www.snlp.ro Web analytics

Operatiunea ”bonul”. Interviu MFP privind decontul de transport

02 BonPe data de 4 martie 2013, ANP si-a asumat la intalnirea cu Biroul executiv al SNLP ca pana in data de 22 martie 2013 sa transmita o nota de interpretare a prevederilor OMJ 511/2013 privind normele de decontare a drepturilor de transport. Pe data de 22 martie 2013, am primit o adresa care s-a transmis tuturor directorilor de unitati si din care aflam strict punctul de vedere al DEA ANP privind… bonul de carburant, punct de vedere destul de rigid si ezitant, contrar celor dezbatute.

La intalnirea din data de 4 martie 2013 au participat si sefii de serviciu ai DCEAN ANP, care au avut o anumita opinie, insa pare foarte relevant doar punctul de vedere al DEA. Daca pentru deplasarile in concediu de odihna si in interes de serviciu s-a optat pentru depunerea unui bon de carburant fara obligatia de a acoperi toata distanta cu bonuri fiscale, pentru deplasarile la/de la locul de munca se solicita bonuri pentru intreaga distanta si se transmite la MFP o adresa elaborata pe formatul ”nu-i asa ca avem dreptate?” invocandu-se tot cadrul legislativ identificat de finantistii nostri.

Nu vedem insa unde sunt celelalte precizari convenite la intalnire care trebuiau transmise in teritoriu respectiv reperele pentru calculul distantei (centrul localitatilor), si alt aspecte. Probabil s-au pierdut pe drum, sau trebuie sa reluam intalnirea pentru a reaminti angajatorului ca un lucru asumat este un lucru asumat si trebuie indeplinit la termenul stabilit de comun acord. Prin urmare, vom relua demersul. Si tot asa.

Document atasat

31 COMMENTS

 1. Insistam dar la cine? Prima problema ramane bugetul. Aceasta cu politistul de penitenciare era deja convenita cu MJ. Urmeaza sa primim proiectl final de modificare a statutului.

 2. Trebuie sa insistam ,pentru a ni se spune [POLITIST DE PENITENCIARE] nu cum suntem umiliti in tot felul ,ba gardeni, ba paznici .Hai sa ne cerem respectul cuvenit, si din partea presei ,dar si din partea persoanelor private de libertate ,si de catre societatea civila. VREM RESPECTUL PE CARE IL MERITAM,PENTRU-CA JUMATATE DIN VIATA NOASTRA ,O PETRECEM PRINTRE INFRACTORI. VREAU RESPECT.

 3. Aceasta idee preconceputa ca daca nu ai condus in viata ta o formatiune cat de mica nu poti fi sef,a devenit filosofia ANP-ului raportata la examenele pe care le organizeaza,si argumentul care a stat la baza evaluarii candidatilor.NIMIC mai fals:managementul e o stiinta pe care o practici daca o cunosti,daca nu dai valoare incompetentei tale.Cati dintre sefii imputerniciti de ANP au condus ceva in viata lor ,si daca au facut-o cat de bine au materializat-o.Comunicarea mangeriala,comportamentul organizational,analiza swot,managementul total,etc sunt repere in activitatea unui manager indiferent ca ajungi sa conduci un spital,o puscarie sau o companie de procesarea laptelui.Aceasta filosofie este scuza dupa care se ascund frustratii din comisii care au uitat cum si dupa ce criterii au ajuns ei acolo,dar se cred ca ei si numai ei sunt a toate cunoscatori;dovada:nu sunt in stare sa faca un barem de corectare dupa teste,pentru ca nu au invatat s-o faca desi sunt norme clare in acest sens la min. educatiei,ex. diferenta mai mare de 0.5 puncte testarea este periclitata si se anuleaza.Alexandru cristian este un personaj slab,cu tendinta de capatuiala,fara coloana vertebrala si care foloseste nume grele in discutii fiind constient ca nu ai cum sa-l verifici,creendu-si un avantaj in fata interlocutorului.Cine este acest personaj sa fie sprijinit politic,chiar si defunctul pdl.Plangea pe la patronul unei firme care are afaceri in pnt si care stia ca se invarte in lumea pdl din galati ,sa-l ajute sa se faca director ca -i fa vi recunoscator,chestorul stie cand a primit mutarea in plic: alexandru director la galati.este absolut paralel cu ce inseamna management,si este la un pas sa se umple de ridicol cand 100 de oameni nu-i vor mai permite accesul in unitate.cristiane nici nu sti cat de mic,mic incepi sa fi!!!

