www.snlp.ro Web analytics

Intalnire SNLP – MJ privind sporul TBC

tbc 71269300In cursul zilei de astazi, presedintele SNLP a participat la o intalnire cu Ministrul Justitiei, doamna Mona Pivniceru pe subiectul OMJ 3544/2012 si a efectelor produse de acest act normativ in planul salarizarii personalului din sistemul penitenciar. La intalnire a fost ulterior invitata doamna consilier Cristina Manda care a si preluat problema spre solutionare. SNLP si-a expus punctul de vedere si a solicitat anularea actului normativ sau corectarea acestuia, oferind argumente. In acest sens, dupa finalizarea intalnirii, presedintele SNLP a inaintat catre MJ o adresa la care a atasat problemele identificate precum si solutiile propuse.

MJ a luat act si a raspuns stabilind continuarea demersului pe data de 26 nov 2012. Avand in vedere timpul scurt pe care il avem la dispozitie, nu putem lua in calcul elaborarea/avizarea/emiterea unui alt ordin pana la data platii salariilor aferente lunii noiembrie. Prin urmare am solicitat o interventie cat mai rapida  care din punctul nostru de vedere ar fi suficent sa se materializeze sub forma unei adrese catre directorul general al ANP privind termenul de la care ordinul devine aplicabil, urmand ca ulterior acestei solutii temporare sa analizam oportunitatea modificarii actului normativ corelat cu legislatia.

 

Nr 193/SNLP/23.11.2012

Catre

Ministrul Justiei
Doamna Mona PIVNICERU

Spre stiinta

doamnei Maria Cristina MANDA – Consilier Ministru

doamnei Alexandra SINC – Secretar General

 
Stimata doamna ministru
 
Urmare intalnirii derulate in cursul datei de 23.11.2012 la sediul MJ intre Ministrul Justiei si presedintele SNLP, cu participarea doamnei consilier Cristina Manda, privind efectele OMJ 3544/2012 in sistemul penitenciar, va transmitem atasat solicitarile SNLP in conformitate cu aspectele convenite si ne exprimam speranta ca veti adopta o decizie in timp util. 

Redirectionam si solicitarea anterioara privind intrunirea Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar cu mentiunea ca problema penitenciarelor-spital poate fi eliminata de pe ordinea de zi in cazul in care se adopta o decizie pozitiva pana la data intrunirii Comisiei.
 
Atasam:
 1. OMJ 3544/2012
 2. Document de lucru cu problemele identificate de SNLP in emiterea/aplicarea OMJ 3544/2012
 3. Document de lucru cu solutiile propuse de SNLP pentru corectarea problemelor de la pct. 2 (include detalii privind termene, buget si riscuri)
 

Cu deosebita consideratie
 
Stefan Teoroc
Presedinte SNLP
Presedinte FSAP PUBLISIND

Documente atasate

 

22 COMMENTS

 1. Am depus plangerea prealabila in termen si urmeaza depunerea dosarului in instanta. Vom anula ordinul. MJ isi asuma o greseala mare.

 2. Deci pana la urma ramnem cu bani luati !!!!!! vai de sarbatorile nostre si a copiilor nosti!!!!!!!! Protest spontan la spitalui penitenciar Tg. Ocna de doua zile!!!!!!!!!

 3. Pentru Spor:
  pentru cei care nu stiu la vaslui un detinut cu HIV s-a autoranit si a improscat cu sange agentii care au intervenit. Un agent sa ranit chiar in geamul cu care s-a autoranit detinutul.
  Nu este nici primul nici singurul caz. Ceva chiar mai grav s-a intamplat la Spital Jilava nu demult.
  Probabil ca daca la situatie ar fi asistat si un reprezentant al MJ, nu s-ar mai fi grabit sa diminueze cu lejeritate sporul TBC. Vom vedea ce decide instanta cu privire la acest subiect.

 4. ptr.sacalul
  Nu vreau sa jignesc pe nici un lucrator de la MAI,doamne fereste,dar poate traiesc eu cu impresia falsa ca sunt priviti altfel decit noi de catre politicienii romani.
  Dar pot sa afirm cu toata certitudinea ca in ceea ce priveste unele probleme care tin de salarizare:coeficienti,norma de hrana,se fabrica in alte laboratoare decit cele ale anp-ului.
  Stiti cu siguranta despre ce vorbesc.

