www.snlp.ro Web analytics

Ministerul Finantelor a aprobat sumele pentru echipament

money-origami-shirt-and-tie-400x361

UPDATE 10.04.2014: sumele au fost deja virate in conturile unitatilor. In functie de programarile facute de unitati la trezorerii, banii vor intra pe carduri fie in ziua de salariu fie imediat dupa.

Asa cum am anuntat anterior, pe data de 31 martie 2014 ANP a solicitat ordonatorului principal sa ceara Ministerului Finantelor Publice conform legislatiei, deschiderea de credite bugetare pentru plata partiala a restantei in bani la cota parte anuala din echipament, aferenta anului 2013.

In cursul zilei de astazi, SNLP a verificat stadiul solicitarii si am fost informati de la nivel MJ ca Ministerul Finantelor Publice a aprobat deschiderea. Prin urmare, aproximativ in jurul datei de 15 aprilie 2014, tot personalul din sistemul penitenciar va primi suma 900 de lei (cu mici diferente in functie de accesorii).

In continuare, se va produce echiparea unei parti din personalul operativ cu tinuta de serviciu. Salariatii care primesc echipament in natura nu vor mai primi transa a doua din suma reprezentand restanta pentru anul 2013, aferenta echipamentului primit.

Echipamentul din 2014 se va considera acordat in contul anului 2013 avand in vedere faptul ca demersurile pentru achizitionarea sa au inceput in anul 2013 iar echiparea se va produce in paralel cu plata in bani a restantelor pe 2013, pentru personalul care nu va fi echipat.

Avand in vedere trimestrializarea sumelor in bugetul ANP, transa urmatoare de bani pentru personalul neechipat in 2014 va fi acordata in trimestrul 3 care incepe cu luna iulie. Conform discutiei purtate cu ANP, sumele vor fi platite imediat dupa data de 1 iulie 2014 si nu la mijlocul sau finele trimestrului. 

La capitolul „negative”

Din pacate trebuie sa redirectionam observatiile primite la nivel central SNLP imediat dupa efectuarea masuratorilor pentru echipare in cateva unitati (anterior am postat reactia de la Ploiesti, dar reactiile predominant negative continua) si care nu sunt deloc incurajatoare, insa pentru o informare obiectiva asa este corect.

Penitenciar Spital Jilava:

 

Avem si noi ceva de adaugat in legatura cu masuratorile ptr. tinuta de serviciu si anume:
1. materialul prezentat de proasta calitate acum am inteles ca era numai mostra ptr. intelegerea masurilor, dar sa speram ca este adevarat alfel avem mari probleme cu acel material textil (plastic).
2. pantofii (acei galosi), mai bine spus sunt semi bocanci, arata groaznic si sa mai stai cu ei vara la 40 grade in dube, credem ca trebuie modificat acest pantof pana se mai poate face ceva, timpul este scurt si nu cred ca va dori cineva sa ridice din magazie asemenea pantofi.
Presedinte Filiala SNLP Penitenciar Spital Jilava

Targsor:

 

Astazi incepand cu ora 06.00 au sosit in unitate cei care urmeaza sa ne confectioneze tinuta si incaltamintea pentru a lua masuri.
 
Am fost solicitat de catre escorte care si-au luat primii masurile deoarece plecau in misiune si apoi am ramas si cu cei de la ture. Toata lumea este nemultumita.
 
Articolele de imbracaminte
1. au venit doar cu cateva tinute incat unele colege nu au gasit masura lor iar raspunsul a fost ca „o sa aducem un numar mai mic”.
2. au spus ca materialul din care este facuta tinuta de proba nu este acelasi cu materialul din care o sa fie facuta tinuta reala.
3. nu au venit cu modele separate de tinuta (barbati/femei) tinand cont de specificul unitatii noastre.
4. intre cei care au venit nu era nimeni de meserie (croitor), doar s-a spus ca o sa ni se ia masuri, nu ca o sa probam 150 de insi 5 randuri de tinute.
5. pantalonul are jos un siret care il transforma in pantalon pentru bocanc, dar daca vrei sa-i porti cu pantof arata ca o salopeta.
 
Articolele de incaltaminte
1. sunt de cea mai proasta calitate, numerele nu se potrivesc, miroase urat, foarte rigida (nu se poate sta incaltat 12 ore cu asa ceva).
2. cum se poate purta asemenea „incaltaminte” cu fusta???? a fost o intrebare din partea colegelor; poate primim un raspuns de la A.N.P.
3. de ce este neaparat nevoie de bombeu dur? Asa ceva se cere in cazangerii, turnatorii etc. unde exista riscul sa cada ceva pe picioare; noua o sa ne cada chiar picioarele.
 
