www.snlp.ro Web analytics

Putin praf pentru electorat, multe avantaje pentru patronat

mousetrapmoney380x260 crop380w1. Guvernul intenţionează să majoreze sporurile acordate personalului militar, din serviciile de informaţii, din apărare şi penitenciare şi să reducă norma de ore pentru profesori, ceea ce ar genera venituri mai mari pentru aceştia, din ore suplimentare. Dacă vor fi aprobate, măsurile vor fi aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fără însă să aibă acordul experţilor Fondului Monetar Internaţional.

Pe agenda şedinţei de miercuri a Guvernului a fost introdus un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică articolul 13 din OU 103/2013 privind salarizarea personalului bugetar în 2014, spun surse citate de Mediafax.

Proiectul este iniţiat de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, vicepremier pentru securitate naţională, şi de Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Ministerul Apărării şi Ministerul Justiţiei.

Articolul respectiv prevede, la acest moment, că, pentru anul 2014, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, sporurile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare se stabilesc în raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizate pentru luna decembrie 2011.

În luna decembrie 2011, nivelul remuneraţiilor a fost drastic tăiat pe fondul crizei economice. Articolul din ordonanţa din 2013 ar urma să fie modificat prin introducerea unei noi baze de calcul, care să permită creşterea veniturilor militarilor.

Sursa: www.digi24.ro


Extras OUG nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice
Art. 13
(1)În anul 2014, cuantumul compensaţiei băneşti, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană şi, respectiv, valoarea financiară anuală a normelor de echipare, precum şi valoarea financiară a drepturilor de echipament se menţin în plată la nivelul stabilit pentru anul 2013.
(2)În anul 2014, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, sporurile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare se stabilesc în raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizate pentru luna decembrie 2011.

2. Premierul Victor Ponta a anunțat astăzi că Guvernul va trimite Parlamentului săptămâna viitoare un proiect de lege care prevede reducerea CAS cu 5% începând cu 1 octombrie.

Victor Ponta a explicat că, prin implementarea acestei măsuri de la 1 octombrie, nu va fi nevoie de reducerea unor cheltuieli sau creșterea altor taxe.

Reducerea CAS cu 5% trebuie aplicată chiar de anul acesta și putem să ne permitem acest lucru. Putem să transmitem spătămâna viitoare la Parlament legea privind reducerea CAS de la 1 octombrie, pentru că astfel nu vom avea nevoie să tăiem alte cheltuieli. Impactul va fi de 850 de milioane de lei, bani pe care îi avem în buget”, a spus premierul.

Nu mărim deficitul, nu mărim alte taxe”, a adăugat el.

Sursa: www.digi24.ro

Comentariu SNLP

Reducerea cu 5% a CAS nu este un avantaj creat salariatilor ci angajatorilor. Presedintele BNS Dumitru Costin arata ca masura ar fi cu adevarat eficienta si corecta daca ar fi conditionata de cresterea salariilor cu 5%, altfel nu vom obtine decat o ingrosare a buzunarelor patronilor suprapus pe o afectare negativa a fondului de pensii care si asa este traumatizat. Nu putem sa credem ca scaderea taxelor platite de angajatori va genera automat o crestere a numarului locurilor de munca sau a salariilor, asa cum sustin guvernantii ca se va intampla. 

 

3 COMMENTS

 1. Domnule Teoroc se poate face ceva ptr.cei care au iesit la pensie de 4 luni si inca nu le-a venit decizia de pensionare.
  Au muncit o viata de om in sistem,iar acum se imprumuta de bani pe la vecini si rude ptr. a avea bani de hrana si plata intretinerii.
  Cit esti bun si muncesti e bine,dupa ce pleci din sistem devii un ‘FOST.
  Civilii se decurca mai bine,lor le vine dupa o luna,calculul se face pe plan local.
  Si mai vorbesc de mariri salariale.
  Inca o dovada a faptului ca factorii cu putere de decizie,nu dau 2 bani pe noi.
  Si mai avem tupeul sa mergem prin licee sa recrutam candidati ptr. arma penitenciare.
  Mai avem si statul special,dar vin alegerile si au nevoie de votul nostru.
  Cu siguranta……..vom convinge vecinii si familiile sa mergem la urne.
  Suntem o rusine ptr. societatea civila,am ajuns in situatia sa ne para rau ca ne-am nascut in ROMANIA.
  Mai au si tupeul sa ne vorbeasca de spirit de echipa,atasament fata de unitate,patriotism.
  Decit sa ne uitam la stiri,mai bine la un program de desene animate/pare mult mai relaxant.
  Aici am ajuns si suntem totusi elevi ascultatori/oare asta este puterea celor peste 11.000 de lucratori.
  Avem brichete in dotare/lipseste scinteia/doamne daca se aprinde.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)