www.snlp.ro Web analytics

Minivacanta 1-4 Mai 2014

bali-beachesbali-villas-beach-holiday-villa-in-bali-nfqqg0odGuvernul a aprobat hotărârea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarată zi liberă, au declarat surse oficiale. Instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal sâmbătă 26 aprilie sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la 31 mai, pentru a recupera ziua liberă de 2 mai 2014, conform deciziei Guvernului.

Conform procedurii, ziua este declarată liberă pentru personalul bugetar, cu excepţia celor din instituţiile publice a căror activitate trebuie asigurată.

Premierul Victor Ponta a declarat anterior că agenda şedinţei de guvern include hotărârea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarată zi liberă şi a precizat că speră ca „predicţiile extrem de optimiste” ale industriei de turism să se adeverească şi să rezulte venituri mari.

Duminică seara, premierul Ponta a afirmat că Guvernul va declara, probabil, ziua de 2 mai 2014 drept zi nelucrătoare, care să fie recuperată la o altă dată, pentru a lega 1 Mai de zilele de sâmbătă şi duminică.

Asociaţia de Promovare Litoral-Delta Dunării şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistice din România au solicitat Guvernului să declare 2 mai 2014 zi naţională liberă, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sărbătorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului.

În acest an, Ziua Internaţională a Muncii – 1 mai, zi liberă legală prevăzută în Codul Muncii, este într-o zi de joi.

Cele două organizaţii au solicitat Guvernului emiterea unui act normativ pentru declararea zilei de vineri 2 mai 2014 ca zi naţională liberă, urmând ca aceasta să fie recuperată în cursul lunii mai.

Sursa: Mediafax

36 COMMENTS

 1. Nu aveti oferta acum de Pasti de la cosmote? Sau o postati dupa Paste cum sa intamplat de sarbatorile de iarna!! Si asa lideri de grup se cam joaca cu noi cu prelungirea abonamentelor si achizitionari de telefoane si tablete. Cred ca se ia niste comisioane la abonamentele noi de tot ne zice sa facem abonamente noi pentru achizitionare de tablete si telefoane!!!

 2. Domnule Teoroc Am rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu grupul cosmote. M-am adresat liderului de grup pentru reinnoirea abonamentului pe 24 de luni si sa achizitionez un telefon. Raspunsul lidarului de grup a fost ca nu pot achizitiona un alt telefon pe abonamentul existent!!!
  Eu am doua abonamente ar trebui sa fac pe al treilea abonament pentru achizitionarea unui telefon.De ce nu se poate achizitiona un telefon pe abonamentul existent cu prelungire pe 24luni.
  Va multumesc anticipat!

 3. Pentru 3nicu:
  tinuta de servicu: aprox. 902 ron + aprox 1025 ron tinuta de serviciu. Astia sunt banii care trebuie sa-i primesti daca nu ti s-a dstribuit tinuta pentru anul 2013.
  Intrebarle voastre vizeaza situatii particulare, tocmai de aceea va rog sa puncati concret cu ce probleme va cnfruntati. Nu aruncati spete la voia intamlarii pentru a incerca noi sa le dam o forma si un raspuns in consecinta. Incercati sa detaliati functie de situatia in care va aflai fiecare dintre voi. In felul asta putem formula si raspunsuri punctuale, eliminand din star tendinta de interpretare. Cu cat sunteti mai punctuali pe problema voasra, cu atat primiti raspusuri mai exacte. Nu ne determinati sa interprtam noi cum ar sta lucrurile in contul dumneavoastra, cand tocmai voi suntei cei in masura sa detaliati aceste aspecte pentru a primi si raspunsuri pe masura.