Colegii m-au intrebat daca sindicatele au fost invitate cand s-au incheiat contractele si daca da, de ce au acceptat asemenea porcarie; ar tebui sa privim la politie, jandarmi, armata care tot prin licitatii au facut echiparea, dar nu si-au batut joc de oameni.
 
O sa spuneti ca au alta norma. Ok au spus si colegii, intai trebuia sa se faca o norma de echipare de bun simt (sa nu fim nevoiti sa achizitionam toate porcariile) si apoi sa se treaca la echiparea personalului.
 
Acum vreo 2-3 ani se cocheta cu ideea ca fiecare unitate sa-si faca contract in garnizoana de care apartine cu o croitorie pentru executie, decat materialul urmand a fi achizitionat centralizat.                                    
Nu ne putem explica de ce A.N.P. daca tot a dorit sa faca o echipare, de ce nu a facut-o ca la carte, cu simt de raspundere si cu respect pentru oameni, sa nu aparem imbracati ca niste lucatori in siderurgie sa la REBU.
 
Am dori sa-i vedem pe cei din A.N.P.imbracati asa. Va rog sa transmiteti mesajul colegilor si sper ca nu o sa fie ultimul (dupa cel de la Ploiesti). Sper ca toti colegii din tara sa reactioneze.
Presedinte Filiala SNLP Targsor

 

37 COMMENTS

 1. Domnule Teoroc de ce nu de face o licitatie cu Viper ma car am avea o tinuta frumoasa , de calitate si de durata.

 2. Pentru promotia 2012 , cei care nu suntem prevazuti pentru echipare cum primim echipamentul restant din 2013 …..si pana la ce data il primim?

 3. Buna! imi puteti spune va rog de ce promotia 2012 nu primeste acesti bani de haine? multumesc!

 4. pantofii aceia sunt,, model ,, olandez , doar ca nu sunt din lemn,iar sepcile parca ar fi luate de la manastirile de taici si le-au pus cozoroc (vezi toma caragiu in filmul B.D. LA MUNTE SI LA MARE :)))))) ). Sefii astia care ne pastoresc isi bat joc de noi , nu le pasa ca aratam ca cei de la A.D.P. cu portocaliul acela pe maneci…de bluzele alea bleu ce sa mai zic…porca am fi sorcove…. vaide capul nostru…ne mai ard cu ocazia asta si la bani

 5. Tinuta este de calitate buna / am explicat in detaliu la ultimul articol postat pe site (comentariu amplu).

 6. Dupa atatea comentarii contra tinutei cineva ar trebui sa se sesizeze si ar trebui sa inteleaga ca licitatie ar trebui anulata.

 7. 🙁 cei ce urmeaza a se pensiona pt limita varsta in anul 2015 incepand cu luna septembrie sunt obligati sa-si ridice drepturile de echipament din tinuta noua?ms. 😀

 8. VA ROG RESPECTUOS SA LUATI ATITUDINE IN LEGATURA CU ACORDAREA ACESTUI ECHIPAMENT DE PROASTA CALITATE.NU SUNTEM LUCRATORI LA FOSTELE I.A.S.U-RI COMUNISTE.SUNTEM SATUI PANA PESTE CAP DE INDIFERENTA SEFILOR NOSTRI DIN A.N.P.SA POARTE SI EI ACESTI BOCANCI CU TABLITA, ACEA SAPCA FARA NICI UN SEMN DE ARMA….SUNT MAI BINE ECHIPATI SI FIRMELE DE PAZA .

 9. Am informat conducerea ANP despre reactiile din teritoriu / maine la BAGR sunt convocate firmele care au castigat licitatiile pe imbracaminte si incaltaminte / la intalnire vor participa si liderii sindicali / vom clarifica problema pantofilor deja celebri / am propus chiar cantarirea (inteleg ca sunt si foarte grei) / vom cere mostrele pe baza carora s-a castigat licitatia / pentru comparatii

 10. Sa vedem si tinuta asta ca prea multe comentarii,pana la urma cea veche era naspa rau de tot,sper ca asta sa fie mai buna.

