www.snlp.ro Web analytics

Norme recente

150px-Ministerul justitieiPostam pentru informare o serie de acte normative care au efecte in sistemul penitenciar, publicate in ultimele luni:

ORDIN   Nr. 2908/C din  4 octombrie 2013 privind aprobarea Regulamentului pentru descrierea, compunerea şi modul de purtare a uniformelor şi echipamentului specific pentru funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, precum şi a regulilor de acordare a drepturilor de echipament.

ORDIN   Nr. 1792/C din 31 mai 2013 pentru aprobarea Criteriilor privind evaluarea performanţelor activităţii profesionale a funcţionarilor publici cu statut special definitivi din sistemul administraţiei penitenciare.

ORDIN   Nr. 3058/C din 15 octombrie 2013 privind modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Ministerului Justiţiei, aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 120/C/2011.

ORDIN   Nr. 2412/C din 12 august 2013 pentru aprobarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere în Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna şi a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de absolvire a cursurilor cu durata de un an la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.

ORDIN   Nr. 2277/C din 16 iulie 2013 privind modificarea anexei nr. 17 la Sistemul de evidenţă a datelor pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare, aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 3.406/C/2012.

ORDIN   Nr. 1760/C din 24 mai 2013 pentru aprobarea Metodologiei privind stabilirea răspunderii patrimoniale a funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.

HOTĂRÂRE   Nr. 836 din 30 octombrie 2013 privind constituirea şi atribuţiile comisiilor de evaluare a incidenţei aplicării legii penale mai favorabile în cazul persoanelor aflate în executarea pedepselor şi măsurilor educative privative de libertate din perspectiva noilor reglementări penale şi procesual penale

9 COMMENTS

 1. Dorim sa se faca dreptate, sa se termine circul asta provocat de oameni patati ce doresc doar sa-si urmareasca propriul interes,iar ei stiu ca ulciorul odata si odata se va umple!!!Opriti-va si nu mai intoxicati lumea cu informatii fabricate de voi,nu mai induceti in eroare!!!stiti voi???dar acum sunteti ocupati cu rezolvarea unor ecuatii pe care nu cred ca veti reusi sa le rezolvati si cred ca veti ramane repetenti!!!Culegeti ce ati semanat!Nu v-a dorit nimeni raul doar voi ati dorit sa puneti lumea in ghips,sa puneti botnite!

 2. Domnule anonim, consider ca nu trebuie sa ai curaj sa ceri ceva ce este limitat prin lege ci, mai degraba,, iti trebuie o doza de inconstienta ca sa nu pun totul pe seama prostiei…
  Si cine vorbeste de curaj ? Cei care au dansat pinguinul in 2010 ? Am simtit pe propria piele ce inseamna sa fii efectiv parasit de curajul oamenilor pe care-i reprezentam… Acum se duc alte batalii, pe fronturi mai complexe, unde orice greseala este platita intr-un fel sau altul. In termeni de puscarie tine de orientare. Si faza cu ce ai afirmat tu anonimule, a tinut efectiv de orientare avand in vedere conjuncura in care ne aflam.

 3. Da, ce e drept, de curaj era nevoie…
  1. La MJ a fost Schiopu nu Dumitrascu
  2. Premiul anual si primele de vacanta sunt suspendate prin lege, pentru tot sectorul public, ce ar putea face un ministru?

 4. pt dl teoroc si dl dumitrascu[de la fsanp].de ce nu ati discutat [cerut ] la comisia miti avutxta ,de la mj,reintroducerea primelor de vacanta si salariul13.sau nu ati avut curaj//.

 5. Stim cu totii ca DOMNUL Cristian Alexandru este fan PDL.
  Este in largul lui in fata unui numar mic de oameni,evita contactul cu o mare masa de oameni ptr. ca stie ca se va lasa cu scandari ca la meciurile de fotbal,evident cu sloganuri de tipul PLEACA ACASA………………..
  Cind a auzit de control,a inceput sa o dea in relatiile de la MINISTERUL JUSTITIEI.
  Se plinge ca pe el nu-l asculta nimeni de la ANP,sprijin substantial are la minister.
  Pastrarea lui in fruntea penitenciarului ar inflama si mai mult spiritele.
  Nu ma indoiesc ca ANP-UL ARE UN DOSAR DESTUL DE STUFOS pe numele lui.
  El practic trebuie sa plece in alte zari,raminerea sa la Galati pe orice functie ar fi un dezastru.
  Din cite stim omul (editat)