 4. Pentru Bididiu:
  Stimate bididiu, ti s-a sugerat sa prezinti situatia in clar pentru a fi in masura sa-ti rasundem la concret pe speta ta.
  Spune-mi te rog ce bani ai luat aferent primei echipari. Presupun ca te-ai incadrat in 2012… De retinut faptul ca prima echipare consta in 1900 ron aprox aferent normei de echipare pe 2013 si aprx 1100 ron reprezentand articolele ce se distribuie o singura data la incdarare. Astfel rerezulta o suma in cuantum de 2969 aprox.
  Bididiu, spui ca ai primit o suma de 900 ron. Sa inteleg ca echipament nu ai primit deloc? Nici din scoala ? Este foarte important…Sunt curios cu ce vii imbrcat la serviciu de aprox 2 ani…
  Eu zic ca din scoala ai primit ehipament. Chiar nu ai primit nimic din scoala ? Hai sa stabilim niste date exacte pentru a discuta concret pe speta ta. Este important pentru ca, s-ar utea ca multi sa fie in situatia ta si sa nu realizeze contextuil in care se afala.
  Mai mult, ar trebui sa ai un reprezentant sindical care este in masura sa te lamureasca. Daca consideri ca nu ai toate informatiile care te determina sa-ti faci o idee privind aceste drepturi atunci te astept cu mai multe detalii asa cum ti-a sugerat si Stefan.
  Personal, cand am avut nelamuriri fata de membrii care-i reprezint am rezolva-o la acel moment prin demersuri sustinute inclusiv de Stefan. Nieni n se da la o parte de la a-ti rezlva problemele, important e ca tu sa fii clar si corect informat cand ne supui atentiei o problema.
  Astept deci, un semn de la tine cu mai multe detalii.

 5. Lucram la procesul care se va pune pe rol. Nu se ignora situatia. Trebuie insa realizata procedura prealabila iar pentru acest lucru am recomandat si anterior celor aflati in situatii corespunzatoare (licenta in specialitati conform domeniului / OMJ 399 din 2007) sa solicite in scris acordarea sporului desi raspunsul negativ este prezumat iar in mod normal nu era necesara solicitare.
  http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/584-micul-sistem-din-marea-structura-si-sporul-pentru-studii-superioare.html

 6. Referitor la situatia agentilor cu studii superioare a auzit cineva de DISCRIMINARE dl. Teoroc??????? Daca era vreun spor pt ofiteri se rezolva de mult.Exagerez???

 7. Bididiu / daca nu ati fost echipati de loc inseamna ca ati luat 900 pe tinuta de oras / in cazul acesta tinuta de serviciu se constituie ca restanta care poate fi achitata in bani sau natura (echipament) pana pe 30 iunie anul urmator. Daca ne poti da mai multe detalii, verificam exact.

 8. Pentru Drill :
  Si cum facem stimate domn daca echipament de la unitate nu am primit la prima echipare deloc,iar bani am luat vreo 9 milioane? 2969 – 9 = ? 20 de milioane rezolvati de jmecheri…

 9. Tinuta, din cate am inteles este una de protectie si gandita pt a fi comoda, rezistenta si adecvata deoarece stam in picioare 99% din timpul de lucru. Despre pantofi am mai comentat, nu am nimic cu forma lor ca nu merg la bal ci la servici 🙂 dar…am acelasi amendament…intaritura de la bombeu o sa ne faca rani si nu-i vom purta mult timp…ar trebui sa-i poarte cineva 12 ore si pe urma sa le dam ok-ul…eu la bocanc am cerut 43…iar la pantof 44 pt ca ma batea rau intaritura, am spus asta d-nei care a luat masurile mi-a raspuns ca stie dar asa vrea ANP si nu se poate renunta la ea. Eu doar atat am de obiectat in privinta tinutei de protectie si repet aceasta pentru a nu lua pantofii doar pentru a ne uita la ei. Cu mult respect, Ionel C.

 10. Ar fi mai corect sa se trimita in fiecare unitate cite o uniforma si atunci nu cred ca ar mai fi discutii aiurea.Am discuta pe ceva concret.

