa prin care MFP impune plasarea unei sume de 12 mil RON din trim II in trim IV.  
 
Suspiciunea noastra este ca ANP nu a clarificat in relatia cu MFP faptul ca s-au produs modificari in achitarea drepturilor restante de echipament, iar MFP nu a avut imaginea necesitatii respectarii noilor norme, stiindu-se de multi ani ca restantele se platesc dupa 30 iunie. In orice caz, aceasta este situatia cu privire la care ANP ne-a prezentat detalii, urmand ca SNLP sa-si decida propriile demersuri.
 
Referitor la asistenta medicala, asa cum stiti, ANP/MJ au inaintat spre avizare la MS, MFP, MM un proiect de modificare a HG 1946/2004 astfel incat sa se clarifice problema decontarii medicamentelor necompensate si a ochelarilor. Situatia acestor deconturi a fost pusa sub semnul intrebarii in urma unui audit intern, un numar de unitati din sistem luand decizia de a nu mai deconta pana la clarificarea situatiei inclusiv prin modificari legislative. ANP arata ca peste 80% dintre unitati deconteaza in continuare. 
 

Avizele mult asteptate au venit insa cu negatie motivata de impactul financiar al modificarilor propuse. In realitate acest impact nu exista, sumele fiind prevazute in buget deoarece pana in prezent prevederile au fost interpretate in sensul decontarii. Insa acesta nu poate fi un argument invocat in fundamentare pentru ca se risca o reactie si mai grava care sa duca la recuperarea sumelor acordate gresit.
 
SNLP a propus reluarea demersului cu o fundamentare mai clara a impactului si evitarea solicitarii unui aviz de la Ministerul Sanatatii care a tamponat grav proietul de HG, insa avizul MFP impune initiatorului ca pentru acest proiect sa solicite si avizul MS. Prin urmare situatia devine tensionata. Directorul general a propus refacerea proiectului in incercarea de a salva macar decontul ochelarilor. 
 
S-au pus intrebari privind modul in care se compenseaza aceste drepturi in structura de aparare si s-a constatat ca MApN procedeaza cum procedam si noi insa au alta legislatie. S-a stabilit intrunirea unui grup de lucru cu participare sindicala, pentru a stabili pasii de urmat in continuare.
Stefan Teoroc – Presedinte SNLP

56 COMMENTS

 1. La (editat) de abia acum a aparut informarea ca se dau banii pe echipament,daca era dupa domniile lor muream prosti.

 2. Ptr Drill….
  Decontarea transportului la si de la locul de munca
  Am decontat acest drept lunar, incepand cu luna iunie 2012, directorul la acel moment in baza hotararii de divort unde se mentioneaza ca sotia ramane cu copilul in apartamentul pe care il avem in propietate comuna, a hotarat ca pot beneficia, dar acum dupa aproximativ un an si jumatate s-a razgandit…..

 3. [quote name=”Stefan Teoroc”]Aproximativ 900 / echivalentul tinutei de oras / asta este prima transa pentru toata lumea / si pentru cei care vor primi tinuta de serviciu si pentru cei care nu vor fi echipati anul acesta.[/quote]
  Multumesc de raspuns,prompt si la obiect,stiam dar zvonistica incepuse sa-mi provoace o urma de indoiala.Cu stima

 4. Deacamdata nu / speram sa se reuseasca echiparea cu cea de serviciu in 2015 / apoi vedem cu cea de oras

 5. D-le presedinte,ne va schimba si tinuta de oras?ca de asta ne-am lamurit!… 😐

 6. Andrei Mitica,
  Despre ce decont este vorba ? Poate putem ajuta cu ceva informatii…

 7. Aproximativ 900 / echivalentul tinutei de oras / asta este prima transa pentru toata lumea / si pentru cei care vor primi tinuta de serviciu si pentru cei care nu vor fi echipati anul acesta.

 8. Pana la urma se acorda o transa pt echipament dar in ce cuantum,am vazut ca unii scriu ca in valoarea cotei de echipament de oras de 902.51,altii ca 450 lei s.a,pana la urma dle Presedinte SNLP ce ati aflat daca v-au transmis ceva secretosii de la ANP,care va fi suma platita oamenilor? 😳

 9. Asistenta medicala mai este gratuita sau eu nu inteleg bine termenul de gratuit? Analizele medicale trebuie sa le platim si nu se deconteaza de catre unitate, consultatiile medicale la specialisti nu se deconteaza….unde mai este gratuitatea??? Statutul ala special se refera doar la indatoriri speciale fata de alte categorii de functionari sau trebuia sa avem si niste drepturi? Ne indreptam intr-o directie total nefavorabila pentru cadre, in ultimii ani am pierdut multe drepturi, mai avem norma de hrana si echipamentul…daca nu vom lua atitudine cred ca vom ramane si fara acestea!

