www.snlp.ro Web analytics

Penitenciarul Spital Poarta Alba – etalon in Constanta

Nu a trecut mult timp de cat presa nu ne scotea din gardieni tortionari. Sobolani, gandaci si igrasie erau peste tot. Tortura si relele tratamente erau metodele de reeducare… Deh, era nevoie urgenta de remediile compensatorii si de alternative la pedeapsa cu inchisoarea. Patronii de trusturi se cereau afara. Dar iata ca fara mult tam-tam, doar facandu-si treaba normal, unitati din Politia Penitenciara devin adevarate etaloane pentru domenii de activitate care depasesc perimetrul sistemului nostru. In urma cu putin timp Penitenciarul Spital Poarta Alba a fost evidentiat ca singurul spital din judetul Constanta care indeplineste cele mai inalte standarde de calitate din 13 unitati sanitare evaluate.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), secretarul de stat Vasile Cepoi, a declarat miercuri la Constanţa, cu ocazia deschiderii Oficiului Teritorial Sud-Est, că doar Spitalul Penitenciar Poarta Alba îndeplineşte cel mai înalt standard de calitate din judeţ, din cele 13 unităţi sanitare evaluate, relatează Agerpres.

Conform datelor prezentate de preşedintele ANMCS într-o conferinţă de presă, în judeţul Constanţa există 39 de unităţi sanitare cu paturi, 13 publice şi 26 private, dintre care în ciclul doi de evaluare şi acreditare au intrat 13 unităţi, iar în categoriile 1 şi 2 (spital acreditat şi spital acreditat cu recomandări) nu se încadrează niciuna.

„Până în prezent cea mai înaltă clasificare a primit-o Spitalul Penitenciar Poarta Albă, care a fost încadrat în categoria a 3-a (acreditat cu rezerve), urmând Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, la categoria a 4-a, încredere redusă. Restul celor 10 unităţi supuse procedurii au fost clasificate, deocamdată, la categoria a 5-a, primind decizie de prelungire a procesului de acreditare”, a declarat Vasile Cepoi.

Cititi mai mult

17 COMMENTS

 1. Domnule presedinte,

  Ce masuri vor fi luate impotriva art8 din proiectul cu schimbare din functie prin care ne pot schimba fara acordul nostru,este o portita lasata intentionat pt a putea fi controlat ulterior,banuiesc ca nu veti tolera asa ceva.

  • D-le Teoroc,

   Va rog sa reveniti cu raspuns aici si sa faceti ceva in acest sens,sa nu fiti tacit la aceasta bataie de joc,ne intoarcem cu 50 ani in urma….
   Vrem sa vedem atitudine!

   • Presupun ca esti de indeajuns de mult timp in sistem sa constati atitudinea SNLP 🙂

    • Si eu presupun ca veti lua atitudine deoarece prin faptul ca nu ati raspuns la prima intrebare ,ne-ati dat fiori,asa ceva nu trb sa existe in mileniul 3.

    • Sa nu uitati va rog de propunerea pt proiectul cu transformarea chiriei cu referire la :
     Situatia cand pt tine si familia ta ai achizitionat un apartament de 100 mp si sotia mosteneste o garsoniera de 20mp in acea localitate sau in alta mai aproape sa nu aduca stingere dreptului cum e prevazut in proiect.

 2. E bine că avem un penitenciar spital ”model”, bine ar fi să avem și spitalele pentru oameni care nu au comis infracțiuni la standarde europene. Și mai bine ar fi să nu mai mergem atât de mult cu ei la spitale civile. Și nu mă refer la o urgență la UPU, normal, mă refer la internările în spitalele din rețeaua Ministerului Sănătății, unde tot greul e pe noi iar familia hoțului merge la doctori și îi convinge să-l țină acolo cât mai mult, ba mai și încearcă să-l viziteze. Îmi zicea un coleg cum un doctor cinstit (de muierea lu hoț) încerca să dea dispoziții că are ăla dreptul la vizită în spital dată de doctor, nu de colegii de la vizită, în condițiile legii.
  Și acum civilii ce să înțeleagă? Că trebuie să dea în cap ca să ajungă la un spital decent?
  Sigur, meritele celor de la Sp. Penit Poarta Albă sun incontestabile, bravo lor, își fac treaba bine!!

