www.snlp.ro Web analytics

Vacanta 2018: indemnizatie, prima, voucher sau… nimic

3-night-4-days-free-holiday-vouchers-in-india.jpgIn Legea 153/2017 (legea-cadru privind salarizarea) voucherele Elenei Udrea au fost redenumite indemnizatii. Nu ne-ar durea capul cu denumirea, cat timp s-ar acorda efectiv ceva. Insa aceeasi lege inghesuie indemnizatiile de vacanta in plafonul de sporuri de maxim 30% din salariul de functie. Cand toate aceste norme se vor aplica, iar plafonul nostru va fi demult plin si oricum insuficient pentru toate sporurile specifice, nu vedem cum se vor mai putea acorda aceste indemnizatii in sistemul nostru.

Fie vor fi eliminate din plafon, fie din lista de drepturi. Dar inclinam sa spunem ca din plafonul de 30%, altfel ar fi vorba de alt drept nascut mort.  Pana una alta, pentru 2018, guvernul s-a gandit sa dea ceva si a vazut si problema cu plafonul deci a creat si exceptia, dar si precedentul. Interesant este ca textul apare ca imperativ si neconditionat de obisnuita restrictie – „in limita alocatiilor bugetare existente”. Vedeti textul de mai jos, recent publicat in OUG 90/2017 (unde „determinarea limitei” la care se face referire in articol este exact plafonul de sporuri):

vouchere .png

3 COMMENTS

  1. ALTA VRAJEALA ….ESTE GREU SA FII COERENT SI SA FACI CEVA CONCRET SI CONSTRUCTIV, ALTA VRAJEALA PE SISTEMUL LUATI 25% DAR AVETI GRIJA CA ESTE POSIBIL SA VA SCADA SALARIUL.ASTA CU UITE VAUCHERUL NU E VAUCHERUL NU MAI APARUSE DE MULT PE STICLA

  2. sunt satul de ”voucere”de cand am auzit de ele,din 2008;se vor face 10 ani in curand si n-am vazut cum arata un astfel de tichet!vrajeala,gargara,minciuni etc….

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)