 11. [quote name=”generatia anonima”]FORMULAȚI o petiție în care sa SEMNAM PENTRU A NU RIDICA ACESTA ,,ȚINUTĂ DE SERVICIU,, sa o poarte cine a conceputo.[/qu Subscriu, sa nu acceptam aceasta tinuta jalnica…pantofii chiar daca sunt ei cum sunt estetic dar nu pot fi purtati din cauza intariturii de la varful pantofului…daca ii porti o zi vei umbla descult o luna de la rani…deci de ce sa luam ceva pe care nu-l putem folosi?

 12. Pentru Leo: vezi te rog mai jos comentariul postat de mine pe 4.04.2013, 21,30 privitor la modificarile efectuate la presiuni sindicale.

 13. tinuta nu, statut nu, ghid al carierei nu…cica sa urmez o cariera, care?parca era vorba de o tinuta care sa impuna respect, de un statut al politistului de penitenciare, de un ghid care sa-mi permita sa ma dezvolt profesional, unde sunt toate aceste lucruri???

 14. FORMULAȚI o petiție în care sa SEMNAM PENTRU A NU RIDICA ACESTA ,,ȚINUTĂ DE SERVICIU,, sa o poarte cine a conceputo.

 15. Domnule Teoroc,nu pot sa imi dau seama cum de nu ati luat atitudine si nu ati facut demersuri pentru a schimba si noi respectivul act normativ care ne duce cu restantele din dreptul pe echipament pana in iunie sau iulie.De ce noi trebuie sa fim mai cu mot decat armata,politia,jandarmii,etc.Daca la ei normativul prevede ca pana la sfarsitul anului trebuie achitate drepturile pe echipament asa trebuie sa fie si la noi.Nu ne intereseaza pe noi de planurile ANP-ului care sunt facute fara consulatarea sindicatelor si angajatilor.Daca au comandat tinuta mai multa decat e necesar si depozitele sunt pline,au facut contracte cu firme care furnizeaza echipament de cea mai proasta calitate ,sa raspunda cei care au ales si noi sindicatele trebuie sa facem astfel incat sa schimbam data de acordare a restantelor,prin modificarea acelui act normativ.Sa nu uitam ca anul trecut am primit banii pe echipamentul din anul anterior spre sfarsitul anului.Daca aceasta tinuta ,,NOUA” e jalnica dupa schimbarea denumirii normal ar trebui schimbata iar,insemne etc.Nu stiu de ce nu se reuseste sa facem si noi lucrurile asa cum ar trebui.Nu mai vorbesc de masinile din parcul auto al institutiilor care la fel, sunt de proasta calitate,vechi,fara inscriptionarile necesare.Sunt unitati unde au livrat doar dubite albe fara nici o inscriptionare pe ele si abia te descurci in trafic cand ai un transfer,o instanta,etc. cu un amarat de girofar mic de abia se vede si care e montat pe multe alte masini.

 16. Politia a fost echipata cu actuala uniforma in 2002.La ei nu a fost nevoie sa o tot schimbe si sa o modifice,au facut-o bine de la bun inceput.La noi am impresia ca nu se vrea sa se faca nimic bun de la inceput,numai cu modificari peste modificari.

 17. Am sperat ca va veni ziua când vom beneficia si noi, angajatii sistemului penitenciar, de un echipament care sa ne confere prestanta in fata detinutilor, chiar daca, prin exemplul nostru ar trebui sa generam aceasta prestanta. Nu este posibil sa fim tratati in acest fel. Detinutii se simt umiliti daca ar fi echipati cu vreo tinuta, pe când noua ni se baga pe gat fel de fel de carpe si galosi de cea mai proasta calitate. Haideti sa aratam si noi ca oamenii ! O sa ajungem de rasul curcilor, fratilor, nu se poate asa ceva, suntem penibili !

 18. Stefan,
  Se pot cere liderilor locali ca lunar sa prezinte un raport de acitivtate ? Un raport in care sa se regaseasca implicarea acestora fata de toate problemelor aparute ind ecursul lunii pentru care se cere raportul > In felul asta am fi la curent cu toate nuantele care intregesc acest tablou cu tema penitenciara. Am avea multi de invatat din experienta fiecarui penitenciar si, in plus, am centraliza intr-un mod eficient toate problemele.

 19. Pentru Mariusica:
  Daca primestie chipasmen t de protectie, acesta nu are legatura cu echipasmentul de serviciu sau oras pentru care primesti anual in jur de 2000 de lei. Deci, daca aiu primit echipament de protectie, acesta nu intra in calcululul echipamentului aferent 2013.

  Pe de alta parte, nu inteleg cum de mai sunt oameni care nu inteleg principoiul acordarii banilor de echipament desi, noi cel putin, am explicat si am „descifrat”de enenumrate ori acest aspect.