 3. Dom.Teoroc, mesajul anterior,trebuie sa ajunga la receptorii vizati, sunt foarte multi intr o speta .Daca nu l publicati sunteti responsabil moral pt urmarile nefaste care vor veni.Oricum eu o sa l public si pe alt site.Nu va fi ok ..daca nu ajutati membrii nostri de sindicat

  • Rabdare, domnule av. din oficiu. Pe site se modereaza comentariile periodic. Ne bucura initiativa dumneavoastra de a sprijini. De postat pe alte site-uri…este libertatea dumneavoastra de a o face neingradit. Am dat curs unui dialog la comentariul postat anterior de dv.

 4. Domnule Presedinte ,umbla un zvon care spune ca exista un proiect de lege a pensiilor care prevede iesirea la pensie la minim 51 de ani cu minim 25 vechime . Gurile rele spun ca acesta chiar a trecut de senat ,cunoasteti ceva in legatura cu acest aspect? Sau e un zvon de prost augur ?

 5. Noi ,arma penitenciare, traim incremeniti in timp, ancorati in trecut.Si acum se pleaca in CO pe ordin de seviciu, care este ordin de misiune,este o conditie tampa ( pt ca CO si ordinul de misiune-se anuleaza una pe alta) ,abuziva si impovaratoare.Desi sunt ani de zile de la demilitarizarea noastra,aceasta conditie absurda inca se practica.Verficati in arhiva unitatii– se practica aceasta absurditate din 1950.Nimeni nu vede insa acest lucru, aici este incremeneala intr o rutina absurda ,lipsita de logica, ne chircim ,ne chinuim cu tot felul de vize pe ordine de misiune- absurde, inutile si abuzive, desi CO se aproba in baza altui document- cererea de co, nefiind necesar in plus decat un bon de carburant, iar decontul se face pe baza cererii de co – aprobate de conducerea unitatii.Spun aceasta deoarece un numar foarte mare de fpss urmeaza sa fie deferiti justitiei pt decontari fictive CO.Cunosc aceasta speta, va dau cateva sfaturi urgente: 1. Deoarece conducerea unitatii este neloiala( a oferit parchetului doar actele care va incrimineaza-ordinile de serviciu…nu si cele care va disculpa- cererea de co- aprobata de ei) cereti adaugarea la dosar a cererii de co. 2.Cei vizati..pana se pune in miscare actiunea penala – dati in judecata conducerea unitatii pentru conditionarea plecarii in co de ordinul de misiune pt ca este abuziva…3.Angajati un mediator intre dvs si conducerea unitatii in scopul anularii acestor ordine de seviciu ca fiind false si abuzive. 4. Daca se ajunge in instanta…un singur avocat si o singura pista..ordinele de serviciu sunt ilegale si declararea lor nule.

  • Privind forma caestui ordin, sa spunem ca vine din trecutul indepartat insa nu tot ce este vechi inseamna ca este si inutil. Daca un document isi demonstreaza eficienta si aplicabilitatea in anumite cazuri, nu trebuie sa renuntam doar ca are o anumita vechime ca si forma.
   Ceea ce este important de retinut, este cum justifici din punct de vedere contabil un decont de transport intr-o anumita localitate daca nu depui documente justificative. ? Si care consideri ca ar putea reprezenta document justificativ in acest caz? Doar cererea de CO in care specifici destinatiua in concediu nu este suficienta.
   A nu se confunda dreptul de a pleca in concediu cu anumite drepturi de care beneficiezi la plecarea in conmcediu.
   Deci, dpdv contabil, asteptam sa ne propui anumite avariante prin intermediul carora sa folosim alte documente justificative decat ordinul de serviciu vizat la destinatie in concediu pentru efectuarea decontarii cheltuielilor de transport.