 10. Nea Radule sa lasam comisia de cercetare administrativa sa constate daca am decontat ilegal acest drept..
  Oricum cu T presedintele comisiei stiu deja verdictul…… daca directorul dorea o cercetare corecta punea pe oricine altcineva presedintele comisiei…..cercetarea va fi o executare publica si data ca exemplu tuturor celor care au un dinte impotriva directorului….
  Toata unitatea stie ca T este in spatele tuturor rautatilior….
  Directorul acum ma va contrazice….spunand ca nu el a dat DZU fiind in misiune…….G a executat dar o dispozitie data de el….
  Oricum stiu rezultatul comisiei…..intrucat imi va fi foarte greu sa dovedesc ca directorul a interprete legea intr-un fel acum un an si acum nu mai recunoaste….voi solicita in conformitate cu Ordinul 1760 art.13 numirea comisiei sa se faca de ANP intrucat (editat) are legatura cu producerea pagubei…..[/quote]

 11. PTR.ADI P.
  Aveti perfecta dreotate domnule Adi,nu mai pot guvernantii de sistemul penitenciar romanesc.
  Atit timp cit stai cuminte in banca ta,iar directorii au mina libera sa faca ce vor cu noi[parchetul sa stie de cei care comit abatei] ptr. greseli inerente/ce rost mai are sa ne zbatem.
  Nu mai au limite/mina libera,sa fim pusi cu botul pe labe,si cu asta se spala pe minute fara sa mai foloseasca sapunul.
  Mai nou directorul de la Galati a tabarit pe viceliderul de sindicat privind decontatea transportului.
  Luam in calcul ca s-a acordat transportul gresit/dar aprobarea a fost data de director-deci cu semnatura lui/deci este partas in acest caz.
  Stim ca directorul vrea sa-i scoata din circuit pe cei care spun lucrurilor pe nume.
  Stim ca vrea sindicatul decimat/probabil are si girul altora…………
  Vede ca nu exista sustinere si marjeaza pe acest lucru.
  NEMULTUMIRE IN MASA LA GALATI-FAPT PTR CARE VOM INAINTA O PETITIE CU SEMNATURILE MEMBRILOR DE SINDICAT,CARE SA AJUNGA PE MASA M.J-LA ANP AJUNGE DEGEABA.
  AU FOST ZECI DE CONTROALE-DIRECTORUL A JUCAT BILIARD CU EI.

 12. Domnule Teoroc la Galati se spune ca e lipsa de personal. Agentul RR e secretarul de serviciu al tuturor ofiterilor care sunt transpirati de atata munca…. sunt 5 agenti barbati la dispeceratul unitatii care ar putea fi folositi in paza iar in locul lor sa fie bagate femei care din lipsa de organizare sunt planificate in serviciu la cabinetul medical sau exemplu secretara L care se ocupa de hartiile ce trebuiau intocmite de S.S.A.R. etc…. Domnul R a uitat cand era fratele dumnealui arestat ca se ruga de agentii de la vizita sa beneficieze de anumite servicii… iar acum face haz de necaz pentru 2 kiwi si faceti perchezitie agentilor….. rusine sa va fie. Domnule Teoroc se vrea corectitudine dar va rog sa fie verificate conditiile de selectare la munca a detinutului (editat)(arestat preventiv)care nu are nimic de-a face cu instalatia…..sanitara dar daca plata e facuta chiar nu mai conteaza. Inca odata rusine conducerii care se cred stapani pe mosie… dar au mai fost si altii care acum plang pe la colturi dupa ciolane….

 13. totusi legea prevede gartuitate pt asistenat medicala,incet incet ni se taie toate drepturile iar parlamentarii isi mai acorda cate ceva pe ici pe colo,unde-i dreptatea in tara asta.cei din aparatul guvernamental pana acum au ignorat legea si au incasat si prime de vacanta,vad ca dl Ponta anunta ca vor da banii inapoi,sa o va d si pe asta. 😳

 14. Cititi OMJ-ul cu echipamentul la art.25,acolo scrie clar ca se acorda pana la 30 iunie drepturile in bani sau echipament pt anul trecut.Este legal sa se acorde asa,deci nu avem ce sa facem. 😉 😆 😳

 15. Domnule presedinte, absolventii PROMOTIA 2013 de ce nu beneficiaza de banii pentru tinuta de oras (adica prima transa)?!?! Pentru ca lor la absolvire li s-a dat UNIFORMA DE CEREMONIE.

 16. D-le presedinte,sa speram ca,modificarea statutului nu va afecta negativ rolul si locul nostru ca agenti;ne dorim din suflet denumirea de politist,dar sa n-apucam clipa de a regreta acest lucru!Adica,privatiuni,diminuari salariale,constrangeri,etc….Sa dea Dumnezeu sa reusiti cu acest proiect,sa avem o identitate si un loc bine stabilit in societate!