  Recomand oamenilor sa urmareasca acest site zi de zi daca se poate, sa citeasca comentariile de aici, sa se informeze de la liderii locali. Va trebui ca orice salariat sa cunoasca aceste aspecte fara a mai fi nevoiti sa interpreteze dupa ureche. CERETI LIDERILOR LOCALI SA VA INFORMEZE ! AU ACEASTA OBLIGATSIE PENTRU CA VA REPREZINTA INTERESELE !

  Sut situatii, din pacate, in care oamenii nu cer lamuriri de la loderii locali, in schimb ii blameaza peste tot. Oameni buni, daca vretisa fiti corecti, apelati la acestia, iar daca va resping intr-un mod anume, atunci puteti sa informati inclusiv pe acest site. Nu cred ca sta nimeni cu mainile in buzunar daca constata ca undeva nu merg chiar atatd e bine lucrurile.

  Daca sunt sustenabile, cererile dumneavoastra pot fi rezolvate. Nimeni nu da inapoi de la a rezolva situatiile pertinente pentru care cereti ajutor. Dar pentru a se intampla asta, trebuie sa ne ajutati si voi cu informatii claree, corecte si sustinute de motive intemeiate. Se iau in calcu inclusiv anumite aspecte care nu sun atat de clare si care pot schimba inttr-un fel viziunea asupra acestora. Trebuie numai sa ne ajutati cu informatii !

 20. Stefan eu propun sa nu ridicam aceste tinute. Corect ar fi fost ca firma castigatoare a licitatiei sa vina la proba in unitati cu echipamentul asa cum este el si nu cu un material din doc de 2 lei. Ce putem observa noi din acel material? Nimic!
  In problema bocancilor si a pantofilor nici nu am ce spune, sunt dezastruosi, nu pot fi incaltati acei pantofi sub nici o forma.
  Va propun ca Bex-ul sa se intalneasca cu conducerea ANP si sa se poarte discutia cu acel echipament pe masa iar fiecare sa-si expuna argumentele si contrargumentele, altfel despre ce vorbim.

 21. aceasta tinuta arata lipsa de respect a sefilor din A.N.P.,pentru institutia pe care o reprezinta.se vede ca s-au facut achizitii de persoana carora nu le pasa de felul cum aratam imbracati asa,ce impresie i-si face lumea cand ne vede imbracati ca angajatii lui Prigoana.trebuie facut ceva in sensul de a se impune un standard celora care participa la asemenea licitatii(vedeti tinutele de la politie,jandarmi ,sa nu mai vorbim de M.Ap.N.)

 22. cred ca acesta e un moment cheie in care putem arata toti ca suntem intr-adevar o forta si ca interesele noastre primeaza inaintea intereselor sefilor!
  asa ca daca aceasta tinuta nu este ce ne-a fost promis NU RIDICATI TINUTELEE!!!

  ATENTIEEE!! cand vin tinutele insistati sa fie liderul de sindicat prezent!!!

  multumesc dragi colegi! sa aratam ca suntem multi adica PUTERNICI!!!

 23. dl teoroc
  dar aceasta tinuta nu trebuia incadrata la tinuta de protectie-adica alt articol din ordinul privind echiparea?
  iar banii acordati nu sunt pentru tinuta de serviciu-incadrat la alt articol din acelasi ordin privind echiparea?
  multumesc

 24. Daca doar cei de la operativ sunt echipati iar bani din transa a doua nu-i vor mai primi,cei din administrativ vor primi bani intregi?Daca tot le este rusine de uniforma penitenciara si vin la servici in civil sa nu mai primeasca norma de echipare!

 25. Se putea face un contract cu cei de la Viper si macar stiam ca ne fac o tinuta decenta si de calitate.Nu de o firma fantoma 😆

 26. Conducerea ANP a fost informata astazi cu privire la aspectele sesizate din teriotoriu / vor contacta firma respectiva pentru clarificari / reluam sesizarile de luni si asteptam rapid un raspuns clar / in cazul in care calitatea tinutei este intr-adevar atat de proasta pe cat reiese din sesizari, vom decide demersuri corespunzatoare / in primul rand solicitam ca receptia tinutelor sa nu se faca in absenta reprezentantilor sindicatelor si fara semnatura lor / de asemenea vom solicita comparatii intre mostrele de echipament si tinuta livrata precum si verificarea caietelor de sarcini si a tuturor documentelor care au precedat achizitia.