 5. Pentru Xmann:
  – Sectorul este operativ;
  – tinand cont de faptul ca ma cam ocup de cele sindicale si mai reprezint si interesele unor oameni, consider ca ar trebui sa-mi bag nasul cam in toate pentru a avea stiinta unde sa punctez atunci cand oamenii au o problema, indiferent de sectorul lor de activitate.
  E bine domnu Xmann, o fi bine domnu Xmann… ?

  In general accept oamenii care, in urma unor discutii cu acestia, se poate construi si nu demola. De obicei ignor tendinta de mistocareala insa cand aceasta prinde forma unui tupeu mai obraznic atunci intervin. Si, ca sa fii si multumit intr-un fel, parte din comportamentul tau l-am adoptat si eu candva si mi-a adus ceva neplaceri frustante cateodata, pana mi-am dat seama ca, daca am un scop in sindicat va trebui sa ma schimb. Si am constatat ca noua atitudine pe care am adoptat-o e cea fireasca in relatiile cu majoritatea oamenilor.
  Si, sa fii si mai multumit, intr-adevar consider ca pe la inceputuri faceam dovada unui rationament gresit. De aceea, din propria experienta, iti recomand schimbarea atitudinii daca vrei ceva constructiv aici.

 6. Sakalule(cel putin pentru moment nu pot sa te numesc….domn!!),ca fin cunoscator al naturii umane cum te consideri, cred ca ar trebui in primul rand sa-ti analizezi propria persoana si ulterior sa-i imparti in „rationali sanatosi” 😉 si „deplasati” pe cei care posteaza…Ma rog,fiecare cu fanteziile lui…
  Daca nu-i secret poti sa ne spui in ce sector lucrezi (da` sa fi sincer 😆 )?Ca prea te pricepi la tot ce misca in puscarii…
  Domnule Stefan ,mi-ati ramas dator 😀 😀 cu un raspuns (26.11/14:19)…

 7. Xmann,
  Problema nu se pune care si cum se simte jignit cu usurinta…Tu chiar jignesti gratuit si o faci probabil dintr-un elan ce ti-e caracterisitic si bineinteles ca in multe cazuri are a face cu lipsa ta de rationament sanatos…

  Nea Radule, trebuie sa constientizam ca nu suntem la nivelul politiei. De pe urma lor se castiga mult capital politic. E si firesc pana la urma tinand cont de oportunismul oamenilor politici. Important e ca fiecare dintre noi sa constientizam substratul acestor lucruri, sa ne tinem in continuare de treaba si sa punctam in forta acolo unde o putem face…. In rest, lumea cu bune si cu rele merge inainte…

 8. [quote name=”gicanu”]La multi ani Romania.

  ce am vazut azi cu ocazia defilarii pe mine unul ca si angajat cu statut special al Romaniei in sistemul penitenciar, m-a facut sa imi para rau ca nu suntem uniti. pana si politia comuntara a avut participanti la aceasta parada. am auzit de armata, politie, jandarmerie, spp, sri,politia de frontiera de sistemul penitenciar nimic.
  este si normal doar nu ne prezentau aia de la tv “acum urmeaza sa defileze paznicii de la pucarie”[/quote] Pai daca ti se pare normal de ce mai postezi.Aceasta este meseria ta nu-ti fie rusine cu ea,sa fie bine platita.

 9. Domnule Hilohe v-ati putea simti jignit doar daca alter ego-ul dvs. este….. sakalul!!!
  In rest numai bine…

 10. ptr.xmann
  Va respect opinia,dar din cite stiu nu v-am jignit niciodata.
  Nu doresc sa intru in discutii neprincipiale cu dumneavoastra.
  Daca aveti ceva cu mine inteleg,dar ce treaba aveti cu cel de la Vaslui care face parte din alt sindicat.
  Am rugamintea sa ramineti Xmann in continuare.
  Va doresc multa sanatate.

 11. Salutare tuturor. Cerem scuze pentru pauza neanuntata in activitatea site-ului. Un concediu destul de inopinat m-a tinut departe de internet in ultima saptamana. Astazi vor fi autorizate toate comentariile care asteapta moderarea iar de maine reluam la turatie maxima. Multumesc pentru intelegere.

