www.snlp.ro Web analytics

Manager, mai manager, cel mai manager

 

center issues_managementIn continuarea demersului de constituire a grupului de lucru pentru identificarea unor solutii in vederea imbunatatirii managementului in sistemul penitenciar, pe data de 2 februarie 2012, la sediul MJ a avut loc o noua intalnire, cu participare sindicala, in cadrul careia au fost luate in dicutie urmatoarele capitole, identificandu-se obiective:

1. Resurse umane:

 • Se vor scoate la concurs posturile de directori generali adjuncti ANP la sfarsitul lunii februarie 2012, functiile de directori de directii din ANP cu aproximatie in aceeasi perioada, functiile vacante de directori de unitati au fost deja postate pe site-ul ANP. Urmeaza ca la sfarsitul lunii martie sa fie scoase la concurs posturile de directori adjuncti de unitati.
 • Vor fi identificate strategii pentru fidelizarea personalului.
 • Se vor elabora programe de mentoriat pentru directori si directori adjuncti precum si pentru restul functiilor de conducere din unitati.
 • Vor fi organizate cursuri in cadrul unor proiecte (de exemplu pe axa 6.4) cu finantare europeana in care se intentioneaza pregatirea atat a studentilor din Academia de Politie – arma penitenciare, cat si a elevilor de la Tg Ocna potrivit aptitudinilor, cu intentia ca la absolvire sa fie repartizati conform pregatirii speciale si nu a pregatirii generale, cum se face in prezent.

 • La repartizarea absolventilor se va urmari cu prioritate acoperirea necesarului din unitatile cu personal deficitar.
 • Se va acorda atentie pregatirii medicilor in rezidentiat pentru sistemul penitenciar ca specialisti pe posturile deficitare ale sistemului.
 • Un obiectiv il reprezinta si pregatirea specialistilor in domeniul IT unde de semenea sistemul penitenciar are din zi in zi tot mai putini.
 • Este necesara reorganizarea sistemului penitenciar, actiune care are ca termen final sfarsitul trimestrului doi si se intentioneaza ca in cazul unitatilor cu surplus de personal pe statul de functii, acestea sa fie transferate la unitatile cu probleme mari de personal (nu se transfera oameni ci functii vacante).

2. Rationalizarea resurselor financiare:

 • OMS 1793/2012 a fost aprobat si trimis spre publicare in Monitorul Oficial, ordinul ridica spitalele penitenciar la categoria trei de clasificare si ofera un suport suplimentar pentru asigurarea fondurilor pentru plata salariilor personalului medical. Domnul Tanasescu a solicitat ca toti factorii de decizie din spitale sa lucreze in weekend pentru ca luni situatia finaciara sa fie transmisa la ANP  si MJ.
 • S-a solicitat refacerea calculelor cu impactului financiar in ceea ce priveste plata sporului de fidelitate doar pentru cei in situatia carora au aparut modificari in anul 2011 si nu cum a fost prezentat de ANP – pentru toti cei 12.000 salariati.
 • Cresterea numarului de detinuti folositi la munca, in acest sens saptamana viitoare se va modifica decizia privind selectia detinutilor la munca simplificandu-se cat mai mult cerintele si conditiile actuale.
 • Obligativitatea firmelor care presteaza diferite activitati si servicii in unitati ca munca necalificata se fie executata de detinuti.
 • Arendarea terenurilor agricole nefolosite.
 • Inchirierea spatiilor din fostele GAZ-uri care in situatia actuala necesita resurse financiare mari pentru conservare.
 • Indentificarea de solutii pentru preluarea magazinelor comerciale din unitati de catre ANP  sau direct de unitati pentru obtinerea de venituri proprii.

3. Imbunatarirea conditiilor pentru personal:

 • Echiparea personalului cu uniforma de calitate si cu posibilitatea ca in toate unitatile fiecare functionar sa-si comande direct si personal marimile dorite si in limita sumei cuvenite sa-si comande si articolele din echipament de care are nevoie.
 • Echiparea personalului care isi desfasoara activitatea la punctele de lucru cu tinuta de protectie.
 • Continuarea actiunii Rabla cu identificarea posibilitatii de achizitionare de masini transport cadre cat si de transport detinuti.
 • Continuarea repararii in regim capital sau partial a diferitelor penitenciare, pavilioane adminstrative, perimetre de detinere, foisoare, pavilioane scoala.