 17. 1. am convenit cu ANP/MJ asupra schimbarii denumirii dar aceasta se va produce printr-un proiect de lege care va modifica statutul special. Proiectul este in faza finala. Trebuie transmis la MJ dupa o ultima intanire dintre sindicate si directorul general ANP.
  2. prima transa se va da in sapt 14-18 apr inainte de Paste. Plata integrala a restantelor in bani pe 2013 si echiparea in contul lui 2014 nu genereaza mai multe venituri ci chiar mai putine. Echiparea in contul lui 2014 ar genera lipsa unor restante in 2015, care daca s-ar fi mentinut, ar fi fost indexate la momentul respectiv.

 18. Imi cer scuze pentru off-topic, dar nu am mai auzit nimic nou despre schimbarea denumirii in politist de penitenciare. S-a renuntat, sau inca asteptam? Multumesc

 19. Domnule Teoroc cand se da prima transa a banilor pe echipament se da si diferenta de bani celor care vor fi echipati ??????Cu toate ca iara se incalca un drept al nostru normal ar fi ca sa luam bani intregi pe echipament ca nu ne-a echipat in 2013!!!!!
  Vad ca nu prea se raspunde la intrebarile puse pe seama echpamentului!!!!!!

 20. Oda deplina cpt de plai DM pentru toate eforturile pe care le face,in implicarea sa in bunul mers al activitatii in sudul Moldovei.Dointa apriga de a face numai rau,izvoraste din muntele AC,stimabili domni de la anp ne dorim o conducere curata,profesionisti care sa puna lucrurile la punct,sa ne urecheze si sanctioneze doar atunci cand meritam,dar poate faptul acesta se va realiza undeva prin toamna,pana atunci ne ducem crucea asa cum putem si multumim sindicatului ca exista si ne sprijina,filiala de la sud fiind una bine inchegata. 🙂

 21. [quote name=”GIGI”]DL Teorog va rog sa-mi raspundeti sincer cat inseamna ca suma plata la echipament respectiv tinuta de oras.Am inteles ca este mai putin de jumatate?DE CE?[/quote]
  =902,51 tinuta de oras iar tinuta de serviciu peste 1000 lei dar nu cu mult,este mai putin de jumatate ca asa a fost calculata de fiecare data.

 22. ASTEPTAM CU INCREDERE DESCALECAREA MARELUI OM DE OSTI C.A,REVENIREA LA CLIMATUL NORMAL IN CARE OAMENII SA-SI FACA TREABA INTR-UN MEDIU PROPICE.VANATOAREA CARE SE FACE LA MOSIA C.A ESTE ASEMUITA RAZBOIULUI DIN AFGANISTAN….CU SIGURANTA VETI DA NOTE EXPLICATIVE…CINE STIE PE LA TEATRUL BULANDRA!!!TERMINATI CU MIZERIILE!!

 23. vreau raspunsul dle presedinte, pentru ca mie si altora ca mine dl Bala asa ni s-a adresat la ACADEMIA DE POLITIE , „SA VA FERITI DE AGENTI MAI RAU CA DE HOT” si eram si agenti in clasa Masterului MANAGEMENTUL INSTITUTIILOR PENITENCIARE, deci vrem baza legala , si nu suntem de acord ca alti colegi de-ai nostri sa promoveze in functii de conducere si noi acum sa nu mai avem dreptul asta…sau sa ni se spuna baza legala! Multumesc!

 24. In ce baza legala trebuie sa acceptam propunerile ANP pentru accesul agentilor la functii de conducere?
  De ce nu ramane ca pana acum?(BAZA LEGALA)
  De ce trebuie sa ne rugam pentru accesul la o functie minima? D.le presedinte STEFAN TEOROC asta e pura discriminare si va rog sa luati atitudine!!! Vrem cum era inainte iar daca vor schimbari sa le argumenteze( de ex: agentii sunt prosti si „feriti-va de ei”…si vom sti ce sa facem ) dar pana atunci, vrem sa fie cum era si pana acum!!!Multumesc!!!