  Stoicovici: esti in eroare / pana la modificarea de anul trecut a ordinului privind echiparea, restantele in natura (echipament) se puteau acorda pana la data de 30 iunie a anului urmator, dupa acea data transformandu-se in restante in bani / modificarea de anul trecut stabileste ca pana la data de 30 iulie din anul urmator se pot acorda restante in natura sau bani.

 27. AM COMENTARIU DE MAI SUS SI ARE ARE DREPTATE NU SE UMBLA CU ACEASTA ECHIPARE E GROAZNICA VA RUGAM SA NE INTELEGETI CA ARATAM GROAZNIC IMBRACATI CU ASA CEVA
  NU MAI AVEM NICI O PRESTANTA IN FATA DETINUTILOR

 28. Chiar nu inteleg cum de nu se reuseste o achizitie de tinuta care sa sataisfaca nevoile unui salariat, in scopul executarii in conditii normale a misiunilor.
  Chiar nu suntem in stare ? Pe bune acum ! Chiar nu se poate ? Chiar suntem atat de slabi ? Imi dau seama ca exista un dezinteres la unii insa cei implicati direct. cei care poarta efectiv tinuta asta, nu pot fi implicati a-si da cu parerea? O echipa mixta in acest sens, formata din mai multe categorii de salariati care-si desfasoara activitatea in locuri diferite, credd ca ar fi rezolvat problema asta

 29. [quote name=”agent paznic”]D-le presedinte,am o idee pentru aceste nemultumiri generale:sa nu ridicam aceasta ținuta pana nu va fi modificata!este o bătaie de joc la adresa personalului operativ!tot felul de neica-nimeni se dau mari firme de croitorie,bineînțeles contactați de ANP,pentru niște sume deloc mici cred!…[/quote]
  Cea mai buna inițiativa,aderați cât mai multi,bătaie de joc aceasta uniforma ,BOCANCII CONȚIN FIER DECI DESCALCATI-VA LA INTRARE.

 30. Dl Stefan sint membru de sindicat si am o intrebare la dumneata.Daca eu primesc in aprilie 900ron si salopeta aferenta echipamentului de protectie in luna iulie ce suma de bani mai primesc? Daca Anp isi bate joc de salariatii din operativ nu putem face nimic pentru contracarare prin intermediul actiunilor sindicale

 31. Cred ca iesim mai bine daca ne aduc echipament de la vanatori de munte 😆
  Bocanci cu bombeu dur? Bai nene dar, o sa turnam asfalt prin puscarii? Nu ne dati si un Teu ca sa intindem asfaltul?
  Mai bine ANP-ul dadea un comunicat si ne spunea sa mergem la Dedeman sa ne echipam cu salopete si bocanci specific santierelor…
  Si…..ATENTIE la bonete… sa nu cumva sa lipseasca pana corbului !!!

 32. ANP-ul sa ne faca si sortulete ca sa servim clientela penitenciara!
  DAR, PROSTI NE MAI CREDE ANP-UL ! DATI DRUMUL LA CUCUVELE !
  Ceva bun nu puteau face pentru proprii angajati, numai smenueli si invarteli specific puscariei astfel incat sa ne dezguste !
  Bai frate dar, nu vine nimeni in ANP cu sange (editat) carere sa lase bataia de joc deoparte si sa faca ceva bun si pentru FPSS, ca de manareli din astea suntem satui zilnic !!!
  E dezgustator!

 33. Salariatii care primesc echipament in natura nu vor mai primi transa a doua din suma reprezentand restanta pentru anul 2013, aferenta echipamentului primit. !!
  Iar incercati sa ne fraieriti? Pai echipamentul pentru anul 2013 trebuia sa-l acordati pana in luna Decembrie 2013 !!! Dupa data de 31.12.2013 restantele la echipament aferent anului 2013 s-au transformat in bani !!!
  Iar in alta ordine de idei ce vreti sa faceti …. NE ACORDATI NUMAI CHILOTI SI JARTELE …!!! Nu trebuie sa ne acordati un echipament complet mai ales ca se schimba modelul de uniforma?
  Va bateti joc de noi si mai vreti sa faceti si justitie!!!
  De ce nu echipati ppl-ii ca poate iesiti mai bine cu banii?

 34. D-le presedinte,am o idee pentru aceste nemultumiri generale:sa nu ridicam aceasta tinuta pana nu va fi modificata!este o bataie de joc la adresa personalului operativ!tot felul de neica-nimeni se dau mari firme de croitorie,bineinteles contactati de ANP,pentru niste sume deloc mici cred!…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)