 4. Ioan
  Prima noastra propunere a fost exact ca precizarea ta. De la domiciliu la sediu. Insa pentru cei din mediul rural „calculatorul de rute” nu gaseste intotdeauna cu precizie adresele de domiciliu iar acest lucru da nastere la abuzuri. Unii directori, cu toate ca a fost eliminata restrictia care viza limitele de demarcatie ale localitatilor ca repere pentru calculul distantelor, imediat dupa intrarea invigoare a OMJ 511 au inceput sa aplice aceleasi limite dand vina pe calculatorul de rute si prejudiciind multi salariati. Dintre mai multe variante posibile, cea cu centru-centru ar trebui sa fie cea mai convenabila pentru toata lumea. Daca nu, hai sa discutam pe o anumita speta. Suntem receptivi la orice observatii si propuneri, mai ales daca vin in timp util astfel incat sa le putem si valorifica.

 5. Buna seara
  Sunt membru de sindicat, nu conteaza unde sunt afiliat, dar nu sunt de acord cu urmatoarea afirmatie facuta de doamna Mihaela Neacsu „
  Calcularea rutelor sa se facă din centrul localităţii de domiciliu în centrul localităţii locului de munca.”
  Nu stiu de unde a luat aceasta „baza legala” doamna Neacsu dar este total in contradictie cu art.36,lit.k din L293/2004. Stimata doamna, din 12 februarie 2008 f.p.s.s din sistemul penitenciar are dreptul la DECONTAREA CHELTUIELiLOR DE transport pana la 70 km, dus, intors, de la domiciliu la locul de munca.Unde ati gasit in legislatia penitenciara ” decont din centru localitatii de domiciliu pana in centru localitatii unde isi are sediul unitatea? Prevederile art.6.lit.a (1) din HG 1398 /2007 sunt nelegale deoarece un act normativ de categoria 5 in ierahia actelor juridice (asa cum este HG 1398) nu poate modifica o lege organica( asa cum este L293) de gradul 2. Decontarea se face in limita a 70 km, din poarta unitatii pana in poarta domiciliului.
  O seara buna

 6. margineni,doamna dinu mihaela,sef serviciu logistica, dispuneti si astuparea canalizarii unitatii[postul 9],pt ca emana un miros infect,deranjand astfel locuitorii comunei caragiale.

 7. de fiecare data cand am scris pe blog am folosit expresia ( cei de la galati , niste tarani ) , nu regret aceste cuvinte pe motiv ca si in continuare ati ramas la fel , asteptati sa venim noi sa va scoatem telefoanele de la ppl si vedem zilnic cum fostii nostri colegi sufera la puscarie din cauza incompetentei voastre.Dumnezeu o sa le aseze pe toate pe viitor.

 8. margineni.doamna dinu mihaela , dispuneti repararea conductei de alimentare cu apa a blocului de locuinte al penitenciarului ,pt ca se risipesc foarte multi bani publici.