 25. Domnul Teoroc,poate reusiti sa introduceti in legislatie sau statut si recunoasterea studiilor superioare a agentilor, ca tot se mai asteapta unele propuneri-prin transformarea posturilor acestora, pentru a putea primii sub o forma sau alta si ei sporul de studii, care poate fi compensat printr-o incadrare mai mare(sau coeficient mai mare-gen 3.20-3.50 de ex.sau pana la primul coeficient al unui ofiter nou angajat) decat cea a agentilor cu studii medii si daca nu se poate la toti macar la cei care au studii superioare in domeniul de activitate.(oricum situatia actuala nu e nici morala si nici corecta ,ca unii sa il primesca fiind introdus in salariu si figureaza doar ca venit si altii sa nu il mai primesca deloc).Noi care suntem in acesta situatie consideram ca prin intermediul sindicatului poate poate fi rezolvata aceasta problema a multor colegi.Trebuie gasit un mijloc de abordare si facute demersurile necesare catre cei care sunt in masura pentru a ne sprijini si solutiona problema(ANP-MJ-Legislativ) .Va rog respectuos sa ne spuneti concret daca ati ridicat-discutat aceasta problema,cu cine si ce raspuns ati primit in cazul in care ati facut aceste demersuri.Nu ma pricep ca v-as sugera o astfel de actiune.Va multumesc!

 26. DL Teorog va rog sa-mi raspundeti sincer cat inseamna ca suma plata la echipament respectiv tinuta de oras.Am inteles ca este mai putin de jumatate?DE CE?

 27. Asa cum a zis domnul Popescu la ultima descalecare Galatiul seamana cu Beirutul de vest. Numai ca probabil dumnealui s-a referit la zona plina de caramizi demolabile. Pot sa afirm ca defapt Beirutul este zi de zi prin razboaiele care poarta din birou in birou, din om in om. Mai nou este pornita o vanatoare de fantome cu gluga. O vanatoare lipsita de moralitate si IQ penitenciar. Am montat camere pe sectii. Ok. Supraveghem agentul sau detinutul? Am uitat munca de puscarie. Totul se rezuma la sa nu fii vanat de ochiul electronic. Dar daca privim in OMJ 1676 vedem ca defapt in loc de 2 agenti pe doua sectii ar trebui sa fie 4. Munca ar merge altfel. Unde este diferenta de agenti? Ii cerem unui supraveghetor sa fie vigilent 12 ore din 12, dar nu ii creeam pauza de masa, de satisfacere a unor nevoi personale. Daca a gresit si se vede pe camere hai sa-l executam cu sange rece. Dar tocmai cei care sunt in comisia de disciplina nu au fost niciodata supraveghetori. Ii invit pe sectie cand ppl BULAI Neculai bate in vizeta 12 ore incontinuu. Se vorbeste aici de domnul T. care este si presedinte al comisiei de disciplina fpss. O sageata perfecta a domnului A.C. Vrei sa-l executi pe unul te bazezi pe guru. Toti sunt praf si pulbere. Si totul pleaca de la pregatirea profesionala. Pauza.Lipsa Gaura. Nimic in ultimii ani. Pregatirea profesionala este redusa la zero barat. Ofiterul cu pregatirea nici nu cunoaste schimburile si escorta. Electronica ne omoara si e-learning-ul nu are priza la public. Perchezitiile ne omoara timpul pentru pregatire. Cu totii uitam ceva esential. Germania si tarile scandinave au o stare economica buna acum fiindca acum 50 de ani au investit si inca investesc in invatamant. Suntem la pamant. Beirutul este o relicva istorica. Are Zidul Tacerii. La puscaria galateana avem oameni cu idei si dornici de munca, dar nu avem: director, secretara si imprimanta.

 28. De doi ani de zile penitenciarul Galati nu are jurist,fostul este acum directorul unitatii.
  Vine o data pe luna juristul de la Vaslui si rezolva problemele………………………….
  Am mai sesizat in scris conducera anp-ului despre acest lucru,dar nu s-a luat nici o masura.
  Domnule director de ce tineti blocat postul de jurist?
  Nu cumva bate crivatul in zona noastra,crivat[vint ce bate in zona Moldovei] si care aduce modificari de temperatura si revocari din functii in institutiile bugetare.

 29. La data de 20.03.2014 primim raspuns la adresa cu nr de inreg, T1028/20.02.2014, domnul director invocand prevederile art.48 lit.n) din Legea 293… prevedere care nu are nici o legatura cu petitia noastra… si pervederile Decizie 569 art 4 alin.4 mentionand acum ca…”in urma analizarii dispozitiilor legale enumerate, nu ne poate da curs solicitarii noastre intrucat timpul destinat efectuarii exercitiului de alarmare, nu se considera munca suplimentara”.
  Avand in vedere situatia expusa constatam urmatoarele:
  -domnul director se contrazice singur prin cele doua raspunsuri primite… “o data recunoaste ca dintr-o eroare de interpretare au existat situatii in care personalul nu a fost pontat corespunzator si la raspunsul primit la a doua petitii revine si spune ca nu trebuiau pontati”
  -noi am solicitat pontarea efectiva a perchezitiei ordonate si nu a alarmarii
  -in ultima perioada conducerea unitatii se leaga de sintagma “alarmare de exercitiu”, alarma urmata mereu de perchezitii, activitate total diferita, si nu ponteaza personalul invocand prevederile decizie 569 art .4 ali.4 …”nu se considera munca suplimentara timpul destinat pentru efectuarea urmatoarelor activitati: … exercitii de alarmare”
  Mentionez ca despre autenticitatea celor relatate va poate confirma domnul Stefan intrucat copii scanate dupa petitii si raspunsurile primite i-au fost trimise si dumnealui.