  • Conditiile de lux sunt pt detinuti.Pt noi salopete,tricouri lalai,bocanci cu bombeu metalic si sepci de tractoristi.Mai nou si cu un statut „;beton”, prin care putem fi ‘ bine pedepsiti’, de comisiile de disciplina,pusi la dispozitie cu taierea tuturor drepturilor,pierderea chiriilor prin prevederi” sa nu ai o locuinta in raza de 70km, pierderea transportului’ daca beneficiezi de o cota succesorala de la o ruda,pierderea decontului de concediu.Minciuni cu carul: rata la banca- care nu se poate aplica,avocat platit de unitate- o gogonata, locuinte de seviciu gratuite si dupa 15 ani pe viata sotului supravietuitor- gogonata- nu exista niciuna in sistem.Abureli si pierderea drepturilor castigate in ani si ani de lupta sindicala.

  • Dvs.chiar nu vreti sa intelegeti..sunt multi colegi cercetati penal – pt completarea rubricilor din acest ordin- acuzatia este de fals , uz de fals si inselaciune, obtinere de foloase necuvenite.Acest lucru( completarea datelor- il face-ti si dvs. si toti angajatii din sistem.Doar ca deocamdata , n ati ajuns pe mana procurorilor.Acei oameni( foarte multi la nr), sunt parasiti de toti:de colegi, de conducere, de jurist,de sindicate.Nimeni nu vrea sa faca nimic.Va intreb- cine mai are curaj ,sa -si faca serviciul, daca pt un drept legal..un sfert din unitate ,este trimisa in instanta.Un drept legal atribuit( decontul transport co), nu trebuie conditionat cu munci herculiene-ex:( iti dau 500lei /transp.co…dar trebuie sa aduci o stanca de pe Kilimanjaro.)Dreptul acesta trebuie acordat – chiar in avans…odata cu aprobarea cererii de CO ori ulterior prin dovada simpla a bonului de carburant……ATAT.

   • Atat pentru mintea ta de avocat din oficiu.
    Nu stiu de la ce penitenciar esti si dece ati fost voi trimisi pe la Parchet, dar din ce citesc cred ca va meritati un pic soarta.
    Mai pe intelesul tau de avocat.
    Dupa cum corect iti explica si colegii pe aici, existenta dreptului nu este conditionata de nimic, dar cand vine vorba de vabi publici atunci trebuie sa justifici cheltuiala; in cazul vostu cu ordinul de misiune stampilat in orasul in care zici ca te-ai deplasat si pentru care ceri decontul.
    In alta ordine de idei, poate va treziti odata ajunsi pe la Parchet deoarece din cauza unora ca voi care vreti sa va umpleti buzunarele de bani publici fara sa conteze cum trebuie cineva sa spuna stop.
    Dar vezi problema este ca tu ceri iar ceilalti care avizeaza/semneaz[/aproba/etc sunt vinovati mai apoi, insa cel mai grav este ca modul vostru de lucru va afecta un sistem intreg gen cazul Slobozia cu decontul de ochelari.
    Daca nu stii, da voie sa iti spunem speta> un fpss cere decont ochelari de vreo (editat) lei parca partea sa, apoi vine si sotia cu un decont tras la indigo de (editat) lei, pentru ca doar nu da puscaria din buzunarul sau ci de la stat. Dece sa nu am ochelari Versace, etc.
    Morala, dreptul a fost limitat pentru toata lumea la maxim (editat) Euro, astfel ca daca nu vrem sa se intample ca la MApN unde primesc maxim (editat) lei decont transport oameni ca voi trebuie sa dispara, mai precis mentalitatile celor ca voi.
    Valabil si pentru chirii, etc.
    Hai bafta pe la Parchet, iar pentru ceilalti colegi luati aminte cand vreti sa bagati mana in banii statului pentru ca exista posibilitatea sa va intrebe ceva intr-o zi cineva.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)