 9. Este atat de multa mizerie si lipsa de respect intre angajatii Penitenciarului Galati incat iti doresti sa parasesti aceasta unitate cat de repede poti. Banii europeni au invrajbit pe toata lumea. Toate nenorocirile de acolo ni se trag. Domnul Cristian Alexandru a adus aceasta molima peste noi. El a preferat ca in locul faptelor intelepte sa faca o joaca la cat mai multe capete. El a alimentat sistemul barfelor din birou in birou. Daca intra la paza barfea logistica, daca intra la srs barfea paza, iar cand intra la bpcmp barfea pe toata lumea. Aceasta panza de paianjen pe care el a creionat-o acum se intorce impotriva sa. A cautat sa fie in tot si toate ca un mare conducator de osti. Insa lipsa sa de experienta in mediul penitenciar si-a spus cuvantul. A spus bine domnul Bejan in sedinta de bilant, nu este posibil sa ajungi sef cand tu nu ai condus in viata ta nici macar o formatiune cat de mica. A cautat sa arunce cu noroi in toti colaboratorii sai apropiati ca sa se scoata el deasupra si sa fie cel mai inocent cu putinta, dar nu este chiar atat de roz viitorul. Cat despre celebra constructie de la Sendreni, in fiecare dimineata era Nea Haret la el in birou punand tara la cale si acum dansul nu stie nimic si paseaza motanul in curtea altora. Rugam forurile abilitate sa faca un control riguros pe fondurile POSDRU pentru a vedea unde s-au scurs banii europeni. Sunt voci care spun ca isi ridica casa cu caramida de la demolari. Pana acum nu a venit nimeni care sa faca un control corect pe aceasta tema. Maine poimaine toti o vor da in spatele lui Haret, care culmea a iesit la pensie incepand cu 01.04.2013.

 10. Pt Jilava si politist de penitenciare,
  Pentru decontul de concediu nu trebuie sa depunem bonuri de benzina sau motorina pentru intreaga cantitate ce trebuie decontata.
  Raspunsul dat de ANP este doar punctul de vedere DEA si nu ce am solicitat noi SNLP in intalnirea cu conducerea ANP.
  Ca de fiecare data una ceri si alta primesti.
  Am cerut un punct de vedere unitar pentru toate unitatile pentru ca din pacate OMJ 511 este foarte interpretabil si avem semnale ca deja au inceput tot felul de metodologii interne la o alta metodologie a MJ-ului.
  Asta este, traim intr-o tara in care fiecare face ce vrea si nu pateste nimic, ma refer la cei care conduc penitenciarele.
  Ati auzit de vreun director de penitenciar care daca a luat o decizie gresita sau ilegala a patit ceva?
  Nu se poate asa ceva, iar exemple sunt garla.
  La Consiliul National SNLP din aceasta saptamana s-a cerut domnului director general Dobrica sa trimita in unitati o adresa in care sa fie specificat clar ce inseamna calculul de rute.

 11. .Noul program SENIOR ….pentru PENSIONARI

  Esti un cetatean pensionar bolnav si guvernul spune ca nu exista nici o ingrijire medicala la domiciliu disponibila pentru tine?
  Deci, ce faci?
  Planul nostru pentru pensionarii de 65 ani sau mai in varsta : vi se da o arma si 4 gloante .

  Vi se permite sa trageti in patru politicieni.

  Desigur, acest lucru inseamna ca veti fi trimis la inchisoare dar aveti avantajul ca veti primi trei mese pe zi, un acoperis deasupra capului, incalzire centrala, aer conditionat si tot suporul de ingrijire a sanatatii de care ai nevoie!
  Aveti nevoie de dinti noi? Nici o problema.
  Nevoie de ochelari? Asta-i grozav.
  Aveti nevoie de un nou sold, genunchi, rinichi, plamani sau inima?
  Sunt toate acoperite.
  Ca un bonus, copiii dvs. pot veni in vizita la dumneavoastra la fel de des cum o fac acum.
  Si cine va plati pentru toate astea? Este acelasi guvern care tocmai ti-a spus ca nu isi poate permite sa te ingrijeasca dupa ce ai platit 40 de ani taxele catre stat.
  Si poti sa scapi de 4 politicieni inutili, si in plus pentru ca esti un prizonier, nu trebuie sa mai platesti taxe pe venit .
  Este aceasta o tara mare, sau ce?