 30. Dupa cum am promis, incepand de azi voi posta petitii, adresate domnului director al penitenciarului din Galati.
  In data de 11.11.2013, ca urmare a alarmarii unitatii in datele de 12.09.2013 si 27.09.2013, alarme ce au fost urmate de perchezitii in colaborare cu forte din cadrul MAI si procuratura (perchezitii ce s-au desfasurat pe o perioada de timp indelungata), am depus o petitie cu nr. de inregistrare T54468/11.11.2013 catre domnul director in scopul comunicarii daca personalul care a participat la aceste perchezitii a fost pontat in mod corespunzator, respectiv cu timp suplimentar de munca (invocand prevederile Acordului colectiv de munca art.23 alin.2 si art.4 alin.4 din Decizia Directorului General A.N.P. cu nr 569/28.06.2012).
  Am primit raspuns la petitie cu nr. de inregistrare T54468/11.11.2013, prin care acesta afirma ca …”in urma verificarilor a rezultat ca dintr-o eroare de interpretare au existat situatii in care personalul nu a fost pontat corespunzator in datele de 12.09.2013 si 27.09.2013 ”.
  In data de 20.02.2014 revenim cu o petitie cu nr de inreg, T1028/20.02.2014 si solicitam sa ne fie comunicat daca situatiile constatate au fost remediate, sa ne precizeze nominal fiecare membru al personalului care a fost neindreptatit, modul in care a fost remediata fiecare eroare de pontare si sa ne elibereze copii dupa pontajele aferente lunii septembrie si octombrie pentru a constata daca erorile au fost remediate.

 31. Asatazi s-a primit in unitati o adresa prin care se solicita situatia cu drepturile de echipament tinuta de oras numai,iar suma aferenta este de 902.51 lei /agent barbat,daca nu a mai ridicat echipament in 2013 din timuta de oras,insa cu cei incadrati in 2013 care au primit prima echipare,echipament de oras si serviciu,ce se va intampla,vor mai primii diferntele cat de mici in bani??problema mare insa este ca ei pe 2013 au primit echipament tinuta de serviciu iar acum daca echipamentul nou se acorda la operativ din cota pt serviciu,ei nu mai au dreptul inseamna ca nu vor fi echipati !!??interesant ce solutie se va gasi.bani o sa primeasca pe tinuta de oras asa ar fi normal,problema este tinuta de serviciu avand in vedere ca au fost echipati anul trecut. 😮 😮 😮

 32. Avanseaza.
  Elaborarea a fost oprita mai intai pentru a pentru a face Ghidul carierei apoi pentru a conveni pe cele doua divergente respectiv denumirea si accesul agentilor pe cea mai mica functie de conducere.
  Am reluat constructia proiectului de la punctul la care a fost oprita si acum este practic finalizata avand de clarificat intr-o ultima sedinta cu conducerea ANP o serie de aspecte lasate pentru discutia cu directorul general ANP.

 33. Descaltatule,directorul unitatii este exceptat de la controlul antiterorist-numai daca vrea el sa se supuna controlului,mai ales daca intra cu autoturismul!!!

 34. La Galati am ajuns sa fim intrebati de un detinut…….daca ” tata stii ca noi il mutam la alta camera”…..
  Cei in cauza stiu cine este tatal detinutului si pe cine viziteaza…….mai precis vine in audienta la director la el in birou…….ca parca biroul ar fi un pub nu zona administrativa secretizata…..
  Mai vine si domnul Cadar…..pe langa domnul Dediu…..si ne mai miram de ce copii interlopilor politici fac legea in puscarii…..
  Pe noi ne descalta in poarta dar domnul director intra cu masina fara macar sa coboare nu mai vb de control….
  Legea 293 prevede obligatii, indatoriri si drepturi pt f.p.s.s………la noi sunt trei categorii…..agentii…..ofiterii…..si DIRECTOR…..
  Domnule director si dumneavoastra sunteti fpss si aveti aceleasi drepturi si obligatii ca si noi……nu sunteti pe mosia dumneavoastra. ……..asteptam ziua in care DNA va termina de anchetat cazul Sendreni si tragerea dumneavoastra la raspundere…..si a celor din ANP cre au acoperit faptele dumneavoastra. ….