 11. O problema pe care vreau sa o aduc in atentia dvs, stimate d-le presedinte, este aceea a fetelor din care sunt facuti acesti pantofi, pielea aceea care este incretita si este specifica pantofilor de pe santiere. Personal, prefer pantofii cu talpa groasa, dar, formatul, calapotul, designul acestor pantofi este identic cu a pantofilor de protectie. S-ar putea realiza pantofi cu insertiile laudate de dvs, care sa fie realizati din piele neteda? Cu respect!

 12. Dl Teoroc veniti prin unitatile unde se baga pe git tinuta de protectie si impreuna cu liderul local aflati la fata locului opinia membrilor pe care ii reprezentati ,in 4-5h ati terminat periplu si vedeti la cald opinia salariatilor din sindicat

 13. Alternativa la pantofii propusi consta in pantofi normali, fara insertii sau talpa speciala, mai ieftini ca pret si mult mai putini durabili si confortabili pentru stat in picioare pe timp indelungat / insa acei pantofi nu se potrivesc cu pantalonii de la costum / pantalonii sunt cu buzunare si fermoare, cambrati si stranti pe glezna / se incadreaza perfect cu pantoful rotund / am studiat un grup intreg diferentele / pantofii alternativa au fost adusi la ANP pentru vizualizare insa sincer nu pot fi considerati o optiune buna

  Oamenii nu au de ce sa condamne sindicatul pentru un pantof / prima oara cand am vazut acest pantof mult controversat a fost la sedinta de zilele trecute tinuta dupa inceperea achizitiei si a procesului de fabricatie. Sigur ca putem sa adoptam o atitudine total combat si sa refuzam echiparea cu acest tip de incaltaminte insa este de preferat ca oamenii sa probeze tinuta completa cu tot cu costum si pantof, inainte de a se pronunta

 14. Dl Stefan cu tot respectul,pantofii sint de protectie gen santier,sudori,combinate gen Galati dar nu pentru operativ.Bocancii aparent ok dar nu de speriat dar maniera de non combat din partea sindicatului nu face bine in ochii membrilor cotizanti.Din partea sindicatului nostru liderul local a fost pitit cind salariatii au fost obligati de conducere sa se treaca in tabele.Daca media ar prezenta la un program de divertisment acest articol am fii si de mai mult cacao.Cu stima ,membrii se retrag din sindicat suparati

 15. Pentru paznic 2012:
  Trebuie sa ai in vedere urmtoarele:
  – prima echipare + drepturile de echipament 2013 = 2969 ron aprox;
  – apeleaza la o socoteala rapida in felul urmaor: constatat ce bani ai primit pentru prima echipare + cota aferenta echipamentului primit in scoala si penitenciaru unde te-ai incadrat;
  – retine faptul ca la incadrarea ta la 15 dec 2012, echipamentul pe care l-ai primit din scoala sau penitenciar este echipamentul aferent anului 2013 pe considerentul simplu ca pentru 2012 nu puteai beneficia de echipament data fiind ziua cu careti-aiinceput activitatea;
  – nu arunca cu cunoroi atunci cand nu detii informatiile complete;
  te pot ajuta chiar si pe privat cu toate informatiile daca-mi permiti sa-ti cer punctual sa-mi prezinti situtaia ta.
  – te pot contacta chiar telefonic daca ai nelamuriri din acest punct de vdere. Este bine sa beneficiem de toate informatiile inainte de a simula o prblema.

 16. [quote name=”Xmann”]D-le Stefan nu credeti ca ar fi bine daca ,cascheta ar fi prevazuta cu o…viziera rezistenta? Pentru cazurile in care agentul din foisor cade cu …ochiu` 😉 l in teava armei(accidental bineinteles!!!)…
  Ca tot spuneati de accidentele frecvente dar acestia nerecunoscatorii, nu si nu! ca nu-i buna si spuneti in privinta calitatii tinutei si va multumesc pentru implicare.
  NAMASTE![/quote]
  Bine ca au talpa de kevlar cand calca militianul pe vreo mina antipersonal……

 17. [quote name=”Nicu”]Domnule Teoroc,ati cuprins in noul statut si situatia agentilor cu studii superioare?[/quote]
  Nu ai ce sa cuprinzi in statut,este prevazut si cel in actual dreptul de a primii sporuri,acestea se acorda in baza legii salartizarii,care din pacate acum nu mai prevede acest spor,iar cei care beneficiaza de suma compensatorie care ar reprezenta acel spor,avceau la momentul aparitiei acestei legi nenorocite acel spor.