 12. la celelalte structuri:politie,armata,etc s-au dat banii de haine inainte de 30 iunie,iar la noi nu se poate?mai mult s-a dat toata suma,iar noi ne punem problema de prima transa deocamdata.Trebuie sa se faca toate eforturile pentru a se primi toata suma.

 13. Domnul Lupu de la DIP, suna acasa pe lucratorii care fac parte din diferite comisii, sa aiba grija cum desfasoara activitatea in cadrul comisiei, ptr. ca finalul cercetarii trebuie sa iasa cum dispune el de la centru.
  Face acest lucru la indemnul directorului CRISTIAN ALEXANDRU,sunt prieteni la catarama[coruptii se respecta intre ei]
  Nu este prima oara cind domnul Lupu procedeaza asa,acest lucru poate fi demonstrat si de domnul ISTVAN, care este in comisie.
  A inceput si acestuia sa-i fie teama si nu mai stie cum sa procedeze, cind domnul LUPU pune presiune si dicteaza:ISTVANE,FINALUL CERCETARII TREBUIE SA IASA CUM SPUN EU SI NU ALTFEL, VINOVATUL TREBUIE SA FIE UN ANUMIT LUCRATOR.
  Deci in tandem cu directorul corupt,domnul Lupu face legea in penitenciarul galatean.
  Sa intelegem ca si domnul Lupu are particica lui de prajitura,daca raspunde la comenzile directorului.
  Cit mai stam fratilor cu mina in sin-CRED CA FOARTE PUTIN.
  Daca nu stringem rindurile,unitatea se va duce de ripa.
  Vad ca in continuare ANP-ul tace,dar vor fi nevoiti sa vina cu girofarul intr-o anumita zi.
  Noi deocamdata am zis.

 14. Informam conducerea anp-ului,sa fie pregatita sa vina la Galati,ptr. ca lucratorii sunt hotariti sa nu mai intre in serviciu,datorita abuzurilor directorului CRISTIAN ALEXANDRU.
  Amenintarile pe care le face zilnic la adresa celor care indraznesc sa-l infrunte ca vor fi trimisi la parchet sau la comisia de disciplina,a indus o stare de teama in rindul lucratorilor,teama care se va transforma cit de curind in nesupunere.
  Avem grija sa trimitem mai intai mesajele corespunzatoare catre presa si televiziunea locala.

 15. Nu este primul caz in care directorul acuza oamenii ca-i va distruge.Daca Istvan da dovada de demnitate poate sa confirme faptul ca directorul ia spus ca vrea s-o distruga pe Durac ata el cat si distinsul domn Lupu de la DIP.
  Domnule Teoroc verificati si o sa observati ca toate sanctiunile primite ca urmare a sesizarilo primite din partea DIP au aparut dupa ce a trecut 5 ani de la data in care d-na Anghel a ajuns la DIP.
  E prea mare coincidenta ca sa nu observam razbunarea.
  Ar fi timpul sa creem un front comun impotriva DIP care vad ca au aceleasi proceduri ca si fostul serviciu SIPA de a executa oamenii la comanda

 16. Sandokan, se va incerca o prima transa pana in 29 iunie, asta e tot ce pot sa spun. Luand in considerare ultimele aspecte denatura bugetara, nu cred ca va fi posibila acordarea unei parti din suma in preajma Pastelui, asa cum ne-am dori si cum am solicitat ANP. Legal, restantele la echipament, in bani, nu se pot acorda inainte de data de 30 iunie. Am cerut si modificarea ordinului.