 35. Buna dimineata
  De ce nu propuneti organizarea unei pichetari in fata Prefecturei Galati?Sa vedeti ce baiat cuminte se va face directorul vostru cand o sa apara la televiziune si in ziare. Daca aveti nevoie de ajutor, venim…

  [quote name=”galateanu”]Toata lumea stie de abuzurile directorului Galatean si nimeni nu face nimic !!! ANP-ule …greule.. ce faci ?? ca si tu te-ai saturat de hazul lui!!! Juristule, plutoanele deja ti le-ai pus in cap cu schimbarile tale de oameni din care nu ai rezolvat nimic , aceieasi oameni pe aceleasi posturi … escortele nu mai vorbesc ..administrativul nici nu mai da 2 bani pe strategiile tale de 2 lei …ai facut ce ai facut de ti-ai pus o unitate in cap cu managementul tau !! Cine mai asculta de cuvantul tau mincinos? GURU ! Care e la fel de mincinos !!! Ne-am saturat de hazul vostru !!! O UNITATE INTREAGA NU TE MAI VREA JURISTULE !!Pardon…..nici nu te-a vrut vreodata !!![/quote]

 36. Nea Radule,
  Nu are nimnei nici un dinte impotriva matale. Pur si simplu mi-am exprimat o opinie vis-a-vis de „darea la liber” a numelui unui membru al echipei de interventie.
  Ceea ce a afirmat si Mitica este cu totul adevarat si anormal pe de alta parte. Membri grupei de interventie ar trebui protejati din toate punctele de vedere. Din pacate, in Romania nu se respecta nimic !!! Si lucrul asta da sperante infractorilor si in acelasi timp sansa de a face mai mult rau societatii civile.
  Nimeni in Romania asta execrabila (cel putin din acest punct de vedere) nu apreciaza ca odata folosirea fortei fizice impotriva unui detinut care provoca anumite pagube sau mai rau, aetenteaza la viata altora, sunt provocate si anumite urme.

  Oameni buni ! Folosirea fortei fizice ca mijloc de imobilizare presupune clar niste urme de vanatai sau alte leziuni ce pot interveni ca urmare a ripostei dure din partea detinutului. Scapam situatia de sub control in acest sistem… Unele instante si niste procurori care nu cunosc realitatea sistemului penitenciar ingroapa oameni nevinovati si oameni care-si fac pe deplin datoria in acest sistem de aparare ! De ce astfel de lucruri ? Ajungem ca procedurile folosite conform unor regulamente si acte normative aprobate si semnate chiar de catre Ministerul Justitiei, sa nu mai aibe vreo relevanta in unele instante. Nu este normal ce se intampla ! Nu este normal sa gandesti ca in procedura de imobilizare a unui detinut nu intervin si situatii critice care presupune actiuni ale membrilor grupei de interventie pe masura actului in sine.

  Recomand UE sa vizualizeze macar filmele de pe youtube in care actioneaza membri ai ehipelor operative din Marea Britanie spre exemplu… Acolo se demonstreaza cum statul isi castiga respectul societatii civile, aratand acesteia ca le apara interesele si siguranta fata de acei infractori condamnati.

 37. Toata lumea stie de abuzurile directorului Galatean si nimeni nu face nimic !!! ANP-ule …greule.. ce faci ?? ca si tu te-ai saturat de hazul lui!!! Juristule, plutoanele deja ti le-ai pus in cap cu schimbarile tale de oameni din care nu ai rezolvat nimic , aceieasi oameni pe aceleasi posturi … escortele nu mai vorbesc ..administrativul nici nu mai da 2 bani pe strategiile tale de 2 lei …ai facut ce ai facut de ti-ai pus o unitate in cap cu managementul tau !! Cine mai asculta de cuvantul tau mincinos? GURU ! Care e la fel de mincinos !!! Ne-am saturat de hazul vostru !!! O UNITATE INTREAGA NU TE MAI VREA JURISTULE !!Pardon…..nici nu te-a vrut vreodata !!!

 38. Ptr Drill..
  Ai dreptate cu afirmatia ca ar trebui protejat membrul grupei operative……dar mai mult rau ne face sistemul de cat Radu……uita-te pe portalul oricarei judecatorii baga numele unui detinut care a avut de a face cu grupa operativa si ai sa vezi ca apar toti membrii cu nume si prenume….
  Radu a avut acceptul persoanei in cauza de a posta….
  Sunt colegi care au grija sa informeze detinutii daca vor sa obtina detalii despre noi….
  Oricum apreciez grija ta……si tot respectul