 18. [quote name=”agent paznic”]Felicitari,d-le Teoroc!!!Doamne ajuta,sa devenim politisti de penitenciare!!!Va tinem pumnii si sa pledati pentru noi,sa avem o identitate si un prestigiu pentru societate!!! ;-)[/quote]
  sa vezi cum incet cu incet o sa ne apropie de statulul POLITISTULUI care are mai putine drepturi banesti decat noi si vad eu atunci daca o sa mai fii atat de „incantat” de prestigiul tau in societate … cu noua tinuta lumea tot de paznic la hoti o sa te stie … mai mult de atat …o sa te confunde cu vreun instalator sau strungar …

 19. D-le Stefan nu credeti ca ar fi bine daca ,cascheta ar fi prevazuta cu o…viziera rezistenta? Pentru cazurile in care agentul din foisor cade cu …ochiu` 😉 l in teava armei(accidental bineinteles!!!)…
  Ca tot spuneati de accidentele frecvente cu …scapatul armei pe ..bombeuri.
  Inteleg ca de fapt cei care au participat la conceperea noii tinute s-au gandit in primul rand la integritatea fizica a gardienilor,dar acestia nerecunoscatorii, nu si nu! ca nu-i buna si ca-i umileste in fata p.p.l-ului…
  Lasand la o parte cele de mai sus, va cred pe cuvant in ceea ce spuneti in privinta calitatii tinutei si va multumesc pentru implicare.
  NAMASTE!

 20. Domnule Teoroc,ati cuprins in noul statut si situatia agentilor cu studii superioare?

 21. Promotia 2012 a avut de pierdut din toate punctele de vedere ! 😥 Iar nu primim nimic acum ! De ce ? Auzi „scuza” : in 2012 s-a acordat echipament ANTICIPAT pentru 2013 😮 …. PROMOTIE BLESTEMATA ! De ce , domnule Teoroc ? Promotia asta chiar suntem bataia de joc a sistemului ? 🙁

 22. In sfarsit !
  Cine e cocalar de meserie si ar fi preferat pantofi cu varful ascutit, sa si-i procure singur. Presupun ca nicio firma castigatoare a licitatiei nu-si va permite sa inlocuiasca materuialul sau obiectele de tinuta prezentate cu ocazia acestei intalniri. Munca usoara !

 23. Felicitari,d-le Teoroc!!!Doamne ajuta,sa devenim politisti de penitenciare!!!Va tinem pumnii si sa pledati pentru noi,sa avem o identitate si un prestigiu pentru societate!!! 😉