 6. Sa zicem ca de maine pica guvernul lui Cristian Alexandru, ce se va intampla? Vor veni specialistii din ANP sa ne conduca saracia asta de puscarie? Cineva crede ca se poate descurca mai bine in conditiile in care lipsurile umane, materiale chiar si motivationale sunt evidente in aceste vremuri de criza? Sa nu uitam ca in Romania in ultimii 20 de ani s-au perindat zeci de guverne si tot saraci suntem. Saracia pleaca de la lipsa de educatie si nivelul slab de pregatire accentuat in ultimii ani. Cand vezi absolventi de scoli militare care nu stiu sa scrie caligrafic in limba romana iti pui mainile in cap, dar astia suntem si asa defilam…in fundul gol dar cu casheta pe cap. Am facut facultati la X si O si ne dam patrati la ppl, vrem sa fim ofiteri cu functii de conducere… Iar in aceasta nebunie generalizata Maritul ANP accepta acest stil de conduita dezorganizat fiindca suntem considerati CARNE DE TUN. Atat timp cat faci treaba si muncesti ca un Sisif esti BUN, iar cand ai gresit te leaga de tun si te executa in stil englezesc(pentru cunoscatorii de istorie). Ce nu intelege ANP este ca vremurile s-au schimbat si se schimba zilnic, ca oamenii din subordine au si creier in dotare si ca nu poti concepe pe genunchi un material in care sa dispui directorului sesizarea comisiei de disciplina in cazul a 20 de agenti. NUMAI suntem pe vremea lui Ceausescu sa fim executati dupa citirea rechizitoriului. Domnilor din ANP va spun sincer ca si eu mint perfect dar Cristian Alexandru are dreptate sa castige la MJ luptele cu voi, fiindca sunteti praf. Va spun eu ce se poate intampla? Il veti demite si el va castiga in instanta, pentru ca mai toate procesele le-ati pierdut acolo. Atunci veti avea 2 directori… Nu sunt un fan al lui Cristian Alexandru doar ca experienta imi spune acest lucru. Nu il puteti da jos cu echipe de control formate din catelusi ascultatori ci cu juristi excelenti la fel ca si el.

 7. Incepand de luni la Penitenciarul Galati urmeaza sa poposeasca o echipa de control formata din multe nume grele din ANP. Se doreste a se verifica activitatea incepand cu perioada 01.05.2012, adica exact de cand si-a inceput mandatul domnul Cristian Alexandru. Evident ca razboiul dintre ANP si director continua cu inca o lupta. O batalie in care vor cadea capetele soldatilor si nu a generalilor in mod evident. Cine sunt soldatii??? Pai exact cei care muncesc si duc greul acestei institutii. Exact cei care au mai fost tarati pe la comisii de disciplina si care au fost pedepsiti sau sunt in curs de a fi pedepsiti. Aceasta unitate pare a fi blestemata in avea parte de un asemenea destin. Amintim cazul Burlibasa. Este usor acum sa vii in control si sa incepi sa vezi greseli. GRESELI au fost, sunt si vor fi atat timp cat intr-un loc muncesc oameni. Noi STIM STILUL MOVILA de lucru….fa-mi copii dupa astea, nota raport si dupa 2 saptamani te vezi la Comisia de disciplina. Toata lumea e multumita cumva. DOMNILOR ASA CEVA TREBUIE SA INCETEZE. La ultima alarma domnul Movila a tinut oamenii chemati de dimineata si ALARMATI de la 11 la 18… dar atentie intre 16 si 18 au stat degeaba in curte, nemancati,etc. Cat trebuie sa dureze o alarma??? Multi s-au gandit sa faca plangere penala distinsului pentru abuz in serviciu. Cand vine ANP in control trebuie sa stai pana la ora 22 dupa ei, dar avem si noi familii, copii, rate de platit…noi muncim zilnic 10 ore si ne pontam 8. Cum poti cere ca un penitenciar sa functioneze in conditii normale cand nu exista bani de utilitati? Cand oamenii cumpara hartie pentru imprimanta? Cand s-au pus bani pentru electrozi sa se faca paturi pt ppl? Cand s-au cumparat acumulatori sa se repare RTP din dotare? Cand casierul unitatii pleaca pe jos la trezorerie cu banii dupa el? Penitenciarul Galati a supravietuit datorita soldatilor ei va spunem noi. Toate controalele care vin vor sa vaneze GRESELILE pentru a decapita un sef nesupus ANP.

 8. domn Stefan pe noi ne intereseaza ce sa discutat in comisia mixta de la mj, multumesc anticipat!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)