 39. PTR. DRILL
  Din pacate membrii grupei de interventie sunt cunoscuti ca si tatal nostru de catre detinuti.
  Sunt strigati pe nume,nu avem ce ascunde,daca tot vreti detalii legat de postarea mea, ma puteti contacta si altfel,aveti dumneavoastra un dinte,sau toata dantura impotriva mea,lucru pe care eu il accept.
  Vrem sau nu vrem trebuie sa recunoastem ca site-ul snlp-ului este in acest moment foarete activ.
  Faptul ca se spun lucrurilor pe nume este un lucru deosebit si util.
  Multi nu recunosc,dar este studiat de fpss,anp si mj-ZILNIC.
  Indraznesc sa afirm,ca este primul lucru pe care il fac atit cei icaltati cu opinci,cit si de cei care au pantofi cu doua virfuri[adica nu stii cind vin si cind pleaca]

 40. Imbarligatoru ala de T. (editat) nu are ce cauta in acest sistem … minte si rade cu nerusinare cand se uita in ochii unui lucrator ! Se da atotstiutor dar omu are probleme cu capu! De CA (editat) nu mai spunem ! Ne-am saturat cu totii de hazul lui ! Omul a luat-o pe cai gresite, nu gandeste ceea ce face , nu stie sa conduca , de abuzuri nu mai vorbim ! Chiar nu are nimeni ce sa ii faca ??? Hm … las ca vin alegerile si cade partidul! Cu siguranta va cadea si el ! Sa te vedem atunci (editat)!!!! (editat)

 41. Domnule Teoroc pe ce baza legala se opresc bani de echipament ? Echiparea nu sa facut in 2013!!! Tot in prostime si in cei care muncesc se loveste mereu!!!De ce nu se face echiparea pnetru toata lumea???Astept un raspun!!!

 42. Nea Radule,
  Crezi ca este cazul sa divulgi numele acelui membru al grupei de interventie ? Ca membru al unei astfel de echipe se impune totusi o minima protectie.
  Nu e normal, nea Radule !
  Am inteles ca omul are o problema cu decontul asta insa expunerea lui cu nume si prenume aici in conjunctura in acre-si desfasoara serviciul nu e chiar la locul ei.
  Cu respect pentru matale insa as fi de acord ca macar Stefan sa intervina si sa stearga numele colegului !

 43. Domnule director nu ma mai discreditati……va laudati ca mi-ati dat calificativul exceptional …..dar uitati sa le si spuneti pt ce am obtinut acest calificativ……am intrat in proiect cand dumneavoastra puneati numai piedici si doreati ca acest proiect sa fie un esec…..am fost formator in cadrulvmodulului doi de pregatire facand naveta 5 luni si muncind in acelasi timp si in proiect…..am contribuit la salvarea vietii unui detinut cand dumneavoastra deja il considerati ca si mort, apropo evenimentul a avut loc cand o echipa de control di cadrul ANP vaverificau activitatea si daca murea detinutul acum cred ca aveati soarta colegilor arestati……Inca astept sa-mi multumiti……..dar nu cred ca stiti ce inseamna RECUNOSTINTA

 44. Dupa cum ati vazut si prin filmele istorice…tot timpul in spatele fiecarui tiran statea cate un tarsog…..o persoana de nimic care imbarliga si discrediteaza pe toti, raul in persoana…..aceasta persoana la Galati este gurul puscariilot care stie tot dar nimic (editat).

 45. In regimul politic in care se retrocedeaza comune intregi si mii de hectare de padure unor smenari, unde smekerii sunt arestati pentru evaziune si scapa a doua zi ori incaseaza ani de puscarie cat unul care fura o gaina, dar cu suspendare, unde politica se face numai in interesul buzunarului propriu, ()ulimii nu-i ramane decat sa zbiere dupa drepturi. pt ca atat a avut de castigat in „89”! si daca zbieri ceva mai tare, poti sa o faci in continuare, dar dincolo de poarta! Ma uitam la tv la stirea cu femeia muscata de caini! nu are o identitate, era om al strazii! exact ca si unul dintre cainii care a muscat-o! pana si un caine are totusi o identitate! e microcipat, crotaliat! unde bat? ganditi dumneavoastra! si nu va mai mirati ca avem legi, morala, suntem civilizati! asta e de fatada! de fapt,doar banul conteaza! tu, nu!

 46. Incepand de luni voi publica pe acest sait toate petitiile adresate domnului director…..si raspunsurile primite de la dansul……la care au fost primite pt ca avem petitii la care nu am primit raspuns cu toate ca a trecut termenul legal….sa va convigeti de adevarata fata a domnului director…
  Va rog domnule director daca tot afirmati pe la toate colturile ca am decontat transportul ilegal sa sesizati organele competente…..si cu decontul la ochelari am decontat la fel ca si dumneavoastra……
  Presedintele comisiei de disciplina nu are ce cauta la dumneavoastra toata ziua in birou….trebuie sa fie impartial…..si va rog sa luati masuri sa-l inlocuiti intrucat a incalcat prevederilelegale……la sfatuit pe ap Gadoiu sa dea o declaratie considerand ca asa il poate ajuta dar la bagat in comisie astfel……daca mint sa ma contrazica Tabacaru