 17. dar despre donatiile de la Pnt. Galati ce sa mai spunem , nu era deajuns ca ieri au ajuns materiale de la DASAEV, fara acte dar ,,donate ” S.U.P. si pe care nu toata opunerea celor de la PC1 de a se intra fara tabel in unitate si a lui Severin de a le primi ele au intrat si ele sunt acum la poarta. azi au venit alte materiale dar directorul dupa multe parlamentari nu a primit masin si marfa

 18. baieti ,pe la voi se aude ceva de banii de haine ,ca iar am ramas ultimii!(armata,politia,jandarmii au luat deja banii)

 19. Daca vorbesti despre ce s-a intamplat azi la Galati, totul reprezinta o badaranie din partea acestui director care striga in gura mare dupa aceasta colega prin comandament ca o desfiinteaza el daca nu face parte din comisie. Dar oare este cazul sa-i aducem aminte de comisia care l-a scos alb in fata lui Feodorof in speta numita ACHIZITIONARE SITE? Oare asa tipa domnul director si la ei si-i ameninta pe holurile comandamentului? Incepem sa credem despre dumnealui ca este frustrat sexual daca are un asemenea comportament deviant la adresa unei reprezentante a sexului frumos? Dar din partea acestui specimen ne asteptam la orice. Toti angajatii nu-l mai suporta pe acest individ, se zvoneste prin curte ca tot mai multi vor sa-l astepte dupa poarta institutiei pentru o discutie barbateasca. Omul se crede imparat pe mosie. Imi aduc aminte de un penitenciar in care directorul a fost lasat la poarta de angajati, iar ANP a zburat pana acolo cu elicopterul. In mod cert avand in vedere criza de combustibil in acest caz ANP va veni doar cu celebra Nubira. Toti salariatii au un dinte impotriva acestui personaj. Daca te duci cu 4 zile de concediu el scrie 8, daca ceri 12 el iti da 14 si tot asa. Abuzurile continua pe banda rulanta. Caracter zero. Mai bine ramanea la APATERM sa numere tevile si nu se incadra la penitenciar. Cauta ajutor in sfera politicului dar toti s-au saturat de hazul lui. Vom continua sa dezvaluim cat mai multe ispravi ale acestui machiavelic personaj.

 20. Probleme minore pe langa ce se petrece la Sp. Colibasi. A venit un ghiabur din A.N.P , cu scopul de a studia lipsa acuta de personal din operativ . A studiat el preacuviosul si a hotarat mosierul fara sa consulte pe nimeni ,ca se rezolva daca desfiiinteaza dispeceratul. Acum la dispecerat numa’femei , pe majoritatea turelor cate un agent la doua sectii (aprox.70m de hol ). detinuti care ajung pe spital in lanturi cu mascatii. la spital miracol nu se cer lanturi e bolnav de cum intra in curte si e lat in spate ca bizonul , militianul singur media la 75 kg in viu , cu multiple activitati specifice spitalului si daca se poate una peste alta . Cum a rezolvat stimabilul domn de la A.N.P dilema ?!! Normal cum e obiceiul ..verbal , pt el nu exista ordine , legi , decizii , el e zmeul sa tremure toti , a aplicat tehnica de acum 20 de ani , tehnica ce se aplica la detinutzii ce nu vor sa plece pe cursa . Sa nu fie anuntati si in zori bagajul la usa. Bunul simt nu imi permite sa-i adresesez cuvintele de lauda corespunzatoare…… dar parca nu ma lasa inima sa nu’i iau mielul de Paste putin la…rost.

 21. Directorul galatean nu mai are limita,abuzurile continua intr-un ritm ametitor.
  A dispus formarea unei comisii de cercetare administativa,formata din trei persoane.
  Unul dintre membrii comisiei,cu grad de ofiter a refuzat sa faca parte din comisie,precicizind faptul ca nu are cunostinte lucrind in cadrul dsrp-ului.
  A luat masura si a inlocuit ofiterul cu o lucratoare,care este la noi de trei luni.
  Aceasta a intocmit un raport catre domnul director,in care a precizat ca nu are cunostintele necesare ptr. a face parte din comisie fiind de putin timp in activitate.
  Nu a luat in calcul raportul si a dispus trimiterea ei la comisia de disciplina.
  Pe deasupra amenintind -O SA AM GRIJA DE TINE.
  Ameninta pe toti cei care indraznesc sa-l infrunte-VA TRIMIT PE TOTI LA COMISIA DE DISCIPLINA.
  FIERBE TARE GALATIUL,SE APROPIE O NESUPUNERE IN MASA.