4. Identificarea de solutii pentru cazarea detinutilor extradati din UE.

 • Tinand cont ca din 6 decembrie 2011 a intrat in vigoare decizia UE privind repatrierea detinutilot comunitari, se intentioneaza achizitionarea de penitenciare modulare sau reconstruirea si recompartimentarea fostelor cladiri GAZ acolo unde este cazul si unde se poate asigura in conditii de securitate o cazare optima.

Urmatoarea intalnire va fi organizata la sfarsitul lunii februarie 2012.

 

Informare intocmita de Stoica Florin – reprezentant SNLP la sedinta

13 COMMENTS

 1. La pct.3 al.2. d-le Teoroc, la ce se face referire?? E diferenta intre ECHIPAMENT DE LUCRU SI ECHIPAMENT DE PROTECTIE! Echipament de lucru e: salopeta sau tinuta de „santier”,g.a.z.,instalator, etc. si de protectie e: casca, manusi,sort de sudura,ochelari,antifoane, etc. Dar de NOXE, tine cineva cont???, stie cineva unde sunt acele locuri cu noxe-indiferent de natura lor- si de antidoturile ce trebuie acordate conf. Normelor de protectia muncii si de SANATATE???, dar ca in centralele termice,vara, temperatura e mai mare decit afara??? si iarna „te trage curentul”???
  Sper ca intradevar sa avem (cum a fost cindva) o tinuta de calitate si nu CIRPE CA ACUM!, chiar si incaltari mai bune. Astept un raspuns, daca se poate, la cele de mai sus („de aia „nu am somn la ora asta), dar lasind gluma la o parte, din punct de vedere al N.P.M. si igiena, se face putin pentru TOATE cadrele si pot aparea probleme de sanatate si pe logistica, nu nimai pe operativ.

 2. Bai dar de munca fara a fii platit nu spune nimeni nimic.Sa fiu mai clar muncesti intr-un post cu un coeficint de 2,90,iar noi avem 2,50,iar’ ‘baietii smecheri ”stau ascunsi ca (editat admin).

 3. [quote name=”Gicu”][quote name=”andrei”]Bune idei, pacat ca MJ trebuie sa impinga mereu de la spate pe anpeii incapabili si puturosi![/quote]

  Hai PA! De ce ai impresia asta?[/quote
  Numele tau Gicule exprima destule :)) Poate esti vreun anepeu din astia de care am scris… Nu vezi realitatea? Sunt masuri de bun simt si la indemana oricui numai la indemana anpului nu! Trebuie sa treaca 4 ani de la criza si tot minsterul ii impinge de la spate…

 4. Tare-mi este ca ,,deschiderea” catre dialog manifestata de M.J. apare pe fondul miscarilor sociale din ultima perioada, si se incearca doar o tinere sub control a unor posibile situatii ,,neplacute”, avand in vedere starea de nemultumire generalizata.Chiar daca intentia in sensul dialogului a fost manifestata cu ceva vreme inainte de inceperea protestelor, sa nu uitam ca au ,,surse” ,ca sa nu le spun pe de-a dreptul servicii, care-i informeaza.Sa vedem rezultatele concrete ale acestor discutii dintre sindicate pe de o parte si M.J-A.N.P pe de alta.Daca se concretizeaza ceva, nu mai conteaza motivul determinant care a stat la baza initiativelor.Asteptam sa vedem rezultatele, ca de ,,vorbele” guvernantilor cred ca suntem cu totii satui pana peste cap.

 5. [quote name=”andrei”]Bune idei, pacat ca MJ trebuie sa impinga mereu de la spate pe anpeii incapabili si puturosi![/quote]

  Hai PA! De ce ai impresia asta?

 6. Foarte bune idei,sa vedem si punerea lor in practica;si sa speram ca,nu se vor pune prin 2015-2020?! 🙁

 7. De ce oare ? Le sfaraie fitilul butoiului cu pulbere la fundulet ? Sa nu fie doar o manevra menita sa incetoseze ochii structurilor sindicale. Mare atentie !!!

 8. Constituirea grupului pt management a fost decisa de MJ nu de sindicate. Fara precedent este deschiderea catre sindicate, invitarea lor la toate sedintele importante si disponibilitatea de dezbatere sau dialog.

 9. Tot sindicatul a reușit sa ii pună la treaba pe,, cei mai pregătiți” din ANP.

 10. Bune idei, pacat ca MJ trebuie sa impinga mereu de la spate pe anpeii incapabili si puturosi!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)