 12. La multi ani Romania.

  ce am vazut azi cu ocazia defilarii pe mine unul ca si angajat cu statut special al Romaniei in sistemul penitenciar, m-a facut sa imi para rau ca nu suntem uniti. pana si politia comuntara a avut participanti la aceasta parada. am auzit de armata, politie, jandarmerie, spp, sri,politia de frontiera de sistemul penitenciar nimic.
  este si normal doar nu ne prezentau aia de la tv “acum urmeaza sa defileze paznicii de la pucarie”

 13. Nu stiu cum se face in ultimul timp dar se incerarca sa ne taie de oriunde,criza o fi dar politicienii,parlamentarii si cei numti politic pe unele functii infloresc si pe timp de criza…e un paradox pt. ca parlamentarii tot bugetari sunt. 😆

 14. Off Topic
  Mai este valabila oferta Cosmote cu tableta si stick internet si cum o pot accesa? Sunt membru SNLP.

 15. Domnu Stefan si matale ai dat-o pe cenzura, ca nu vad nici o postare pe aici? 😀

  Pe site-ul concurent nu pot sa sustin nici o discutie in contradictoriu ca ma cenzureaza la postari noii admini 😆

 16. Domnule Stefan se pare ca asistam in direct la un fel de „Balada Miorita” moderna !! 😆 In sensul ca „Baciul…gălătean si cu cel…Ioan,mări se vorbiră şi se sfătuiră, la apus de soare ,să-i dea la picoare lui cel …ardelean!!!”
  Deosebirea este ca cei doi „baci” agresivi sunt ambii moldoveni….Unul din Galati si celalalt din Vaslui)! 😀
  In alta ordine de idei ,va felicit si va multumesc pentru modul cum ati abordat subiectul OMJ 3544 (dvs si echipa..) insa am o nelamurire:
  -am inteles ca solicitati anularea in totalitate a OMJ 3544,care are si o parte pozitiva, in speta acordarea sporului anterior cu 30 de zile confirmarii diagnosticului de TBC…
  In dispozitiile anterioare L284/2010 (OMJ/HG/OG) nu am gasit nicaieri – daca gresesc va rog sa ma corectati- unde este prevazuta posibilitatea acordarii sporului pentru cele 30 de zile anterioare confirmarii p.p.l. ca bolnav contagios…
  Nebunia o sa inceapa ,abia dupa aceea ,adica cei care facem pontaje,o sa avem multa bataie de cap, cine, cand,si cat timp a fost pe sectia in care a existat tbc-ist… Ma refer aici la penitenciarele obisnuite ,nu la spitale cu sectii TBC..
  P.S. Mult succes la intalnirea de maine!!

 17. Nu trebuie sa se supere lucratorii de la mai ptr.spusele mele.
  De ce lor li s-a dat o prima transa de bani din echipament,din cite stim mai urmeaza una,iar lucratorilor din sistem nu primesc nimic.
  Opinia mea este ca noi nu suntem angrenati in alegerile din09.12.2012. cu paza sectiilor de votare,transportul buletinelor de vot,deci nu este nevoie de noi,mai adaugam si faptul ca nr. nostru de lucratori din sistem este mic raportat la cei de la mai.
  Vrem sa ni se spuna si noua tare si raspicat,daca mai suntem componenta a ceea ce tine de siguranta nationala.
  Statutul nostru nu ne permite sa facem politica,un lucru normal dealtfel,dar ne permite sa avem simpatii politice .
  Deci pe data de 09.12.2012. o sa punem si noi stampila,unde vom crede de cuviinta.
  Cei da la mai pot pune lacatul pe una sau mai multe sectii de politie,dar la penitenciare focul arde continuu.
  Guvernantii nostri au grija sa nu fie manifestari negative in rindul ppl-ilor,in preajma alegerilor,nu intereseaza cine asigura aceasta liniste cu riscurile la care ne expunam zilnic.
  Noi nu patrulam pe strazi in masini,noi ne facem datoria cu usile inchise,fara sa facem zgomot cu tot felul da sunete acustice si optice ca sa vada lumea ca existam.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)