 22. Din tot comunicatul asta reese ca la plecarea in concediu de odihna nu trebuie bon de combustibil pentru toata distanta parcursa in c. o . ,cel putin asa am inteles eu. Astept lamuriri.

 23. Domnu direct Ilea de la Oradea, poate luati ceva masuri disciplinare contra varului dv, care face combinatii cu bocanci pe sectia RMS cu detinutii . . . si cu oleaca de telefoane mobile. Nu mai sicanati oamenii degeaba, deoarece nu va plac sindicatele. Aveti alte chestii mai presante. Pe cand va vedem neamurile date de exemplu negativ?

 24. Domnu Ioan ilea, nu mai sicanati oamenii, lasa-tii sa stea in ce sindicat vor. Puteti sa dispuneti recalcularea pontajelor conform deciziei ANP, ca sa fie legal, iar oamenii sa aiba pontajul corect, conform orelor pe care le-au prestat.

 25. Domnule Teoroc stiu ca subiectul nu are legatura cu intrebarea mea. Ce sa mai facut in legatura cu sporul TBC? Sa ingopat secura razboiului? Asa este la noi la inceput un foc de pai si apoi……

 26. unde ati fost domnilor presedinti cand s-a luat decizia sa se trimita inspre unitati acest faimos pontaj spre unificare si uniformizare a pontarii a sublimei munci prestate de gardianul, politistul, caraliul de penitenciar? mai exista cineva prin sindicate ori prin ANP sa gandeasca? mai fratilor, e varza! pe langa ca da pe de laturi cu decizia, sa fiu al naibii daca nu m-am ratacit in cate Csl-uri, Munci suplimentare ori alte dracovenii de notiuni de timp muncit evidentiaza saracul pontaj! dar ce e mai rau, ca nu regasesc in el ceea ce Stancovici semna candva ca trebuie aplicat!
  asadar,
  daca un ametit de caraliu lucreaza un tsl (unul de la 8 ore, nu mai vorbim de pazist ca ala nu mai castiga nimic cu astfel de evidenta) ar face munca suplimentara in luna respectiva, 16 ore! adica un Tsl=8 ore si un Ts=8 ore. 16 ore de compensat in luna urmatoare. Corect?
  pe exemplul pontajului trimis, completati, onor dumneavoastra rubricile aferente cand il onorati pe muncitor cu un LCsl ( compensare curenta pt Csl) in luna in care l-a realizat! si ce obtineti? ca nu mai are nimic de “dus” in luna urmatoare! ori poate sa ii “oferiti” chiar un MCS( munca suplimentara compensata -in luna in curs) in loc de LCsl si……s-a dus naibii Tsl! Bai fratilor, treziti-va , pentru ca aceasta chestie e mai grava decat decontarea transportului, retetelor ori chiriilor. asta afecteaza pe toate lumea!
  asa arata un pontaj care a cazut “la pace” cu “specialistii din domeniu din ANP”?
  haram de capul nostru!

 27. Art. 6

  1)Funcţionarii publici au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport dus-întors şi în situaţiile în care se deplasează:

  a)la şi de la locul de muncă, dacă distanţa dintre localitatea unde îşi au domiciliul sau reşedinţa şi locul de muncă este cuprinsă între 5 şi 70 km, în cazul în care locul de muncă se află într-o unitate izolată, astfel cum este stabilită prin ordin al ministrului justiţiei; distanţa se calculează în funcţie de traseul parcurs pe căile de transport rutier şi reprezintă spaţiul parcurs între limita de demarcaţie a localităţii de care aparţine administrativ-teritorial unitatea în cauză şi limita de demarcaţie a localităţii de domiciliu sau de reşedinţă; HOTĂRÂREA nr. 1398 din 19 noiembrie 2007
  ‘a) la şi de la locul de muncă, dacă domiciliază sau îşi au reşedinţa în altă localitate, situată până la 70 km distanţă faţă de cea în care îşi desfăşoară activitatea; distanţa dintre localitatea unde îşi au domiciliul sau reşedinţa şi localitatea unde se află locul de muncă se calculează în funcţie de traseul parcurs pe căile de transport rutier şi reprezintă spaţiul parcurs între limita de demarcaţie a localităţii de care aparţine administrativ-teritorial unitatea în cauză şi limita de demarcaţie a localităţii de domiciliu sau de reşedinţă; modificat de HOTĂRÂREA nr. 283 din 31 martie 2010
  „a) la şi de la locul de muncă, în cazul deplasării cu mijloace de transport auto sau feroviare, dacă domiciliază în altă localitate decât cea în care se află locul de muncă, în limita a 70 km dus şi 70 km întors;” modificat de HOTĂRÂREA nr. 1190 din 4 decembrie 2012
  Oare trebuie sa treaca inca 5 ani ca si art 7 din normele metodologice de aplicare sa fie inteles? NU cred ca meritam asta.

 28. Se stie si exista baza de calcul cum de altfel o prezinta in finele adresei inaintate catre MFP, dar asa le place sa faca valva in sistem deoarece este prea liniste! … ori nu sunt probleme mai importante de dezbatul decat asta cu BONUL .
  Ma intreb eu asa in prostia mea, pana acum nu au existat aceste OMFP-uri, Legi si Hg-uri la care se face referire in adresa? si decontarea s-a efectuat cu un bon de carburant ( acesta se prezinta doar pentru pretul / litru; pret de referinta la data respectiva) restul sunt cunoscute in ecuatie si sunt CONSTANTE in timp si spatiu si nu a fost nici o problema.
  In modificarea HG 1398 s-a facut lumina in ceea ce priveste distanta ( cu toate ca era destul de clar si limpede) si atat restul a ramas neschimbat. Propun Guvernului o noua modificare pentru a lamurii si acest aspect cu BONUL.

 29. DOAMNE FERESTE ! nici nu ma mai mir de ce merge „asa bine” sistemul penitenciar romanesc. Cand am citit adresa catre MFP ma apuca rasul; la astia trebe spus ca la prost pe limba lui.
  Ma intreb pana acum cum s-a putut efectua decontarea transportului cu un bon si din aprilie nu se mai poate? asta in ideea ca in legislatie nu au aparut modificari fiscale referitoare la decont.
  Aceasta este inca o dovada de incompetenta a ANP-ului . O sa rada si cu …. de noi, dar mai ales de ei.
  Noi vrem norme europene si nu reusim sa le interpretam pe ale noastre scrise in sfanta limba romaneasca.

 30. Pai cum sa ceri tu ANP-ule o explicatie in acest sens cand tu nu exprimi in clar ce vrei ?
  In fapt, ANP ce face ? Cere lamuriri cu privire la bonul de carburant, in speta, cere sa i se spuna daca bonul trebuie sa contina toata cantitatea de combustibil sau sa reprezinte doar instrumentul in baza caruia se stabileste suma pentru decont neinteresand cantitatea inscrisa.

  Pai daca MJ va spune ca bonul trebuie sa contina intreaga cantitate pentru a putea fi decontat ? Cum pot sa fac un up-date rezervorului cand eu consum mai mult de un plin in concediu ? Obligatoriu ca va trebui sa ma prezint pentru decont cu cel putin doua bonuri de carburant. E chiar atat de greu sa faci diferenta intre singular si plural mai ANP-ule ?
  Si daca MJ va spune ca trebuie toata cantitatea la efectuarea CO ? Voi fi in regula daca voi depune 50 de bonuri de carburant sa justific cantitatea ? Of, mama ! Nici sa cereti o explicatie nu sunteti in stare !

 31. stefane te rog daca stii sa ne lamuristii mai bine daca pt plata ordinului de servici de la concediu de odihna trebuie un bon de benzina sau mai multe bonuri pt toata distanta care rezulta de pe ordine de serviciu
  multumim

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)