 24. Pentru Bocancul 2014:
  Da si imi asum cu tarie urmatoarele afirmatii (la intalnire au participat aprox 15 pers) / echipamentul prezentat arata impecabil / am probat personal pantofii si am imbracat articolele care au fost posibil de imbracat / pantofii sunt de calitate buna si se incadreaza perfect cu pantalonii de combinezon / bocancii sunt identici cu cei fabricati de Viper, chiar ceva mai usori / la intalnire au participat membrii de la echipele de interventie care poarta tinuta cu care au fost dotati acum aproape un an / pantoful mult contestat are talpa cu insertii de kevlar (material din care se fac vestele antiglont), talpa este prinsa de pielea de bovina printr-o injectie de spuma speciala foarte rezistenta la uzura, iar bombeul include o protectie de compozit care rezista la socuri de 200 jouli (nu sunt pericole daca scapi arma pe picior / astfel de accidente se intampla des) / captuseala este similar pantofilor sport, anti-transpiratie / par ceva mai grei insa la purtat nu se simte / baietii de la grupa de interventie stau incaltati cu astfel de produse pana la 24 de ore pe tura si le-au laudat foarte mult / la pantalonul de combinezon nu se pot asocia pantofi cu forma subtire fiind o tinuta robusta, de serviciu, desi se vor analiza niste variante (de altfel mult mai ieftine decat articolul propus) / vestonul este senzational / are guler inalt cu protectie anti-frig, si toate accesoriile potrivite domeniului / calitatea materialului si croielii este impecabila / este o tinuta moderna, comparabila cu ale oricarei arme din Romania inclusiv cu alte tari / face cinste armei noastre si sunt convins ca cei echipati cu tinuta reala si nu cu mostrele de proba care s-au vehiculat prin unitati, vor fi multumiti / nu cred ca urmarim sa devenim modele incaltandu-ne cu pantofi ascutiti sau cu botul plat / am absolvit Academia de Politie imediat dupa Revolutie si am primit mai multe seturi de echipamente de Politie, succesiv / daca as fi primit o tinuta ca cea testata astazi, as fi fost incantat si mandru sa o port / este parera mea si o sustin ferm / femeile din sistem nu vor purta acei pantofi la fusta pentru simplul motiv ca fusta face parte din tinuta de oras pentru care se primesc bani si nu echipament / cu banii se pot achizitiona pantofi compatibili

 25. O fi bine, o fi rau ?
  Presupun ca aceste servicii proprii care vizeaza activitati specifice ITM sunt instruite in acest sens si nu fac obiectul obedientei fata de administratia sistemului.
  Sincer, cum se numeste acest serviciu in cadrul ANP ? Care sunt nisele de actiune ale acestuia ? Sincer, habar nu am !

 26. D-le presedinte Stefan, a avut loc intalnirea cu cei care au castigat licitatia pentru echipament?

 27. ITM nu are competente in ANP:

  Legea 108/1999:
  Art. 9
  Ministerul Apararii Nationale, structurile militare si structurile in care isi desfasoara activitatea functionari publici cu statut special din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, [b]Administratia Nationala a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justitiei[/b], Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, precum si Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare [b]organizeaza activitatile de inspectie a muncii prin servicii proprii de specialitate, care au competenta exclusiva numai pentru structurile respective.[/b]

 28. dl Stefan sesizati itm teritoriale prin intermediul sindicatului la fiecare unitate unde cadrele au cite 150 de ore pentru controale in unitati.daca nu se poate face acest lucru putem initia noi sesizari la itm.liderul local a indicat sa intrebe la centru

 29. [quote name=”paznic”]Tinuta de ras, salopetele sunt mai de calitate decat panarama asta de tinuta care ne este bagata pe gat cu japca. Domnilor este normal si igienic sa vina firma cu tinutele pentru a le proba sute sau chiar mii de insi. Domnilor din ANP ati auzit de boli de piele transmisibile, cum naiba ne puneti sa probam aceiasi pantaloni si tricouri de la unii la altii. Daca si asta este tinuta decenta, demna de a fi purtat si care sa emane respect inseamna ca am inebunit cu totii.[/quote]
  Dar cand mergi intr-un magazin si probezi un articlo de imbracaminte/incaltaminte care a mai fost probat si de altii cum e omule?

 30. Liber la trandavit pentru birouri si escorte;schimburile…talpa Tarii!

 31. Tinuta de ras, salopetele sunt mai de calitate decat panarama asta de tinuta care ne este bagata pe gat cu japca. Domnilor este normal si igienic sa vina firma cu tinutele pentru a le proba sute sau chiar mii de insi. Domnilor din ANP ati auzit de boli de piele transmisibile, cum naiba ne puneti sa probam aceiasi pantaloni si tricouri de la unii la altii. Daca si asta este tinuta decenta, demna de a fi purtat si care sa emane respect inseamna ca am inebunit cu totii.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)