 47. Venitii in continuare la servici cu masina unitatii si faceti economie in propriul buzunar.
  Daca tot vorbim de economie/fiti primul care este exemplu in acest sens.
  Legat de vicele ANDREI MITICA, il hartuiti datorita faptului,ca nu a-ti ajuns unde el a patruns cu mare usurinta.
  De acord cu dumneavoastra/totul este trecator,pina si timpul/dar momentan lucrurile stau asa cum am relatat eu.
  Se urca usor domnule director/dar sederea pe jilt este vremelnica.
  Viitorul va certifica spusele mele.
  Uitati ce se petrece pe mapamond in aceste zile pline de incertitudini.

 48. Pt echipament,pt ca sa prevede OMJ-ul ca restantele se acorda pana la 30 iunie anul urmator anului de referinta in echipament sau bani.
  Tptusi dle Presedinte de ce apare trimestrul III,incep sa cred ca acest sistem este a 5 roata de la caruta,cred ca este vina conducatorilor ca nu suntem bagati in seama la anumite drepturi.ANP-ul ar trebui sa se trezeasca ,stau pe un butoi cu pulbere ,nemultumirile sunt multe si cumulate cu cele cotidiene….!

 49. Mintiti in continuare domnule director cu problema decontarilor.
  Sunt lucratori care nu au decontat lentile din luna ianuarie.
  Mergem mai departe si precizam faptul ca raspunsurile la petitiile pe care le inaintam le croiti cu presedintele comisiei de disciplina,prieten la catarama cu dumneavoastra.
  Ne mai miram de ce atitea sanctiuni controversate si sfaturi pe care presedintele comisiei de disciplina le da celor implicati , declaratii luate inainte de a fi intrunita comisia,declaratii luate celor care sunt trimisi in comisie.
  Va informam ca petitii,plingeri vor fi trimise cu duiumul catre ANP SI MJ.
  Se minte cu nerusinare/sa nu traiti cu senzatia[sau sunteti convins] ca neregulile din penitenciar nu ajung unde trebuie.
  Se ingroasa gluma domnule director/nu puteti merge la nesfirsit in acest mod.
  P.S
  Da eu scriu aceste comentarii si nu altcineva/atit timp cit spun adevarul sunt cu sufletul curat,iar dumneavoastra sunteti o pisica blinda cu gheare ascutite.
  Am mai avut un comandant care ne tinea lectii de moralitate/a iesit anticipat ca sa nu zic fortat la pensie dupa care a parasit orasul.
  Sa spun de ce a plecat nu ar fi frumos din partea mea/ dar hai sa o zic/DE TEAMA DETINUTILOR (editat)
  Daca memoria nu ma inseala… este vorba de domnul STANCIUC.

 50. Dupa decontarile pe care le face dupa bunul plac[la si de la serviciu] directorul galatean-CRISTIAN ALEZANDRU, merge voit din greseala in greseala.
  Un lucrator care facea naveta cu masina propietate personala si deconta transportul,acum este obligat de director sa faca naveta cu trenul sau autobuzul.
  A mers la dinsul la raport,spunind ca nu se incadreaza in program si ca se va muta in oras si va solicita chirie.
  Raspuns de director-alegi un program flexibil…. caci nu-ti dau chirie ptr. ca nu vreau eu.
  Fpss este component al grupei de interventie si nu poate avea program flexibil.
  Face naveta in localitatea TIRGU BUJOR si se numeste ID.

 51. SNLP a propus reluarea demersului cu o fundamentare mai clara a impactului si evitarea solicitarii unui aviz de la Ministerul Sanatatii care a tamponat grav proietul de HG, insa avizul MFP impune initiatorului ca pentru acest proiect sa solicite si avizul MS. Prin urmare situatia devine tensionata. Directorul general a propus refacerea proiectului in incercarea de a salva macar decontul ochelarilor.
  Domnilor vă rog să vă LUPTAȚI PENTRU DREPTURILE DIN SĂNĂTATE,în acest sistem am căpătat aceste boli.

 52. Ar trebui clarificata situatia privnd data limita de acordare a sumelor de bani restante( echipament 2013). Si sindicatele ar trebui sa fie primele implicate..modificarile privind data limita sunt facute recent..degeaba daca nu pot fi respectate..eu zic ca un pic de implicare ar rezolva problema.

 53. Puteti va rog sa a-mi raspundeti al o intrebare? 🙁 De ce echiparea se face in anul 2014 si se opresc bani din echiparea 2013? Normal este ca bani pe echipament 2013 sa ai luam intregi iara in anul 2015 sa se oprerasca bani pentru echiparea din 2014!!!
  Multumesc!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)