www.snlp.ro Web analytics

Reload! Comisia mixta MJ/ANP/sindicate a fost reactivata

Reloaded-650Pe data de 17 octombrie 2012, cu ocazia intalnirii dintre sindicate si noul coordonator al ANP, dna Secretar general al MJ Alexandra Sinc, SNLP propunea formalizarea procesului de dialog social prin actualizarea ordinului  de ministru care stabileste componenta si atributiile Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar. 

Ulterior, a fost urgentata emiterea ordinului pentru a se ajunge la etapa dezbaterilor cat mai repede. Ca si rezultat, a fost emis Ordinul ministrului justitiei nr 3772/C/14.11.2012 pe care vi-l punem la dispozitie. Urmeaza convocarea Comisiei mixte pentru a lua in discutie intr-un forum cu reprezentare corespunzatoare inclusiv din partea ordonatorului principal de credite, problemele prioritare cu care ne confruntam in aceasta perioada. Suntem convinsi ca se va putea organiza o sedinta in cursul saptamanii urmatoare.

Nu avem intentia de a incarca excesiv prima sedinta a Comisiei astfel incat am propus pentru inceput clarificari privind problemele bugetare ale administratiei, perspectivele privind mentinerea functionarii sistemului in conditiile in care fondurile obtinute la ultima rectificare acopera doar salariile personalului, precum si problemele deosebite cu care se confrunta penitenciarele-spital. In cadrul primei intalniri se va stabili o agenda precum si data urmatoarei sedinte.

 

2 COMMENTS

 1. Multumim de sugestii. Lista e lunga. Important este sa avem continuitate in dialog. Dar daca tot actualizam comisii dupa fiecare schimbare de guvern…

 2. Mă bucur pentru reactivarea comisiei mixte MJ/ANP/sindicate și succes vă doresc.Pentru agenda de lucru a acestei comisii ,în viitor , vă propun secțiunea drepturile FPSS care așteaptă încă emiterea unor HG/Ordine MJ/Ordine ANP pentru a putea fi acordate:
  -despăgubirile din fondurile bugetare ale MJ în cazul în care viața,sănătatea ori bunurile sale ,ale soțului/soției și ale copiilor aflați în întreținere sunt afectate …art36,cap IV,L293/2004 completată și modificată
  -tratament medical în străinătate…litera o același art. și lege (vezi cazul asistentei farmaciste din Iași)
  -consultanță juridică prin avocat,asigurată de unitate,la cerere…lit p art.36,L293/2004
  -art.38 aliniat 1 aceeași lege…
  -art.41,L293…protecția noastră a cărei metodologie de acordare…
  -art43,L293…despăgubiri…metodologia…?!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)